Отговори
# 105
  • София
лллллллллллл.Моля за помощ ама само не ми предлагайте термометри...чувала съм за водичката от варени овесени ядки ама незнам на колко вода колко овесени ядки да слагам... newsm78
 ooooh!офффффффф ужас...
Ако искаш да избегнеш термометъра започни всеки ден масажи на коремчето по посока на часовника.
Друг краен вариант е да си вземеш "Лактулоза" сиропче,от което няма  риск за привикване.Съдържа  галактоза, фруктоза и лактоза,които са въглехидрати.
Но първо започни с масажи на коремчето Peace

И един "малко" счетоводен въпрос от мен:
Налага ми се декември да замина командировка за 1 седмица.Тези командировъчни винаги са ми се заплащали,но до колкото знам счетоводството ще прати справка на НАП нещо като декларация за доходите ми.В такъв случай ще ми намалят ли майчинството,ако е "да" с колко?
Доколкото си спомням командировъчните май бяха необлагаеми ,ама не съм много сигурна.За съжаление счетоводните "рокади" са ми тъмна Индия.

# 106
Аз давах два пъти Дуфалак на Рада. Не се беше изхождала два дена и въпреки, че не даваше признаци да и е зле, се притеснена и на третия ден и направих 5мл. разредени в изцедена кърма. Знам, че е безвреден и не се привиква към него, дано наистина е така. С термометър не смея. Нали ако се прекалява много с него може да доведе до лениви черва. Което не значи, че не е възможно и аз да опра до него... Не бих давала вода от овесени ядки обаче, не ми се рискува, колкото и рядко да се среща тази алергия.

# 107
ето малко снимки и от нас
http://acko.snimka.bg/family/diana.413442.14339107

малко но от сърце  Simple Smile

# 108
Ние се прибрахме.  Grinning Изкарахме си супер на село при баба. Бонбонка беше неописуемо добра Grinning Сега една седмица в къщи и хайде към морето  grinning039
Много, много сте изписали и се връщам да чета. Дано смогна. Липсвахте ни Blush

# 109
Пък ние бяхме на барбекю, случва ни се вече втора седмица подред newsm44. Младежа се държи много прилично- първо заспива в колата по път, събужда се когато стигнем там, насуква се и докато другите вършат черната работа с барбекюто и салатите ние си играем, когато е ред да седнем да хапнем и големите си заспиваме и мама хапва пържолки и пие бира  beer2

# 110
  • Велико Търново
Знам,че сме разисквали въпроса,но какви документи трябва да се представят в счетовоството като ни свърши 3-ят болничен.Предварително благодаря!

# 111
  • София
От 3-4 дни Сами пропуска и второто нощно хранене и се буди направо за закуска в 6, което много ме радва, само се притеснявам да не ми намалее кърмата с тази голяма пауза. Какво мислите, да ставам ли да цедя? Хич не ми се ще, нищо че се будя като си си кеч с цомби бомби и тече на поразия, ама нали съм поспалива и ми е добре така.
  Ако хапва начесто през деня и си качва добре не се притеснявай Много е важно и да си почиваш и добре да се наспиваш, а ако се окаже че бебчо не хапва и не наддава достатъчно винаги може да започнеш да го кърмиш по начесто денем и да включиш и едно хранене нощем Но иначе си е съвсем нормално нощните хранения постепенно да отпаднат  Simple Smile
  Говорехте и за акането, моята Ели акаше до втория месец и малко по няколко пъти на ден, но от половин месец вече ако по веднъж на 2-3 дни, не и пречи и на нея и на мен  Simple Smile

# 112
Знам,че сме разисквали въпроса,но какви документи трябва да се представят в счетовоството като ни свърши 3-ят болничен.Предварително благодаря!

Сиска,
счетоводителката на фирмата в която работя ми изпрати една декларация да попълня, която се представя след 3 -тият болничен.
Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение по чл.40, ал1 и чл.51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни.

# 113

Сиска,
счетоводителката на фирмата в която работя ми изпрати една декларация да попълня, която се представя след 3 -тият болничен.
Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение по чл.40, ал1 и чл.51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни.

Грешка, чл.50, ал1 и чл.51 КСО...

# 114

Сиска,

+ копие на акта за раждане

# 115
  • гр.Стара Загора
Добър вечер мамчета.
Ето снимков материал от снощи + 3 нови снимчици на Евка http://may2009.snimka.bg/baby/bebe-evelin-na-mama-rosita.386200.14349369
Тортата се получи и стана разкошна  newsm47

# 116
И аз искам тортаааааааа smile3533

# 117
  • гр.Стара Загора
С удоволствие бих те поканила на торта със сладура Ксандър ,но много сте ни далече  newsm12

# 118
  • София
Бравос, Роси, менюто ви изглежда много апетитно!!  Peace
Днес моята майка има рожден ден  Heart Eyes, малко късно, но ви черпя по случая

Бяхме на вечерна разходка в парка, аз го ударих на спомени и припомнях на мъж ми събитията около ранната ми бременност. Той не си спомняше някои от тях  Crazy Simple Smile
Днес нещо Иванчо го е ударил на често хапване, а аз имам чувството, че млякото е по-малко... Дано стабилизираме нещата!

# 119

Сиска,

+ копие на акта за раждане
И молба за отпуск от 135 до 410 ден, свободен текст, адресирана до работодателя. Той ще  издаде въз основа на нея заповед за този отпуск и ще  го приложи към досието на служителката.  А цитираната по-горе декларация е приложение 2 от НАРЕДБА

ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
И ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ,  може да си я изтеглите от сайта на НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт