® Португалия - тема № 11

• 22 393
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
 Hug Po-късно ще пиша повече,че домочадието още щъка ,а и по-голямото дете се е загледало в някакъв филм  ooooh!
Вчера беше срещата   на Louçã в Милфонтеш-ние бяхме фурора ,с двете маймуни в центъра!
По-късно ще допиша   bouquet

# 136
Деси аз май не съм те питала newsm78 а имате ли голяма конкуренция за изборите от другите партии Thinking
Какви са прогнозите?

Моми4ета 4ули  ли за една мама от Форума с рискова бременност за която има кампания за събиране на средства...аз всеки ден влизам и 4ета темата й Praynig.Дано да има късмета да достиска  Praynig макар 4е днес е приета по спешност с кръвоизлив ooooh!

# 137
Опrавиха ни компиuтъра,обаче нямам кредор Rolling Eyes,пък и още не съм ви изчела.Като имам повече време ще пиша с подробности как си изкарахме.Свекърва ми се държа горе долу добре,имаме само 2-3 скарвания Laughing.Сега обработвам снимките,намалям ги,слагам ги в JPEG размер,ама те са повече от 1000 и е голяма играчка.От 2 дни съм на работа,подновиха ми договора за още 6м,което мен хич нe ме радва,трябва усилено да търся нова,че ми писна да търпя тъпите си колежки дъртачки,скъсват ни гъзовете от работа,а като знам зимата какъв студ е,ходех си все болна.Айде отивам пак да чета Crazy.

# 138
Светле, на евроизборите BE е трета сила.Показателни ще са и изборите за парламент на 27.09,но за 4 години от дъното/ 8 депутати в сегашния парламент!/ са стигнали доста далеч- изпреварват и PS и PSD  в прогнозите. Обаче в местните избори,изборът на хората е за личности! –особено в по-малките населни места.За Милфонтеш-много ме съмнява-кандидат за кмет е жена,а и не е тукашна ,а само по мъж ! Wink
В нашия случай/за камарата на мунисипиото / -изобщо не се знае какво ще стане,защото е много сложна ситуацията.Старият кмет би бил много голям опонент-добре че ,не се кандидатира пак!Обаче един от екипа му-да!Но по блоговете ,чета много лоши отзиви за него- бил е отговорен за разпределянето на  парите от фонда за пътна инфраструктура,а тука е голям проблем това!Все още чакаме да се завърши хипервръзката с Бежа и Евора,а в района са най-големите производители на зеленчуци и плодове в Португалия-те имат доста влияние.
Ох, малко се отнесох  Embarassed -хич не ме питаше за толкова подробности ,а и кой ли го интересуват ,....освен мене    hahaha   

Зойче,добре дошла ,мила  Hug
Чети,чети,...че ние сме плодотворни последно време  Grinning
Не се притеснявай за работата-повтаряй си- Спокойна съм!Всичко е наред!Работа имам ,и ще имам!  -малко положителни утвърждения не вредят  Peace

# 139
 Аааа Деси недей така... Защо да не се интересуваме. Аз лично много ти се радвам, че си решила да се занмаваш с такава работа. Определено очаквам да ни държиш в течение. Даже те похвалих на приятеля ми. А той каза че Милфонтеш е хубаво място и че преди няколко години той и негови приятели са организирали фестивал с разни португалски групи там.
 Peace

# 140
 За вчера щях да ви пиша  Mr. Green
Имахме работна вечеря, но като си нямаме баба на ежедневно разположение,а и бавачка си нямаме -та и двете кокони с нас!
В ресторанта се държаха горе -долу добре, и като се има предвид ,че бяха тъкмо вечеряли вкъщи, достатъчно време издържаха мирни по коленете ни,докато не ги заръчка шилото- и се започна...
Първо се накъсаха всички салфетки по масата  ooooh!-ако не давах салфетка-викове!!!!
После се занареждаха  празните столове по съседните маси !
Заприпкахме из другите зали на ресторанта-аз или баща им все ´´ кон лисенса ´´  и тичаме....По едно време се включи и фотографката ,ама бързо й омръзна на жената  Laughing
После ,след многото изпита вода ,дойде време за ´´  коко´´, ама по няколко пъти, и все целият ресторант ни разбира  къде ще ходим  #Crazy
Докато накрая шефа подръчка всички -´´айде да приключваме по-бързо и с кафето,че тия деца издивяха ´´  hahaha
След това ,отидохме на комисио -то,но вече беше доста късно-към 22.30ч, и те започнаха яко да се сърдят  #Crazy
А по едно време Виви намери едно знаме ,и като се развява с него...и тича насам -натам   hahaha
даже в блога на блоко-то я има   Mr. Green
http://www.flickr.com/photos/bloco_de_esquerda/3854527668/in/set … 2157622010717165/

# 141
Аз живея в Милфонтеш,но  по-нависоко е целта -към общината в Одемира съм се запътила   Mr. Green Praynig 

# 142
Много е забавно да 4ета приклЮ4енията ви Joy
Макар 4е на теб не ти е до смях Thinking

# 143
Още по-добре!! Успех ти желая!!  Praynig Peace
Хихи сега видях диваненцето на сникмката от линка  Grinning

# 144
Днес ги заведох за малко в една градинка да поиграят-единствената в Милфонтеш с люлка и пързалка!!!...и какво виждам още от колата  ooooh! -развалили са я  #Cussing out нищо не е останало от нея-само мръсния пясък! В проекта на общината има  заложен цял парк със зелени площи и детски площадки,но още не е почнал строежа ,а защо развалили малката площадка -не знам!
Естествено -популистки ,незнайно откъде намериха пари да го правят сега-преди изборите,при условие ,че чака вече поне от 5 години/ за толкова аз знам !/.Но  както и да е -разходихме се малко ,хапнахме малко в градинката...сложила съм снимките долу-тези с многото трева!  Grinning

# 145
Просто им личи, че са големи дяволета, и че кипят от енергия  Laughing
То и разказите ти го потвърждават Wink
А снимката където са двете до една дървена врата е супер!  Hug
Светлеее ти къде се омълча?
ПС. Явно предизборният популизъм е навсякъде не само в БГ   #Cussing out

# 146
Тук съм правих пуканки Popcorn  chef

Деси я аз пак да питам Embarassed Embarassed Embarassed Rolling Eyes  направо се 4уствам като малоумна
утре смятам да правя крема с прополиса ooooh! та се 4удя...нали се разтапя восъка и прополиса на водна баня Thinking....дали да прежаля съда в който ще ги варя newsm78
И какво мога да направя остатъка от невена и кантариона след като взема само зехтина?
Та смятам да разтопя на водна баня восъка и прополиса..и след това да добавя зехтина newsm78 така ли е ooooh!

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 01:42 от lozeva

# 147
  • В голямото море...Живот
Не може да ви изчете човек  ooooh!

Тук съм.Още нямам работа.Ходя редовно по интервюта и същевременно правим ремонт/лек освежителен,който се оказа почти основен/.За сега е само хола,но ще се продължава и нататък.Идеята да се остава в Сливен не се нрави много на *милото*,излиза му се пак навън,но не в Португалия.Мисли за Испания,определено.Аз обаче ако си намеря нормална работа оставам тук  Crossing Arms.
За Португалия/като за умрелия  Wink/ или добро или нищо. Сега нямам много време,но ще напиша нещо по натам.

Зойче,добре си си дошла  Hug
Зи,не съм чела края на предишната тема-ти също ли си в ПТ?

# 148
Доре, какво стана с тази работа дето запо4на.Аз си мислех 4е си продължила там и нямаш време да пишеш.
А това за Испания ми зву4и много неблагоразумно поне засега. Naughty Постоянно се говори как няма работа там, как хората се изнасят и се връщат в България. В4ера 4етох тук в пресата 4е в Испания нa всеки 10 4овека  6 от тях вземат под 1000 Евро на месец. Все пак това е статистика и е като цяло независимо дали е  мъж или жена , но аз все пак вярвам 4е може би е така. Май Испания е една от най-засегнатите страни от кризата. За Португалия не казвам ниЩо, тя май си е винаги в криза  Mr. Green или поне никога не се е изкарвало много, по-то4но изкарваШ колкото да преживееш.

# 149
Светле ,съмнявам се да остане, ти го пробвай с мазане върху ръката още докато го правиш! Ако не сложиш достатъчно зехтин,крема става твърд и чуплив ,заради водъка, и се маже трудно .
Но все пак ...

В зависимост от вида заболяване жълтият кантарион може да се приема вътрешно като чай, прах или тинктура, или външно да се нанася под формата на маслен извлек.     
  - маслен извлек - най-ценните форми на приложение. Намира приложение предимно външно при ревматични заболявания и подагра, както и при отворени гнойни рани. Маслото може да се намери в аптеките или билковите магазини, но ако желаете можете да си го приготвите и в домашни условия.

За съда-не се притеснявай-*мие се трудно,но не е фатално  Grinning
И да не мислиш,че ще седиш да го чакаш-за  минута е разтопено!

Общи условия

Активация на акаунт