® Португалия - тема № 11

• 22 322
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
a, на моите моми имената им са по бг образец/с окончания на -ова /-нарочна декларация взехме от посолството!
ние,се чудим и маем още с онази работа с посолството,дето едно пълномощно трябва да се прави-май тия дни ще ходим/сряда или четвъртък/ -свиркайте кой е свободен!
 до Монтижо форум със сигурност ще се отбием-там имам любим магазин за детски неща.

# 721
Деси то и ние бяхме взели декларациа от БГ посолството за имената ,но никои не ни я призна
и записахме Танито по португ. закони /с мъжка фамилиа, и на вси4кото отгоре,аз в паспорта си бях с моминската фамилиа,така 4е взеха моята фамилиа и фам.на мъжа ми .............и стана една Joy.А в БГ акта за раждане , нямаме бащино име ,а 2 фамилии #Crazy
Но както и да е това да ни е кусура,имената,но добре си зву4ат на португалски Wink
Tatiana Valkova Nachev
Живот и здраве сестичката ще я запишем по БГ закони ,/с бащино име Peace
Деси ,в 4етвьртьк имам консултациа,а в сряда сьм на работа до 7 часа Whistling.Нямам минутка свободно тия дни Cry
В кои магазин искате да отидете на монтижо?

# 722
Доре това е добре 4е има работа...пари4ките ще дойдат Peace в последствие..Къде по4на?

Офф това с имената си е....сложна работа...предполагам 4е няма да ми се налага Rolling Eyes
Меди да се оправя Ини бързо Hug
Ние по4инахме в4ера и от днес пак по4ваме офанзива #Crazy
лека и спорна Hug

# 723
За фамилиите и аз да се включа,аз съм Зоя Иванова Тодорова,но не исках Дани да взема фамилията,ами бащиното ми име,т.е Иванов,а въобще не съм знаела,че не може и след като се роди мъжът ми ходи да го запише и направиха проблем,но се обаждаха до българското посолство и след няколко дни казаха,че няма проблем и го записахме Даниел Иванов Алегре,като ударението си е на ов,т.е точно както искахме,без никакви декларации.Те искаха да го пишат Иванова #Crazy,за момиче Иванов как да е,ама за момче Иванова няма как да стане.Девер ми пристига от Франция в петък и незнам как ще се добера до компа,може и по рчдко да се разписвам в следващите 3 седмици.

# 724
Хейй пак замряхме Thinking
Аз изобщо нямам време да спя камо ли да пиша но в момента гледам Слави на компа и си викам ...яяя да побутна темата Rolling Eyes
тази седмица ни е доста нанагорно ooooh! но живот и здраве утре да ги предадем и се надявам 4е ще по4инем събота и неделя..

Използвам възможноста да поздравя Меди с професионалния  празник  bouquet
Бъди все така всеотдайна   bouquet

# 725
Честит професионален празник( с малко закъснение) на Меди   bouquet
Лека работа на всички които работят. Аз съм в другата крайност - почивам активано. След натовареното лято още не ми е писнало да си седя вкъщи и да имам време за семейството.
Името на Кристиан си го пиша с К.
Ходихме до Барселона за 6 дни. Много ни хареса, само дето се скъсахме от обикаляне и е доста скъпичко. Имат си Happy ресторант и му се насладих, защото ми е един от любимите в БГ, макар и в Барселона да беше с друго меню. Ето и много снимки за които няма какво да прави  Simple Smile
http://picasaweb.google.com/petkobonchev/Barcelona#
На връщане се успахме за самолета  ooooh! Бяхме като в "Сам вкъщи". Наложи се да вземем такси за 100 евро но все пак успяхме да хванем самолета  Whistling
Приятен уикенд на всички  Hug

# 726
Светле,Вики Благодаря !  bouquet
 Вики,страхотни снимки,много красиви места,Барселона ми една от мечтаните дестинации,някой ден....

Имам питане към мамите на малки деца,как сте с дисциплината и изобщо лесно ли контактувате с децата си?

Аз съм вече сериозно притеснена,Ини е на 4 и 7 месеца,скоро ще стане на 5,имам стрхотни проблеми и не мога да се справя.
Прави ми напук за всичко,ама за всичко и като се развикам или се ядосам злорадвства и ме гледа нагло,забавлява се от това,че аз не се владея.
 Като беше на 2 на 3 никога не съм имала проблем,никога не е ревяла за нещо да се купи,никога не е лягала по земята да се тръшка,а сега е истински ад.

С добро,с много ама много говорене и обесения нищо не става,с наказания също,с бой пък хич,последната година често я пердашех,на нова година си обещах никога повече да не го правя,и издържах до днес.
Днес изяде бая шамари,напълно заслужени,но сега се мразя и направо сърцето ще ми се пръсне от нерви,че го напрявих.
    Просто не знам какво да правя и къде греша.

# 727
Ох Меди аз съвет не мога да ти дам,Дани като по-малък се тръшкаше за щяло и нещяло,понякога се стигаше и до 20 тръшкания на ден,и до бой и до наказвания сме стигали без никакъв ефект.Но за мое щастие колкото по голям става,колкото повече разбира и говори все по лесно става за мен.Сега най-често го манипулирам,примерно,ако искаш да отидем на разходка си прибери играчките,или ако искаш да отидем на гости на дядо ти лягай да спиш,ако си изядеш супата,ще има десерт и прочее,та горед олу се разбираме с приказки.Много рядко яде бой,защото просто при нас не помага,а точно обратната,прави ни напук след това ,а наказванията се свеждат до това по горните примери,примерно,ако не иска да спи на обяд не го водим да види дядо си.А ако му се скарам за нещо и почва да ме пита "Gostas de mim mama?" и така ме пита по 100 пъти на ден Crazy
Вики супер снимки,Крис май е одрал кожата на баща си.
Забелязала съм,че аз като се разпиша и после никой не пише след мен Laughing

# 728
  • Euskal Herria
Здравейте, момичета! Предварително се извинявам, че влизам в темата ви. Имам нужда от съвет и информация и ще съм ви благодарна, ако успеете да ми помогнете. Накратко: Пиша повече в испанската тема, но засега си оставам в Бг. Мъжа ми работи в Барселона. От лятото ги карат да подписват 3-месечни договори с португалска фирма (седалището е в Португалия), но дейността им е изцяло в Испания. Има ли възможност да се провери дали в действителност е здравно осигурен в Португалия (поне така смятам, щом работодателят му е от там). Договорите му приличат повече на нашите граждански договори и уж всичко е упоменато, но на практика няма никакви други документи. А иначе редовно минават профилактични прегледи и им се издават пропуски за различните обекти.
Леки и прятни почивни дни!

# 729
Зоуи сега да видиш 4е не е вярно това за неписането след теб Naughty се вклЮ4вам Joy Явно е съвпадение Peace
Меди  за  практи4ески  съвет  едва ли мога да ти дам съвет newsm78 мойта е минала отдавна Joy но в никакъв слу4ай трябва да усеща 4е те владее(може би не е то4ната дума)..И дано да е кратък този детски пубертет Hug
YanaDG най лесно може да се провери ако има  Нумеро де сегуранса сосиал.защото без този номер няма как да му внасят осигуровки Peace
Вики блазе ви след малко ще разгледам снимките..наслаждавай се на отпуската си Peace
Другите къде за4езнахте Thinking

# 730
  • Euskal Herria
lozeva, благодаря! За съжаление освен договора няма никакви други документи. А в договора към неговите данни има единствено contribuinte fiscal número............., но не ми е ясно това какво означава.

# 731
Това е номер от финансите..и би трябвало тогава да има и Número do beneficiário от Социялните newsm78
Предполагам 4е се оправяш с испанския...португалския е близък
ето тук може да се провери Peace

# 732
  • Euskal Herria
Още веднъж ти благодаря!   bouquet  Ще видя какво ще излезе накрая.

# 733
тук съм,но само ви навестявам да попрочета,а утре ще пиша  Heart Eyes
Меди,моите са малки,но моето отношение е различно-аз давам да ми се качват на главата в общия смисъл-или както го разбират повечето хора....но за мен не е свободия,а свободно отглеждане с мисъл за мнението на детето и за неговите нужди и желания Peace
ако искаш повече инфо-питай!
зависи и какви са ви били отношенията досега,и какви искаш да са в бъдеще  Peace

# 734
Меди аз също на моменти се чудя дали "не му изпускам края". Крис е доста инатлив и като си науми нещо не мога да го убедя с думи. Няколко пъти съм го пошляпвала но и той ни отвръща и как да искам да разбере че не е хубаво да се удря като аз самата го удрям. А и както ти пишеш после ми е доста кофти. Затова се опитвам да го наказвам(защото когато е ядосан не ме слуша ако се опитвам да му обяснявам каквото и да било) като го затварям навън или в другата стая сам докато се успокои и спре да се лигави и налага. Това е за секунди тъй като той веднага обещава че ще слуша. А когато е спокоен се опитвам да му говоря и обяснявам дори и по 1000 пъти. Единственото за което те съветвам и те подкрепям че удържаш, е да не я биеш.  Hug
Деси това за уважаването на желанията на детето е добре, но какво става когато детето свиква да получава всичко и рано или късно се сблъска с неизбежната реалност, че не всичко е постижимо, а още по малко без усилия и спазване на правила.

Общи условия

Активация на акаунт