ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 9 979
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте!Да ви се оплача-мойто малко мъжко бръмбарче е с Т 38градуса. CryОт 8ч. ми е в ръцете,че милото не спира да мрънка.Дадох му осцилококцинум(по съвет на педиатърката).Чакам да мине 1ч. и ако още е такава Т ще давам Панадол.Чакам и педиатърката дадойде да го види.Това е нещото ,което преживявам най-трудно-болестите на децата.Корема ми се е свил на топка и ми се реве заедно с него.А и не ми се беше случвало с батковците да боледуват толкова малки. SickДано да е нещо безобидно Praynig
Извинявайте,че ви натоварвам,ама ми олеква като споделя Peace

# 76
Сириус, дано са излишни тревогите ти, макар че си е неприятно, дори и да няма нищо и на мен би ми станало неприятно с такива коментари колко си отиват и тн. Дано се разминат скоро притесненията ти.
Джилиан и на мен така ми дрънкат за морето, но педиатърката каза, че няма проблем и вече се углеждам, вие къде ще ходите?
Кукумявче, Сърничка, вие къде ще сте на море? Всъшност майчета по кое време, ние майче някъде след 8- ми се оказа.
На нас ни предлагат много изгодна оферта на залива на Ахелой, Марина Кейп, Бургаски майчета знаете ли го, готино ли е там?
Дарка, мен ми се укроти душата, а ме беше много яд, защото акушерките в Майчин дом заслужаваха да видят какво са хормони, но съм все така емоционална за съжаление. Дрешки слагам от една приятелка, даде ми цял куп. Те са ни домашните, навън сме си с нашите Wink Laughing.
Стрелче, добра идея за инфото за местоживеене.
Сърничка, как успяваш с колелото, мен адски ми се кара, но все си мисля, че няма да мога да седна Sad.
Карелия, при мен проблемите с гърдите си продължават, има си рагада боли, цедя се, че ме боли по- малко.
Аз да се похваля вчера реших, че ще жертвам една кърма и се събрахме по женски да полеем, че вече и двете бебета са на лице, та пих, пуших и се върнах в доброто старо време newsm44.
Все забравям да се оплача от нашата количка, оказа се тежка и трудно маневрена, направо ми къса нервите, иде ми да я тресна в главата на нашия татко. Струва ми се, обаче, че има дефект и мисля да ходя да вдигам скандал, не може предното колело да е толкова трудно маневрено. Трябва всеки ден да го смазваме и пак трудно завива. Много ме е яд. Количката, която ни подариха пък се оказа адски лесна за бутане, направо с една ръка, тя сама си върви.
Миласара, дано всичко е наред.

# 77
  • София
Здравейте мами!
2-3 дни не бях влизала и докато ви изчета и вие изписали и новата тема. Вече ще са неактуални отговорите ми затова ще се задоволя само с бегли коментари.
Немога обаче да не обърна внимание на анкетата на Стеф. Стеф много ме изненада точно от теб не очаквах да пуснеш такава анкета в минорната гама. Принципно аз преди да я пуснеш още бях отговорила на въпросите ти най-вече за депресивните ми състояния за които писах още като се върнахме от болницата, а и после по повод тези на Аманитка, та сега няма да се повтарям, ама мене остави ме аз съм си някаква такава емоционална и може би леко ексцентрична, на моменти депресивна натура, но ти беше оставила впечатление у мен, че си доста позитивна и неподатлива на страхове и негативни мисли, но явно хормоните са голямо нещо. И не мисля, че депресивните ти състояния се дължат на това, че е имало кой да ти помага, точно напротив мисля, че това те е спасило от по-дълбока депресия. Аз лично съм много благодарна на майка си, че отделя по няколко часа на ден да дойде при нас, защото особено в началото се чувствах твърде несигурна в себе си и самото й присъствие ми се отразяваше добре, а помоща отделно. И сега необичам да оставам сама, но няма как.
Ние имаме люлка на Фишър Прайс и съм много доволна и сега спинка в нея. Незнам как да ви я покажа, купих я от Кикиморско царство (поръчка с доставка) има ги в синьо и розово, има балдахинче и въртележка с пеперудки и осветление, много песнички и различни позиции на люлеене, напред-назад, настрани  върти се на 180 градуса в каквато позиция ти харесва. Беболнка я харесва, е понякога като е кисела нищо не харесва, ама то в реда на нещата. Осветлението е много готино на тъмно прожектира пеперудки  по цялата стая. Струва около 400 лв. май беше, дали не беше 419 лв. Непомня защото я поръчах докато бях бременна и таткото я плати докато бях в болницата. Става за дете до 9 кг. Питаш за някакви вибрации-няма но пък си се люлее сама и има различни скорости на люлеене. Май бях повече от изчерпателна.
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА БОРИ. ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Исках да отговоря на много други постове но докато приключа с четенето (започнах вчера) вече ги забравих. Ако се сетя ще пиша.
Гушки за всички. А, и нашето носле се запушва и ние правим това ииииииииииииии и повечето други неща които пишете, че правят бебчетата ви. По гръб несмея да я оставя сама, защото онзи ден (бях я сложила по гръб) пред очите ми повърна и така жестоко се задави, че неможа дълго да си поеме въздух, хем веднага я дигнах, че ми се изпариха всички намерения да я слагам така да спи.
Сириус много неприятнотова със съмненията, може нищо да не е но ти си длъжна да разбереш защото колкото повече се задълбочават нещата (ако има такива) толкова по-трудно става откъсването да не кажа невъзможно, когато е по-рано пак има шанс с много разговори и внимани с мекия брус удряш го на съвест това им е слабота място на мъжете помоему. И аз изпадам в подобни размисли понякога и от далеч по-малки поводи и много се разстройвам. Хубаво ти давам акъли, но иначе и мен ме завладява паниката. Стискам палци да няма нищо.
Унесах се.
Днес ще ни слагат ваксината и съм на тръпка, много ми е притеснено.

# 78
milasara дано скоро се оправи бебчето Praynig  
Мамчета пия чай на Хип за кърмачки,и се цедя след всяко ядене на бебка за да се увеличи кърмата. Обаче има дни когато имам повече,има дни когато е малко. Моля за съвет как да я увелича тая кърма ooooh!

# 79
Момичета благодаря ви за подкрепата - на моменти не знам какво бих правила ако ви нямаше ... лошото е, че при нас разговорите не помагат, а влошават ситуацията още повече - може и аз да съм виновна за това и да му е писнало да ми се оправдава за нещо което не е направил ...  Thinking и започваме да се караме, като стане въпрос за нещо което ме дразни ... и накрая съм гадната лоша мърмореща жена от вицовете - малко тъпо - не искам да е така ... ма от разказите ми сами виждате, че има найстина дразнещи неща който всяка нормална жена би се подразнила, а според него не би трябвало  #Crazy . Ами сега пак съм на фазата да си мълча, ама до кога не знам, защото на моменти като се присетя и замисля и имам чувството, че ще ми изхфвръкне сърцето от тревога и мъка ... а би трябвало сега да сме толкова щастливи ... Не мога и да си представя какво е това приятелство за което си готов да жертваш спокойствието в дома си и да не можеш поне малко да се откъснеш, щом виждаш колко наранява човека до тебе. Не искам много нека пак да излизаме, ама да не и звъни през ден да я питал как е и какво правела ... ми ... не ми е приятно - като бяхме гаджета на мен ми е звънял толкова често - е вярно, че тогава и комуникацийте бяха малко по трудни - нямахме ГСМ-ми с безплатни минути и т.н. (тя му е в групата - нали се сещате).

Малчо май ще спи - може да се възползвам и аз от намалението - макар че съм не ми иде много ...  Sick

# 80
djidjito, забавна гледка сигурно е кърменето на шезлонг. Simple Smile Иначе аз повече се притеснявам като излзяза осолена от водата, не толкова от пясъка, както казваш количката ще спасява положението, пък ще трябва да потърся от тези кърпички за къмачки  Flutter
kukumiavka, щом преглъща човечето, значи си хапва добре, аз в началото като бях в болницат аи не знаех как да порцедирам беше същата работа, седи, яде, оставям я да спи и пак рев и пак на гърдата и се получаваше един затворен кръг и щях да се побъркам. Като се прибрахме и педито ми обясни какво да правя и влязохме в ритъм, по 10 мин. на едната гърда, 10 на другата, и слушаш да прегъща, ощипваш ако заспив аи така, после слагам да спи и ако се събуди, веднъж поне си дояждаше мъничко и заспиваше вече за 2 - 3 часа...вече съвсем си улегнаха нещата, а никога не съм давала АМ въпреки че и при мен не заспиваше веднага и мрънкаше. А ти къде ще си на моренце и аз да попитам?  Crazy
julsko_bebe, изчаках да минат повече от 40 дни от раждането за да го подкарам клеото защото си ме болеше до тогава, сега си карам без проблем, въпреки че и аз бях бродерия както ти се изрази за себе си  Mr. Green сега няма и помен от това  Party Та ще почакаш ми е мисълта докато яхнеш велосипеда  Hug Морето ще е на Рапя, не  съм била никога, аз съм заклет фен на Созопол, но тази година заради компанията ще пропусна, та д авидим ако от университета не ми правят проблеми ще се заминава Simple Smile
linet, кога каза е срещата? То и аз съм с кола, но гледам винаги мъжа да е и той до Поли да я гледа, не съм карала досега сама с нея, затова сутринта се чудя кой да строя с мен да дойде  Mr. Green
Иначе ние довечера ще сме в парка, ако има някой мераклия да свирка  Peace

# 81
Здравейте на всички   bouquet

От вчера открих разковничето мъника да не ми спи в ръцете и то толкова случайно...  Crazy Чаках гости, трябваше да се изкъпя, а той мрънка. Метнах го в столчето за кола и влязох в банята, заспа на секундата. Сега пак е там  Whistling

Имам багаж да събирам и трябва да отида да си накупя за мен дрехи, просто няма да стане иначе  Crossing Arms

карелия, на мен лецитина страшно ми помогна. Сама си го назначих на 2та седмица , просто при мен гърдите бяха ужас  и само за 3 дни положението беше разкошно. Млякото ми се лееше и нямах никакви бучки и запушвания на каналчетата. Препоръчвам с две ръце.

pollina и ние махнахме кошарата, само я затрупвахме с дрехи  Joy На този етап за нас това е най-излишната покупка

Емоционално- все по-често се чувствам много щастлива. Преди се сдухвах, но сега преливам от удоволствие и обич.  Heart Eyes
Дрешки имам само нови купени от мен и подаръци. Не износва чужди .

# 82
Миласара, пожелавам ви скорошно оздравяване!  Hug baby_neutral

Мамчета пия чай на Хип за кърмачки,и се цедя след всяко ядене на бебка за да се увеличи кърмата. Обаче има дни когато имам повече,има дни когато е малко. Моля за съвет как да я увелича тая кърма ooooh!

Мама на Александра, нашата педи препоръча разнообразна храна и пълноценен сън.
Лошото е че е малко трудно изпълнимо, че с тези колики нито ми остава време за ядене, нито пък спя като хората... Той и малчо, като го сложа на гърдата и започва да се гърчи и да се изпъва на дъга, та и сученето му не е сучене...

# 83
Здравейте. Много бързо се изписва темата ! Аз се опитвам да изчета колкото мога , но от 2 дни имам чувството че не съм го пускала бебчо. Постоянно е гладен , яде къде през половин час, къде през час  #Crazy. Едва сварва да тръгне новото мляко и той пак гладен!
Мамбина и ние сме така с кошчето за колата. Като го сложа в кошарката започва да реве/това от 2-3 дена/,а в кошчето заспива веднага. Само че племенника толкова беше свикнал в такова кошче , че до 2 години го приспиваха всеки път там. Едва отвикна.

# 84
Наистина е трудно наваксването с четеното ,ако изтърва 1-2 дена
Варненската среща беше супер, но кратка ми се видя, явно зъщото моето диване много плачеше и докато го успокоя срещата приключи. Момичета, искам ПАК Laughing и този път да сме всичките  Simple Smile
За дрешките. Аз съм купила само едно боденце и 1 чорапки и 1 шапка, но не се чуствам лошо от този факт. Костето винаги изглежда много добре(според мене) и с дадени дрешки. Ще дойде време, когато ще му купя и аз дрехи.  Mr. Green
pollinna аз съм с две деца, обаче каката е голяма Mr. Green и не ми е толкова трудно, сама се гледа Blush, даже и мене гледа. Един ден нямах време да си направя нещо за ядене, та тя ми направи баница  Mr. Green Вчера сама през целия ден си правеше нещо да яде.Понякога си позволявам тази волност, да не и готвя, че и без това не ми харева манджите, затова пък на следващия ден всичко яде  Crazy
за характера. Аз станах по-спокойна, даже за цел си поставям понякога да не се въртя из къщи като пумпал, че да сваря всичко. Преди не можех да седя спокойно без да правя нещо, а сега си седя на компа и си чатя  Blush Mr. Green и не ми е гузно
И то какво излезе , че съм голям мързе!!!???:  Blush
мда, съвсем не е така

# 85
Миласара, пожелавам ви скорошно оздравяване!  Hug baby_neutral

Мама на Александра, нашата педи препоръча разнообразна храна и пълноценен сън.
Лошото е че е малко трудно изпълнимо, че с тези колики нито ми остава време за ядене, нито пък спя като хората... Той и малчо, като го сложа на гърдата и започва да се гърчи и да се изпъва на дъга, та и сученето му не е сучене...
С яденето се оправям горе-долу,но със съня  #Crazy повече от 6 часа не ми се събират ooooh! Особено днес..така ми се спи,а малката иска на корема ми само, И сега картинката е страхотна,аз легнала,тя на корема ми спи и до мен лап топа #Crazy

# 86
И сега картинката е страхотна,аз легнала,тя на корема ми спи и до мен лап топа #Crazy

Ха-ха-ха  Joy  hahaha и ние така спим когато е супер неспокоен. Даже карам таткото да ми носи възглавници, да си подпирам ръцете, че като започне да ме унася и мен съня, да не го изпусна малчо  baby_neutralLaughing

# 87
  • София
Здравейте и от нас.
Гале, от колко време имате тези пъпчоци? Звучат като нашите, ама то знае ли се. Оставам с впечатлението, че много дечица в момента имат същите пъпчици, но явно диагнозата е според педиатъра: или претопляне, или хормони, или АКБМ...божа работа. Аз за сега пазя зверската диета, да видим как ще е малкия. Да кажеш после какво са ти казали на теб  Hug
Карелия, снощи и ние имахме такъв момент. Излязохме на разходка и той заспа - това не се случва обикновено. След 45 мин разбира се, се събуди, но си седеше и си махаше с ръчички в количката - това не се беше случвало до сега НИКОГА.
За Пентаксима, май и ние ще сме с него, но последно ще се разберем с педито в понеделник.
Лилчо, и аз съм нон стоп така и нищо не ми помага. Нямам бучки, но както вчера следобед щях да се пръсна по шевовете, така вечарта нямаше никой...не знам защо правят така моите гърди. Тъкмо се успокоя че кърма има бол и айде няма никой при следващото кърмене...А относно спането: 6 часа! Ехааа, такова нещо не ми се е случвало от месец и половина. На мен ми се събират макс 3 на денонощие.
Малеее Драга, недей така бе душа, направо лигите ми потекоха...представих си миналата година по това време как си лежах на плажа с цигарка и питие в ръка...майкооо, как ми липсва. Браво, хубаво сте разпуснали! Аз определено имам нужда от нещо такова, но да си призная не ми стиска да го направя, а и не мога, че не мога АМ да му дам  Cry Иначе за количката много кофти, дано успеете да отстраните проблема, че си е важно да ти е удобна количката.
Миласара, стискам палци да не енещо сериозно и бръмбарчето да се оправи скоро.
Относно млечницата: аз му давам от близо седмица и май няма подобрение, а иначе педито каза, че мога да се мажа и мен ако имамнякакъв дискомфорт.
Мамбинка, звучиш супер. Много се радвам. Аз така от два дни реших да обърна палачинката и да си стана аз - весела, оптимистична и дори и да реве не ми пука, казвам си че е въпрос на малко време и търпение и така. Чувствам се мноо гот. Само морето ми липсва, но дай боже скоро и това да стане, въпреки че не знам това туловище как ще го изложа на показ...
Аз изчезвам, че след големи премеждия малчо заспа и сега ми предстои не леката задача да го преместя от моята възглавница, с която се разнасяме по цял ден в неговото си легло, дано не се събуди

# 88
Felicity81  аз през бременността спях по  10 часа,може би затова ми се струват малко 6 часа. А колкото до кърмата има моменти (когато ми е много малко) и се ядосвам и си викам че ще я спирам,но след 5 мин ме хваща жал за бебка.Искаше ми се да кърмя до 6ти месец,но като гледам няма да стане.Ние още от началото се дохранваме с Нан Tired
napetia трябва да пробвам това с възглавниците,че и аз се унасям и да не изтропа на паркета някой път Confused че и аз се унасям често

# 89
milasara, благодаря за инфото. Точно това имах предвид, много рядко ходя към Борисовата и не знам паркингите къде са. Дано бързо оздравява малкия, за да не го мислиш.
Драга, засега сме се насочили към Слънчев бряг. Всяка година ходим там през септември и не ми се иска да пропускаме сега. Иначе предполагам Созопол също е подходящо, но в по-малките курорти като дойде септември настъпва такова мъртвило, че на човек му се отщява да отиде. Ние веднъж си направихме експеримент да обиколим южното черноморие - Ахтопол, Царево и т.н. - жив човек не се виждаше. Ще гледаме да заминем от 5-ти до към 13-ти, но може би не всичките дни. Зависи от финансите, че аз съм голяма хала по морето, хич не ме бива да пестя. Whistling
аманитка, записвах си в началото - лява/дясна, час, наакан памперс - ама установих, че много се напрягам от това кога точно е яла, колко време и т.н. и прекратих. Може би трябва да започна отново, ама само дали съм дала лявата или дясната гърда, за да се подсещам. Основно нощем забравям.  hahaha

Моето момиченце започна да стои будно почти през целия ден. Нощем спи като пънче, събужда се само за ядене в 2 и 5 часа и даже спи докато суче. Поле от 8 до 10-11 спим заедно на спалнята, миличката като ме види, че заспивам до нея и тя се унася. После цял ден си говорим разни неща, т.е. тя ми се плези, гъзурчи или плаче, а аз се опитвам да й измислям забавления. Нали трябвало да им се говори на бебоците колкото се може повече. На мен обаче явно ми е слабо въображението, защото не мога измисля какво да й кажа. Повтарям колко я обичам, цялата рода колко я обича, изобщо скука, пея някакви измислени песнички. Та днес реших да започна музикалното й образование, че ще й повредя слуха от малка с фалшиво пеене  #Crazy. Пуснах Куин, дано батко Фреди я развеселява.

Общи условия

Активация на акаунт