На МАЙчетата в темата влезни и всичко ще научиш Ти! (39)

• 25 388
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Днес ходихме до яслата и говорих с директорката,каза да я заведа на 15.09,след това имало 5 почивни дни.

Знаете ли 17-ти влиза ли в това число или е от 21-ви?

1.Приетите,в ясла как се настройвате за раздялата с мъника,имате ли някакви притеснения и какви?
2.Какъв багаж трябва да има детето в раничката си?
3.Има ли задължителни неща,които да носиме?
4.директорката не каза зародителска среща,не трябва ли да има?
5.не трябва ли да ни покажат в какви условия ще са децата,детската стая за спане,игра,храна,на какво ниво са тоалетните
6.разбрах за сума,която ще ни събират извън таксата.
Сумата за какво се ползва,при условие,че миналата година предходните също са събирали и са купивали играчки,сменя ли са дограмата? newsm78,вярно играчките се чупят ,но от всяко дете по 50лв,приетите са 22бр за тази година

Ние имаме нещо за похвала,но ме е страх да го кажа,все си мисля,че лошото е при нас,но да знаете,че детето заслужава БРАВО!!!
НЕ Е ГЪРНЕТО.

# 76
Ееее Онче, не може така, не ни дръж в напрежение.

# 77
  • ул. "Мечтание"
Ние имаме нещо за похвала,но ме е страх да го кажа,все си мисля,че лошото е при нас,но да знаете,че детето заслужава БРАВО!!!
НЕ Е ГЪРНЕТО.

Ами браво на детето, каквото и да е!  Hug  bouquet

# 78
Дияна, вие къде ще ходите на море? Не знам как ще реакира на водата. Все пак е студеничка, а и е солена, а те все с отворена уста се гмуркат...  Confused

# 79
Добро утро майчета и майчета Simple Smile

Разбрахте ли новината?

Вече има 1 записала се МАЙка 2010
Темата им е пусната от май 2009 и все чакаха ,чакаха,първата май2010,и тъкмо вчера коментирахме че още е рано и хоп СИНЯ ПТИЧКА,каза новината
Много вълнуващо.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419741.0;topicseen

А сега и кафенце

Никой ли няма да каже нещо успокоително за яслите,за нужните вещи?
Колкото повече наближава деня,направо ми се........
И да не ми се ходи до 00 бягам на подскоци  Mr. Green

Пиша в тема за яслите,ама не е ли си мили дружки да кажат нещо добро,не го признавам  Heart Eyes

# 80
Онче, благодаря 3а информацията 3а новата майска тема. И благодаря 3а  Coffee Нямам никакъв опит с детски ясли, това ще го мисля догодина...

Моите деца са по кошарите в момента, но 3вучат като сирени.  Crazy

# 81
Онче, не се притеснявай за багажа. От яслата ще ви кажат. Нямам големи спомени от баткото, но носехме по още 1-2 комплекта за преобличане, памперси, кърпи/ползваха ги вместо лигавници/... и не помня друго.
Парите, дето събирате са ви много, но предполагам са за тоалетна хартия, сапуни, салфетки, играчки и т.н. Може би е по-добрия вариант да са наведнъж. Аз носих всеки месец тоал. хартия + сапун.
Родителска среща ще има задължително. Тогава ще се раберете за какво са парите и какви неща трябва да носите. Ще разгледате и помещенията.
А подготовка за раздяла няма -надявай се да свикне бързо, че е много тежко. Моето ревеше всяка сутрин около месец и после беше ок, но и аз ревах толкова отвън.
Ето една тема за необходимите неща в яслата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423480.0

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 11:31 от камелия

# 82
  • ул. "Мечтание"
Подготовка за яслата има, ама тук не я правят!  ooooh!
Онче, можеш да опиташ с мама-терапия! Много добре се получава! Аз съм правила на малкия заради баща му, защото много плачеше, когато сутрин отива на работа. Сега вече му маха с усмивка, вместо да се дере от рев половин час!

Също тама можеш да я водиш в яслата, е в двора само може да влизате, предполагам. Говори й какво я очаква, представи й яслата в добра светлина. Можеш да се поинтересуваш какъв е режима и да започнете от сега да го спазвате, за да й е по-лесно после. Започни да я водиш по детските клубчета, предполагам ще е добра тренировка. Отначало си при нея постепенно можеш да я оставяш самичка там с децата и какичките за известно време - час-два. Това се сещам за момента. Но имай преднид, че колкото повече се паникьосваш ти самата, толкова по-зле ще го приеме малката! Опитай се първо ти да се настроиш положително за нещата!  Peace

# 83
Дияна, вие къде ще ходите на море? Не знам как ще реакира на водата. Все пак е студеничка, а и е солена, а те все с отворена уста се гмуркат...  Confused
Ще ходим в Равда. Ще видя малката, как ще реагира. Изобщо няма да настоявам. Обикновено подхождам към нещо, като показвам, колко много ми харесва и как се забавлявам, като изобщо не й обръщам внимание. И тя полека се присламчва, защото вижда, че изпуска голямо забавление. Така и с племеника си навемето подхождах, като трябваше да му се случи нещо, което не искаше, като примерно да си изяде яденето, да се научи да отхапва от филийка и т.н...
Като Том Сойер и боядисването на оградата. Не дава на приятелчетата да му помагат, защото е голямо забавление и те накрая го умоляват и му подаряват разни джунджурийки само и само да им даде да боядисват. В крайна сметка цял ден приятелите му боядисват оградата, а той дори е насъбрал подаръци Joy
За сега тактиката ми действа. Ще подскачам е с таткото и Кора на плиткото във водата и Бояна се надявам да поиска и тя да е част от веселбата без изобщо да я викаме Rolling Eyes. Пък и като види, че Кора плува наоколо определено ще иска да участва и тя Crazy В това отношение Кора ми е незаменима Joy.

# 84
Онче, не се притеснявай за багажа. От яслата ще ви кажат.
ами,ще кажат....кога?Вчера бях при директорката,да питам за датата,на постъпване.Каза на 15-ти в8;30 дасме там,а на14-ти даотида,да видиготовите изследвания.Кога ще каже,на 14-ти,до 15-ти ако трябва нещо да докупувам,да се пере исъхне..... newsm78,нашата директорка е...... Sick

Нямам големи спомени от баткото, но носехме по още 1-2 комплекта за преобличане, памперси, кърпи/ползваха ги вместо лигавници/... и не помня друго.
това,което аз сесещам е......тези които казваш+пантофи,пижамка,шапка,якенце(сигурно  трябва по-дебела дреха)

Парите, дето събирате са ви много, но предполагам са за тоалетна хартия, сапуни, салфетки, играчки и т.н. Може би е по-добрия вариант да са наведнъж. Аз носих всеки месец тоал. хартия + сапун.
тези пари са си за нещо.....незнам какво,всяка година се събират и се решава какво да се купи за групата.Тоалетнахратия,белина,сапун си е едно на ръка

Родителска среща ще има задължително. Тогава ще се раберете за какво са парите и какви неща трябва да носите. Ще разгледате и помещенията.
майките на по-големите,казват,че род.среща има след2-3сед

А подготовка за раздяла няма -надявай се да свикне бързо, че е много тежко. Моето ревеше всяка сутрин около месец и после беше ок, но и аз ревах толкова отвън.
Ето една тема за необходимите неща в яслата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423480.0

Подготовка за яслата има, ама тук не я правят!  ooooh!
Онче, можеш да опиташ с мама-терапия! Много добре се получава! Аз съм правила на малкия заради баща му, защото много плачеше, когато сутрин отива на работа. Сега вече му маха с усмивка, вместо да се дере от рев половин час!

то е ясно,че децата усещат притесненията на майката и трябва да играя театър

Също тама можеш да я водиш в яслата, е в двора само може да влизате, предполагам. Говори й какво я очаква, представи й яслата в добра светлина. Можеш да се поинтересуваш какъв е режима и да започнете от сега да го спазвате, за да й е по-лесно после.

Не може да се влиза,заключват я ,а сега има ремонт и е опасно.Режима няма кой да ми каже.Те за нужните вещи не казаха,та.......

Започни да я водиш по детските клубчета, предполагам ще е добра тренировка. Отначало си при нея постепенно можеш да я оставяш самичка там с децата и какичките за известно време - час-два. Това се сещам за момента.

Няма проблем да я оставя на други майки в градинката,аз да се кача до вкъщи,не забелязва,че ме няма.Винаги й казвам,къде отивам,тя последния път ми маха и целувки раздаваше,когато севърнах при нея,така ме изгледа очудена,че идвам от някъде.Беше забравила,че е сама.
В детски клуб ме е забравила на 1-вата минута,ама знам ли в градината,там предполагам,че 2-3дни ще сезабавлява и като разбере за какво иде реч,ще плаче след това.

Но имай преднид, че колкото повече се паникьосваш ти самата, толкова по-зле ще го приеме малката! Опитай се първо ти да се настроиш положително за нещата!  Peace

започвам да се настройвам  Party

Мерси за съветите дами   bouquet

# 85
ЕЕЕЕЕЕ,не!!!!

Всякакви кукувици има........ама чак толкова.....

Влезнах в темата която ми предложи КАМЕЛИЯ и вижте на какво попадам

Не виждам за какво са ви ранички?
Дрехите за смяна си седят в яслата, евентуално вечер ще вземете изцапаните вкъщи.
Играчки имайте предвид, че не е хубаво да се носят от вкъщи - ще настане такава драма с подялбата им, че...

Раничка не съм ползвала нито за яслата, нито за градината - не ми е трябвала нито ден.

Всички питат,какво да сложат в раницата,а тази господжа,заявява,че раница не требва..... hahaha

Ужас  Joy

# 86
  • ул. "Мечтание"
Питай в тази тема за режима, все ще има кой да ти каже! Simple Smile
Пък щом малката така безпроблемно приема за сега раздялата ви, ако ти самата си спокойна и уверена, няма да има особени драми когато тръгне на ясла според мен.  Peace

# 87
Здравейте майски мами на майчета сладки! Може и да сте ни забравили,след толкова дълго осъствие.

Още съм на старата тема, но не мога да се сдържа на такава хубава новина

Гугалинка, честито! Много леко бременеене, прекрасни мигове с Криско и коремче, и едно здраво и сладко бебе на финала ! Hug  bouquet
 И съм сигурна , че криско ще разбере всичко. Борис едно че беше свикнал да ме гелда с корем от невръстна възраст, но като вече беше около годинката и малко кумицата забременя, и му обяснявахме, и следващия пък като я видя на снимка, и той казва - Мими,бебе и сочи корема. А като започне да ти гали корема, да си говори с бебока вътре  Party

Честито и на всички рожденници, които пропуснах, на големии патерици, но с най-хубави пожелания !    bouquet

Честито и на всички проходили! безавариино и много тичане и лудуване - пък мам аи татко да му мислят Simple Smile

Мушмороче, много прегръдки и кураж! Всичко ще се нареди по най-добрия начин за теб и Алекс. Сигурна съм! А отбиването - знаеш не е задължително, вечерите са си ваши , когато започнеш работа Simple Smile

vbanowa  след като си почерпила, честито да ти е Grinning! Много сили и кураж и на теб!

Ленка  Hug!  Лека му пръст на дядо ти!

Lady Frost  стискам палци, и за Дружба да ти хареса,, а нямам как да е иначе, с толкова майчета наоколо, и за плановете да се осъществят по-бързо! Най/много за работата!

Онче, освен това с мама-терапията, много говорене, какво ще е , как ще е, защо се налага, и винаги потвърждение, че мама и татко я обичат, че ще я вземат следобед, или когато я взимате. И изтъквате само хубавото. Децата може да са малки, но всичко разбират. И че е така, така е, след 3-4 дена се усещат, че ги оставяме там, друг да ги гледа, и следват дни на рев, но и от теб зависи колко дълго ще реве, и ти как ще подходиш. ВАжно е също да показваш положителна настроийка и отношение към лелките и учитлеките (пък ако нещо не те кефи, на 4 очи с тях).

За нас - бяхме си в БГ, Калина хвана от батко си варицела, 3-4 дена преди да тръгнем за на там. Пътувахме с кола, какво пътешествие беше, само ние си знаем, но пък мина по-добре от очакваното. Та Калина първата седмица в София беше като ягодка, опъпчена и красива Simple Smile А като се прибрахме тук, пък изкара и Розеолата. ТА сме с 2 гърди напред. Хе хе, има си вече 6 зъба, нощем ме напада през 2-3 часа, през деня когато и се доспи или не е на кеф. Не знам кога ще му се види края на кърменето. Хем ми се иска да я кърмя, докато се откаже, хем седмица преди цикъл и по време на зърната са ми ужасно чувствителни, та чак ме боли по някога, а след това 2 семдици почивкаи пак наново. Започнала е да повтаря всяка дума, на нейн си език обаче. Някои ги разбираме, други не. КАзва “ако“ на пиш, на ако, и на пръц. Тези дни започна да си иска на тоалетната (гърнето не го признава) но още мокри пелени и памперси. Коса , има 2 пръста и прилича на бебе. Снимки още не съм се хванала да кача. Ще се местим, и другата седмица пак оставаме без нет за около 10ина дена. А сега са кашони и кашони у нас...и двама малки помагачи  Mr. Green Предттавихте ли си картинката

И мен ме тресе ясленска треска. КАлина ще тръгва на дневна гледачка, жена, която гледа 4-5 деца. Няма мясвцто в яслата при батко й, и се надяваме по да са в една и съща детска градина. НА 4ти септември е първият официялен ден за Калина. Ще ходи до обед. Но вече бяхме и 3мата, запонахме се с жената, на около 55-60 години, имат голям двор, където да щъкат хлапетата, една стая пълна с играчки, и една друга, където също могат да ис играят. Гората им е на близо и често и там се разхождат. ХАреса ни.  

МАйчетата са прекрасни деца! НАгледах се на прекрасни снимки!
 Дияна, вие ме разбивате, евалата за разходките  и къмпингуването. Личи си колко е прекрасно от снимките.

и да не забравя - много балгодаря на Ан МАри, Алабала, Лейди, и другите, който се грижите за темите!   bouquet

# 88
  • ул. "Мечтание"
Привет, Алекси! Тия дни те мернах в някоя друга тема и се замислих, че скоро не си ни навестявала. Сигурно си ми прочела мислите, при това придлужени с пълен отчет!  Joy

Lady Frost  стискам палци, и за Дружба да ти хареса,, а нямам как да е иначе, с толкова майчета наоколо, и за плановете да се осъществят по-бързо! Най/много за работата!

От твотие уста, право в там на когото трябва ушите!  Wink

Честита ви къщичка!   bouquet Завиждам благородно!

Ние два дни (днес и утре) с моя син ще се гледаме сами. Днес сутринта мъж ми замина в командировка и утре ще се прибере... надявам се де!  Rolling Eyes Знам ли ги кога ще тръгнат от там и колко ще се туткат!  ooooh! Мъжка му работа! Иначе добре си се справяме двамата за сега. Мен повече ме притеснява как ще е през ноща и сутринта. Нали съм мързелива и тогава мъж ми го обслужва обикновено!  Mr. Green

# 89
Добро утро май-чета

днес ми се отвори непредвидено излизане,та само набързо да ви кажа за едни обувчици,които купихме на Ивет от гр.Лом,български са на гр.Пловдив фирма БЕКО,такъв пришит етикет имат,ортопедични и евтини са.Ние ги взехме за 8 лв,чудесни пантофки за вкъщи и градината.
ето намерих сайт с няколко модела

http://www.kasidabg.com/beko.html

Общи условия

Активация на акаунт