Мъже, не четете тази тема

• 13 311
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
Като сме започнали да си пускаме интересни четива ,ето ви едно

http://logos.eurasia.bg/post8783.html

# 136
Дон Койоте, добре е човек да не търси оправдание с другите.
 Дадох линк, без да го коментирам, всеки сам избира кое е добро за него и кое не.
Това последното като какво да го приемаме, като художествена литература?  Laughing

# 137
Да,така е .Аз обаче реших да поясня как стоят нещата  Peace
За разлика от теб ,зададох ти 2 конкретни въпроса -които ти вече няколко пъти пренебрегваш,а на мен са ми интересни отговорите  bowuu

# 138
Сигурно, но темата е за жените. Wink

# 139
Сигурно, но темата е за жените. Wink

Сериозно  Thinking ,много на далече се измести.Да разбирам ли от този отговор ,че няма да получа отговори на въпросите си   newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 140
hadil няма заяждане от моя страна. Някой неща които казваш са си напълно нормални и обясними.

за джамиите в България - не говорете за районите, където имате мнозинство от мюсюлмани - говорете например за София, където призива за молитва от единствената джамия вече се чува само, ако си до нея и когато многократно бяха правени проекти за построяване на нова ( ит това няма нищо общо с радикализма) хората бързо се обединяваха да са против. българската религиозна и етническа толерантност е мит по мое мнение.
Аз съм еднакво (не) толерантен към всякакви "призиви за молитва" (или пък да ме убеждават в нещо - независимо кой какъв е - нямам нужда да ме тъпчат насила, за мен всичко трябва да си дойде малко по-малко). И все пак, признавам, че призивите от една джамия ме дразни повече от камбаните на православната църква. Това са съвсем различни звуци и намирам раздразнението ми за нормално. И на попа, ако рече да пее на микрофон, пак ще се издразня много.

Иначе другото е мн. вярно, но си има обяснение. Аз добре познавам как убиват и крадът така наречените "християни" и не съм против, защото това е нещо познато. Малко познавам така наречените "мюсюлмани". Просто, лесно и първосигнално мога да заключа, че всяка мюсюлманска общност (чиста и свята) би била добро прикритие за така наречените "мюсюлмани". Заради това съм против и смятам, че е нормално да има хора против старите или нови джамии и т.н.
Не мисля, че хората са виновни. Отношението е в резултат от това което виждаме и чуваме (телевизия, филми, приятели и т.н.). Може би имаме добри познати и добри приятели мюсюлмани, но дали впечатленията от тях надделяват... И т.н.

# 141
Аз съм еднакво (не) толерантен към всякакви "призиви за молитва" (или пък да ме убеждават в нещо - независимо кой какъв е - нямам нужда да ме тъпчат насила, за мен всичко трябва да си дойде малко по-малко). И все пак, признавам, че призивите от една джамия ме дразни повече от камбаните на православната църква. Това са съвсем различни звуци и намирам раздразнението ми за нормално. И на попа, ако рече да пее на микрофон, пак ще се издразня много.

Точно нещо такова се каних да напиша. Доста са дразнещи вярващите. Единствено може би будистите не са така.

# 142

Точно нещо такова се каних да напиша. Доста са дразнещи вярващите. Единствено може би будистите не са така.

Laughing май само те не страдат от религиозно лицемерие.

# 143
hadil - за новият/старият завет - може и да си права, но това което писах по-горе е което знам и продължавам да мисля така.

За будистите незнам. На другите - религията/учението им е такова - да "печелят" хора. Много ясно, че ако на единия му е позволено, тогава и на другият трябва - демокрация.
Мен ме тревожи, че толкова много проблеми имаме, че най-малкото което ни трябва са религиозни конфликти - примера с джамията е показателен. От една страна, аз бих казал - не, колкото по далеко едните от другите, толкова по-добре (като две непослушни деца). От друга страна, ако бях на мястото на hadil (на мюсюлманите) - незнам какво бих мислил.
Подобно е и със камбаната - едно, че в нашият район не се чува и второ, че моята асоциация е звън от градски часовник - това толкова много се слива с пейзажа, че остава съвсем незабележимо за мен. А в мислите на hadil (или на мюсюлманите), това вероятно навява много други асоциации. Например: за тях е разрешено, за нас не е... И т.н.

Не се заяждам с никого. Ако трябва да го кажа съвсем накратко - съгласен съм със следното:

Всеки екстремизъм е лош, но екстремизма не е запазена марка на исляма

# 144
Президентът на Афганистан преди време е одобрил закон, който гласи , че всеки мъж може да лиши жена си от храна и издръжка, ако тя не го задоволява сексуално. Това не е майтап!!!
Някой иска ли да емигрира в Афганистан?

... hahaha....Някой циция винаги може да каже,че не го задоволява жена му,дори да е богиня в леглото...не е ли така...да спести някой лев.... Wink hahaha... Mr. Green
Стига бе-тва верно ли?

# 145
  • Sofia
И тъй като заметките ви, почнаха да стават прекалено тенденциозни, възнамерявам да премета последната страница и да заключа темата!

Общи условия

Активация на акаунт