Само иска да те попитам ти бил ли си в Сирия например или пък в Ливан или в Йордания ,за да обобщаваш така
Едва ли Сирия може да се нарече ислямска държава,а пък за краем ислямизъм и дума не може да става .Да ,тук сунитите са мнозинство,но има шиити,християните във всичките им разновидности също не са малко има и друзи,и никой не е предпочитан при наемането на работа по верски принцип.На плажовете могат да се видят жени както по бански -било то половинки и ли цял ,и такова които са покрити от горе до долу.
Аз познавам доста семейства сунити при които майката е с покрита коса,а дъщерите не,имам и няколко познати момичета ,също от сунитски семейства ,които си покриха косите по свое желание,въпреки съпротивата на родителите.За друзите,аляуитите не говоря-те не се покриват.
На мен също ми е странно ,когато видя някой ултра евреин в жегата с тъмен балтон ,и обут с обувки подобни на кубинките и тъмна шапка ,или пък ултра еврейка ,която също си е покрила косата ,не носи късо -но,за тях никой не коментира-или по презумция това е тяхна свободна воля ,докато ако някоя мюсюлманка се облече така по презумция тя е била принудена

За пример еврейките в Йемен се обличат така както се обличат и мюсулманките-т.е при тях това е вид нац.облекло
Още нещо ,което се изпуска ,в Исляма е забранено и се счита за грях да принудиш някого да приеме вярата.