ЮНЧЕТА сладки с усмивки златни! Тема № 89

• 14 801
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
Снощи тъкмо намерих време да пиша и хоп - няма нет, чак до днес следобед ...
Благодарности на мамата, намерила време да пусне новата тема!
Честит рожден ден на Марияна, на месечинките на всички бебоци и на кръщенето на Марси и Гошко!
Вани, страхотен колаж! Евала ти за наблюдателността и за труда, който си положила!
Момичета, имайте малко милост! Такива сладури показвате всички, на всяка снимка изпадам в умиление! "Снахичката" ми Андреа на Somebody хубавее с всеки изминал ден, принцеса Йоана на Лейла - също, а Преси и Андреа на Анито добре, че не ги видях на живо, че не знам Анито как щеше да ги опази двамата от мен!  Laughing ... Тука малко писах  после "брисах", че почнах да изброявам любимците си, а се оказа, че направо трябва да препиша цялата първа страница  Joy
По някои от въпросчетата, че повечето неща вече сме ги писали:
-мисля да къпем Алекс всяка вечер, докато не почне сам да се къпе всеки ден.  Wink ама какво ще стане в бъдеще, е друг въпрос.;
-косата - преди 2 пъти в седмицата я миехме с гел, а останалите дни - само с водичка. Сега всяка вечер с гел, че му е мазна от бебешкото олио (нали го мажа заради крустичките);
-козметика - на Себамед, доволна съм; не ползвам слънцезащитен, има лекичко тенче по крачетата и ръчичките;
-гладене - засега на всичко без чорапи;
-акане - вече само по веднъж в денонощието, дори на 2-3 пъти прескочи по 1 ден;
-сокчета не съм давала никакви още и скоро и не мисля, но, разбира се, все пак ще питам педиатърката на консултацията на 8 септември;
-гукане и усмивки - по много, особено сутрин;
-заглежда се и в телевизора, и в огледалото, държи си отдавна главата изправена.
Имаше и други въпросчета, ама за това се сещам в момента.
Още водя борба с крустичките (тук всички им казват лепки), днес определено има голямо подобрение вече. Обаче много му пада косичката, най-вече над двете ушета, направо му прозира вече главичката и на мен ми е много криво и притеснено да го гледам така.  Sad Знам, че е нормално да опада бебешката косица, ама пусто - явно да си майка означава и това - да се притесняваш и за "малките" и "нормални" неща ...
И снимки много не съм му правила напоследък. Тъкмо да хвана някоя готина муцунка или усмивка или да запиша гукане, и като види фотоапарата - замръзва и прави една сериозна физиономия ... Успях да направя едно клипче как гука с телефона, ама хем качеството не е толкова добро, хем започна и телефона да разпознава ...
И накрая да ви се похваля - моя съученичка, състудентка и съклубничка роди днес момиченце - Яна - 3060гр и 49см. Да и е жива и здрава, да има щастлив живот, а тя да се възстановява бързо и да се справя с най-прекрасната "работа" - да бъде мама!

# 31
Добро утро, момичета. Ние май сме най-ранобудни.
Направихме два месеца, а не иска да си изправя главичката когато е по корем, все забива муцунка. когато е прав я държи. Гледам другите бебоци са много стабилни.
Къпем Слав в тия жеги и следобяд понякога и е голямо удоволствие за него, с шампоан само два пъти седмично, иначе само с водичка
Предпочитам да слагам възможно най-малко мазила и го правя когато се е зачевил, но много рядко. Смятам, че кожата трябва 'да диша', дори масажчето правим на сухо.
Корички по главичката нямаме за сега.
Дрешките гладя от обратната страна.
Шишетата стерилизирам на няколко дни. В родилното ми казаха, че топлата вода е достатъчна, защото само ние си ги ползваме.
Сега се усетих, че и аз пиша д мн.число, но Слав наистина си е част от мен докато не започне сам да се обслужва.
Анито щях да ти пиша за вчечатленията си от болницата, но от два дни съм по-свободна. Сека гукаме и сме мн.добри.
Обикновено спи по цяла нощ като в 3 ядем полу-заспали, защото го хващам да се размърдва и не го оставям да се събуди.
Все още имам проблеми с кърменето и дохранвам по 60 мл няколк пъти на ден, но не съм изгубила надежда и четох, че стимулиране на кърмата може да стане и по-късно, та сега съм по-спокойна и се заемам сериозно.
Извинявайте, мн.дълго стана. Приятни разходки.

# 32
ДОбро утро мамита,
от няколко дни се карам да пиша... но не успявам.
темите които обсъждате: стерилизирам вечер и сутрин, гладя всичко, дори и собствените си дрехи, и я къпем всеки ден, понякога на мивката което и харесва май много повече.
Бяхте писали че бебетата ви не искат да сучат и се дърпат, гънат и буистват, и при мен го има от време на време това, след много анализи стъгнах до извода, че го прави само когато е кисела и много гладна, или поне аз така си мисля!?!

Искам да ви питам, някои имал ли е проблем с хлебарки от както имате бебенца, ние имаме жесток от 2-3 седмици, много гнусна история, до сега не сме имали в последните 10 години защото сме на висок етаж, сега не знам какво мога да направя, пръскането отпада заради малката.... моля за идеи и съвети !!!

Пожелажам на всички един прекрасен ден  Hug

# 33
  • варна
 Hug.....записче, невероятни сте сладурковци...ще кача и аз снимчица, да ни видите и нас какви сме хубави.

# 34
Добро утро днес съм в прекрасно настроение....и за първи път от 11 месеца си направих да пия кафе Simple Smile малия спи чакам го да се събуди и да излизаме после на разходка вече намерих начин как да го извеждам сама с едната ръка държа него с другата от асансьора до партера свалям количката и съм доволна Simple Smile
Днес пак ни отложиха имунизацията вчера беше с Т 37.3  и сега в понеделник
Мариета ние имахме хлебарки ( за което умирам от яд защото някой си ги развъжда надолу и те само се качват големи тук) сега от седмица не съм виждала но взехме от тези къщички незнам колко действат но изчезнаха за пръскането аз се обаждах да питам може да се пръска но бебето не трябва да е в апартамента 2-3 дни.... но проблема е че ако напръскате само вие пак ще се появят защтото пълсят на всякъде трябва целия вход....
Вани много сладък колаж браво на теб Simple Smile
Somebody страхотни снимки на Андреа Сави и Ники много са сладки Simple Smile пазете ги че младежите доста ще ги преследват Simple Smile моя младеж вече сваля каките...в болницата оня ден приказваше на едни мадами и им се смееше  Heart Eyes
Ани преси е много сладък да ги нацелуваш и двамата  Hug
Мариана твоя е голям сладур  Heart Eyes
Лек и приятен ден на всички мами радвайте се на слънцето докато го има още   bouquet

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 10:47 от anjeelina

# 35
Благодаря, момичета, радвам се че ви харесаха колажите. Hug Аз по принцип много обичам да се занимавам с Фотошопа, но поради липса на време от есента не бях го ползвала. Embarassed Всички бебчета обаче са ми толкова сладки, че вчера пак си го инсталирах. Иначе и аз не мога да отлича някои бебчета, просто защото всички са страхотни, не мога да им се нарадвам, каката и тя постоянно ги прегръща през екрана. Heart Eyes
Амореволе, а пък на твоя Сашко даже и двойниче не мога да намеря, красотата му е много специфична и уникална. Hug Честита принцеска на твоята приятелка, скоро да я нагушкаш!
Ваксините и аз ги отложих, де да можеше постоянно да ги отлагаме, че са нож с две остриета, предпазват от едни болести, пък провокират появата на други и не мога да разбера, защо съдържат живак, алуминий, формалдехид и др.отрови...
Щях да пиша за хлебарките-сестра ми слагаше някакви гранулки по земята, които ги морят, но не знам как се казват. Обаче пак трябва да се внимава, ако има малко дете, да не ги лапне. У нас пък друга напаст излезе - мравки, и аз не смея да напръскам...
Лек ден на всички!

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 11:12 от vanny_76

# 36
Здравейте мами! Днес рано успях да изляза с малчо на разходка - още към 8,30 и сега се прибрахме. Този път се държа прилично - почти не спа в количката, но поне не плачеше. Накърмих го на една пейка в парка и после седнах на кафе. Там не стоя в количката, а му постелих една пелена на диванчето и си лежеше кротко, докато си изпия кафето и прочета вестника. Сега пак спинка и дано да е за повече време.
Вчера ходих на гинеколог. Матката ми се е прибрала до старото си положение, яйчниците ми са добре, както и шийката на матката. Направи ми и цитонамазка и в понеделник ще е ясен резултата. Искам да се ваксинирам срещу рак на шийката на матката, но това ще зависи от резултата на цитонамазката. Някоя от вас правила ли го е или мисли да го прави?[/b
Mariiana, честито на патерица! Браво на твоето голямо момче, много досетливо. А малкия е сладурчо, както и всичките ни дечица.
Анито, Преси е много лъчезарно дете! Много Hugот мен!
Вани, много си наблюдателна! Браво за положения труд!
Сафира, не се безпокой за Марси. Просто бебетата са различни - някои се развиват по-бързо, а други по-бавно.
Мариета М, ние отдавна не сме имали хлебарки, но преди, когато имахме, извикахме фирма, която напръска в целия вход, във всички апартаменти, както и в избите. Само така може да ги унищожите.
Somebody, много хубави снимки на малките мадамки!
Желая на всички хубав и спокоен ден и много да ви слушат дечицата!
Без да искам съм почернила всичко Embarassed

# 37
Ние се завърнахме от разходката много добре ни дойде Simple Smile Ето и малко снимки от тези дни да видите колко е пораснал Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 14:09 от anjeelina

# 38
Здравейте и от мен,
по въпросите: не стерелизирам, но измивам с гореща вода и бебешки препарат за миене на съдове веднага след хранене;
за гладенето: гладя, защото хем дрешките а и завивките изглеждат по-добре, а и защото около нас има много дървета и хвърчат всякакви гадости и мърсотии;

нана7504, за ваксината срщу рак на шийката на матката, бях чела преди време доста неща, но основното е, че е най-добре да се направи в по-млада възраст, т.е. до 26 г. е най-добре, освен това тя се слага на 2 пъти май през 6 месеца, а през този период не трябва да се забременява, т.е. трябва да се пазите много повече.

Искам да ви питам, някои имал ли е проблем с хлебарки от както имате бебенца, ние имаме жесток от 2-3 седмици, много гнусна история, до сега не сме имали в последните 10 години защото сме на висок етаж, сега не знам какво мога да направя, пръскането отпада заради малката.... моля за идеи и съвети !!!

Пожелажам на всички един прекрасен ден  Hug

Сега видях, че не съм написала ooooh! Ние ползваме Globol, това е отрова което се слага на малки листчета на пода, в шкофовете в кухнята и се сменят на 2-3 седмици, не вярвах че е толкова ефекисана, но е факт. Продават я в Бриколаж, и в Практикер на Цариградско шосе.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 15:59 от PoLy_PoLy

# 39
  • София
Здравейте и от мен.
Аз не знам до кога ще издържа на моята разновидност на кърменето. Днес пак хапна малко от гърдата докато беше сънена, но се разбуди и край- рев, извиване на мост, крачетата на шпиц, удари с юмручета  ooooh! Аз изцедих 50мл от същата гърда и реших да я предложа с шише. Леле, с каква наслада изяде всичко... newsm78 И сега пак съм в размисли... Ако това ще е начинът на хранене, така ще бъде, стига да яде  Close Сестра ми се изцеждаше и даваше от шише 7месеца, после със замръзена кърма я хранеше до годинка, но този вариант не ми харесва.
Ще се свържа с някой консултант по кърмене, защото хич не ми допада този вариант. Така трудно се стимулира лактацията, а и е доста трудоемко.

За хлебарките: аз за първи път разбрах, какво е хлебарка, в Студентски град. Там бяха едни кафеви и не много големи. Не успях да ги разкарам от стаята, все влизаха от някъде. Но докато бях бременна се появиха едни гнусни разновидности у нас в Троян  Sick Няма да ги описвам, но бяха направо зловещи Twisted Evil Тогава четох из нета и бяха единодушни: РЕГЕНТ. Това е препарат против колорадски бръмбар.Прахче е, разтваря се във вода и се пръскат стените. Ако има рибки в жилището, ще умрат, но не вреди на хора, котки и кучета. Нашите напръскаха и от тогава няма ни една  Wink Този препарат е забранен вече, но в Троян тогава още имаше в селскостопанската аптека.

# 40
anjeelina, голям сладур е и Гошко  Heart Eyes  

Жоро малко си поигра и ми направи един колаж от мои бебешки снимки и няколко на Боян, за да видите каква прилика има между двама ни. Качих снимката и в албума, но май омазах нещата и без да искам го направих като личен албум, ако може някой по-компетентен да го оправи, за да могат и другите мами да качват свои снимки  Praynig

Иначе ето го колажа, особоне на "разреваните" снимки приликата е 100%-ва  Whistling

Иначе да се оплача, че от 1 седмица насам се потя адски много, обливат ме едни горещи вълни, независимо, че вкъщи е хладно от климатика. Често ми се завива и свят, не знам на какво се дължи, може би са хормони  ooooh!  Нали и уж скоро щяло да ми идва. Дано е нещо временно, защото определено не се чувствам добре.

За хлебарки не ми се говори, в кварирата бяхме на първия етаж и лятото беше някакъв ад. Лазеха навсякъде, по леглата, по съдовете, бяхме се видели в чудо  Sick  Пръскаха цялото мазе, целия блок, вкъщи включително и пак нямаше спасение. Някъде бях чувала, че хлебарките са единствените буболечки, които издържат и на атомна бомба  Shocked  Добре, че сме в нов апартамент и нямаме такива гадини  Tired

Сега като гледам обаче май колажът е доста намален и не се вижда много-много, каот се прибере ще трябва да го накарам да увеличи малко файла  Peace

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 15:06 от Gydelichkova

# 41
  • Плевен

Иначе да се оплача, че от 1 седмица насам се потя адски много, обливат ме едни горещи вълни, независимо, че вкъщи е хладно от климатика. Често ми се завива и свят, не знам на какво се дължи, може би са хормони  ooooh!  Нали и уж скоро щяло да ми идва. Дано е нещо временно, защото определено не се чувствам добре.

Сега като гледам обаче май колажът е доста намален и не се вижда много-много, каот се прибере ще трябва да го накарам да увеличи малко файла  Peace

Ох, Гъди и аз съм така, какво става, не знам... Кръвното ли ми пада, какво ли... и аз така, изпотявам се, вие ми се свят, причернява ми... По едно време взех да се панирам да не съм забременяла пак  smile3511 rotfImbo

viper, радвам се, че се появи, че все те мисля... Ами говори с консултатант и ако не се оправят нещата преминавайте към шише. Аз винаги горещо подкрепям кърменето, ама това вашето е голямо мъчение - хем беба гладничка и постоянно ревяща, хем ти толкова изтощена и изнервена от това, много натоварващо така... Все пак и ти си човек, и за себе си помисли малко, пък бебето и с шише пак ще си порастне.

Somebody, Благодаря ти! И за разяснението също, много хубаво и изчерпателно си обяснила нещата. И аз така знам, че преди 13 г. възраст е хубаво да се сложи ваксината, т. е. преди да се започне полов живот.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 17:24 от anyto

# 42
...за хлебарките, откато се върнахме с бебето вкъщи се появиха, точно от тези кафявите гадните, по следващата седмица ще пръскаме, ние съответно с бебето няма да бъдем в апартамента поне една седмица, аз знам, че хлебарките много ги привлича кърмата, чела съм го някъде и интересното е, че само се въртят около бебебшките неща, гадовете му мръсни, та всичко въпреки, че е мито, пак премивам.

Anyto, много красиво момченце си имаш!! Heart Eyes

Ние утре заминаваме за Монтана за две седмици, пък ако ми хареса може  и да поостана повече, нашите са направили детска стая в къщата с легълце, корита, чаршафи, всичко са накупили, пък и аз нямам търпение вече, не съм ходила натам от повече от една година срамота направо, пък и там има повече условия за разходки,имаме хубав двор и Андреа ще бъде по цял ден навън! Майка ми дори е прокарала интернет тази седмица заради мен, за да мога да си влизам в бг-мама Mr. Green, мисли за мен жената, така, че ще ви чета редовно и ще пиша оттам Simple Smile

В тази връзка, майка ми ми каза ,че водата в Монтана била много лоша за пиене и да съм приготвяла адаптете с мин вода Девин розовата- смятате ли, че мога да я приготвам така, на нея пише ,че е подходяща за кърмачета, естествено, че ще я преварявам преди това??!!!

За ваксината срещу рак на шийката на матката мога много да говоря- аз съм против нея, още повече, че все още не са и доказани страничните действия, аз бях с дисплазия преди 3 години и ми е направена  конизация/изрязване на част от шийката на матката/ като превантивна мярка срещу рака на шийката т.е това е ако мога да кажа първоизточника на рака, оттук тръгва,но все още  не е рак, но трябваше да се изреже едно мъничко парченце от нея за да се изследва да се види, докато  все още не е толкова опасно/всичко тръгна от една раничка, за която бившата ми гинеколожка твърдеше, че не е проблем и да не се пипа,докато не родя/! Първоначално се смяташе, че е причинено от папилома вирус едно  80 процента от хората водещи полов живот имат този папилома вирус в организма си т.е ваксината при хора имащи вече този вирус в организма  е безмислено да се поставя  т.е при хора които водят полов живот- предварително трябва да се направи това изследване и да се види от какъв тип е папиломата. Аз съм един от редките случай дето нямат този папилома вирус в организма си, но пък развила дисплазията, при мен ми бе обяснено, че  е вследствие от слаба имунна система!Да чукам на дърво това не ми попречи да си забременея без проблем и да износя без серклаж едно живо и здраво детенце! Praynig Peace

По-добра ваксина от редовното правене на цитонамазка веднъж годишно, че дори и два пъти няма! Peace

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 16:46 от somebody

# 43
Страхотни колажи майсторите! Браво на вас!!!  photo  Hands Clap

Somebody, благодаря ти, че публикува нашите три красоти Simple Smile

Съгласна съм с аморето, че имаме най-хубавите деца - юнчетата Simple Smile Те и другите са хубави, ама нашите юнски моми и юнаци някакси се открояват (барабар с подранилите майски бебоци)  Crazy Grinning

Аз си имам коренно различни деца. Снощи Сави заспа след "вечерята" в 19:30 и не се събуди до 3 (пропусна къпането), после пак спа до 8:30 сутринта. Щях да правя така:   newsm44 ако не беше другото ми гардже Ники, което не само, че не заспа след вечеря, но рева и мрънка и я успокоявах с дъъълго къпане, още по-дълъг масаж и много упражнения. После пак яде, след 22:30, спа до 3:30 и после се събуди в 7 сутринта. Мечтаех си за такъв режим, а се оказва, че и този сън не ми стига - все едно имам да наваксвам за месеците недоспиване. Сигурно и до 10 да спя, няма да ми стига, но стига мрънкане, пак се спи много повече от преди  Whistling

Иначе моите сладурки са се научили на един свеж номер  - слагам ги в количката, закопчавам коланите, аз съм се курдисала за излизане и хоп.... пъъъъърррррр - наакват се и двете    Shocked  Joy
Хайде наново цялата процедура  Thinking : колани, гащи, памперси, миене, памперси, гащи, колани по 2 Simple Smile Преди само Ники го правеше, вече и Сави се присъедини към нея... На някой друг случва ли му се?

Ние днес заминаваме за Стара Загора   car003 и там няма да имам нет, та ще ви пиша чак другата събота. Пожелавам на всички спокойни дни и нощи и да нацелувате бебоците от мен и моите мадами Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 16:10 от KaterinkaM

# 44
Мерси Гъди   bouquet
Вашето колажче се е получило доста добре наистина си приличате с Боянчо и аз трябва да взема пак да си инсталирам фотошопа че от 7-8 месеца не съм се занимавала
На нас педито за тази изворната ни каза че дори и изворна пак имала минерализация и не било хубаво да се дава, но пък мои познати са давали на кърмачета и не са се оплаквали

Общи условия

Активация на акаунт