® Португалия - тема № 11

• 22 384
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
 Hug аз ще се отбия само,да ви кажа ,че днес го е хванал ПМС моя, и ме е емнал на предвеликденско чистене-сега сме още вкъщи,ама след малко почваме мазата  ooooh!

# 106
Айде и аз да се включа ,4е нещо адашката мн. ме озадачи.... Rolling EyesВ коя Португалия живеете  вие бе Светле???Тук в Лисабон.......,нито за  чак такава чистота може да говорим,нито за кои знае какво добро отношение към нас емигрантите може да се похвалим.Вярно пътищата са ОК,правилата на движение също се спазват–стъпиш ли на пешеходна пътека и колата спира(това беше първото ми добро впечатлание).За търсене на права като клиенти също ОК,имаш ли касова бележка  и си в правото си ,няма как да „заобилолят „закона,и теб да изкарат виновен–мн. ги е страх от тяхното ДЕКО–кажеш ли че ще се оплачеш...............
Но за португалците като Хора и за жените като Жени и домакини.... newsm11(аз нямам хубаво мнение–казвам АЗ,въпреки че винаги има изключения).Хем са южна страна,топъл народ,но не са така топли като нас–мн рядко португалец ще  те покани в дома си–нямам впредвид нас /емигр да кани -въобще ,да се събират компании без повод,дори и само на кафе по комшииски.Това тук за 7г не съм го видяла-ей така да звънеш на комшииката в събота сутр да пиете кафе или пък да направиш сладкиш и да занесеш на комшиите Laughing.Та те   дори и не се познават от по -далечните етажи.
А за чистотата...В началото бях мн. отчаяна от техните „ барчета„-пастеларии–приличаха ми на столова  ,с тез подредени маси и  всички само ядът,закусват стабилно, и задължително кафе с боло,и когато си поръчвах само кафе все ме питаха „ и маиш“.А пък докато свикна да пия кафе на крак за отрицателно време... #Cussing outМн. се ядосвах че не мога като в БГ да си седна и да се лафи6 на 1 кафе 2 часа JoyАма свиква се, с всичко се свиква,и вече нищо не ми прави впечатление ,нищо не ме дразни.....Маи сме станали като португалците Joy
Бая се разписах,ама още мъничко само WinkЗа жените да кажа малко.Те сега малко се поцивилизоваха LaughingВ началото се отвръщавах като видя мъже ,жени,млади момичета да си гризат ноктите–ама изядени ,нито маникюр ,нищо–сега вече взеха да се оправят,а  да  видиш жена с  пола над коляното........то ще е или украинка или бразилка.Абе общо взето не мисля че португалките са красавици,нямат хубави черти,почти няма хубава жена да видиш по улицата и да видиш  мъжете да се обърнат след нея :lol. Знаете ли лафа за произхода на португалската нация.
Това е от мен–поулях се,домързя ме.Това са само и единствено мои впе4атления,без да обиждам никого Simple Smile
ФОРТИ  ти кво ще кажеш?

# 107
Доре,кво става с теб,с магазина,с работата? Ти какво мисли6 за Лисабон, по въпроса??? Hug

# 108
  • Стара Загора
 #Crazy Много страници сте изписали?! Чудо Laughing
 Направо не мога да повярвам.
Утре ще седна да изчета всичко, че да съм в час Mr. Green
 Hug

# 109
Светле може би както има разлика от София до провинцията така е и тук Thinking
Но наистина тук на север съм ходила в много големи градове ( Брага,Гимараеш,Барселос) и на всякъде е 4исто.. Peace А нашето град4е е младо и е много поддържано Peace

За гостите вярно и аз се 4удех в на4алото но....сега виж даже не ми прави впе4атление Rolling Eyes
Макар 4е ние доста сме били канени в на4алото...
И за отношението...може би на4ина по който се озовах тук ми помогна за добро отношение...Но 4есно казано и сега последните години съм в съвсем друг кръг от хора не виждам негативно отношение Peace
Напротив  Naughty
За кафетата нау4ихме се на крак да пием кафето и ние Joy но аз и в Бг не съм се застоявала много много newsm78

Деси свършихте ли 4истенето Thinking
Охх ние тъкмо се наве4еряхме (кЮфтета с таратор) и мисля да се изнасям при моя си ТВ Mr. Green

# 110
Светле -Лисабонското Светле имам предвид. Напълно съм съгласна с теб. Аз днес исках да пиша и защото ми се видя, че много неща трябва да напиша и ме домързя. Аз честно казано в България толкова мръсни жени като португалките не съм видяла, имам в предвид в къщите им. Дамски превръзки съм вдигала от под леглата им. Изцапани с кръв бикини до леглото но това   в друга къща и т. н  и т.н. Това са нещата които са ми направили най - лошо впечатление, при положение че имаха и деца момчета и не съвсвм малки. ooooh! Да иначе миришат на хубаво , но в къщите им пази Боже.
Когато дойдох и влязох за първи път в кафе  #Crazy фасове по земята , хартии, застанали на баровете само мъже ииии честно казано ме достраша .Като влезохме всеки се обръща , не знаехме език и така или ина4е не можеш да разбереш кой какви ги говори. П.П. кафето беше съвсем нормално кафе което имаше в района.
И много, много други неща , които в момента не ми правят впечатление.
Като се сетя още ще допълвам.

# 111
Май май при вас е мнооого разли4но Thinking
Аз тукашните ги глдам само мият бършат...влизала съм и в къщи...а и една приятелка работи но в Порто по къщите и тя каза 4е е много поддържано..
Явно навсякъде е разли4но Peace

# 112
И  ние се навечеряме ,аз пържих дроб със зелева салатка и преди малко изпратих моя до пинко доса за пъпеш и плодово мляко с плодове ,че имахме само ароматизирано ,а то нещо не ми е по вкуса Confused
Светле сигурно си права,тук все пак си е пренаселено с всякакви,отвсякаде.... и столиците като навсякъде не са от “наи–привлекателните“ градове.Но кво да правим тук ни е довел вятъра,за добро ( се надяваме),и сме направили своя избор!!!
Да ви кажа в вторник заминаваме “на море“–за 2 нощи само ,ама си е почивка Laughing
Едната ми шефка има апартамент на Алгарве и днес ми се обади, че др седм е свободен и можем да отидем.Така че докато предложението още е в сила утре стягам куфара и към Алгарве.......... Peace

# 113
Форти и аз на какви гледки съм била свидетел.....,на каква ниска култура(женска),ама не ми се пишеше за това ,срам ме беше EmbarassedИначе жени с пари ,облечени ,натъкмени , с професия,ама в къщите им.............Вярно че имат чистачки ,(като нас ),ама все пак Rolling Eyes

# 114
Адашке еми приятно ви изкарване Hug Завиждам благородно Rolling Eyes Embarassed
И да снимаш и после да ни покажеш как сте изкарали Peace
Руми само теб те няма newsm78 от редовните напоследък Joy

# 115
 Laughing Aaaaa тук съм си Светле. Хвърлям по един поглед ама днес съм се заела с малко повече домашна работа и работа върху себе си, та за това за сега само чета...
Благодаря ви на всички за отговорите  Hug
Очаквам още от несподелилите впечатления...
Другото Светле, приятна ви почивка!!   grinning039
Хайде до после...

# 116
Ние свършихме с чистенето, че и една доза лютеница сме направили-доварява се още,де!
Ама освен мъжа ми,и мен ме хвана ПМС и се разлютихме нещо,та сега сме нацупондрени и двамата  Sick

А за темата ,дето сте я отворили...  Thinking ...много  може да се каже. И от двата вида португалки съм виждала-но,като че ли,повечето са чистници  newsm78
Тука ,в Алентежо ,животът е малко по-така!Малко по-спокоен, малко по-старомоден, малко по-селски,....
То затова и като че  ли ,ми харесва   newsm78
Аз във Варна не мога да спя вече ,когато си идем!Свикнах на спокойствие-още повече ,че ние на монте живеем-съвсем никой не ми вдига гюрултия!
Тука всички се поздравяват!-дори да не се познават лично- въпреки,че поне по физиономия ще се познават!
Вчера купувам едни чаши със сламка на бебоците, и в магазина ,след като питах една от работничките-заведе ме до  чашите и ми вика- ´´даже и две еднакви има!´´-а бях сама ,децата бяха в колата!
Никога не съм усещала лошо отношение ,като към чужденка. Може би,защото приличам на португалка/или поне така казват  newsm78 , аз казвам,че са малко портогъзи  Embarassed ,че  затова приличам  Mr. Green / .А на първият ми NIF ,хартиеният, даже пише националност - португеза!
За ниската култура ,ясно е ,че има простаци навсякъде- и в Бг ,и тук  Peace
Само не им харесвам как карат ! Не зачитат стоповете тия хора! И се силят,силят, на 2 метра от пресечката се качат на спирачката...а на мен ми прескочи от мисъл дали ще спре,аджаба тоя идиот! ooooh! и съм все на клаксона залепена  Mr. Green

И пак за манджи вие ,ааа  Naughty
Аз днес изкарах на плодове и ядки, ама да видим, докато легна има време  Embarassed

# 117
Светле ,приятно почиване ,нищо ,че е само 2 дена  Heart Eyes
А ,ако не карате само по магистралата-отбийте се до Милфонтеш-поне едно кафе да пием ,а може и друго нещо -  Wink   beer3 - аз когато забременях пропих бира   Embarassed  Laughing

# 118
Лелееее Деси, вие сте фамилята чудо.. почистили къща, мазе, а и лютеница спретнали, при това с две диванета наоколо дето май не са от най-послушните...  smile3501

# 119
Абе 2 дена ,ама....кои ти ги дава Wink.То ако не беше заради детето едвали щяхме да се наканим,и ако не беше офертата де Peace.Танито все ниврънка да ходим на басейните на аквапарка,че преди 2 г ходихме и тя гледа записите и се радва....... Joy,тогава беше малка ама си спомня,а и на праиа да пера( мисля) има една др. антракция–пясъчни фигури ,мн големи като истински били мн хубави,аз за тях се точа Peace
Деси,отиванете ще е по магистралата ,че да стигнем по бъро Laughing,за връщане може и да помислим Peace.Дай някаква връзка ако искаш на лична.

Общи условия

Активация на акаунт