Мъже, не четете тази тема

• 13 315
  • 145
  •   1
Отговори
# 45
Лабрадор с теб сме се срещали и по други теми,и ми е ясно ,че за теб всичко което не пада на колене пред Израел спада към графата краен ислямизъм  Peace
Само иска да те попитам ти бил ли си в Сирия например или пък в Ливан или в Йордания ,за да обобщаваш така  newsm78 Едва ли Сирия може да се нарече ислямска държава,а пък за краем ислямизъм и дума не може да става .Да ,тук сунитите са мнозинство,но има шиити,християните във всичките им разновидности също не са малко има и друзи,и никой не е предпочитан при наемането на работа по верски принцип.
На плажовете могат да се видят жени както по бански -било то половинки и ли цял ,и такова които са покрити от горе до долу.
Аз познавам доста семейства сунити при които майката е с покрита коса,а дъщерите не,имам и няколко познати момичета ,също от сунитски семейства ,които си покриха косите по свое желание,въпреки съпротивата на родителите.За друзите,аляуитите не говоря-те не се покриват.
На мен също ми е странно ,когато видя някой ултра евреин в жегата с тъмен балтон ,и обут с обувки подобни на кубинките и тъмна шапка ,или пък ултра еврейка ,която също си е покрила косата ,не  носи късо -но,за тях никой не коментира-или по презумция това е тяхна свободна воля ,докато ако някоя мюсюлманка се облече така по презумция тя е била принудена  Thinking Thinking Thinking Thinking
За пример еврейките в Йемен се обличат така както се обличат и мюсулманките-т.е при тях това е вид нац.облекло

Още нещо ,което се изпуска ,в Исляма е забранено и се счита за грях да принудиш някого да приеме вярата.

# 46
  • Galaxy 13197853088
Цитат
че за теб всичко което не пада на колене пред Израел спада към графата краен ислямизъм
ааа не така, всичко което проповядва ненавист към другите държави и религии.

питам, защото съм виждал какво прави полицията в някои държави (иран например , при все че там са шиити и са малко по открехнати) , как спира момичета и жени и им държи сметка за това колко им се показва косата и колко не.

също така не намесвай Ливан, Йордания, Турция .. там е съвсем друга бира ...
а за евреите съм съгласен няма спор смешни ми са ...

Цитат
Още нещо ,което се изпуска ,в Исляма е забранено и се счита за грях да принудиш някого да приеме вярата.

но пък се счита за задължение да преведеш неверник (с различна вяра от христичнство, юдаизъм) в правата вяра или да го убиеш ...

всъщност в исляма това е едно от нещата които ме отвращава, указанията кого и как да убиеш защото видиш ли не иска да бие челото в земята ...

# 47
Благодаря ти за информацията. Не знам доколко е вярно за принудата,ама ние като народ не можем да забравим насилственото сменяне на религията в доста Области на България по време на робството.."Време разделно". Иначе и аз знам как се става мюсулманин-пред няколко свидетели човека се обръща в четирите посоки на света и признава "Аллах е велик".

# 48
не съм жена за арабския свят. твърде много обичам себе си. идват ми доста нанагоре с техните ограждения и забрани за жени.

# 49

но пък се счита за задължение да преведеш неверник (с различна вяра от христичнство, юдаизъм) в правата вяра или да го убиеш ...

всъщност в исляма това е едно от нещата които ме отвращава, указанията кого и как да убиеш защото видиш ли не иска да бие челото в земята ...
Ако това което пишеш е вярно ,то в арабските страни ,не би трябвало да има нито един християнин,ереин или друз . Thinking
А и не ми писа ти самият бил ли си в Сирия за да даваш такива оценки,а и не само в Сирия ,изобщо бил ли си в  арабска страна.Само за инфо Иран- не е арабска страна.

# 50
  • Galaxy 13197853088
не мисля да бъда някога там, освен на екскурзия ...
а за оценката ... не мисля че трябва да отида някъде за да имам преценка какво става в дадена държава, достатъчно ми е да се информирам, къде от интернет, къде от хора които са били там, или от такива които са там в момента.

дамм неволна грешка ... ислямска трябваше да напиша.

# 51
  • сред маслини и портокалов цвят
...

Омъжена съм за сириец-мюсюлманин от 16 години. Още съм жива и още съм християнка. Има и много други като мен.
Не знам откъде си черпите информацията, но не е вярна. В града, в който аз живея в Сирия църквите са повече от 20, отделно са разни параклиси и др. свети места. Говоря за град с големината на Варна. В другите сирийски градове е същото. Не знам какво къде пише, аз живея в тази действителност и пиша. за това което виждат очите ми.

# 52
Не бягаме ли малко по тъч линията с религиозните теми (мислех ,че са 3абраненu според правилата на играта, т.е. на форума  Whistling Mr. Green).

Първо започвам с фактите, а те са от Книгата – не може да има зор, насилие, И насилствено поставяне на забрадка/приемане на Islam-a, постене etc. Така БИ трябвало да е . Знам,че (понякога или не винаги) не е. Защо не е, е на това вече не знам отговора .  И др. път съм писала по др. теми : ако някой има въпроси за дадена религия, да се обърне към книгите на тази религия, и да не си прави заключения по изповядващите я.  Peace

Благодаря ти за информацията. Не знам доколко е вярно за принудата,ама ние като народ не можем да забравим насилственото сменяне на религията в доста Области на България по време на робството.."Време разделно". Иначе и аз знам как се става мюсулманин-пред няколко свидетели човека се обръща в четирите посоки на света и признава "Аллах е велик".

Следващите цитати ги давам за 100+ път може би, извинете ме , за което. В книгата на мюсюлманитe пише :

Surah 2. Al-Baqara (The Cow) - Cypa2. Ал-Бакара (Кравата)
2:256 There is no compulsion in religion, for the right way is clearly from the wrong way.
2:256 Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата.

Surah 109. Al-Kafirún (The Unbelievers) - Cypa109. - Ал-Кафирун (Неверниците)
109:2. I worship not that which ye worship,
109:3. Nor will ye worship that which I worship.
109:6. To you be your Way, and to be mine.

109:2 аз не служа на това, на което вие служите,
109:3 и вие не служите на това, на което аз служа.
109:6 Вие си имате вашата религия и аз имам своята религия

Surah 5. Al-Ma'ida - Сура 5.Ал-Маида(Трапезата)

5:32 For this reason did We prescribe to the children of Israel that whoever slays a soul, unless it be for manslaughter or for mischief in the land, it is as though he slew all men; and whoever keeps it alive, it is as though he kept alive all mankind;
5:32 Заради това предписахме на синовете на Исраил, че който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора.

Мюсюлманин се става, или приемането на Islam-а става ЕДИНСТЕВНО и само като се кажe shahada-шаxaда/шехадет(а тя нe е, че "Господ е велик" (това е е3ан(ezan(tr.)/adhan(eng.)) --> повикването за всекиденвните молитви)) ; шаxaда - "Засвидетелствам/заявявм ,че няма Господ, освен Господ, и Мохамед е негов пратеник". (***Allah=God, Dieu,Господ etc. )
 Hug Wink Peace

====================
А книгата на K.H. е страхотна ...както и "The kite runner" ...не им е лесно на ХОРАТА (не само на жените) в Афганистан, но това не идва от религията им. Не може истински вяращ човек, истински религиозен да не притежава общочовешки морал и ценности.

Peace

ps: В различни теми призовавам да сме толерантни към различното , макар и да не го разбираме ...дай Боже един ден да няма нужда от подобни обяснения.

ps2:Аз лично предпочитам да се концентрирам върху допирните точки между хоратам отколkото върху това , което ги прави различни и ги дели.
  Hug Wink Peace

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 21:13 от bz

# 53
  • Ямбол
Аз не виждам никъде в поставената тема да се споменава за религия. Става дума за това какви закони и дискриминация спрямо жените има в Афганистан, поне аз така я разбрах темата. Изобщо не ме интересува религията какво гласи, факт е, че да си жена там е мъчение.

# 54
  • плевен
Ако мъжът няма насищане,горката жена,умира си като кон без история  ooooh!

# 55
Аз не виждам никъде в поставената тема да се споменава за религия. Става дума за това какви закони и дискриминация спрямо жените има в Афганистан, поне аз така я разбрах темата. Изобщо не ме интересува религията какво гласи, факт е, че да си жена там е мъчение.

Именно - В тези приети закони, за к/о пиеше K.H. в kHuгuTe cu не става дума за религия, а за изкривяването и и използването и против жената и хората като цяло. Tам държавният закон е религиозният, т.е. шарuятa,u ако шарuятa се използва неправилно/погрешно както се използва и се тълкува, се получава именно това : "да си жена там е мъчение"

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D1%82
http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia

(ps:а в темата на няколко пъти се писа за иcлям, мюсюлмани, евреи, религия)...Няколко форумки казаха,че ще им е интерсно, и за да не съм капо... се включих  Wink  Mr. Green Peace) (ps2:и др. път с.м казвала, че съм много далече от хората,к/о проповядват , която и да е религия ...но това не ми пречи да коментирам  Peace)

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:18 от bz

# 56
  • Galaxy 13197853088
ислямът е доста по-предразположен към своеволни тълкувания.
това е лошо по принцип.

# 57
  • Насред хаоса
Всяка една религия предразполага към крайности и своеволни тълкувания. Въпросът е защо само в исляма се среща изразът на тези крайности и своеволия. Говоря за 21 век. Не може да се считаш за набожен човек, да изразяваш вярата си по всякакъв начин и в същото време да вършиш зверства в името на тази вяра. Да наричаш останалите "неверници", като в същото време религията ти уж признава другите религии. И не знам защо май само в исляма се среща това скотско отношение към жените.

# 58
  • Galaxy 13197853088
защото са в корана са записани племенните порядки и закони на едно племе от преди 1400 години и от там насетне няма мърдане. за разлика от християнството. виж юдаизма е по близо в това до исляма.

# 59
  • Galaxy 13197853088
Сура 9:5: “Когато свещените месеци преминат, избивай неверниците, където и да ги намериш, залавяй ги и ги обсаждай, причаквай ги в засада”. В Сура 9:29-35 евреите и християните са посочени изрично като такива цели.

Сура 8:65: “О Пророко, насърчи вярващите да водят война”.
Сура 2:193: “Воювай с тях, докато не остане подстрекаване и Божията религия (ислямът) преодолее”.

http://www.center-religiousfreedom.com/bg/art.php?id=137

Общи условия

Активация на акаунт