Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 905
  • 598
  •   1
Отговори
# 255
За съжаление знам за случай, в който учителката на целия 2ри клас го придружава до магазинче до училището за да си купят съответните лъскави опаковки  Tired защото не могат да излизат сами!

# 256
Аз ако съм пловдивски кмет на място, ще издам наредба никое дете поне до 6 клас да не напуска територията на училището по време на учебни занятия, и ще открия стол във всяко училище
За спорта- всички деца в нашия клас спортуват, за което никак не ни помогна училището, но затова пък всичко си плаюаме и така
Децата спортуват, но това значи че имат и култура И на хранене и повечето не биха яли боклуци. Все пак са деца- гледат модното и лъскавичкото и се лъжат

# 257
  • Sofia
Аз ако съм пловдивски кмет на място, ще издам наредба никое дете поне до 6 клас да не напуска територията на училището по време на учебни занятия, и ще открия стол във всяко училище

Много добра идея  Peace

# 258
Както вече написах в друга тема,това е провокация спрямо вас,трябва да знаете,че има и други мнения освен вашето.
Не съм и от Пловдив,може и да не съм мъж,може и да съм психично болен,който не носи наказателна отговорност.
Скоро ще се видим лично, ако някой непознат ви спре на улицата,може и да съм аз,оглеждайте се,много ви обичам и искам да ви,подаря цветя за последен сбогом.

# 259
  • Пловдив
Ей такива мними доктори бол по форумите. Какъвто пожелаеш, такъв се чувствай. Да не би да ни е еня за какъв се определяш!? Но не се и изнервай излишно. Факт е, че в Пловдив всичко се купува, от институции до погребални агенции и разрешително за погребение в един гроб на двама починали през няколко години  ooooh!. Просто в този град всичко е възможно(само пари да имаш). newsm11 До сега..... Приемете вече, че има нахъсани млади хора, които искат да променят облика и живота в този град и няма да се спрат пред нищо. Независимо че нечий бизнес  загива.

# 260
Док,я кажи за спагетите със зехтин,че ми стана интересно...
аз не ям и не предлагам в къщи нито вафли,нито спагети,но ми е интересно защо  ти  ги нарече "вегетариански боклуци"и то под един знаменател Grinning

ако може да си говорим за проста химия и физиология,без заплахи.

# 261
Защо хората от лавките да са виновни за това,че децата затлъстяват ?- ДЕЦАТА САМО В УЧИЛИЩЕ ЛИ СЕ ХРАНЯТ,ТАМ СА 6 ЧАСА НА ДЕН АМИ ОСТАНАЛИТЕ 18 ЧАСА КЪДЕ СА С МАМА И ТАТИ !!!
Задължително е да има плодове,няколко вида млека,айряни и мюсли,но ако ние родителите не дръпнем децата си от магазинчетата изобщо и не им кажем - не си купувай това,дал съм ти пари за ябълка ,децата много повече, ще се вслушат в нашите думи,отколкото да се правят забрани и те да тичат до близкия магазин за да си купят.
КАКЪВ Е ЕФЕКТА ОТ ТАЗИ НАРЕДБА НУЛЕВ !!!
ПОДЛАГА СЕ НА РИСК ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НИ ВСЕКИ ДЕН.
Ако до сега знаех,че детето ми е в училище и си купува вафла или желе-  то от 15 септември знам ,че е някъде по улиците и ме е страх за него,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДВАМА,ТРИМА БУДНИ РОДИТЕЛЯ ОТ ТОЗИ ФОРУМ.
ОТ ЕДНА ВАФЛА НИКОЕ ДЕТЕ НЕ Е УМРЯЛО,НО ОТ КАТАСРОФИ ЗАГИВАТ МНОГО ДЕЦА ВСЕКИ ДЕН !!!
ТАЗИ НЕДОМИСЛЕНА НАРЕДБА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ПРОМЕНИ,ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ НЕЙНИ ИНИЦИАТОРИ ДА НАПРАВЯТ ТОВА ВЕДНАГА И ДА НЕ СИ ИГРАЯТ С ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НИ,ЗАЩОТО ЛИЧНО АЗ,ЩЕ ПОТЪРСЯ ОТГОВОРНОСТ ОТ ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ.

Не мога да повярвам, че родителят не си дава сметка, че тази наредба е процес от ангажираността на обществото към проблема, а това, да се реши проблема, който произтича от наредбата- е и родителска отговорност.

наистина ли те е страх детето да пресича улица- и не знаеш ли как можеш да го предотвратиш. -Сложи си храните в чантата на детето, защото в противен случай може да изяде и повече от една вафла- ако ме разбираш. Също така покрай него и много дрУги деца ще изядат по няколко вафли- примерно казано.
Не мога да повярвам, че непрекъснато говорим на децата колко са вредни тези храни , а нямаме против да ги продават на места, където децата ни не могат да бъдат КОНТРОЛИРАНИ.

# 262
Не е нужно децата да бъдат контролирани от нас навсякъде,и винаги Simple Smile
Но е нужно да имат избор,базиран на знания и възпитание в семейството.А в лавките НЯМАТ избор.
Потриса ме наглостта и невежеството на търговците
(а това ,което циркулира по линията Хранителна индустрия-"медицина"-"фармация"-икономика е нещо,за което си струва да се чете,мисли и действа.  Захар,транс-мазнини(много,много,много над пределите на физиологията,всеки ден)->затлъстяване,хиперинсулинизъм.....други екстри-метаболитен синдром(нали се сещате,че по тези стъпала има много лекари,прегледи и лекарства)->опа,диабет....,хипретония...и така.
И отглеждаме бройлери,хранени с евтин фураж(захарта е много по-евтина от месото),облъчвани с вълни от паника-купете си тази ваксина,онази добавка,нормално е да си болен,ходи на лекар....
Аз виждам това.И сме длъжни да сме умни.
 Grinning
Темата е сериозна,и дребните заяждания по нея са само загуба на енергия.

# 263
Незнам кой го гони параноята,но какво е това чудо с този правопис Mr. Green? Така ще е,като няма с какво да се заядете и почвате-този е неграмотен,онзи е с нисък умствен багаж,виж си правописа и тогава се обаждай...........  Joy После не ставали смешни. Абе незнам дали ми е правилен правописа и дали е толокова фатално ако объркаш една буквичка,но много по-учени и образовани хора (от вас)в университета не са ми намаляли оценката заради една объркана или изпусната буква. А тука сте се събрали все отбор юнаци. Да ви се ненагледа човек.  hahaha Така,сега по същество. Я ми кажете,мили дами Mr. Green,колко човека подписаха вашата петиция?Питам сериозно (не,че не съм проверила  Mr. Green).

# 264
   Фактът, че човек с висше образование ( или поне така излиза от предходния пост) пише " незнам", до голяма степен обяснява негодуванието на много хора срещу наредбата. Когато си пропуснал неща, които се учат във втори клак може би е ужасно трудно да разбереш за какво точно става дума в нея и с каква цел е издадена.
   Аз ще си спестя хилещите се емотикони, защото положението е по-скоро трагично, отколкото смешно.

# 265

Много добра идея  Peace
От самото начало на темата твърдя, че това трябва да е допълнението към наредбата, за да не я прави толкова "висяща".
 Има и други неща обаче, които касаят здравето на нашите деца, и чакат пряка намеса-някой теглил ли е раничката на ученика си? Предполагам, че и за това има наредба-до колко кг "товар" на гърба си е препоръчително да носят децата? Министерството одобрява помагала и учебници, но едва ли си дава сметка, че неговото одобрение тежи много.Може би трябваше малко личен пример...

# 266
 Cry дъщеря ми е първокласничка и днес тръгна на у-ще с много тежка раница, по стълбите до 2 ет сама трябва да я носи.

# 267
И това с раниците е безумие.  Наистина вместо да им мъкнем ние раниците, трябва да покажем своята загриженост.

Според мен освен наредбата, трябва да се променят и правилниците на училищата и ние като родители да искаме да се охранява двора на училището, а не само сградата, както и да не се допуска излизането на учениците от училищния двор. В противен случай, винаги ще се страхуваме за децата си, независимо дали тези храни се продава или не.

# 268
Да, и охраната трябва да е на ниво, и отдавна ми се иска да има гардеробчета в училищата, в които децата да оставят поне част от учебниците
Изобщо- има още доста неща да се мислят и изискват, ТАЗИ наредба вече е факт и е много добра крачка, айде да мислим за следващите, вместо да се караме Hug

# 269
Просто през почивните дни си мислех, че министерството започна от проблем, за който не се налага да си бърка в джоба, просто забранява нещо на някого, и отчита дейност. А има неща, които пряко зависят от него, но те явно отново ще чакат "следващите"...Не че има връзка с темата...Гледах новини по някоя от телевизиите-даваха репортаж за Великотърновските училища, наредбата не се спазва, и директор на училище се изказа ,че изобщо не е в правомощията му да нарежда, проверява и глобява собственика на лавката в повереното му уччилище. И понеже и в "нашето" училище е така-към кого трябва да се обърна, да пусна жалба или какво?
 А, и още нещо-тази сутрин погледнах менюто в яслата на дъщеря си, и представете си-нямат "пукната" пържена закуска /а не беше така, вече ви се оплаках/.Дали има връзка с наредбата за училищното хранене?

Общи условия

Активация на акаунт