Отговори
# 630
  • София
...
Дядо Хаджи- трудно някой от магреба би се съгласил че е арабин- вкъщи сме спорели хиляди пъти че мъжо е арабин и той не та не и недава дума да се каже  Mr. Green
...

Значи да ти кажа има нещо такова. Магребските араби са много по различни от тия на арабския полуостров. Даже в Тунис ми направи впечатление, че дори и езика им е по различен. Сега Тунис едва ли е точния образец на арабска държава, но тя пък като, че ли се мъчи да се измъкне от арабските навици и да се европеизира.

Апропо в София днес времето направи първия опит да вали сняг.

# 631
А как ли е Мина...как ли се чувства  хабибито по нашите земи  bouquet

3дравейте, магребски дами  bouquet

само да споделя, 4е Мин4ето и хабибито й са много доволни от престоя в Бг, и май не им се прибира  Mr. Green Харесали са се вzаимно с БГ родата, видяли са много места иz БГ, впе4атленията са добри, но нека оставим Мина да раzкаже пове4е като се прибере в края на семдицата  Peace

Сега Тунис едва ли е точния образец на арабска държава, но тя пък като, че ли се мъчи да се измъкне от арабските навици и да се европеизира.
И не са единствени, вси4ки арабски страни май се опитват да  се `европеиzират` zа добро или zло  Peace

# 632
Беба-багодаря че ни донесе новини от Мина  bouquet

А как ли е Мина...как ли се чувства  хабибито по нашите земи  bouquet

Сега Тунис едва ли е точния образец на арабска държава, но тя пък като, че ли се мъчи да се измъкне от арабските навици и да се европеизира.
И не са единствени, вси4ки арабски страни май се опитват да  се `европеиzират` zа добро или zло  Peace

Има си обясението-Френска Колонизация из Магреб
Знаете ли-...
когато Френската армия напуска Алжир-вече губеща таз колония.Алжир извоюва независимостта си с помоща на соц.лагера.И за това в Първите си години е почти с такава и ориетация.
Та-напускайки..френските войници залагат много мини-навсякъде...най-вече по границите и полетата.
От тогава-до сега..огромно е числото на осакътените
 миналата година правителството на Саркози предаде  на Алжирското картата с мините около гранците,определи се и парчно обезщетение...Но не мина без посредничеството на Израел.
Защото пък алжирците гонят от домовете им и вземат земята на всички евреи по алжирски земи.Полагаемо е-тези хора също да си получт обезщетение...
Политика...
Но -ето Белбейче...до някъде това бясняа Огромния Патриотизам на Магребинците-показността им,че вече имат свободата си
А оттдруга-попили са с времето френската култура-нещо повече....френската култура също се повлиява от магребската.Нещо като нашата с турската...
Случвало ми се е тук-турски дюнерджии..като ги поздравя на-Здравей Комшу...и да ме черпят чай.Приятно им е-няма омраза,нещо като Свои ставаме изведнъж!
Така и французте усещат магребинците- те говорят френски-а това не е ...като да говориш китайски.Тоест-колкото и да не се долюбват-политически,религиозно...не могат да се Разведат така лесно,защото вече Взаимно са се повлияли и всеки търси правата си
Единия казва-години колонизация.....Длъжни сте сега да ни осигурите-бедни сма Заради вашата колонизация-крали сте ни,убивали,тъпкали,без обраование сме били...като роби на 20век
Другия казва-..добре,ама вече сте Свободни..само че сте много Тук вече След нас-уж сте с френски паспорти..а по-душа сте си Мгребиниц
И  така.....

Едрата Морса Сол-  bouquet  bouquet  bouquetЖивнах!

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 21:57 от dala

# 633
  • по пътеката
привет, мързел , студ, гаден дъжд от силно мокрещите! карам линейката , да сменям 4орапи и маратонки в м/у4асието! пазаря, 4истя и режа ходра и накрая ,4ак съм заспала пред един руски филм, труп4е! старост ве4е!
радвам  Hug Crazyс е за мина и приятеля й!
дядко ,ех 4е много история трябва да про4етеш! после има да си говорим за кабилите и за цивилизациите ,оставили своя отпе4атък по магреба! в алжир и мароко има много интересни места, ама са малко на едни шантави места , но е супер  интересно да знаеш! здрави крака и дух на пътешественик!например сахелци при нас имат  стари оби4аи и гозби, аха -аха да  кажем бг ,но преди около 40-50 г са поиз4езнали с новата урбанизация и пунтиране на европейците да ядат паста! ooooh!
като език да не говорим и диалектите  колко са рали4ни ! послушай малко разли4ни песни от разли4ните страни и ще видиш разликата!
да ви кажа  ,има зна4ение климатът тука, аз  проблем с главата нямах години , мигрената  ме забрави, напоследък нещо оба4е ме е напитила откак с е прибрах ,дали са нерви и нестабилен на4ин на живот, безсъние но по4нах пак хаповете! ина4е и аз вадих сливици на  36 г  и слава богу! бях много зле с гнойта!
абе спорт  ми трябва и то скоро ,4е се търкалям пак, един месец булимия  направо ме натовари тотално и кости и гръб! #Cussing out
хи4 не им е лесна свободата на алжирците, далка! малко като нашето турско робство! смазвали са вси4ки бунтове ,всеки ,който дръзне да е по-висок от тревата! колко изнасилвания, колко бити, смазани и избити, млтретирани, из4езнали без вест и кост! много жени са у4аствали в освободителното движение!взаимно са си повлияли в културите няма как ина4е да е-храна, занаяти, на4ин на живот, език, култура,религия! трябва да с епзонава врага за да се  държи под 4ехъл!а колко смесени деца има, разбира се много от тях с незаконни бащи  или престъпили нормите на обществото,защото тогава  и франсетата са били доста големи консерви!  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 22:05 от marsy

# 634
  • Varna
ДАЛЧЕ-
помогна ли ти морската сол?
Много се радвам за Минчетоооо smile3501
ДЕДКО- абе те Магребците доста различни от Арабите знам. И да чух аз по БТВ-тУ, че се е мъчило при вас да вали сняг Shocked
МАРСЕЛИНКА- как е намери ли треньорка като хората? Беше споменала, че предната мързел била или аз не съм доразбрала newsm78

# 635
ПаУла- ПаУлинка- В Пловдив имате страхотен фризьор.Дълго време се грижеше за косата ми и направо тя като че ли по добре изглеждаше всеки път.
 bouquet
като казваш,че имаме 1 добър фризьор се чудя,кой ли ще е той,защото аз съм ходила при 2 мъже,а знам за още поне 3,че са мнооого добри. говоря за фризьори,на които им се носи славата. в Пловдив има на всяка крачка салончета, но има и мнооого на брой добри салони. аз преди ходих всяка седмица по 1-2 пъти в един много хубав салон и бях страшно доволна,но някои неща се промениха и искам-не искам неволята ме учи. сега сама се боядисвам, изправям, дифузирам, а преди давах над 100 лева за кичури,които ставаха 200 пъти по-добре отколкото в кварталните салони. и сега,макар че не ходя често, пак не бих отишла в някой малък гараж,а бих отишла пак при моята си фризьорка. но аз исках някакви идеи за смяната на цвета, защото на този етап не бих дала толкова пари за смяна на нюанс и да нямам черен оттенък,а кафяв на тъмната ми коса. за такава прищявка...

Днес моето Персийче дойде в Пловдив, подаде молба и ще видим тези дни,какво ще стане и дали ще се премести наистина да учи тук. той дойде с един приятел и прекарахме 3 часа в един ресторант. когато се върнах на работа, колежките ме побъркаха от майтапи,че съм правила до сега кекс,защото имам блясък в очите, била съм много щастлива и усмихната... и никой не ми повярва,че просто обядвахме. а аз наистина съм щастлива,защото се видяхме... Simple Smile Олеееее, чак не мога да повярвам,че може да се наредят нещата след толкова чакане, сълзи, самота и депресии. Simple Smile аз цял ден го мисля, радвам се наистина,но още все едно не мога да осъзная,че желанието ми ще се сбъдне. някак си все едно свикнах с това пътуване и самотата и сега не мога да повярвам,че той ще дойде и може би ще имаме нормална връзка.  наистина много се радваме и двамата, но ни е мъчно за неговия съквартирант,защото той е много добро момче и двамата са като братя. днес,когато любимия обясняваше за съквартиранта си чак му се насълзиха очите,защото той е казах,че отново ще живее сам и няма да има кой да го посреща след лекциите и няма кой да му готви и да се чувства като вкъщи... наистина много  тъжно... но животът среща и разделя. сега моя човек мисли да вземе да му сготви повече манджички и да му ги прибере във фризера,че да има. и на мен ще ми е мъчно за съквартиранта му,защото аз съм ви казвала,че с него се разбираме,все бъзикаме  Любимия,че е прекалено любезен,смеем му се и той се ядосва smile3533

и аз чакам с нетърпение разказите на Минчето Simple Smile

и какъв студ дойде... до вчера ходихме с потниците,а утре мисля да си сложа вече едно ново манто. никак не обичам да се навличам. малко

# 636
Здравейте момичета!  Hug   bouquet
Някои от вас ме познават от пакистанската и арабската тема, а тук само воайорствам (засега) Embarassed , но реших поне да ви поздравя. За съжаление нямам опит с Магреба, освен познанството ми с един египтянин от нета, който разказва много интересни историйки за Египет, Исляма и т.н. , но се интересувам много от тази култура, религия, традиции и черпя с пълни шепи от информацията, която предлага този форум  Mr. Green

# 637
  • София
Ама хептем се обърках вече с тия вашите имена и никове значи.
Кой е сега Мина например. Рових рових назад па не я намерих. Те така и у фейса. Подпука ме Марси те тази е онази, тука пък това е тази и аз аре давай приятелство и ся кой какъв е там във фейса пък какъв е тука иди ги разбери.

Гледам например вчера една страхотна дама, със страхотен тоалет в някакъв страхотен интериор (май да беше апартамент или хол в къща - нали нещо такова). Ама а де - викам си сега тая булка сто на сто беше от магребската тема, ама коя точно ... та тамън да я попитам така ли си одат хората по къщите нали с тия тоалети и си викам я мълчи, че па ако не е от магребската тема ша настане бъркотия.

Иначе сте прави де, трябва поне в уиките да се поразровя да попрочета нали нещо за тоя край на светът.

Между другото в Тунис непрекъснато ни намекваха, че те не били колония на Франция, ами протекторат (ама сега каква е разликата не я схванах). То даже беше интересен разказ като нещо от сорта нали, че Турция теглила заеми от Франция па "ипотекирала" Тунис. Па после Турция не си върнала заемите и Франция хоп усвоила ипотекатаааа. И така Тунис станал протекторат. И после там през 60 и някоя си година нали дигнали те бунт и си избрали първия президент дето управлявал много години и т.н. и т.н. Даже по едно време и Хрушчов взел отношение по един спор между Тунис и Франция във връзка с изпращането на последния френски легион по живо по здраво.

# 638

Leila-Рисунка на съвеменна художничка Треса Фердиян.

Дедко-Минчето е онова момиченце с нарисуваните ръчички на ника си...това са си нейните ръчички.Тя Учи в Германия и има марокански годеник,кйто също е студент там.Сега даката са в България,като преди  време Мина беше представена на фамилито на момчето

Тес-добре дошл сред Нас Hug

Делтичка-в един дебел ватиран чрап съм сложила солтта.Търсих е Хем Био да е.Пия тука и отварите на девера.Разни билки-то техните Тизани и умрял могат да дигнат на крака
Абе-по добре съм вче...просветва ми пред погледа,но сега пък много кашлем-слиза надолу гадорията Sick

# 639
  • Varna
ДАЛКИЧ-
Българо-Алжирските илачи ще помогнат, помни ми думата!!!
Много красива картинка, много ми харесва Grinning Но виж вземи мерки за кашлицата щом слиза надолу. Някакви шУрУпи трябва да пиеш задължително, чай за отхрачване и бронхит задалжително щото става по лошо.
ТЕСС- ами Добре дошла и тука по комшийски wavey
ПАУЛИНКЕ- те тез твоите колежки големи палавнички го раздават ама да знаЙш не е тъЙ. Що всички хора говорят, че само при секс очите ни светят. Ама много се дразня така като говорят и гледат със един такъв поглед, дето ми се драйфИ от него. Ми другия път им кажи, че си го спукала от секс на масата във ресторанта. Голяма работа, че не вярвали. Проблема си е техен не твой. А после ако им кажа, че не се държат като Дами а като махленки май друго ще запеят. Кукумявки такива Grinning
ХАДЖИ- здравей и на тебе. wavey Нали си пусто едно момченце във темата трябва да те кътаме и уважаваме. Като споменавам булките една по една не искам и тебе да не спомена. Ти заслужаваш със тези шеговити постове thumbsup
Аз след малкУ шЪ ФащЪм пЪто към залата. МалкУ да сЪ разкърша newsm03
Обаче преди това хайде по едно каЙвенци да ни светнат очичките, че да не ни светят само от секса newsm47

# 640
Делтичка веднага си вземам това трицветното кафе ще си го поделим с хабибито  Laughing
Интересни неща научавам за магреба  Hug на всвички които разказват по нещо и научават такива като мен.
Тес  wavey welcome и в тази темичка.
Лек ден за всички   bouquet

# 641
  • по пътеката
ники ,ти питай бе,4адо, много може да се нау4и стига да има интерес!и аз за  кафето,4е по4ти не съм спала! легнах в 1.30 кога съм заспала не знам, но поне  10 пъти ставах, дребното имало кошмари и си държахме ръцете! в 5 звънна алармата на мъжо , докато замине за тунис  в 6 ,това къде, онова не го намерих , айде целувки за пред път, пуууууу, и линда  първа смяна в 7 ставаме! сега си викам ,както е студено пускам линда да си играе  и аз полягвам,4е с гледането на тв най заспивам! Peace
тес, ти беше в пакистанската,нали? заповядай и тука, пък може да ти излезе късметът , знае ли 4овек, едно моме, уж в тунис й беше любовта; а  от тунис отиде 4ак в сирия да се жени! де е киро а,на кирия е! Crazy
паулинке, айде на хаир да е! пък да 4етем и за други свежи новини при тебе! Peace  bouquet
я да си кажете наблюденията в/у библиоте4ния фонд в магреба, в къщи и библиотеки ,има ли книги, какви са? какво се 4ете? newsm78

# 642
Привет и от мен,
делта  bouquet , много мерсаж
Паулинка- много фризьори има в Пловдив.Този аз за който говоря се казва Петър Гогов.Салонът мъ преди две години беше в центъра уф да едно кафе майййййййй Макауали се казваше или нещо такова  newsm78.сега не знам дали Все още си е там  Peace.Тогава когато заминавах той кроеше планове да се мести в собствена къща и сега не знам, до къде е стигнал.Ако решиш все още имам кординати , пък и това е повод да се чуя с него по телефона за да рефрешна инфото.
Дядо хаджи ,Тунис- да вървят към европейзация ,но дали не е само онази  Туристическата част.
Марси сподели Thinking.За разлика от това Алжир май върви все по- упорито къп по Афганистанчване. Народа има пълна свобода, но все повече са  носещите бурки и забулените жени, кактоо и брадатите мъже  Peace.
при Алжирците май  доста са прихванали от френското лицемерие  Mr. Green
Бягам сега до после

# 643
Паулинче-а дано стане преместването на хабибито в Пловдив. PraynigИначе-за фризьорските салони не ми се говори-изкръшках ги всичките-да се направя руса.От миналато година-започнах с Кати Стил ,където се разочаровах-високи цени и никакъв резултат..та през Дима Стил-същата работа.....
Ама то си беше и сложно това,което исках-от черна Къносана коса -да стане  Русо.
Еми-стваше зелено и това си е.....
Едва тази година останах доволна от-Олимпия Стил на Руски
Една пълничка мадама докара цвета,който исках....Попаднах на салона ей-така-заради името Heart Eyes
И тъй като мисля ,че няма нищо случайно-това беше ми за късмет.Оттам  си закупих и професионалните бои,с които съм се екипирала тук-правя две смески,от два цвята-....дано ми стигнат.
Препоръчвам ти го,защото съм доволна....Но дано не ми теглиш една М-йна .
Трудно е да препоръчваш-всеки си има своя вкус-а и понякога и не става тая коса,както трябва,колкото и да иска фризьора....

Белбейче-...не смеех да си го призная,че от постоянното гледане на Канал Алже-от репортажите...тчно това и забелязвам по улиците.Бурки-в  Алжир!Брадатите мъже...
А за прихванатото лицемерие- Joy Joy hahaha недей че ми е мъкаааааа  ooooh!

Дядо Хаджи-ей на онова място се обясних-.е!пак с правописни грешки-сори,ама И много показах и написах,борейки се Яко с Раянчо
Ревнивеца дребен-не ми позволява да имам социални контакти-дори виртуални.....
Обясних снимки,защото ние тук се познаваме отдълго-и е  удоволствие твоето присъствие сред нас  Hug

Ники-Привет Hug  bouquet

Делтичке-ама имаме ли се ние във Фейса-що не мога да те  разозная  Огнена Лейди  bouquet или там  имаш друга снимка

Марсияна-интерсен въпрос си задала -за Книгите
из Магреба и...вообще в Библиотеката на магребинеца
В библиотеките им а видях едни стъкленици-като кристали...има ги и тук много.Нещ алабско ще да е-от Корана
Книги-показваха ми  френски кулинарни....
В по-бедните семейства от родата-книги не видях
Ти кажи какви са твоите впечатленя?
Много ще ми е интересно,ако и Белла ,Рали,Фаима,Линчето....мина-да се върне
да кажат и те-направило ли им е това впечатление

А ето какво имаше в библиотеките на Свеки- парижка леля
http://dala.snimka.bg/hobby/arabski-parij.284527.7563677

Фаима-ето тук има малко снимки от магазините за дрехи на тази дама за която ти писах.Но по-луксозните съм снимала-и е от преди повече от две години.Не дават да се снима-дразнят се

# 644
  • Varna
ДАЛЧЕЕЕ Hug
ама със същата снимка съм във Фейса бе Слънце. Аз много не мога да работя за срамотиите със него Embarassed Срамувам се многУУУУУ Embarassed
И много очудена и много разочарована останах, че бурки са започнали да носят във Алжето Sad Пък мъжовете да си носят бради и мойтУ Батку е Пират брадат ама жените защо трябва да са със теЗ чаршафи където и очите им са зад мрежа.Защо е това? На какво се дължи? Толкова ли е опасна жената или е толкова лоша, че трябва до такава степен да се завива, че даже очите си неможе да покаже и да гледа нормално..............?
БЕЙЧЕ- как си Душичка? Не обичам да пътувам сама, ако беше Бате тука щях да дойда да те видя и да видя оня РевлЮ Hug
НИКИНЦЕ- как и хабибито мила? Какво стана със майчицата му? Мъжът ми тъкмо пътува във страната на хабибито ти. Ти как си, кога може да се видим със тебе. Ти си работно момиче и не ти знам смените. Обади ми се ако искаш, че беше казала наскоро, че не си във кондиция Hug

Общи условия

Активация на акаунт