Бременност и дискова херния

• 16 413
  • 19
  •   1
Отговори
Имате ли  по време на бременност и след това болки в кръста и по точно дискова херния?!

Аз съм с дискова херния от малка и по време на първата ми бременност имах много проблеми особено в напредналите месеци от тежестта се схващах за по 2-3 дена . Сега пак в началото на 5-я месец съм и вече усещам болки в кръста , а и даже и по гърба.
Споделете мами ако и Вие имате подобни болежки  newsm12

# 1
Аз не съм с дискова херния, а с дископатия. При мен по-тежки бяха първите 4-5 месеца от бременността. Не  знам защо, но тогава се схващах най-често, блокираше ми единия крак, не можех да мърдам докато не се отпусне. Гинеколожката ми ме насочи към физиотерапевт, който работи специално с бременни жени. Така и не стигнах до него, защото постепенно някак си се "наместиха" прешлените, или не знам и аз какво стана, но тези кризи намаляха и през последния триместър нямах почти никакви проблеми.  Моят съвет е да се консултираш с наблюдаващия те лекар и заедно да обмислите какви са вариантите за облекчаване на положението ти. Дисковата херния е по-сериозно състояние от дископатията и не знам дали е подходящо да се провежда физиотерапия, но ти желая успех , лека бременност и здраво бебче.

# 2
Аз също съм с дискова 5-6 прешлен, но слава богу не се обади през бременността, но за сметка на това сега като родих болката е  ......., ако поседя повече от 10 мин. права иии........., може би ще походя на физиотерапия, но нека да мине малко време от раждането все пак. С предната бременност бях още по-зле. А най-гадното е като кърмя, защото съм постоянно приведена и игли ми се забиват в гърба. Sad

# 3
Да познато ми е , именно заради дисковата херния ще раждам и секцио , но дискомфорта , който имам в момента от време на време е ужасен , а и като знам ,че по-зле ще става с напредване на бременноста ми се плаче  smile3518

# 4
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409191.0

Момичета , на мен пък ми казаха ,че бременност е възможна с повече лежане в последните месеци  Hug Предстои ми да рискувам , но ще го направя .

Какво дати кажа.Раждала съм два пъти и имам 2дх.Предположенията са ,че съм ги получила по време на бременност или раждане.Когато забременях за 2ри път не съм предполагала,че имам дх.Въобще не съм се замисляла за раждането.Но определено след него и грижите за детето,  проблемите ми започнаха.Помисли си за вариант секцио.Консултирай се все пак с лекар.Едно по тежко раждане няма да ти се отрази добре.Сега гледам порастнали деца,но изпитвам ужас при мисълта в сегашното си положение да гледам бебе,да нося количка и тн.Да не ме разбереш погрешно обожавам децата.

# 5
  • Варна
Здравейте, аз имам Спина бефида и дископатия на Л5-Л6 дали ще ми разрешат да раждам нормално или всички сте секцио????

# 6
Това трябва да се обсъди с лекаря, при който ще раждаш живот и здраве. Аз родих секцио, но не заради дископатията.

# 7
Трябва да се консултираш с лекар , аз с първата си бременност , знаех че съм с ДХ , докторите също , но след преглед предцениха , че ще разждам нормално , но родих със секцио , защотото ми изтекоха водиte , но нямах разкритие и контракции и така се наложи секцио .А сега пак мисля да разждам по същия начин

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 16:18 от belinoshti

# 8
  • Варна
ОЩе е прекалено рано да решат докторите как ще раждам, но исках информативно да питам. Щом има раждали нормално така, а и ако може секцио секцио че ако нещо стане......трябва това детенце което ще се роди аз сама да си го гледам, помощ ще има но многоо малка и то само вечер на ръце трябва се носим няма как....ще ви пиша като дойде време за раждане доктора какво е решил много ви благодаря Hug Grinning Grinning Laughing

# 9
Диди , искам да ти кажа , че аз след секциото се възстанових мн бързо и като ме изписаха от болницата аз настоявах в къщи сама да си къпя бебето , е майка ми я къпа 2-3 дена , ама след това аз сама си я къпах и т.н.
Въпроса е да не ти пука от нищо , да не се страхуваш и да си по бодра  newsm44
А иначе има много теми за и против секциото, аз лично съм за секциото....

# 10
  • Варна
belinoshti  че съм бодра спор няма, до преди 1 седмица ми се спеше ама толкова много, а сега като ме е подгонило едно безсъние място не мога да си намеря в леглото, че посреднощ ставам и се местя в другата стая. И усещам на моменти като дърпане ниско долу все едно ластик ми разтягат в корема......кога ще свърши това не знаммм

# 11
Имах предвид за бодър дух и след разждане , и на мен сега вече не ми се спи както в началото , снощи за първи път усетих движенията на бебето  и се превъзбудих толкова много , че цяла нощ почти не съм спала  newsm62

# 12
Здравейте и от мен!Преди няколко месеца при ЯМР се оказа,че на ниво Th8-Th9 имам фокална медианна дискова херния и протрузия на съседно ниво.Дх на гръдни прешлени се среща много рядко.Имам желание за второ дете,но се възпирам заради тази дх.Моля за вашето мнение-възможна ли е втора безпроблемна бременност и износването на здраво бебе?Влошава ли се състоянието по време на бременност и след раждането?Има ли бъдещи майки,които са с моят проблем?

# 13
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, аз имам Спина бефида и дископатия на Л5-Л6 дали ще ми разрешат да раждам нормално или всички сте секцио????
Аз съм със същата диагноза, само не мога да ти кажа на кой прешлен. Раждала съм нормално, изкарах прекрасна бременност.
Аз твърдо бях за нормално раждане без упойка, наблюдаващия ме лекар беше на моя страна. Ще ти кажа минусите, които преживях:
- много болезнени контракции в областта на кръстта- през цялото траене на контракцията имах чувството, че стоварват 1 тон тежест на кръстта ми
- бавно възстановяване - ходих сгъната на 2 около 10 дена- персоналът в болницата ми се подиграваше, че ходя като баба и да не се лигавя- просто не можах да се изправя в кръста 10 дена.

Имаше лекари в родилното, които коментираха, че е трябвало да родя секцио, но това е лична лекарска гледна точка. При втора бременност бих родила пак нормално, но бих се допитвала за епидурална упойка.

# 14
  • Варна
deni_k и аз съм ЗА нормално раждане ако нещо стане като трябва да режат за да ми е спокойно. Каква е тази епидурална упойка и за какво се слага въобще нямам идея....засега с гинеколога темата за раждане не сме коментирали, но има време, а и като изляза от там трябва да съм на крака защото това дете ще иска грижи а баща му няма да седи при мен  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт