Отговори
# 615
  • In a surreal moment!
Привет мривет!
Айде и моя милост във фейса - нещо му се бях заинатила , ама все говорите за него , че и аз барабар с хората Simple Smile
Файма пратих ти покана там ....незнам дали направих нещата вярно ...нещо ми е труден за ориентиране...

# 616
Faima, добавих те във Фейсбук, ама дано не съм сгрешила, че на снимката не прилича на теб... 

# 617
Привет,
Цитат
Ама днес е екстаз тука......Не спирам-честно.....не спирам да се Удивлявам на Национализма на алжетата
то не е знаменца с нац.трикольор по детските количи,то не са Провиквания-Алжири Бляди...нам си кво!
Подскачат натъкмени със спортни екип-на алжирския отбор
  Stop
Далче, и много повече е от това.Пример: моят девер( който така и не съм срещала на живо) постоянно иска някой да му носи или да му се пращат екипи на нац.отбор на Алжир за децата пък и послендо май и на него носиха.за протокола той живее в дания и не си е идвал в Алжир последните 5 години  newsm78
faima
Цитат
а бе искам да си се глася, много ми липсва фешъна тука
И аз така ама сега малко живнах откакто сме си в Бг.
Делта, пусни маската и на мен - давайииииии на конвейр  Grinning, щото зема да се прибера у Алже без коса.
От кърмене ли от кво пада ли пада пустинята  Sad
хайде за сега чао и дано при вас да е по -хубаво времето ,че тук е едно немам думи

# 618
Файма, фешъна е твоята страст, свикнала си... Докато аз все гледам да ми е удобно, и в това отношение Египет ми допадна особено много. Широките дънки, ниските обувки... един шал на главата (т.е. прическата съвсем не е задължителна, важното е шала да е по - така...) Simple SmileSimple Smile парфюма... какво да ти кажа - аз ползвах един на Томи Хилфигър, толкова го пазех за там (вече не го внасят в България, мнооого ми липсва, Freedom се казва!!!)... ми все едно с него и без него... Нито ми казаха въй,въй ко убаву ухайш... нито нищо.... Смених го с Кензото от фрии шопа, същата работа. Ама като излязох една вечер без хиджаб, веднага ми изстреля въпроса: "А къде ти е хиджаба??????????" и съответно бях върната по стълбите нагоре....  Rolling Eyes Язък ми за гласенето преди това. Така че за мен Египет е рай по отношение на губенето на време за фешън... Пък и да ти кажа, като се наглася и изляза посред ден, то се разтече всичко, аз в Египет нито веднъж не се гримирах, а си носех всички принадлежности за това... Както и да е...  Simple Smile Просто там ценностната им система, явно, е друга. И явно си зависи пак от това къде ще попаднеш...

Дедко, и аз искам да те адна във фейс буука, търсих те вчера, но явно не си приел Марсито все още там, че аз чрез нея търся... Simple Smile

Далка, къде си, ела кажи за тея търбуси!!!  Mr. Green

Едно кушари от мен за вечеря, а може би обяд... Аз такова канене на това кушари, ще ям та ще ям... ми не ядох. Заведе ме момчето в един ресторант, където приготвяли най - хубавото кушари в цяло Кайро...  Rolling Eyes Влизаме, а по земята се въргалят кашони, пепляк, найлони... даже помислихме, че не работи, но изведнъж един пъргав еджипшън изскокна от някъде и забърса една маса и вика яла, яла... Младежа доволен ми посочи пътя натам, а аз директно изхвърчах през вратата и казах, че кушари, явно, няма да ям!!  Whistling  Ходихме на още 2 места, но те пък не работеха по Рамадан, нищо, че беше вече ифтар... И така, кушарито остава за другия път. И шишата. И колко още други неща!!! Simple Smile

bouquet

Aх, Миг Незабравим, за теб специално: http://www.youtube.com/watch?v=Wvo-g_JvURI    И как си ти, какво става??

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 16:40 от Eye of Ra

# 619
Eй, момичета и Дядо, като се добавяте във Фейсбук, добавете ме и мен де.  newsm03 Аз съм  Paula Paulina и там. Simple Smile

Не съм ви писала от много време,че съм все без настроение и в разни мои си депресии. но сега ще споделя нещо малко, което за мен е най-големият слънчев лъч. Моят младеж трябва съвсем скоро да се премести да учи и живее в Пловдив. ама аз докато не стане,не смея да се радвам,че и преди имахме такива планове,но все се проваляха... та сега вече няма на къде с образованието му и ще се наложи да се  премести тук. но още не ми се радвайте и не ми честитете нищо,че знае ли се. аз с тази моя голяма уста,може да съм урочасала пак нещата Simple Smile

Делтич, прочетох тези дни,че си ме мислила... Благодаря!   bouquet  

аз се сещам за всички вас, чета през няколко дни във форума, но просто не ми беше до писане. всичко ми беше безинтересно и само с едни игри се разсейвах във Фейсбук. като децата съм станала с тези игри,но като нямам настроение,какво да правя. Simple Smile

айде,така и така се разприказвах, да попитам нещо. повече от 6 месеца се боядисвам с една кафява боя, защото преди косата ми беше черна,но ми иска да е кафява. та за толкова месеци само тази част,която не е била в черно (корените и то повече от 10-15 см)  ми стана кафява. в събота послушах една приятелка и си купих тъмно кафява боя, с която станах гарваново черна и ми се реве. толкова месеци ходих като луда в 2 цвята, за да постигна нещо и веждите си боядисах кафяви... какво да правя? дайте идеи!!! разбрах аз,че само в корените ще ми става кафяво,но все пак ми се иска до началото на декември да съм с този цвят,който съм си харесала. има ли начин да ми падне цвета без обезцветяване и горене на косата,че ако е само това варианта, по-добре чак лятото да съм кафява... и без това се отказах от пресата за коса (да не повярва човек,че го направих) и се старая да не я увреждам много....  една колежка ме бъзикаше,да взема да си обръсна главата,за да ми започна отново да я боядисвам каквато си искам. ама тази дълга коса мога ли да я обръсна-не, никога! Simple Smile))

Далке, аз с доста закъснение виждах загадките ти,но още преди да съм прочела отговорите, ги бях познала (без онова за биене на маслото) . а за катинара - много му се чудих,но реших,че ще е катинар,заради нещо като ключ или по-точно като шперц, което виси отпред.  Simple Smile

целувки на всички!!!  newsm51

P.S. Ра, Къде ще ти кажат "въй-въй" бе,моме? Simple Smile)) аз когато мрънках,че при тях жените ходят без прически под тези кърпи, той даже се изсмя и каза,че всички си правят прически и даже са още по-нагласени от нас (може би по-фиксирани косите), за да не им се развалят под кърпите. доста убедително ми го разказваше това. казваше и за дрехите,че всяка жена или повечето си ходят с много хубави дрехи вкъщи , а дори и по улицата,но все пак отгоре слагат традиционните облекла (примерно манто). не знам,дали това е различно в Египет и Магреба,но имам такива впечатления и за арабските булки. аз също мисля,че на никой мъж няма да му е приятно да гледа жена си непрекъснато облечена като торба и като рошла в главата. Simple Smile а сега с тези торбести панталони,дето не ги свалям почти, толкова ме харесаха,че имам чувството,че ако сложа пак рокля,ще ме гледа странно. за това гледам да редувам. 1 ден с рокля, 1 ден с пола и потник, един ден с торбестите ми панталони... да не свиква,че ще ходя цял живот така. аз си ги харесвам де,пък и се носят,но не искам да става като с това "къде ти е хиджаба".

и щях да питам и аз за грима. тъй като е доста по-топло по тези географски ширини,отколкото при нас, какъв  грим използват? виждала съм доста гримирани жени с тежък,нощен грим през деня. не им ли се разтича фон дьо тена, пудрата, сенките не им ли се събират в гънките на клепачите? как се справят с това? според мен не зависи от скъпата козметика,защото всички дон дьо тени се размазват на по-високи температури. аз миналато лято хич не слагах на морето,но това лято си ходих леко гримирана и на плажа и не си мокрих много косата. ама там не е като на нашето море,а доста по-горещо... я споделете впечатления за опазването на грима. Wink

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 16:20 от PAULA_PAULINA

# 620
  • София
...
Дедко, и аз искам да те адна във фейс буука, търсих те вчера, но явно не си приел Марсито все още там, че аз чрез нея търся... Simple Smile
...

С Марси, Дала и Дидона уредихме нещата във фейса още снощи. И понеже не ви познавам там както как сте записани, пробвайте да ме намерите в списъка с приятелите на Марси. Ама моля ви при пращане на покана за приятелство драснете някой ред, че да знам кой сте , че на ден получавам по 20-на покани и масово ги отказвам, щото не ги познавам хората.

# 621
  • Varna
ФАЙМИЧ Hug
На лични пратих за каквото ме помоли Simple Smile
ПАУЛИНЧЕ- аз като бях преди 2 години във ЕгипетскУ ми направи впечатление, че мацките им много бяха нарисувани. Ама щом Оченцето казва, че сега не се гримират много съм очудена как за 2 години мацуранките там така сЪ се изУставили. Ама яко нагримирани си бяхаааа.
За косата ти ти сама ли я боядисваш тази дълга твоя коса? Аз немога сама. Като беше къса да но далга само на фризьор и то един от най добрите-много съм доволна от момичето.  За дълга коса и за сменяне на боя трябва добър специалист. Аз като гледам моята какви магии прави на такива момичета дето са двуцветни и  очите ми стават ей такива #Crazy Хайде пак като добрата фея пожелавам всичко което си пожелала за твоето момче да стане babydust7

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 18:41 от DELTA_DELTA

# 622
Привет дружина  Hug
Тук съм-не ме приеха днес-насрочиха дата за 20октомври

Фаима-не крия...то-не е срамно,че да го крия Joy
От дълги години страдам от синузит....но напоследък просто не можех да дишам,и такав задух чувствах-просто не можех да дишам
На отиване и на  връщане в самолета ми стана лошо-наложи се да ме обгрижат...просто не мога да си взема въздух!И сърцето бие учестено и....посинявам-става видимо и за другите,не мога и да го скрия.Особенно в самолета-хич не исках да ми кражат  на главата,ама ..то-съдедите повикали стюардесите Sad
Я днес да ида на доктор-а утре....Хем ми е без пари тук-ама аз  все си мисля ,че ще мине-абе,нищо ми няма
Но се оказа нещо по-сериозно.....ще ми правят изследвания за туберколоза Sick,а иначе-доктора предолага че е астма
Това е то!.....не е туберколоза,защото Раян няма и две години-а по врме на брменността ме иследваха за кво ли не-та и за Спин,та и кви ли не тестове ми правеха
Но....факт е че и астма плюс инфектиран синузит Хич не си е комбинация.
Тук климата е много променлив-вятър,дъжд-на хълма Монматр все си е по-ветровито-той е най-високата точка в града
Като добавим и все-пак вагата ,която имаше в къщи...колкто и да се проветряваше и изсушаваше-на уреда за влага все му свети червената точица....За  това сега съм в групата на тези,които имт хроничен поблем- Доктора е длъжен да заяви това в Сертификат...а соц.грижа е здължена да ми прдостави слънце и въздух-защото иначе Лечението ми от лоши битови условия на живот ще струва по-скъпо на държавата и данъкоплатеца....квато ще бъда и аз един ден! PraynigТакава е системата..но е бавна,мудна...чака се с месеци,с години....и постоянно се Доказва ,че наистина имаш нужда,че не е лъжа....и така!Има много хора,които търсят Вратички в тая система .......най-вече от нашите
Факт е,че не ми е добре....наистина и последна грижа ми са облагите в момента!

Рали,Фаима-напълно съм съгласна с вас,че там жената ,като че ли си почива от....суета,от първенющина,от демонтрация на модни атрибути
Макар,че и джалебата си има мода-в смисъл когато  беше на мода - с бродирани цветя по нея
Сега  ми казват че на мода били-апликации..от плат
Мъжете наистина ам не си Позволяват да се заглеждат-щото не знаят, на кого е тази жена,я брат,я братовчед,я направо-мъж може да скочи и..караманелата е готова
Тук-не са така.....Пак си остават-вярващи,ама този им принцип нещо се поразмива....
Ами-то и няма как.Седне в метрото-до него  жена с шиоко-обилно изрязано деколте.Африканките ,например,имат интересна констукция-овални и яко изпъкнали задници-направо правят сърп с чупката си от кръста ,тънка талия и широк изпъкнал таз.И те като се правят модерни и слагат едни прилепнали дънки и къси фланелки...и като вървят-на мен ми се набиват на очи,та...камо ли-все пак всички сме хора
Мисълтта ми е,че....летвата е вдигната тук ,просто- интелигентната жена ,за да  задържи Внимаието на мъжа тук-не самия мъж,то той няма къде да ходи....-ама вниманието е по-важното,миълтта му...та трябва тук да тичаш два пъти по-бързо и да измисляш и Прилагаш жеските триове.То и затова просперира цяла индустрия.....козмегика,парфюмерия
Тук-влиза в метро жената-да речем фрнцузойка.....около нея -облак от ухания-погледне те...лицето и свети,добре гримирана и почистена...косата и-чиста-копринена,ръцете-нежни....
Сляп ли трябва да е тоя мъж,та да не види хубавото.Индийките например-ето,не са европейки...ама ги умеят тия неща-женските трикове и хитринки
А...то-нали точно за това нашите хора си харесват и европейки.Заради чистоплътността,заради другото овално лице,заради по-другия ъгъл на Живот
Ок-...айде да не се разпростирам,че ...който държах да ме разбере-не ще открие лошото в думите ми

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 20:52 от dala

# 623
Заадката

Така е-познахтев предположението за какво се използва
това е Гуерба-
Guerba-ярешка ,агнешка торба за съхранение на водата прохладна

http://www.fkirina.com/spip.php?article154
http://biladi.skyrock.com/397646689-EL-GUERBA.html

# 624
  • Varna
ДАЛЧЕ Hug
Да ти каже кака ти Делта едно бабешко за лечение на синузит, че бях същУ като тебе. Не се смей и аз се хилех ама като ми мина и аз и докторите бяхме станали сериозни. А щяха пункции да ми правят. Та във една платнена торбичка бабата на кака ви Делта сложи морска сол, заши я старата Дама, сложи я да са стопли ама да се стопли, че да стане гореща върху ел, радиатора . И това нещо ми го пльоскаше на челото и на част от носа. И трябваше да го търпя това нещо колкото се мога по горещо. И така докато ме излекува. По едно време вече млада майка пак ме заболя и не можех да дишам. Взех едно хавлиено чорапче на змея което вече не ставаше за носене и го напалних със морска сол и цоп върху лицето ми на същото място. Ама този път стана бързо защото не бях закъсала така както когато бях млада госпожица. И от тогава нямам нищо. Опитай поне няма да ти навреди. Ще видиш колко гной ще излезе thumbsup

# 625
Делтичка-мерси за съвета мила.....
мама ми даде същия-ще го приложа

# 626
  • Egypt
Далка, аз съм астматичка от малка, и майка ми правеше възглавници от изсушени водорасли, тъй че това с морската сол ми изглежда резонно. От влагата винаги съм получавала пристъпи, тука обаче за мене е рай, защото е сухо, и откак съм дошла нищо ми няма, пу- пу.
Мигче, Пина, добавих ви във Фейса, не се плашете от снимката  Laughing
Дедко, тебе ще те потърся утре. Що се отнася до въпроса ти- ами така си е, египтяните не се смятат за араби, а за "масри", т.е. египтяни. То и като цяло мъжете повече приличат на латиноамериканци, отколкото на араби. Освен това за тях арабите от Гълфа, ония с петрола, са нещо като диви, необразовани диваци, които до скоро са спяли по палатките, и са карали коне, изведнъж набарали петрола и... А бе египтяните гледат на тях по отвисоко. В Сауди, Бахрейн, Катар, Оман предимно египтяни работят като програмисти, лекари и т.н.
А бе много се мажат тука жените, ама много, даже и в наше село. Много пъти ми се случва като вляза в тоалетните на някой МОЛ или Кентъки да заварвам момичета с по една торба гримове и се цапотят усилено. И аз се чудя по тия горещини как не се разтичат, ама това е- като беше 45 градуса тука те си бяха с черните очи и ярки червила. И с дълъг ръкав поло и тениска отгоре. Може пък да не им е толкова горещо, знам ли.
И знам защо разбират, че съм чужденка, даже и като съм с шал на главата- прави впечатление лице без грим.

# 627
делте-моя мъж и той така се излекува от синозита с морска сол.от 3 години не му се е обаждал                                                                                                                                                                                                                   4удно как на девойките в тез жеги не им се разти4а грима newsm78,и аз не съм по гримовете файма. Simple Smile                                                                                                                                                                                                                      паулинка-дано вси4ко мине добре и да сте си заедно на едно място с твойто мом4е.лека нощ. smile3524

# 628
Привет
Далка, дано се разминеш леко, аз от както съм в Алжир проблеми нямам със синузита, но явно моят е по лека форма или климата си казва думата.
Делта - искам и аз маската, моля   bouquet, явно не си ме отчела предишният път  Praynig
Паола- Паолинка- В пловдив имате страхотен фризьор.Дълго време се грижеше за косата ми и направо тя като че ли по добре изглеждаше всеки път.
Дядо Хаджи- трудно някой от магреба би се съгласил че е арабин- вкъщи сме спорели хиляди пъти че мъжо е арабин и той не та не и недава дума да се каже  Mr. Green
Лелееееее какъв е този студ тукаааааааа  #Crazy направо бях забравила студовете.

# 629
Саллам Аллейкум
Магребински Дами и Приятели

Поздравче за весел ден
http://www.youtube.com/watch?gl=FR&hl=fr&v=cvRJHhV3mg8&a … p;feature=related
Houari Dauphin (Musique Rai Algérien Nado Coeur

А как ли е Мина...как ли се чувства  хабибито по нашите земи  bouquet

Благодаря ви за соделните съвети момичета-отивам да купя морса сол
тази сурин дойде девера...явно наистина и вида ми е стряскащ щом се притеснил и.....къде отишъл?!-на марабу
Ами ,да се чудя как да реагирам...марабуто казал-магия имала съм направена-от жена
За 100евра е обърнал сещу Дамата,кято е направила уж!Направо изтръпнах.....той не се бърка за пари лесно-и все съм мислила,че е Против тези неща...и тук сме говорили с вас-но факт е!Случи ми се-споделям...
-отвари някакви остави да пия,мускатчета за под възглавницата...на детето върза станна гривна на ръката Sick
Такива ми ти работи...мен ме е страх от тези неща,но знам че съществуват

Фаимичка-често си мисля за теб.....Признавам,че благородно ти завиждам .Има смелостта да отидеш до Любовтта на живота и,Софито е до теб...дай боже скоро да ни зарадваш и с приятн новина....Мисля че,Египт и новото место ти дават Големи взможости-точно професионални.Имаш Златни ръце-имаш натрупан опита вече...Трябва ти само малко капитал и ателие-лека полека да започнаш пак да шиеш...Убедена съм,че дори един ден може да четем за теб из модната  пресата-като новатор.Защото понаваш вече едната страна на медала-сега опознаваш и другата сега....И някъде по-средата между двете куртури,като  мода-има много Свободно место... идей за реалииране от Интелигентна Дама като теб Hug с усет
Човек е толкова Голям-колко Големи са Мечтте му

Тук една арабка-алжира...така е започнала.Мъжа и почива при кататрофа.Тя,остава сама с 3деца...Започва да шие на приятели-името и се ранася...лека-полека Прави облекла за Дами-мюсюлманки които Работят-рейсове,метра хващат...и дългата туника ,и широия ръкав ги притеснява.Облеклата и са мого семпли-по европейски стил.Съчетание на цветове-туники,панталони...Така се е разраснал бзнеса и-аз не е познавам...но знам че вече  - е купила от едни китайци името на една верига Съншайн...има ги из цял Париж.
Т а там- се предлагат нейни модели-ушити по нейни модели и вече в нейни верига-шивашки ателиета
Аз-много харесвам ежедневните и модели .Адски практични,леки и в същото време-удобни

Лек ден за всички

Пс-Привет Белбейче.....сега те видях

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 21:35 от dala

Общи условия

Активация на акаунт