Отговори
# 570
  • In a surreal moment!
Охххх, ама , че съм разсеяна....направо забравих снощи да си пиша прпедположението , пък то се оказа вярно ....кофар...ма какъв е мъничък и извънземен Simple Smile Simple Smile Simple Smile...поне ми нарасна самочувствието , че съм ууууууумнъъъъъъъъъъъ....брях!

# 571
  • София
Е за всичко друго се бях сетил само за катинар не бих предположил. Сигурни ли са поне и вероятно това дългото на въженцето е ключа за отключване. Иначе с удоволствие бих си купил едно такова.

# 572
Мархаба от новата къщурка.
Дидона,4естито момиченце да и жива издрава,красива и щастлива и да ви рдва много Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Дядо Хаджи добре си се завърнал,много интересни работи разправяш,завиждам благородно Peace

# 573
Мигче-  bouquet

Линче-пиши по-често....ако не ми мине котка път-през ноември отивам до брата в Лондон-да си видя племенничката.Ако ти е удобно ке се радвам да пием иглиш те

Аз пак ....със загазките.
Говорихме си за сурикат,камилите......Все животни от Пустинята Сахар
а това животно знаете ли го?

Жокер-използва се в лого на Морзла-

# 574
  • Varna
Не беше ли пустинна лисица Grinning
Не ползвах обаче жокера Wink

# 575
Dalка,   Hug    На пръв поглед си ми заприлича на лисица.....  после се поразрових.... Whistling   Признавам си без бой, че не знаех че има пустинни лисици!  Rolling Eyes    
 Група, захванахте се май с пустинните животинки - интересно!

редактирам: Хмммм, Делти4ка, защо не спиш по това време  - изпреварила си ме с отговора...    Grinning

# 576
ееее не ви затрудних много-много..ама не е точо Пустинна

ама по-интересно е името на лисичето-
ФЕНЕК
http://desertanimals.hit.bg/fenek.html

и тва,че тежи най-много ЕДНО кило

Аз не спя,че имам гости....ще се напъна са измисля некое друго интересно животно от пустинята за утре
а дотогава-защото Фенекът пък на мен ми е любимец и като на  Мигчето -на мен пък той ми е на декстопа
ето малко ифо

Фенек-Джобна лисица.

Наполовина по-дребен от лисицата по нашите гори, фенекът е от 7 до 8 пъти по-лек от нея, дори и да е възрастен! Меката козина на тази наистина джобна лисица, едрите й очи и особено огромните й уши й придават миловиден външен вид и човек би помислил, че тя е твърде кротко животинче. Всъщност тя е истински хищник (понякога много нападателен), който лови гризачи, гущери, насекоми, особено скакалци. Фенекът опазва храната си от своите събратя, като заема застрашителна поза — застава изгърбен към тях. Игрите, в които се включва в съобществото си — гоненици и скарвания, се израждат понякога в сериозни сбивания.

Фенекът рядко е изследван в естествената си среда, защото е нощно животно. Ето защо той е наблюдаван преди всичко в плен. Фенекът прекарва деня в подземното си леговище, изкопано в средата на територията му, и тя е забранена зона за съседите му, които нямат право да проникват в нея.
Фенекът се среща често в пясъчните области на Сахара, Либия, Синайския полуостров и Арабската пустиня. Бърз растеж. Фенекът се размножава в периода януари — март.
Женската ражда веднъж в годината. Малките растат много бързо: те проглеждат между 12-ия и 20-ия ден.
НаЗ-ме-сечна възраст те за първи път вкусват месо, но едва след като навършат два месеца, окончателно престават да бозаят. Новородените тежат от 40 до 45 г, на петнадесетия ден те достигат 100 г, а на един месец — 200 г. На възраст от 4 до 5 месеца те заприличват вече на възрастните, макар че са по-леки от тях.
Фенекът живее на двойки и в семейство, където се събират докъм десетина животни. Изглежда, че може да се лиши от вода, доставяйки си необходимото количество течност, включена в тялото на жертвите му. Ако не може да изяде улова си изцяло, остатъците скрива в земята

# 577
  • София
...

Аз пак ....със загазките.
Говорихме си за сурикат,камилите......Все животни от Пустинята Сахар
а това животно знаете ли го?
...

Знаем го знаееееем.

Даже и аз имам тамън три снимки с Фенек, въпреки че в Тунис наистина им викат пустинни лисици..

# 578
Далка мила като идваш ще мие много приятно да се обадиш,ще се врътнем из Лондон.
А за животното като бях малка имах една книжка за чичо Скруч на пътешествие в Сахара и там бяха дадени какви животни има в пустинята,та едно от животните беше баш тази лисица.Като я видях и веднага се сетих,че съм я мяркала и е някакъв вид пустинна лисица ама не се сещам как и е името. Thinking
Иначе аз не съм писала защото бях по задълйения вкъщи нямах нет.Имам една камара неща.От 3 седмици съм в новата къща и ощ чакам да ми докарат хладилник,пералня и фурна уй другата седмица сигурация ама де да видим.Навсичкото отгоре и бг тележизията немога си пусна,щтот на чинията и пречи едно дърво във съседите та трябва да и мисля алтернативно място.Също така егати и смотаната къща жиците за тока са така вързани,че все едно съм пуснала групата от детската градина да ги връзва,а повечето неща в къщата са така леко закрепени,колкото да се замажат очите.Представете си влизам в банята да се изкъпя и както си се къпя водата на душа спира,ни топла,ни студена,на крановете за ваната,на мивката си има вода.Добре че си бях изплакнала косата.Реших аз да се кача на тавана да вида да не се е разка4ил някой кабел,бутнах една дъска и тока в банята замина.Извиках един приятел върза ми горе-долу кабеляците и каза,че трябва да сменям една разпределителна кутия и,че по тоя повод изключва бушона за душа.Та сега на едно къпане търча да пускам бушона по 4-5 пъти.Да ама бушоните са ми отвън пред врата та като се заметна с хавлията и изляза да включвам бушони сигурно съм голямо шоу.Днес ми падна завесата за баня слава богу покрива още държи.
Та общо взето така.

# 579
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУУУУУУУУ Hug

ЛИНЧОК-ква е таз къща дето са ти я дале бе Shocked Ма то една конструкция на ЛЕГО е по яка. Направо си те представих как по хавлия поддтичваш да си оправяш бушоните #Crazy Да не стане така накрая самата къща да сЪ сгромоляса като къщичка от карти newsm78

# 580
Кое е това  животно?И.....нещо повечко за  него

Линче-непременно ще ти дам знак-търся изгодна оферта сега с влакчетата под ламанша,че скъпичко ми се вижда-мин година пътувах в двете поски за 65евр...сега ми искат-200 #Crazy

Ужасно животно ви метнах обаче....А?

# 581
  • София
...
Ужасно животно ви метнах обаче....А?

То при днешния интернет нищо не е скрито покрито. Аз обаче тоя лемур наречен АЙ АЙ съм го гледал по дисквъри дето ходи с един нокът и рови по дърветата да вади едни лаври.

# 582
ЕЕЕЕЕЕ Дядо Хаджи-  bouquet
 А дали можеш ти да ни зададеш някоя гатанка-такава,подобна-я за некоя животно,я за некой предмет-интересен Hug
От човек като теб има какво да се научи-а и по този начин  и повече се запомня информацията

Малкия ми пукна ушите от рев-иска навън....излизам на един тур,но с нетърпение ще чакам да надникна в темата после

# 583
Делтичка,ами надявам се да не ми се срине на главата.Ако съм на разходка с ку4ето и детето да пада не ми пука нали не е моя,пък и ще взема ноке обезщетение за моите боклуци вътре.
Далка тожа йижотно предполагам че се катери добре и се среща на места със специални видове-Нова Зеландия или Австралия. newsm78 Rolling Eyes

# 584
Здравейте момичета   bouquet

Отдавна не съм се  включвала и бързам първо да поздравя Дидона за прекрасната малка принцеса,да расте здрава и палава  Hug

Много се радвам за Мина и хабибито че са му дали виза,ще разказваш после какво му е харесало тука .

Дедко,чудесни снимки  Heart Eyes

Гледам за Тунис много сте изписали ,ето ви малко снимки на братовчедка ми ,тези дни се завърна оттам и страшно и е харесало .

http://dimitrinarina.snimka.bg/africa/tunis.429829.15281826

Далка ,мерси за поздравчето  Hug и дано да се оправят тези болежки на хайванчето  Hug

На всички да не изброявам поименно че ще пропусна някой много гушки и спокоен уикенд Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт