Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 931
  • 598
  •   1
Отговори
# 225
Уау,заплахи Grinning

Заповядайте ,Докторе,да потърсите отговорност от МЕН.Аз се регистрирах тук само заради тази тема и наредбата.Вярвам,че промени,вкл.и в обществото ,са възможни.И че всеки е отговорен за всичко.
(до тогава ,вместо да давате пари за ябълка,нахранете добре детето си у дома,дайте му храната за училище,и го научете да пресича)

Хубава и успешна седмица на всички Grinning
Чувствайте,Виждайте,Мислете,Обичайте Hug

# 226
  • Sofia
Може би възпитанието трябва да започне и във форума. Не е нужно детето да е в детската градина, за да яде маргарин Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429221.0
Да много си права.  Peace

# 227
Защо хората от лавките да са виновни за това,че децата затлъстяват ?- ДЕЦАТА САМО В УЧИЛИЩЕ ЛИ СЕ ХРАНЯТ,ТАМ СА 6 ЧАСА НА ДЕН АМИ ОСТАНАЛИТЕ 18 ЧАСА КЪДЕ СА С МАМА И ТАТИ !!!
...

Да, дилърите на дрога също не са виновни, че я продават на децата, ами тъй ами, те да си сдържат интереса и вниманието.

Не обвинявам само хората от лавките, но че в училище няма място продажбата на вредни субстанции за децата- няма. Нямали асортимент- ами да си създадат, не е трудно да се продава нещо, което наистина става за ядене. То, иначе, всеки може да накупува боклуци в шарени хартии за жълти стотинки бройката и да ги пусне с война надценка.
Както и да се регистрирате, като гости ли ще влизате, като новаци ли- няма значение, собственици на подобен бизнес. Никой здравомислещ родител не може да бъде убеден във вредата от наличие на лавки, в които няма избор дори, има само боклуци. Ние сме тези, които драпаха и предлагаха това да се случи от години. Е, дойде, слава Богу. На какво разчитате, да променим мнението си и да станем на ваша страна, а не на наша и на децата? Наистина ли реално мислите, че ще стане? Като не можете да предложите нещо нормално за храна то нямате място в училище. Бягайте по работническите заведения и продавайте там.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 09:56 от Judy

# 228
Разликата между печен и пържен картоф е в пърженето. Пържените храни, особено пържени в "боклучави" и стари мазнини, е канцерогенно, и това е безспорен факт

# 229
  • Sofia
Plovdiv6666  мисля, че никой не те напада за да държиш този тон. Аз лично съм доволна от тази наредба. Детето ми е в първи клас и не зная още какво ме чака, но се старая да го науча  кои храни са полезни и кои не. Тази наредба сме я коментирали с познати и приятели. Всички са доволни, че децата няма да се купчат пред училищната лавка за да си купят бонбони, близалки, зрънчо и т.н.

# 230
Защо хората от лавките да са виновни за това,че децата затлъстяват ?- ДЕЦАТА САМО В УЧИЛИЩЕ ЛИ СЕ ХРАНЯТ,ТАМ СА 6 ЧАСА НА ДЕН АМИ ОСТАНАЛИТЕ 18 ЧАСА КЪДЕ СА С МАМА И ТАТИ !!!
   А защо трябва да свързваме забраната за продажба на определени храни единствено и само със затлъстяването? Аз лично се притеснявам повече от наличието на всевъзможни Е-та в тях-набухватели, подобрители, оцветители, ароматизатори и прочее субстанции, чиито истински състав е известен може би само на хората, които са ги създали, а основната им цел е да те накарат да се тъпчеш още ,и още, и още....
   Никой не обвинява хората от лавките и никой не оправдава родителите, но докато децата са въпросните 6 часа в училище те сами вземат решение какво да си купят и често подражават на съучениците си. През останалите 18 часа " мама и тате" могат да упражнят така лелеяния от вас контрол.
ПОДЛАГА СЕ НА РИСК ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НИ ВСЕКИ ДЕН.
Ако до сега знаех,че детето ми е в училище и си купува вафла или желе-  то от 15 септември знам ,че е някъде по улиците и ме е страх за него,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДВАМА,ТРИМА БУДНИ РОДИТЕЛЯ ОТ ТОЗИ ФОРУМ.
ОТ ЕДНА ВАФЛА НИКОЕ ДЕТЕ НЕ Е УМРЯЛО,НО ОТ КАТАСРОФИ ЗАГИВАТ МНОГО ДЕЦА ВСЕКИ ДЕН !!!
   Щом толкова се притеснявате за детето си, защо просто не му сложите въпросната вафла, желе или друга предпочитана от него храна в раницата, вместо да крещите на пишещите тук хора?
   Judy, много хубав пост.

# 231
Божичко до там ли е докарахме,забраняваме да се продават вафли в училище,а после стимулираме родителите да слагат вафли в раниците на децата си за да са спокойни.Голяма гордост от постигнатото до тук.
Ето именно тук издиша всичко постигнато до тук и за това повтарям не се радвайте,защото тази наредба е само едно добро пожелание.
Колкото да звъните в РИОКОЗ накрая и на тях ще им писне от вас,както и на министъра подписал подобен налудничев закон.

# 232
Аз лично се притеснявам повече от наличието на всевъзможни Е-та в тях-набухватели, подобрители, оцветители, ароматизатори и прочее субстанции, чиито истински състав е известен може би само на хората, които са ги създали, а основната им цел е да те накарат да се тъпчеш още ,и още, и още....
   Никой не обвинява хората от лавките и никой не оправдава родителите, но докато децата са въпросните 6 часа в училище те сами вземат решение какво да си купят и често подражават на съучениците си. През останалите 18 часа " мама и тате" могат да упражнят така лелеяния от вас контрол.
И аз се притеснявам от Е-тата, които се съдържат в натуралния сок, който купувам за вкъщи, в каймата за готвене, в маргарина, в салама, в горчицата и т.н.За това иде реч. Трябва да се преборим с изкуствените храни изобщо, а не само в училище. И ако тук пишещите имат деца 1-2 клас, какво да кажем ние с децата пубертети, които едва ли ще дойдат да ни попита какво да си купят за закуска?Вие до каква възраст смятате да следите какво точно си купуват децата ви и от кой магазин?

# 233
И аз се притеснявам от Е-тата, които се съдържат в натуралния сок, който купувам за вкъщи, в каймата за готвене, в маргарина, в салама, в горчицата и т.н.За това иде реч. Трябва да се преборим с изкуствените храни изобщо, а не само в училище. И ако тук пишещите имат деца 1-2 клас, какво да кажем ние с децата пубертети, които едва ли ще дойдат да ни попита какво да си купят за закуска?Вие до каква възраст смятате да следите какво точно си купуват децата ви и от кой магазин?

# 234
Не могли да си възпитат децата,а искат обществото да го прави  Naughty. Нашето поколение като е израснало с вафлите,пуканките,мекиците,мазните баники,газираното и не сме се разболяли. Който не яде боклуци ще е здрав,който ги яде ще кисне все по болниците. Айде бе,много умни се извъдихте. И Plovdiv6666 е напълно прав,какво го нападнахте като разгонени....... Преди време и аз написах за страховете ми за децата,че след като се въведе тази наредба,ще са все по улиците за да си купят пакетче солетки. Ама нали сте много здравомислещи.Това ли ви е здравомислието?Заради една вафла,детето да е изложено на риск когато пресича улиците.Пази боже! Praynig Един ден децата ви ще пораснат и ще почнат да водят своя си самостоятелен живот,ще разполагат със собствени парички и знаете ли какво ще стане със забраните ви?Ще ги пратят на ...... си защото децата са отказвали да хапват от въпросните боклуци по ваше настояване,а не защото не обичат или не ги съблазняват.

# 235

Ще ги следят до като са им вързани за полите. После децата ще си наваксат пропуснатото.

# 236
Desi1509 ,от няколко дни чета всичко написано във форума и смятам,че си много права за всичко което казваш,до сега беше малцинство ,но оттук нататък имамаш моята подкрепа,заставам зад всичко казано от теб през последните 6 месеца по темата.
Само с различното мнение ,може да се промени тази наредба към по-добро,надявам се

# 237
Благодаря ти,Plovdiv6666  Simple Smile
Другото,което изпуснах да кажа. Проблема със затлъстяването не идва от изяждането на 1 вафла или кроасан. Проблема идва от там,че на децата наистина им липсва спорт. Ама нали е по-лесно да го изпратиш детето пред компютъра и да си пиеш спокойно кафето с приятелка в съседната стая и да клюкарствате. Айде децата ви да си хапват по 1 вафла всеки ден,но да спортуват (не говоря само за детската игра край блока) и да видим дали ще имат проблеми с теглото.

# 238
  • София
Plovdiv6666, като доктор, смяташ ли, че комбинацията от 100+ кг тегло и анемия са признак на добро здраве и че не са резултат от "вафлите,пуканките,мекиците,мазните баники,газираното"?

# 239
май с мен, plovdiv6666, Desi1509, 442 и може би още някой, се заформя една малка засега, но в бъдеще може би и по-убедителна група родители срещу наредбата. можем да пуснем някаква подписка, да протестираме някъде, дайте идеи. категорично не приемам децата да се излагат на рис поради безумията на някои министри. вместо това- да им предложим включване на повече спорт в програмата и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт