ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 31

• 14 943
  • 441
  •   1
Отговори
# 105
Днес ходих до градината,за да проверя какво ще искат и дали е сигурно че ще почнат от 7септември.Дадоха ми стъкалце и контейнерче за изследванията и понеделник трябва да го занеса - те ще си ги правят.
Торти винаги поръчвам от сладкарници Кериан - винаги са много вкусни,пресни и интересни,а и имат богат избор.От "Неделя" не съм доволна.

# 106
  • Костинброд
Хей, jmoto, забелязах, че си от Своге, аз преди 2 седмици идвах до Свогето, че имах малко работа (че съм от Владо Тричков, ама се ожених в Костинброд). Едно време имах гадже от Своге и 3г почти живеех там......сори за спама.
Ти малката там ли я даваш на детска? Гледах на едната детска(не знам дали има друга, де) и правеха ремонт сериозен, на тази с/у районния съд, ма то много голяма детска, гледах 3 етажа май бяха.

# 107
И аз проверих в градината-сложили бележка,че от 1 септември децата трябва да имат изследвания за чревни паразити и талон за профилактичен преглед.Но  ако се съгласт да си удължа отпуската с 1 седмица мисля да я пусна от 7 септември.
И от 1 септември ще започна бромховаксом на Юли,но за Стефи нещо ме е страх.Когато имаше проблеми с алергията,заради имуноглобулините се наложи да включим и бромховаксом.Ами цяла есен и зима беше все сополива и кашляща,без да ходи тогава на градина.Та сега съм се видяла в чудо какво да правя- да й давам,или да не й давам Confused.Ако имате опит с бромховаксом,споделете,че септември дойде,пък аз не съм взела решение.Мнението и на педиатъра,и на личния лекар е,че трябва да го давам.При Юли имаше голям ефект даването на бромховаксом,защото тогава тя беше с тежка форма на астма,и благодарение на него изкарвахме зимите леко,пък и пристъпите се разреждаха.
Изпадам в ужас от сега,като си помисля за болести,пък и това ще е първата зима,през която Стефи трябва да ходи на градина Tired.
Симба,наистина е зловещо,ама пък аз от половин час се смея,като си представя образно как се реже на парчета образа на детето ти.То не че е смешно,ама ..........

# 108
  • София
miss_74,  welcome !

За РД на Ади тортата за ДГ беше от Лагуна (доставиха ми я от БГ-меню директно в ДГ), а парти-клубът работеше само с Росита.  Peace Поръчвала съм и Нилана, доволна съм, най- ми харесва, че ми носят торите вкъщи, а и сроковете им за поръчка са кратки (да живее интернетът!).

# 109
Qnitza аз съм по-точно в Свидня(на 10 мин с кола от центъра на Своге) - води се квартал на Своге,но за мен си е като отделно село.Има си тук детска градина.Иначе в Своге са две градини.

Я,кажи кое е гаджето - може да го познавам. Wink

Диана Йорданова Вики от миналата година (септември) мина два курса с Бронховаксом и за да не й стане много пак да пие от него лекарката ни изписа Респивакс за засилване на имунната система(макар и в упътването да пише,че не трябва да се пие при автоимунни заболявания,каквато е алергията).Пие го от началото на август и не е имала проблем.Колкото до самият Бронховаксом - първият път го пи като имуностимулант и нямаше ефект,вторият път против стептококи и имаше отличен резултат.

# 110
Симба,наистина е зловещо,ама пък аз от половин час се смея,като си представя образно как се реже на парчета образа на детето ти.То не че е смешно,ама ..........
И на мен ми звучи зловещо. Дианка,не само режеш ами и го ядеш после Shocked

# 111
  • Костинброд

Я,кажи кое е гаджето - може да го познавам. Wink
Ще ти пиша ЛС да не спамим.

# 112
Вятърът на промяната ,благодаря за посрещането    Hug
Ние през тази седмица ще правим изследванията,само чакам мойта госпожица да даде "материал" и отиваме да правим всички изследвания   Laughing -само стъкълце не съм взела,но утре и това ще свърша   Peace
В нашата градина започват от 7 септември   Peace

# 113
Наталия,вярно,че го и ядеш.............. Joy
Бубето не е писала отдавна.Ще й се разсърдя,ако е идвала до Троян и не ми се е обадила  Crossing Arms.
Jmoto,бромховаксом и респивакс не е ли  едно и също,само че респивакса е българският вариант? Rolling EyesМай ще го почна,поне да видя има ли ефект,уф,и аз не зная  Rolling Eyes.Радвам,се че Вики пие от началото на август,и нямате проблем Hug.Явно резултат има при натрупване,т.е няколко пъти прием дава ефект,може би.........

# 114
... искахме със Спортакус - ами няма, затова събирам мнения.

Не е нужно да се разкарваш до Лагуна, мисля че може да поръчаш и по тел. Ние поръчахме от там на Спортакус, виж в сайта им има мисля че 4-5 картинки. Наистина са скъпички, но пък много вкусни, а и 20 парчета стигат спокойно за 30 човека, даже и остава. Т.к. миналата година поръчахме пак от там 30 парчета, за 30 гости и остана половината торта. Та тази 20 и пак остана.  Излиза 58 лв. по 2,90 на парче.

Аз звънях днес в нашата градина искат само контактна бележка и здравно профилактична карта.

# 115
Хоп..и аз в темичката тук..
Утре мисля да се разходя до нашата детска градина да видя от кога реално ще почваме..Като записвах Александър, директорката каза от 1 септември, в сайта на ОДЗ-то има информация какви точно иследвания се искат, но..не пише нищо за началото..
По принцип ОДЗ-то е дежурно в квартала и има сборни групи цяло лято, но.. не е същото..
До края на юли Александър посещаваше чиста ясла и според неговото педи, чревните паразити не са задължителни за него като изследване, но..след като так аили иначе ше даваме "материал"..смятам,че може всичко да се изследва.. Grinning
Направо не е за вярвне,че остава седмица до 1 септември..
Днес ходихме с Александър да му купуваме пантофки..Купихме и есенни обувки и му подариха раница в магазина..Ей..не съм вярвала,че може да е толкова горд,че ще тръгва на детска градина..
Половин час се разхожда с раницата на гърба пред огледалото.. Mr. Green
Дано адаптацията мине по-лесно от тази в яслата..
Успех на всички малчовци, които тръгват на градина тази есен..и..здраве...за всички дечица, които сега тръгват и които вече посешават, че..няма нищо по-тъжно от болно детенце..

bouquet

# 116
  • София
*щурчо*, моята веднага "включи", че в ДГ е като в яслата (и тя беше в самостоятелна) и нямахме никакви проблеми с адаптацията.  Peace Пожелавам ви и на вас така!  Hug Иначе малко попреживя сборните групи, ама и това мина.

# 117
За снимка на детето ти върху тортата и аз съм против, но това си е мое мнение.
Добре дошли на новите мами!
То бива неорганизираност в нашата градина, ама чак толкова не бива. Срещам аз една мама и подробно започвам да я разпитвам за изследвания, а тя се пули насреща и ми обяснява как никога не е носила  бележки. Срещам аз една жена от помощния персонал, а тя ми отговаря - "ами то отсъствието не е по ваша вина - нищо няма да носиш". На мен това ми е ясно, но все пак  Thinking

# 118
  • Добрич
Жени от вчера отново посещава детската градина тъй като в петък се  връщам на работа, че отпуската ми свършва. Не беше ходила от 24-ти юли. Първо имаше две седмици почистване и градината не работи. После от 10-ти август започнаха с една сборна група.   Тази седмица и другата ще бъде една сборна група. От 4-ти септември групите щели да са две, а от 14-ти септември градината щяла да заработи с обичайните групи.

Занесох бележка за здравословното състояние на Жени, и че не е опаразитена, а така също и листа с тегло, ръст и гръдна обиколка.  

Вчера сутринта мина добре - двете и приятелки от групата бяха там и се зарадваха, като я видяха. Като я вземах обаче започна да ми се оплаква от големите момчета. Госпожицата навсякъде ходи с някоя от дамските си чантички, в които тъпче каквото и падне /важно е да са максимално пълни/. Тъй като много добре знае какво не може да носи в градината не се сетих да проверя съдържанието на "съкровищата" и. Обаче червилото и било вътре и  Laughing големите момчета го свършили Laughing. Освен това зарядното и за телефона било вътре и големите момчета му скъсали кабела. Казах и, че не е трябвало да ги носи в градината и и предложих докато са една група да не взема чантичка със себе си. Днес отново е с дамска чантичка, защото и Памела щяла да бъде с чантичка, но подбра внимателно съдържанието и.

Зарядното беше от стария ми телефон и ми се пречкаше, когато Жени се правеше, че си зарежда телефончетата, така, че добре, че се отървах от него.  Mr. Green

А с червилото нещата са по- различни. Преди около две седмици баба и /свекърва ми/ и подарила едно кафяво червило без капачка, в резултат на което Жени беше невероятно "разкрасена" Close. Обясних и, че червилата без капачки са развалени, затова го хвърляме на боклука, а вместо него и дадох ново червило с телесен цвят и без плътност, за да бъде възможно най- дискретно. Още в яслата лелите ги научиха да ги червисват  Shocked, което ми беше неприятно и няколко пъти им намекнах. В градината някои момиченца носят червила, но на Жени и е обяснено, че червило там не се носи. Бях и купила детско червило, което представляваше бял гланц. Водя тиха война срещу червисването и имах напредък, но баба и тъй като не и отказва нищо ми провали намеренията.

# 119
А мен Илко ме "рисува". Сутрин като се гримирам, той взема червилото и доста успешно ме разкрасява.

Общи условия

Активация на акаунт