Мъже, не четете тази тема

• 13 327
  • 145
  •   1
Отговори
# 90
например мюсюлманка не може да се омъжи за мъж, който не е обрязан освен това

искам да я видя тая мюсюлманка , която ще се омъжи за евреин ( те се обрязват )  Laughing ,

а защо бе убит Тео ван Гог от мюсюлмани , след като направи филм за положението на жената в тяхното общество ?
домъкнал се някой от Азия в Холандия , да се размножава и да го хрантутят на социални и той убива роднина на един от най-великите художници ( стрелящ емотикон ) само защото направил филм , показващ истината

интересно ми е - прави ли нещо мюсюлманският свят в посока ограничаване на раждаемостта ?

# 91
  • сред маслини и портокалов цвят
...
Както описвате нещата оставам с впечатление че мюсюлманската жена живот си живее. А във всъщност май не е така. Или вие нещо премълчавате или тези, които твърдят че жените в ислямският свят нямат права лъжат. Равнопоставени ли са двата пола?

Като пишеш ислямски свят, как точно си го представяш. Като нещо цяло, еднакво, единно. С еднакви закони, с хора с еднакъв произход и начин на живот...
Мюсюлманите са около 1,2 милиарда. Само арабските държави са 22. Разликите между мюсюлманските държави е огромна.
Същото е като да кажеш християнски свят, да сравняваш Германия с Колумбия, примерно.
Та всяка от нас ти пише как е в държавата, която живее. Аз специално не премълчавам нищо, за какво да го правя. Имам впечатления само от Сирия, пиша за живота там.
Та твърдото ми мнение, че да си жена в Сирия е сто пъти по-добре, отколкото да си мъж. Жените имам същите права като мъжете и в пъти повече привилегии, разни приятни неща като намалено работно време, служебен транспорт, отпуски,болнични, предимство в градския транспорт, при пазаруване, ясни предбрачни договори, осигуреност при развод и т.н.
В Афганистан чувам не било така, ама както по-горе казах, едно е положението на жената в християнска Германия, пък съвсем друго в произволна християнска латиноамериканска или африканска държава.

# 92

...домъкнал се някой от Азия в Холандия , да се размножава и да го хрантутят на социални и той убива роднина на един от най-великите художници ( стрелящ емотикон ) само защото направил филм , показващ истината

интересно ми е - прави ли нещо мюсюлманският свят в посока ограничаване на раждаемостта ?

Ами европейските държави като имат проблем с емигрантите, да си реформират законите, да си затворят границите и кой откъде е.
Обаче на същите тези държави им е било доста добре, докато са се подвизавали като колонизатори из Азия и Африка. И щяха ли сега да са толкова напред икономически ако не бяха ползвали ресурсите от колониите.

А това за раждаемостта не го разбрах. Доколкото ми е известно държавите с най-голямо население, Индия и Китай, не са мюсюлмански. Кой го бърка пренаселеността на една  държава, освен самата държава.
Да не говорим, че напоследък хората в мюсюлманските държави сами се ограничават.
В Сирия семействата обикновено имат 2-3 деца, не повече.

# 93
  • Galaxy 13197853088
а как стои въпроса с религията на децата в смесените бракове?

# 94
Различно. Grinning
Децата с баща мюсюлманин се водят такива по рождение. Оттам нататък зависи от конкретното семейство. В рода, в който аз попаднах нямат претенции за религията на сина ми. Е сигурно ще се радват ако той избере исляма, но не им пука особено.
Като порасне ще избира сам, ако въобще избере да бъде вярващ (по традиционния начин). Дотогава ние с баща му само ще отговаряме на въпроси, когато има такива.
В семейства, в които се държи на религията в по-голяма степен е по-сложно.
Но истината е, че когато едно дете порасне, може и марсианец да иска да стане и няма кой да го спре.
Друг е въпросът, че когато една жена(или мъж) сключва смесен брак, трябва да е наясно за особеносттите на този брак и наясно със себе си-доколко може да прави компромиси и може ли въобще да прави такива. И преди да отиде в конкретната страна да си свали розовите очила и да си отваря очите.
Ама то това е валидно за всички смесени бракове, не само за тези с мюсюлманин.

# 95
а как стои въпроса с религията на децата в смесените бракове?

Тук погледнато реално нещата зависят от самото смейство-при баща мюсюлманин децата се водят мюсюлмани ,но практически в доста семейства децата са оставени на самотек в това отношение.

домъкнал се някой от Азия в Холандия , да се размножава и да го хрантутят на социални

мда,и аз се чудя сумати и народ се изнася от Европа,Америка и Азия в една малка изкуствено създадена държава .Избиват местните ,живеещи от векове там ,взимат им земите и домовете-за което получават домове и т.н,после пък се оплакват видиш ли-били подложени на терор.Ами кой ги е  карал да си напускат сигурните домове и да се местят  newsm78 ,че на всичкото отгоре и по много децат имат -надявайки се някой ден чрез естествен прираст да надминат местните.
За недоразбралите визирам държата Израел и заселниците които събира от всички континенти.

# 96
  • Насред хаоса
faima, не се фанатизирай. Това, че не се интересувам от такава литература, не значи, че по-рано не съм чела. Как мислиш, откъде е дошла тая незаинтересованост у мен? Прочетеното дотогава ме доведе до такава непоносимост, че престанах да се интересувам от такъв род книги, което не значи, че не се интересувам от положението на жените в повечето такива страни. И се ядосвам, разбира се. Откъде накъде родените от брак с мюсюлманин деца непременно трябва да са също мюсюлмани? Къде е правото на жената, която ги е родила, в този случай? Къде е правото на жената, която преди години беше изнасилена от петима мъже - роднини на мъжа й - в Пакистан, мисля, че беше, да се оплаче и да търси възмездие, вместо да е осъдена на бой с камъни, защото е изнасилена? Къде е нейната вина в случая? И това ако не е скотско отношение, здраве му кажи. Преди години баща ми беше в командировка в Иран. Върна се отвратен и потресен от видяното там, по-специално от отношението към жените, и след това доста време не можеше да се осъзнае на кой свят живее.

А и в Саудитска Арабия наскоро е имало такъв случай - http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&sql=U0VMRUNUIG … ater=MjQ1MDszNTI=

# 97
и ние си имаме мюсюлмани , така че е ясно ,
ако има смесени бракове те са единици , и то обикновено   - ''баща иска да заколи дъщеря си , защото иска да се омъжи за българин ''
а на Изток  мюс. общества са много по-радикални ...

# 98
Даваш пример  с Пакистан,е ако в Сирия жена бъде изнасилена,изнасилвачът ще бъде осъден на смърт,защото тук смъртно наказание има.
чудиш къде е правото на жената ,при избора на религия-та и аз ще попитам ,при брак на българка с французин католик например-детето праволсвен ли ще стане или католик  newsm78
При брак на християнин с еврейка децата какви се водят -евреи естествено,тук пък правото на баща е засегнато.
Дадох ти примери и с 2те останали религии-както виждаш при смесените бракове нещата не са толкова прости,а и децата няма винаги да са деца ,ще пораснат и сами ще си изберът своя път.

who knows - и ти ли като Лабрадор черпиш инфо от нета  newsm78 Mr. Green

# 99
Аз мога ли да отида в Сирия и да се оженя за мюсюлманка? Питам хипотетично.
В Дамаск можеш. Там в доста квартали има смесено население (християни и мюсюлмани) и няма да направиш сензация. Сирия е многонационална страна - много етноси, две почти еднакво застъпени религии, свикнали да възприемат по-различния от себе си съвсем нормално. А и жените и мъжете там сами избират брачния си партньор в днешни дни. Допускам, че в по-малките градове/села нещата седят по различен начин.
Но, за жена мюсюлманка от Саудитска Арабия, например ще ти е трудно да се ожениш, семейството й няма да е във възторг. Нямам преки наблюдения обаче от тази държава, разказвали са ми, затова спирам да пиша за там.
Просто хората мюсюлмани в различните държави са много различни и това е съвсем нормално.

# 100
  • по пътеката
добре,4е сме на запад,4е радикализъм има,но самите  мюслим се борят с него!!за католи4еската църква преди години беше писано,4е вариантите за брак с друговерец се увели4ават и се приемат ве4е от църквата, поради многото смесени бракове! имаше разглеждане за брака с мюслим, но не съм следила развитието на дебатите!само ми е 4удно колко много народ от западните страни приемат исляма, говоря за интелигентни хора, по цели семейства съзнателно го правят!познавам доста такива и то дори имената са си сменили и наблягат на езика и обу4ението си в новия живот!

# 101
muneca de porcelana -да, смесени бракове има и не са малко,но тук браковете не се сключват в общината ,а в семеен съд,като има служители за различните вероизповедания,и се следят основните религиозни постановки-така,че такъв брак реално няма как да бъде сключен. Peace

# 102
Може ли България да се похвали с такава толерантност към джамиите си или към собствените си граждани с ислямско вероизповедание ? Та тук даже нямат културата да ги наричат мюсюлмани, а им казват мохамедани, което е страшно погрешно и обидно... дали на християните ще им е приятно да ги наричат исусианци ..... Не мисля, че в този форум някой може да даде кой знае колко компетентно мнение за шиити, сунити, друзи или други ислямски течения... даже не съм сигурна, че много от християните могат да дадат компетентно мнение за католици, православни, баптисти или други християнски течения и секти. Всеки от великите пророци като Авраам, Моисей, Ной, Иисус, Мохамед е идвал с различно послание и по различен начин е проповядвал нещо, което в основата си е еднакво.
... Когато "цивилизованите страни" избиват арабски деца, а войниците им изнасилват жените това не е проблем на новините,[/color...

Какъв е проблема на българските мюсюлмани?
Милиони се наливат в нови джамии ежегодно и растат като гъби в Родопите, около Разград и Шумен. Хора проповядващи радикален ислям като Милена Борисова например и бившия мюфтия на София са на свобода въпреки повдигнатите срещу тях обвинения и те продължават свободно да си разпространяват ученията?

Мога да дам компетентно мнение както за християнските така и за ислямските течения...
Само да вметна, че Мохамед не е проповядвал едно и също нещо както преди изброените пророци, само един фрапиращ пример мога дам, Исус ни учи да обичаме враговете си и да им прощаваме и да се молим за тях, докато Мохамед говори противоположни неща.

Трябва да се прави разлика между християнска държава и християнство. Държавите са светски и хората в тях са светски, при тях законите не са от Тората... Християните са хора които живеят както Христос. Докато една ислямска държава е неразривно свързана с закона на шериата или дълбоко обвързано с религията...

Ще може ли да посочиш в кои цивилизовани страни са избивани арабски деца?
Ако говориш за Израел, мога само да кажа, че информацята за там е изключително изопачена...

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 11:55 от migito

# 103
Цитат
Само да вметна, че Мохамед не е проповядвал едно и също нещо както преди изброените пророци, само един фрапиращ пример мога дам Исус ни учи да обичаме враговете си и да им прощаваме и да се молим за тях, докато Мохамед говори противоположни неща.

дай цитат моля  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Цитат
Ако говориш за Израел, мога само да кажа, че информациите за там са изключително изопачени...

и тук дай достоверно инфо  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig ,защото аз пък мога да изкарам и снимков материал,колкото искаш ,и за да ти е спокойно,от не арабски източници

# 104
Цитат
Само да вметна, че Мохамед не е проповядвал едно и също нещо както преди изброените пророци, само един фрапиращ пример мога дам Исус ни учи да обичаме враговете си и да им прощаваме и да се молим за тях, докато Мохамед говори противоположни неща.

дай цитат моля  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Цитат
Ако говориш за Израел, мога само да кажа, че информациите за там са изключително изопачени...

и тук дай достоверно инфо  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig ,защото аз пък мога да изкарам и снимков материал,колкото искаш ,и за да ти е спокойно,от не арабски източници
Лабрадор даде достатъчно цитати в началото на темата.

Общи условия

Активация на акаунт