ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 9 981
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Запис,че ще взема да изпусна нещо   Wink
На море ще сме във Варна,на Св.Константин и Елена,май в неделя или понеделник тръгваме  newsm44
И аз съм доволна от количката,доста е маневрена,но абсурд да я вдигам сама,само разглобена мога.Е,има един минус-малко трудно се сгъва,но ще и намеря цаката все някога.
Момичета вие имате ли много пране? Аз изобщо,смисъл,бебко въобще не си цапа дрехите,пера си ги,защото просто ги е носил,не защото са изцапани с нещо.Аз си мислех,че ще има яко пране,простиране и гладене.даже не ги и гладя  Embarassed .На вилата сме и тук въздуха е доста чист,съхнат си на слънчице и май не виждам смисъл да ги гладя.Есента като се приберем в София ще ги гладя де.
Нещо щях да питам,но какво ли..

# 106
Аз имам пране ,но не знам дали е доста. Ако имах повече пелени , нямаше да пера често, но тези които  имам не ми стигат, зъщото бебето много връща и на ден заминават по няколко пелени, зада не лежи на мокро му ги постилам и по 2 дрешки на ден, ако няма инциденти.
аз също не гладя  Blush

# 107
  • Видин
Джил, това на очето се казва Целувката на ангела.Ние го имаме на дясното оченце  Peace Аз като бебе също съм имала, но на лявото оче.И ние имаме родилно петно отзад на главичката, даже са 2 Peace Ще минат, а ако не минат няма да се виждат от косата
Здравейте,да се отчета-от вчера започваме 3 месец-тежим 4750 и сме 37 см-Ура,качили сме 750 гр за месеца само кърма-много съм горда newsm44
Искаш да кажеш 57см, нали? Joy Че иначе щяхте да сте много интересна гледка  Crazy Hug
Майка ми успя да събуди слончето успешно, защото не е ял много отдавна и сега отивам да го угоя  Crazy Laughing

# 108
  • София
Момичета, ето дарителската сметка на Поли:

IBAN: BG55 UBBS 8002 1434045910 , BIC:UBBS BGSF
Полина Иванова Василева, адрес ул.Софроний Врачански 41, София, България

Ето и темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12214348#msg12214348

И 5 лева ще са от полза!

# 109
Аманита-да бе 57 см-леле 37 ли написах-смалих си детето/имаше такъв филм

# 110
Днес прекосих цяла София, за да се видя с една приятелка, която не беше виждала Стелла и живее в Обеля ooooh! На нея й е доста сложно придвижването - има едно момченца на 4г. и близнаци - момиче и момче два месеца по големи от Стелла Wink Лелеее лудница е в тях!!! Миласара не знам как се справяш сама, честно и всички майчета с близнаци!!! Hug

Драга Hug как пък можа точно на теб да ти се падне такава количка, като се сетя каква одисея беше докато я купите ooooh!
Сарничке,  аз в морето се мокрех само до кръста именно поради тази причина, че се притеснявах осолена да гушкам и кърмя бебка,но предпочетох да не се къпя в морето, отколкто да търча до хотела да се къпя и да я кърмя. Може след последното кърмене на плажа, ако знаеш, че следващото ще е в стаята да поплуваш - аз така правех Peace
Мамбинке и аз скоро открих "възможностите" на столчето за кола Party Ползвам го основно, когато ми е дошла музата и съм си наумила да потренирам, а бебка не иска да заспи точно тогава, тогава я слагам в столчето за кола и то милото гледа с такъв захлас лудата си майка как подскача и се чекне нещо Mr. Green Днес тренирах час и й беше много интересно Joy Стелла обаче не заспива в столчето, тя си обича кошарата или кошът за новородено за сън, а в столчето просто наблюдава кротко какво се случва.
Рени парка "Бедрок" е почти от Рума до Макдоналдс Wink - аз бях очарована от размерите и чистота му, когато го открих. Ще се радвам да се видим Hug А относно кърменето навън - един път и вече няма да се притесняваш Wink

За срещата Линет, много добре си го измислила 10.30 Peace Бях останала с впечатление, че имаш предвид Борисовата градина по към стадион "Българска армия", там е по-спокойно, но както казах, така или иначе ще се придвижа с кола и за мен няма значение мястото.
За прането пера през ден, не се събира пълна пераля, но пера, защото после ми става досадно да ги гладя всиките наведнъж, а не мога да търпя да имам да гладя. Аз гладя дрешките все още от двете страни, но мисля вече да спирам и да гладя само от лицето. Не е рано нали???

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 19:13 от djidjito

# 111
  • София
Аз пък гладих само първия месец.
Това е интересно,ако не сте го чели.
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … ollapsed&sb=5

# 112
Рени парка "Бедрок" е почти от Рума до Макдоналдс Wink - аз бях очарована от размерите и чистота му, когато го открих. Ще се радвам да се видим Hug А относно кърменето навън - един път и вече няма да се притесняваш Wink

Ха момичета и с вас ли сме комшийки?
Драснете по едно ЛС, защото ние след месец се местим в новата къща в Младост 2 и ще сме съвсем близо до Бедрока, аз от едно време го харесвам още и ходех там с малкия, защото е чисто и спокойно Peace

За прането само първата седмица му прах дрешките отделно, сега вече го пера заедно с нашите, не гладя почти нищо, защото суша в сушилня и мисля че е достатъчно като термообработка, за да няма проблеми.

# 113
  • Велико Търново
кажете ми при главоголие какво се пие, че едва гледам..Sad

# 114
  • София
аналгин,солпадеин знам ,че не вредят

# 115
И мене татито като може ще ме кара в Младост 2 при мама с бебето, така че и аз мога да се включвам в разходките Crazy
За главоболието - и аз много се оплаквам напоследък, пии панадол или парацетамол Flutter
Някой да живее в Драгалевци, та да се разхождаме заедно  Rolling Eyes?

# 116
Момичета ПОМОЩ!
Майка ми обърка капките за колики с капките за очи-Тобрекс,малкото глътна 4 капки и сега сме в паника,звъннах на педито -тя каза няма проблеми,но аз все пак реших да се допитам и да вас,макар че едва ли някой е правил подобна простотия  Sad

# 117
  • Canada
Наистина темите са започнали да се изписват много бързо...
Забравих вече половината нещо дето щях да пиша. ooooh!
Миласара, искрено ти съчувствам за болното бебче. И аз съм като теб - това винаги ми е било най-големия ужас... А и той наистина е толкова мъничък. Дано по-бързо да отмине. Hug
Галелей, това което пишеш за изцеждането е вярно. Но трябва да ти кажа, че явно има проблемни канали, защото и аз бях почнала да го карам само на сучене и така пак си докарах бучки.
Драга, и аз съм с рагада и отделно бучки и здраво боли. И май пак ще минавам на цедене... А си мислех че щом вече 1 месец кърмим би трябвало да нямаме повече проблеми с гърдите... newsm78 Браво на теб за излизането!
Някой коментираше спирането на нощното хранене. Не се прави само заради съня на родителите поне според мен. Но аз лично трябва да се цедя при всички случаи около 3 часа, защото иначе на сутринта е кошмар...
Мамбина и другите, които коментирате спането в столче за кола или шезлонг! Това си е стар номер, а ив книгите го пише. Бебчетата обичат да спят на по-тясно, защото им напомня утробата и се чувстват по-спокойни. Наистина ако свикнат така е много трудно да ги откажем после. С Кари се наложи една вечер да изтърпим рев няколко часа, но на другата вечер вече си спеше в кошарата без проблеми. Но сега не бих изтърпяла...

# 118
  • Видин
Здравейте!Аз влизам набързо за да вкарам една анкетка в действие Laughing
1.Правите ли някаква гимнастика и ако да, каква, може ли линк или обяснение? Hug
2.Правите ли масажи и какви?Кога и с какво?Ако може повече инфо  Hug
3.Въпрос към мамите с момченца.Как и с какво почиствате половите органи?До къде трябва да се стига?
Педи го натисна вчера и всичко излезе, но аз като го правя и до никъде не стигам Embarassed Моля ви кажете ми как да стане номера, защото явно събира секретче и трябва да се почиства Praynig
Миласара, как е бебока?Дано всичко е ок вече Praynig Hug
Напоследък и мен ме боли глава зверски! Явно от недоспиване и умора Tired
Хайде оставям ви, малчо се мъчи да спи,а аз трябва да гладя, че не съм гладила от понеделник Joy hahaha

П.П. Редактирам се
Не знам дали сте попадали на тази статия, но на някои от вас може да е полезна   bouquet Благодарско на Елпет за нея Hug

Силен рефлекс на потичане на млякото и свръхпредлагане (свръхпроизводство на мляко)
By Kelly Bonyata, BS, IBCLC

Дали проблемът е в силното потичане на млякото?
Вашето бебе прави ли някое от следните неща:
•   дави се, задушава се, гълта на големи глътки, задъхва се, кашля докато се храни като че ли млякото слиза твърде бързо
•   Дърпа се от гърдата докато се храни
•   Засмуква силно зърното при спускането на млякото за да намали притока му
•   Издава цъкащ звук докато се храни (с езика и небцето)
•   Плюе много често и изглежда че има много газове
•   От време навреме отказва да се храни
•   Принципно не харесва сученето за успокоение

Ако някое от изброените неща ви звучи познато вероятно имате силно потичане на млякото. То често се свързва със свръхпредлагане на млякото (свръхпроизводство). Някои майки са забелязали че проблемът със силното потичане на млякото или свръхпредлагането не се появява преди 3-6 седмица на бебето. Силното потичане може да бъде леко неудобство или голям проблем в зависимост от това колко е силно и как влияе върху кърменето.

Какво мога да направя ?
По същество има 2 основни начина да се справите със силното потичане на млякото:
(1) да помогнете на бебето да се справи с притока на млякото
(2)  да предприемете мерки да настроите предлагането на мляко към нуждите на вашето бебе
Тъй като силното потичане на млякото е резултат от свръхпредлагането на мляко, повечето майки работят и по двата начина. Може да отнеме няколко седмици за видими резултати относно свръхпредлагането но бъдете търпеливи и продължавайте да работите по въпроса.

Помогнете на бебето да се справи с притока на млякото

•   Поставете бебето така че то да се храни нагоре към майчината гърда, където гравитацията работи “против” потока мляко.  Най-ефективните позиции са тези при които главата на бебето и гърлото му са над нивото на зърното. Някои позиции за кърмене:
o   Позиция “люлка” като майката се е облегнала назад (може да е с помощта на много възглавници)
o   Позиция “футболна топка”, като майката се е облегнала назад.
o   Позиция “повдигната футболна топка”, - като футболна топка, но бебето стои нагоре и е с лице към майката вместо да лежи (добра позиция за кърмене навън).
o   Позиция лежане на една страна – това позволява на бебето да  изпуска млякото в повече от устата му когато се усили
o   Австралийска позиция  (майката лежи отдолу легнала по гръб, а бебето е отгоре с лице надолу към  майката). Не прилагайте често тази позиция понеже може да доведе до  запушване на каналите.
•   Оригвайте често бебето ако то поглъща много въздух.
•   Кърмете по-често. Това ще намали количеството мляко което се акумулира между храненията и те ще станат по- управляеми от бебето.
•   Кърмете бебето когато се успива или е заспало и е отпуснато. Бебето ще суче по-нежно в такъв момент и потока мляко ще е по-бавен.
•   Изчакайте докато се появи силния поток мляко и отстранете бебето от зърното като прихванете млякото в кърпа или пелена. Като намалее притока на мляко сложете бебето обратно на гърда.
•   С помпа или ръчно изстискайте докато потока намалее и сложете отново бебето на гърдата. Направете това само ако нищо от горното не подейства, защото това допълнително стимулира производството на мляко. Ако го правите, изстисквайте преди кърмене всеки път по все по-малко мляко докато това вече не се налага.

Настройте предлагането на мляко към нуждите на вашето бебе
•   Ако бебето наддава добре, хранете бебето само от едната гърда на хранене.
•   Ако бебето приключи храненето от едната гърда и иска да продължи с другата, сложете го отново на първата.
•   Ако чувствате втората гърда некомфортно, изцедете малко мляко докато се почувствате облекчена и сложете студен компрес като целта му е да се цеди все по -малко мляко за облекчение, докато това вече не е необходимо.
•   Избягвайте допълнителна стимулация на гърдите например ненужно цедене, дълги горещи душове и други.
•   Между храненията опитайте да слагате студени компреси (за около 30 минути и без тях за около час). Това ще доведе до намаляване на кръвопотока и производството на мляко.
•   Ако кърмене от едната гърда на хранене не е ефективно след седмица и малко, опитайте да задържите бебето на едната гърда за определено време преди да смените страната това се нарича блокирано кърмене.
•   Започнете с 2-3 часа и увеличете с половинчасов интервал ако е необходимо.
•   Не спирайте кърменето като цяло, но когато бебето има нужда от кърмене го слагайте на същата гърда през този времеви период.
•   Ако втората гърда стане напрегната, изцедете малко мляко до облекчаване и след това сложете студен компрес като целта му е да се цеди все по -малко мляко за облекчение докато това вече не е необходимо.
•   В по-крайни случаи може да се наложи да опитате с периоди от по 4 часа за да откриете за какъв период от време гърдата работи най-добре.
•   Допълнителни мерки които да се прилагат само в крайни случаи на свръпредлагане са компрес от зелеви листа и билки
Дори ако тези мерки не помогнат, много майки откриват че свръпредлагане и силен поток мляко утихва донякъде за около 12 седмици (приблизително). Това ае така защото се случват хормонални промени от които предлагането на мляко става по-стабилно и в “крачка” с нуждите на бебето.
Понякога бебета на майки със свръхпредлагане или силен приток на мляко свикват с бързия приток и “протестират” когато той намалее някъде между 3 седмици и 3 месеца.  Дори тогава вашия приток на мляко може да не е съвсем бавен той може да изглежда така за вашето бебе.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 21:47 от amanita

# 119
  • USA
Миме-то, и при нас отзад така е червено, от доста отдавне е,не мисля че е проблем.

Карелия, аз имах бучка повече от 2 седмици и обръщах внимание повече на едната гурда и така получих и там бучка, какво ли не пробвах, изпогорих си гърдите и пак нищо.И лецитина ми помогна, тогава взимах по3, а сега по 1 таблетка.

Мен ме е страх да се похваля, но ни намаляха коликите, пак си плаче, но има и вrеме в което само си се смей и си гука, обикновено това е сутрин.Но пък много малко взе да спи и много често да хапва, но по малко.

За прането, добре че ползвам лигавничета, иначе на всяко хранене ще имам мръсно боди, много мляко и излиза от устата, мисля си че бързо тече.Иначе и аз пера нейните дрешки заедно с моите.

И мен ме боли главата от недоспиване.

Общи условия

Активация на акаунт