® Португалия - тема № 11

• 22 390
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Деси, аз също правя лютеница в момента как хубаво ухаеееее , но не можете да си представите печката и плочките около нея  #Cussing out до 24.00 ч. сигурно ще я правя а до два ще мия .  hahaha Искаааамммм къщааааа с дворчеееее .

# 121
Форти,ама сериозно и ти ли????? Браво на ВАС ,страшни сте.Готова ли е вече идваме да „ближем тава„ Laughing
Аз вече ви казвам лека,ще сменям позата–в хоризонтална Laughing
До утре Hug

# 122
Оооо,и  моята печка е ужас  ooooh!-никой не иска да седи вънка да се пече на огъня !
А и нашата процедура за правене на лютеница  е малко ´´ала Деси´´-доматите ги режа с все люспите-изрязвам само дръжките и лошите места ,а после с пасатора, и на котлона да ври.После ,докато прави вечерята на барбекюто-мъжа ми пече чушките и патладжана-и тях с пасатора, и в тенджерата ...и като ми замирише леко на залепнало  Embarassed -значи е готова ! А през това време ,ако се сетя-бъркам, ако ли не- да си се оправя сама  Mr. Green

# 123
Браво на вас smile3501
И аз я прявя по бързата процедура...купувам молъо де пиментос на Гулозо¨...малко доматен сок и на котлона докато се поизпари водата...става също като БГ купена Peace

# 124
Ох, върнахте ме в детството с тези лютеници...  smile3531

# 125
Деси , точно по същият начин я направих и аз и слагам черен пипер на зърна и дафинов лист. Вече е готова на вкус е супер само цвета е малко като  ....... Освен това като купувам лютеница купувам едро смляна защото ми харесва повече , а с пасатора не става.
Светле заповядай.

# 126
Аз с пасатора ,заради люспите на доматите- не ги обичам да ми се пречкат из устата  Sick Преди ги парех,белех...ама умря Марко...  Mr. Green

# 127
Оооо,и  моята печка е ужас  ooooh!-никой не иска да седи вънка да се пече на огъня !
А и нашата процедура за правене на лютеница  е малко ´´ала Деси´´-доматите ги режа с все люспите-изрязвам само дръжките и лошите места ,а после с пасатора, и на котлона да ври.После ,докато прави вечерята на барбекюто-мъжа ми пече чушките и патладжана-и тях с пасатора, и в тенджерата ...и като ми замирише леко на залепнало  Embarassed -значи е готова ! А през това време ,ако се сетя-бъркам, ако ли не- да си се оправя сама  Mr. Green

Ще се амбицирам да си направя и аз лютеничка, по рецептата на баба, обаче, по спомени-

слагаше домати, чушки ( печени), моркови (варени) прекарани през месомелачка (много обичах да ги бутам вътре и да гледам как излиза "на червейчета"  Laughing ). 
От морковите придобива гладкост и лека сладост... Heart Eyes Ох, потекоха ми лигите.
Но да, ето какво ще направя, че изобщо не купувам вече, нищо не ми харесва. Пък децата си обичат  Hug

# 128
Днес ходихме до посолството.Мислехме да правим пълномощно ,на майка ми в Бг че да направи паспорт на детето ,че октомври изтича ,но...........,оказа се че вече не се правело така ,а всички лични документи се правят тук в посолството newsm78.Преди не беше така,но сега .. newsm78.Та нищо не направихме ,нямахме снимки ,акт за раждане-оригинал.................
Да знаете ако на някой му е време за подмяна Laughing Naughty
 А ,и  струва 37 евро.Мн важна подробност Naughty

# 129
Между другото това го знаех за документите 4е не може ве4е с пълномощно ooooh!
А за колко време ще е готов?
А и цената е златна ooooh!

# 130
Цeната  си я бива  -но като се има предвид,че е от новите- с пръстови отпечатъци и т.н.- не е за чудене  Thinking
Ние,преди година и нещо ,правихме на децата и вече не можеше с пълномощно -само чрез посолството-платихме около 30,че и чакахме доста-само 2пъти годишно имало дипломатическа поща/юни  и декември/, но ни се обадиха по едно време,че щяло да има извънредна ,та се спасихме така!
Имаше тема в чужбинския по въпроса-  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419612.0

от сутринта се боря с компа- нещо му стана -играе ми страницата нагоре-надолу все едно съм се набрала на скрол бутона .....и рестарт триста пъти, и систем рестор-нищо!- да видим колко ще ми изтрае нервата да бастърдисам уиндоуса   ooooh! ,аман от игрите на моя мъж-дойде ли събота и неделя-взема му душата за няколко часа  #Cussing out

# 131
Деси незнам дали ще е  от новите ,с пръстови отпечатъци,никои не е казал , newsm78.Ама квото е ,трябва  да се прави и когато доиде тогава,нищо не може да се направи.То пък сега се оказа че оригиналния акт за раждане е в БГ........ и тр да го пращат.......... дълга и широка #Cussing out
Добре де и в периода в който чакаш паспорта  =6м #Crazy ,кво правим-без паспорт ли сме  и стария вече изтекъл newsm78 .Не че ще пътувам ........,че да ми трябва,забравих да питам в посолството.

# 132
Свтле предполагам 4е ти дават вренменнен документ докато излезне новия..
Но ако искаш звънни им и питай или питай на емаила им.....аз на няколко пъти съм им писала и много бързо са ми отговаряли и то из4ерпателно
http://www.mfa.bg/lisbon/ Peace

# 133
Аз ли ще съм сефтето за днес?  Rolling Eyes
Вчера малко отсъствах ама по уважителни причини - забавление. Моето момче имаше свободен ден, дойде и един негов приятел и не сме се спрели просто... плаж, бирички, ресторант, после пак по питие, разходки абе супер си изкарахме...  Прибрахме се чак в малките часове.. Така имах нужда от малко "социализиране"  Laughing
Що се отнася до документите, виждам че вчера това сте дискутирали, ако си правите нови сега ще са като старите, а не с биометрични данни, така че след няколко месеца ще ви се наложи да вадите и от тях, защото ще е задължително. Четох скоро дори че се очаква голяма бъркотия с ваденето на документи, защото няма пари и сроковете не могат да бъдат спазени, и разни други причини.. абе типично по нашенски..  newsm78
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/08/13/769844_cvetan_cvetanov … amolichnost_-_na/
Хайде очаквам включване, че ми липсвате.
 Hug

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 21:10 от miniemouse

# 134
Охх аз все надни4ам някой да се разпише Rolling Eyes
За документите аз питах в посолството...дали ако сега се подновят догодина ще трябва да се правят от новите и от там ми отговориха ...4е новите няма да са задължителни а ще се сменят след изти4ането на срока на старите Peace
Другите как стеее?Ние май сме ве4е в отпуск ooooh! и активно си по4иваме newsm08 kaffeetrmker_2 cook

Общи условия

Активация на акаунт