Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
СЪНЧО: на мен силното кървене ми отмина май още в болницата или маааалко след това. Сега се получава нещо адски странно - около 3 дни НИЩО  не ми тече при което изведнъж теква като отвъртяно кранче!! Онзи ден стана голям фал в халите, че на излизане бях се сетила, че може докато сме навън да ми потече и съответно забравих да сложа дамска превръзка и неме питайте как се препотих докато стигна в тоалетната, в която няма и тоалетна хартия, а аз и кърпички нямах!! Simple Smile ТА, мисълта ми е дане би Сънчо и при теб и при БИА да се случва нещо подобно? Да тече изведнъж и в определени дни? ? Моят АГ каза, че било нормално да почва и да спира като до 45-я ден трябвало окончателно да е спряло... П.С. Бети звънни като се даврандисате, че не смея сега да ви притеснявам!

# 91
Еееее, Биби, най-после да намеря човек тук, аз съм в Обеля 2, мн близо до у-щето. Иначе май точно Бонева се казва, но сега замества нашата Simple Smile Хубавото е, че е за кърменето! Другия четвъртък ще ходя да го види още веднъж и после вече при нашата. На теб взимала ли ти е пари? Първо казала на мъжа ми, че на нейните взима по 20, ама на нас ще вземе 10, после пък, че няма да вземе нищо, ама да я закара до тях. И така и стана. А ти къде си ходила на ЖК? Аз ходех при Тошева. Тя от 10-ти излезе отпуска, но не знам дали е свършила, че трябва да ми удължи болничния.
Абе в ТК ми казаха след 20 дена да отида да взема акта за раждане, но се чудех дали не може да стане по-рано, че свекитата ще си ходят по-другата седмица, пък сама с 2-те деца, абсурд.

Янче, все забравям какво щях да ти пиша, сега се сетих. Питаше за пъпчиците, и Митко има, особенно по нослето, така си се роди. Юлето и тя е имала, не съм мазала с нищо, сами изчезнаха, така, че не смятам, че е нужно да се мажат  Peace

# 92
  • София
Ох, Aila, Биби, успокоихте ме относно теченията. Одеве бях готова да се разрева, докато четях на малката и си притеснявах да не би нещо пак при мен да не е както трябва. Защото преди 2 години така след кюртажа почти не кървях, та се оказа, че съм задържала кръв и един куп неща последваха от това. Даже сега анестезиолога ми изписа превантивно антибиотично лечение, щото ме видя на какъв хал бях преди 2 години. Но да се надявам, че този път всичко ще е наред.
При мен днес окончателно спря, само сутринта малко и край, но може и пак да тръгне. Най-много да отида до моя АГ да ме види на ултразвук за мое си успокоение.

Янче, звъни, не се притеснявай, само между 2 и 5 следобяд има по някой спящ, не броя бебо. На теб междудругото ти давам златен медал за успешно кърмене. Не толкова за наддаването на Андреа, колкото до твоите правилни разсъждения и действия   bouquet

Тони, аз почнах да се ровя в статиите в кърмене, има бая полезно нещо. Там си се препоръчва мъничко бебе, сиреч до 2 седмици да си се храни по-често и ако трябва да се буди, за да се нагоди кърмата. Ако искаш опитай да го кърмиш по начесто, но според мен също за 1 седмица е рано да се прецени. А и след като е спокоен, ака редовно и т.н. може би му трябва малко повече време да почне да наддава, знам ли и аз.

Слънцето влиза в Дева на 23-ти август, но не знам в колко точно часа. Ако някое бебенце се появи тогава ще го разберем Дева ли е или Лъвче.

# 93
  • Бургас
Момичета , аз ще раждам в понеделник , предизвикано със системка /ако до тогава не си тръгне сама бека де / ......в понеделник става една седмица от преносването......лекарката ми тогава е на смяна и за това ме вика в 8 сутринта със сака .....да стискате палци , а ако тръгна да раждам по-рано съм взела тел. на вестителка Славенчето Simple Smile ще пиша СМС Simple Smile
Много съжалявам, че няма да е лъвица , но здраве да е , така е било писано  baby_neutral
Донесоха ми страхотен видео бебефон от Америка-подарък , като го монтирам ще се похваля.....то да кажеш да живеем в къща на три етажа ами то в 100 квадрата апартамент , не че ми е толкова нужен , ама на "харизан кон зъбите не се броят"  Mr. Green

# 94
ТА, мисълта ми е дане би Сънчо и при теб и при БИА да се случва нещо подобно? Да тече изведнъж и в определени дни? ? Моят АГ каза, че било нормално да почва и да спира като до 45-я ден трябвало окончателно да е спряло... П.С. Бети звънни като се даврандисате, че не смея сега да ви притеснявам!

Да при мене така се получи 3 дена нищо и накрая кръвотечение яко.Нищо де то това си е нормално аз не се притеснявам.

Еееее, Биби, най-после да намеря човек тук, аз съм в Обеля 2, мн близо до у-щето. Иначе май точно Бонева се казва, но сега замества нашата Simple Smile Хубавото е, че е за кърменето! Другия четвъртък ще ходя да го види още веднъж и после вече при нашата. На теб взимала ли ти е пари? Първо казала на мъжа ми, че на нейните взима по 20, ама на нас ще вземе 10, после пък, че няма да вземе нищо, ама да я закара до тях. И така и стана. А ти къде си ходила на ЖК? Аз ходех при Тошева. Тя от 10-ти излезе отпуска, но не знам дали е свършила, че трябва да ми удължи болничния.
Абе в ТК ми казаха след 20 дена да отида да взема акта за раждане, но се чудех дали не може да стане по-рано, че свекитата ще си ходят по-другата седмица, пък сама с 2-те деца, абсурд.
Е може ли толкова време аз да не знам,че живееш в Обеля? ooooh! Laughing
На мене Бонева ми взе 20 лева да.Аз съм адски доволна от нея като педиатър-невероятна е.Тя ни е личен семеен лекар вече почти 20 години,но нали живяхме в Дружба после пак тука местихме се и сега пак на нея разчитам.
А на женска консултация чак в Младост ходех,защото още бяхме в Дружба и ми беше близко.
А това изравняване на болничния от педиатъра на детето кога ставаше,че аз съм забравила,защото аз вече си занесох болничния от болницата в работата дали е проблем?

Ох, Aila, Биби, успокоихте ме относно теченията. Одеве бях готова да се разрева, докато четях на малката и си притеснявах да не би нещо пак при мен да не е както трябва. Защото преди 2 години така след кюртажа почти не кървях, та се оказа, че съм задържала кръв и един куп неща последваха от това. Даже сега анестезиолога ми изписа превантивно антибиотично лечение, щото ме видя на какъв хал бях преди 2 години. Но да се надявам, че този път всичко ще е наред.
При мен днес окончателно спря, само сутринта малко и край, но може и пак да тръгне. Най-много да отида до моя АГ да ме види на ултразвук за мое си успокоение.

Аз още в болницата ти казах,че прекалено много се  притесняваш за това предишното и много го мислиш,стига,вече е минало сега си имаш чудесно малко създание готино като тебе. Wink Няма повече да се притесняваш,всичко мина чудесно и всичко с тебе си е ок,напразно се терзаеш за глупости. Hug

# 95
Е, аз съм при Тулийска, тя ни е и сем лекар. Иначе и вашата ми хареса определено. А болничния от педиатъра се дава като изтече този от болницата, демек 42 дни след раждането. А аз нали преносих и за 8 дена нямам болничен, той ми се удължава от гинеколога, та нея ще издирвам, иначе няма да ми изплатят тия от НОИ нищо, щом има прекъсване.
А вие големи обиколки от единия край на сф та в другия Simple Smile Аз от септ трябва да ходя за кухнята на каката, а тя е в Обеля 1 на края (ако не я знаеш де), близо там до един блок има хубава детска площадка, мисля да ходим до там, дано успявам с 2-мата и само 1 количка Simple Smile Ще се радвам да се виждаме  Hug
Сънчо, а ти верно мн се притесняваш, къв си слънчев човек, пък само се тормозиш излишно. То при нормално раждане тече и спира, и пак тръгва, та при секцио съвсем.
Магаре, имаш още един ден, айде дано да тръгне само детенце  Praynig

Ауууу, от снощи аз последна, днес аз първа. Какво става бе мамчета?
Около 6ч тази сутрин като ми стана студено - ама направо ме тресе, цялата настръхнала и стуууд. Гледам 25 градуса е, мъж ми и щерката отвити. Взех едно одеално. Сега всичко е ок, ама какво беше това нещо не знам.
Иначе от Миташки и тази вечер съм доволна, от 23:30, та чак в 4:30 и после в 7:30 папка. Дано да е така и занапред.

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 08:06 от Tsvetito

# 96
  • София
Петенце, ние почнахме с Инфакол направо и си мислех д го сменя с нещо друго, ама като чета мненията май всички са най-доволни от него.
Янче, това с честото хранене не е много полезно че бебчо преяжда - аз също го направих няколко пъти и сега гледам да се успокояваме по друг начин, не с цица. Иначе и при нас е същата история - заспи докато го кърмя и като посегна да го оставя в легълцето му се разбужда и почва да се гърчи и мрънка.
Bagneto, кой ти каза че Инфакол е на всяко хранене? Според опаковката се дава от 3 до 6 пъти. Ние започнахме с 3 пъти - уж с минималната доза та да има на къде да се увеличава. Между другото забелязах че бебо започна да ака по -рядко - вече не всеки памперс е наакан, а през памперс, че даже през два. Когато не ака няма болки, но когато идва ред да ака почва голямо гърчене и рев. Опитвам се да предвидя кога ще е акането и тогава давам капките.
Tsvetito, ние като излезем на разходка и след 40 мин почва рев и ние си тръгваме на обратно. Още не мога да кърмя на вън - трябва ми време да свикна с всичко и накрая ще е кърменето на обществено място.  Пък и то в младост е ужасна грозотия навсякъде - около мен боклуци и кучешки акита - пък аз да кърмя ....  Confused А акта за раждане е готов някъде към 5тия ден.
Италианче, ние бяхме така първата седмица в къщи. Много плачеше 0 мислехме че е колики, пък то по-скоро не му е стигала кърмата. Това че суче не означава че излиза кърма и той я поглъща - може на празен ход да си цоца човечето. На следващата седмица обаче наистина ми се увеличи кърмата и той качи 240 гр за 6 дни.

Между другото аз нямам никакво време - незнам как е при вас, ама .... Кърмим се (къде спи къде цоца) поне 30-40 мин, преди това миене на дупе и смяна на памперс, след това малко дундуркане и отива повече от час, а той не винаги издържа 3 часа между храненията и аз никакво време нямам. Мъжа е в къщи и уж помага за всичко и пак нямам време ... незнам като тръгне на работа той аз как ще се оправям сама  Thinking

Стискам палци на всички мами, които вече нямат търпение да си гушнат съвсем скоро бебоците Simple Smile
Жули, айде мила - да ходим на разходки с теб, че си ми най-близо в квартала Simple Smile

# 97
Еля, пише го в листовката, но пък така или иначе храненията във втория месец стават 6 на ден, така че... Simple Smile

# 98
  • София
Elyah петите ми се подбиха вчера от разходки и НИЩО. Днес пак ни викат н атонове,че вчера заместничката на нашия доктор и се видяхме,нещо по-буйни и да се проследим и днес! Цяла нощ разходки до ОО,все се ослушвам за болки по време на контракция и нищо ,блажен сън,сутрин се будим като понички попреспали! В градинката пред общината става за разходки,кучета има естествено,но са отделени -те са домашни,не че не ги разхождат без повод де! Поне няма газове от коли! То в градинката като гледам само аз останах с тумбака.
Като ви чета колко време ви чакат с преносването, аз няма да издържа толкова #Crazy
Хайде,ние пак поемаме по пътищата софийски!

# 99
Момичета, благодаря за подкрепата...
Сънчо, и аз така правя, ако спи го будя, за да хапва, и по начесто от три часа му давам да яде..
Цвети, и на мен същото ми се случи онзи ден.. като взе да ме тресе.. един студ.. отдадох го на преумората.. лекът е сън.. голям дефицит обаче...
Мама си замина тази сутрин и сега застъпва свекито, ама хич я няма... не може и да готви даже...
Айде, къде са бременните?? Дано да раждат...

# 100
Добро утро момичета!
Аз май ще се местя в септемврийките!  Wink - Шегувам се! Mr. Green Тук ще си стоя - щото по добре да черпя от вашия опит!
Снощи бях на преглед - ми никакви изгледи да се ражда няма - доки вече говори за преносване - според нея до 29 нямало да родя - да видим колко след това! newsm78 Шийката ми много високо - изобщо никакво заглаждане - тя се опита да понаправи нещо, ама голям зор - хем ме боля, хем тя каза, че едвам я достига! Какви са тези мои анатомични особености - де да знам!? newsm78 Каза ми също, че след прегледа може да имам кафеникаво зацапване - ми нищо такова нямам - така, че и този преглед няма да  е ефективен. Пак иска да ме преглежда по този начин във вторник, после петък и да се мъчим към края на месеца да предизвикваме нещата! Само дето снощи нещо се сдухах - толкова исках естествено да протече всичко, а сега какво!? Почвам да си мисля, че много трудно ще родя, че ще ми предизвикат раждане, че няма да се справя с това високо разположено бебе и накрая ще минем на секцио...................
Таткото и той ме ядосва - уж нямаше да работи вече, ама пак си намери работа - сега и събота и неделя е на работа, че и в понеделник до обяд също. А пък за другите дни почна да си прави разни планове - колата при застрахователите да кара, разни други неща да си върши! Пък аз исках малко внимание, малко разходки - все с нещо трябва да го предизвикаме това раждане! Simple Smile

# 101
Силви, не си мисли такива работи. Като раждах сина си преди и около термина нямах никаккви признаци- то не бяха разходки, секс, какво ли не! Преносих го 7 дни като ходех всеки ден на тонове, на 7-ия ден към 4 след обяд получих леки контракции, към 8 вечерта отидох в болницата, макар че все още не бяха много болезнени и 3 часа по- късно- в 11 той се роди. Много бързо и без проблем! Така че спокойно, има още време!

# 102
На 21 август в 21:36 часа австрийско време poly_zoe е родила преквасната Соня - 3 036, 50 см.Пише, че са добре и двете и праща поздрави на всички!

На 20 август Ellliii26   е родила бебче Мартин - 3 120, 52 см.
Родила е на термин, нормално раждане.Не знам дали я има вписана отпред.

Момичета,аз имам едно питане.Забелязвам,че на моя син лявото оченце не се мърда много( като дясното например).Как са оченцата на вашите деца?Притеснявам се да не би да има проблем нещо...

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 11:41 от slavena80

# 103
Здравейте момичета!

Влизам само за да съобщя, че ......... не съм родила!
Вчера бях на кино и силно препоръчвам филма "Моята, голяма, гръцка свалка".  Днес ще водим 16-год. племенник на Салса и представяте ли си аз с този огромен корем на парти. Ама така ми се ходи и откога не съм танцувала. С мъжо си мечтаем как като се роди бебето ще се върнем към танците!  Laughing Хи, хи каква оптимистка съм - то тогава само до танци ще ми е!  Joy

# 104
Гариелка, ако има на кой да оставяте бебо поне 2 пъти седмично и да ходите на танци ще е чудесно. Така ми се ходи и на мен, но дори и да намеря някой за някой час, то всички клубове са ми толкова далече, че вместо час ще ми отнема поне два. А иначе що да не идеш, тукувиж бебето тръгне Simple Smile
Абе Звезди я няма, тя каза, че на 20-ти ще влиза в ТК за преносване, ако не роди, но щом няма новини значи не е родила.
Моето диваче смуче биба сега, че яде едва в 10:30, та поне още 30мин да изкара. Все се чудя, ако е гладен толкова, ще суче известно време после ще я изплюе, нали така, ако суче само за успокоение с бибата няма да е проблем.

Честити бебчета на poly_zoe и Ellliii26!

Общи условия

Активация на акаунт