Да си знае гьола всяка баба, за ФЕВРУАРЧЕТО мама ще решава

• 13 008
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Темата със снимки повече ми харесва, отколкото със сръдни Peace

Ние ли сме единствените, които папаме 6 пъти на ден?
Започваме от 5ч, после в 9.30, 12.30, 15.30, 18.30, 21.30.

Карбо, идеята за рекордите ми харесва Peace
А за кошарите, за мен не е проблем, дали ще ти ги докарат в понеделник, вторник или след 2 седмици, важното е, че са ги открили Simple Smile

# 91
Аз сега се сещам, че имам още един повод да празнувам днес: Кърмих плътно 6 месеца!!! Това с Мими беше немислимо, не вярвах, че ще ми се случи и с Бобчо... Много благодаря на Яна, Илона и на всички, чиито съвети ми помогнаха!  Hug Много съм щастлива! Нищо, че изглеждам така, сякаш мога да изхраня всички деца в Столипеново... Laughing Важното е, че изкарахме толкова дълго! Със захранването сме на етап плодово и от тази седмица - зеленчуково пюре.
Толо, твоята схема най - много ми допадна. Редактирам се, щото прочетох по - добре... Crazy Но, все пак питам дали яде с лъжичка или пие от шише плодовоте пюре с АМ? Аз също правя нещо подобно, но моята смес става доста рядка за едното и гъста за другото...

А, що се отнася до другото - всеки път ме изчервяваш... Ще ти кажа само на теб Laughing, че мнооого, много отдавна в ученическите си години членувах в Съюза на поетите и писателите в Пловдив. Обаче, баща ми ги познаваше повечето лично и заяви, че ще се пропия и проваля, и ме юрна към сериозните науки. Laughing Явно има нещо недоизживяно в мен, така че ще ме търпите да си го изливам върху вас... Laughing Що се отнася до професията, по - добре да нямате нужда от моите услуги... Mr. Green

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 17:30 от MamaZ

# 92
  • Варна
И ние хапваме горе долу 6 пъти, може би защото сме само на кърма и малко картоф с морков преди обед. Не съм заместила хранене, не мисля скоро да го правя. Освен ако бебка не пожелае. Засега само опитваме различните вкусове на храната. Тия дни ще й дам и тиква или пъщърнак  Peace
п.п. незнам за детските надбавки, защото не получавам, но аз още си чакам майчинските за юли  #2gunfire #Cussing out

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 17:41 от riccie

# 93
Нашата схема горе-долу е:
  7.30 - кърма
  9.00 - кърма
12.30 - зеленчуково пюре + кърма
17.00 - кърма
18.00 - плодово пюре
19.30 - кърма
22.00 - кърма
Сега въвеждам млечна оризова каша и 2 пъти в седмицата ще заместя следобедното хранене с нея.А, сутрин давам и сок.Тези дни ще опита и месно пюре.Жълтъка го хапва от миналата седмица.

# 94
 МамаЗ,аз слагам АМ в пюретата,защото Ралица не иска много-много да го пие от шише...Не става рядко.Давам с лъжица.Като се разбърка 100 мл плодово пюре с 20-30 мл водичка и 2 лъжици АМ си се получава много добра консистенция за хранене с лъжичка.Всъщност само в месното пюре(което давам през ден вече от 5-6 дни) не добавям мляко. Ще ми се малката претенция да пиеше от шише мляко като нормално бебе,но не и не...На настроения действа.Затова и всеки ден давам следобедно каша,че иначе ще е на фотосинтеза...

# 95
riccie, бих ти препоръчала да дадеш тиква, защото картофа, моркова и пъщарнака се водят запичащи храни и било хубаво да се редуват запичащи с разхлабващи. Ние нали сме с проблемно акане, много внимавам за реда  Tired

# 96
E, темичката се посъживи Hug
Мн сладки снимчици гледах Heart Eyes
И ние нямаме режим, вс ден различно, дори и като времетраене суче. Ако не заспи на гърдата, а почне да се лигави, говори на лампата я спирам аз.
Като препием с млякото сме така ...

# 97
  • София
Сияна се опитва да отнеме от Зари титлата "Най-гъвкаво февруарче"  Joy

Пате, като сглобите столчето, ако нещо не е наред ми се обади задължително. Ще го върнем  Peace
А ако всичко е ОК, дай снимка Wink и да си го ползвате със здраве!!!

# 98
  • пак там
Момичета, тези, които имат машини за хляб - имам няколко въпросчета, че ми предстои да си купя такава...

Машината сама ли си меси? В смисъл - сипваш всичко и тя си меси? И после си пече? Я по-подробно, че съвсем се оплетох... А ако само искам да ми замеси тестото, а да го печа на друго място, ще свърши ли работа?

# 99
  • Sofia
Еййййй, колко ни е хубава темичката така  Hug

Хайде, да няма цупни повече Wink

Пиша набързо нашия режим:

6.30 ч   200 мл АМ
10.30 ч 170 мл АМ
14 ч      190 гр пюре (единия ден зеленчуково, другия месно) + 3 м.л. АМ
18-18.30 ч 190 гр каша или плодово пюре + 4 м.л. АМ
21-21.30 200 мл АМ

Е, в момента спи  Shocked и сериозно изпускаме кашата, ама ще видя кога ще се събуди и направо АМ ще пийнем май......

Силве, взела съм специално Гингегел бейби. На него, като се позачетох по-сериозно си пише, че е за растящите зъбчета... Само веднъж досега го мазах, не знам имаше ли ефект newsm78

Ками, ама сериозно е препила Сиянка  Joy hahaha Супер е!!!

Краси, ти за юли чакаш майчинство, аз за МАЙ! #Cussing out

Мечи, в началото се дърпах дърпах на Деси Wink за добавените лъжици АМ в пюрето, ама реших накрая, че за да не заслабне малкия ще му добавям Simple Smile Е, педи после одобри, така че можеш по-натам да му добавяш на Мишето.
А пюрето с карфиол и тиквичка (не тиква) само като го помирише и бута лъжицата с две ръце и почва да крещи  Shocked Joy

Отивам да го будя, какво ще правим тая нощ............

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 20:08 от cutesmallcat

# 100
Рися, съвсем сама си меси, ти само ще гледаш през прозорчето Simple Smile, тестото там си втасва, там се пече, има и програма само за печене, както и може да изкараш тестото без да го печеш и да допечеш във фурна.

# 101
  • София
Иначе като цяло кърма вече нямам и от седмица-две приключвам постепенно с тази одисея,за съжаление...

Леле, леле, как ти завиждааааммм... Wink

Нашият режим е много разнообразен:

7.00 цок
8.00 цокане
9.00 цок
10.00 цокане
11.00 цок
12.00 80 гр. зеленчук зорлем
13.00 цок
14.00 цокане
15.00 цок
16.00 цокане
17.00 цок
18.00 каша+ам или плодово пюре
19.00 цок
20.00 цокане
5.00 цокане

#Crazy #Crazy #Crazy

Тиквичка с картоф е най-гадното пюре на света само като се сетя физиономията на Моника  newsm62 : rotfImbo

Аз кво ви викам!

Зъбче

Карбо за класацията:

Йойо: най-музикално бебе!

# 102
Ехоо, аз срам-несрам, да се запиша след... кажи-речи 5 месеца. Гого вече е на половин годинка и до сега се кърмим. От два дни правя опити за захранване, та да видим ще става ли човек от него. Не се кефи на соковете и на шишетата, само на пюрето от картоф /и то не какъв да е - а домашен/. Май ще ми е по-трудно от баткото. Него го захраних още на 5 месеца.
Имаме си и два зъба-изскочиха за 1 ден и аз дори не разбрах. Добре, че баба му гледа в устата  Mr. Green
Най-интересното е, че ми направи атопичен дерматит като ям купешка наденица или червени салами - не знам какво им слагат, но ям ли такова нещо и му излизат пъпчици по бузките с формата на монета от 1 лев. Та така...
Много ви се радвам на всички! Бъдете здрави!

# 103
Момичета, вижте какви трагедии има, а ние с какви глупости се занимаваме:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

Мили момичета, Полина се нуждае спешно от помощта ни, финансова и морална, касае се за живота й и този на нероденото й бебенце Praynig

# 104
Ехооо-бехоооо!!!
Здравейте и от нас!

Вече съм добре, дори мисля да не пия антибиотика, колкото и да е съобразен с кърменето все пак е антибиотик, правя само компресите!

Ние също сме от тези, които ядем тиквички с картофи на Хип, само че слагам 30 мл АМ вътре или правя го домашно приготвено и Гоги много добре ака от него  Twisted Evil Също да похваля и супичката на Гербер - много ни се хареса, изядохме цялото бурканче и после акахме, за нас това е доста важно, че нали и ние сме от запечените  ooooh!

Нашият режим е с около 8-9 храненета на денонощие  ooooh!
08-08.30 - кърмене
12.00 - вече 120-130 гр зеленчуково пюре
15.30 - 30 гр плодове (не желае повече Sad ) и кърмене
18.30-19.00 - кърмене
21.30 - кърмене
през нощта всеки път е различно, но еюпоследните дни е следното:
01.00, 03.00, 05.30 - кърмене  Rolling Eyes

Айде утре на СЗ срещичка, ама ще ви звънна да се чуем   Peace

Клави, записах си мобилният ти и ще ти звънна, дори вече съм с кола, така че може и да прескочим началото на септември специално да се запознаем  Hug

Сега ще се върна да ви прочета и после ще се включа пак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт