Милото АПРИЛско злато, изпраща първото си лято!

• 12 472
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте ,дами!

Аз пак по късни доби ,ама все сега успявам.
denni_law, Десси, да са ви живи и здрави именячетата!  
Ася Ника, честит двоен празник!    bouquet
Жулиета , честит ти месечинко.
Честито и на всички празнуващи по всички поводи!

Аничка, то се знае ,че ще има и такива моменти.Важното е ,че е било малкия Дявол и че няма стрес и паника.То на кой му се ще да си удари детето ,ама на , случва се.Цунки за беболина.

Ронка, за озъбването да допълня и аз какво знам,че се прави
Купува се бяла дрешка ,да са бели зъбките на бебчо
Пукат се пуканки ,за да "пукат" лесно зъбчетата
Вари се царевица ,за да са му подредени зъбките. За подсилване на ефекта от последното ,много помагало ,татито да подари на мама-та Laughing перлена огърлица Wink Mr. Green Laughing. Последното е шега ,но идеята не е лоша.

Иначе ние сме ок ,с едно малко изключение .По лицето на Борис се появиха малки пъпчици,приличащи много на тези от претопляне ,но периодично зачервява местото около тях, а не самите пъпки.
Утре сме на педка ,та ще видим.

Целувки и лека от нас

# 196
denni_law, честито да ти е християнчето Саня! Да бъде светъл и благословен житейския й път!    bouquet
Дени, прекрасна среща сте си имали! Ха дано да имате продължение. Личи си кой е мъжът в компанията. Че и цели две мацки ... Чак сега осъзнах съзвучието при имената на Вики и Ники.  Heart Eyes
Олче, не трий нищо и аз да ти кажа. Колкото и да се внимава, при игрите с бебета се получават често аварии. Не само при подхвърлянето нагоре. Люлеенето в обикновено одеяло също може да метне мъничето и при най-голямо внимание на двете люлеещи човешки колчета. Иначе е много хепи изживяването на странното люш-люш с двама роби наоколо. 
Аничка, преди няколко теми (може би от преди повече от 2 месеца) споменавахме флуорните противоречия. Спомням си предупрежденията на Шоки и Вери Найс (и двете се загубиха някъде, и не само те). Все пак трябва да се отчитат и много лични и регионални особености. Какви храни ползвате, дали бебето е на кърма, каква вода пиете ... Не се нашашквай толкова. Не си давала толкова дълго флуора и можеш да го спреш. А за лекарите - някои спират развитието си веднага след завършването.
Маги, пъпчици от известно време виждам и по кожата на Мария. Ръчички, коленца, малко на коремчето. И никак не са малко, и кожата й някак се засуши доста. Особено на гривничките. Сякаш от Добрич си го донесохме и тамошната ужасно твърда вода.  Rolling Eyes Сега пробно мажа с едно мазило на малкия участък върху коремчето. Самото мазило е за АД. А преборил се с атопичен дермит за кратко време, любимата диагноза на педиатри и дерматолози (ако е това наистина АД), почти не си спомням да съм виждала във форума. Ще видя тази седмица да отидем и до дерматоложката в поликлиниката ни, че миналата беше в отпуск.
Ще чакаме днес да го видим Бобо как е папкал.  Hug   

# 197
Лелелееее, момичета, тази Мадона страхотно шоу правела! Аз не съм й някакъв особен фен и нямах кой знае какви очаквания, но се изкефих на максимум /като изключим закъснението, разбира се/. И ми се стори голяма дивачка  Laughing  и беше много усмихната през цялото време... въобще останах много доволна, Мамочка, ти какво ще кажеш?

magdalena.savova, и аз родих на същите килограми,но от както съм се прибрала от болницата, качих отново 5кг. и сега пак съм 90кг., направо не се понасям  Crossing Arms а, иначе глад ме мъчи  ooooh!

От една седмица кашляма и съм 95% сигурна, че го прави нарочно и когато иска внимание. Има ли и други подобни хитрушковци?

# 198
Добро утро,мацки!

Мерси за поздравите за Саши виелицата Laughing Hug!

dena klv,чудна среща сте си спретнали с Жабче.Бебоците,и кака,са неустоима гледка Heart Eyes

Jylieta ,честита месечинка на патеричка Hug

denni_law ,а на теб честито именниче и християнче пак с малко закъснение Blush  bouquet

Олче,статията наистина е полезна,човек понякога просто не подозира колко опасни може да са наглед безобидни неща Tired.Остави я наистина Peace

Аничка,за флуора-и аз не бях достъчно осведомена Саши като беше бебе,и съм му давала нямколко месеца(дали не беше и година Rolling Eyes).Спрях го когато попрочетох повече,и аз бях така Shocked,при положение че педиатрите го изписват ooooh!.Преди време(миналата година ли беше,не помня точно) беше гръмнал случая във Варна(и впоследствие се оказа че не само там май Thinking),са давали на дечицата в детските градини флуорирано мляко,без родителите да са знаели за това Close.И имаше деца с флуороза Tired

Io_io,Анито така кашля,обаче защото се задавя със слюнка Crazy(много се лигави туй дете Whistling)

рони ,Шоки ще я издам че е в РусЙе,да не ни мине котка път ще се видим с нея и останалите русенки след 2 часа Grinning.
То котка няма да е де,ама тази сутрин се изля един дъжд,и само той може да ни развали сметките Crossing Arms.Да се надяваме че няма fingerscrossed

рони,magdalena.savova,ей какви интересни неща сте писали за озъбването Hands Clap,не съм знаела за нито едно от тях omm

# 199
Здравейте и благодаря мили мамчета за пожеланията.
Ронка, и аз бих искала да я нацелувам,но не мога за този момент.Но иначе при първа възможност ще го направя. А сега да мина направо към същинската част.
1.Спрях вече да кърмя, което много ме натъжава. Направо ми се къса сърдцето. И ми иде да плача с глас. От четвъртък пия нон-стоп хапчета. Изцеждам се на доста дълък период понеже не можех да храня достатъчно моята бубка. Снощи като се изцедих изкарах само 60мл. кърма.
2.Някои от вас може да ме укоряват за това което ще прочетат, но аз вчера запалих цигара. Не че много ми се пушеше, но изживях за първи път чуството на майчината тревога. Преди обяд реших да почистя и съответно моята бубка си стоеше кротко в кошчето и въпреки предупреждението на една наша съфорука да ги вързваме, аз не я вързах. Отидох да забърша прахта от масата в хола и на връщане от нега, някъде бях по средата на коридора се чу Туп. Хвърлих парцала и хукнах към кухнята. Намерих моето съкровище на земята под масата, а нослето и беше потпряно на подпирачката за крака на стола. И като се изпищях и тя се разплака. Изкарах я отдолу, тя плаче и аз заедно с нея. След 5 мин. тя се успокои, но аз не продължавах да плача чак започнах да заеквам от стреса, който изживях. Поставих я на леглото и започнах да я опипвам навсякъде за да мога да разбера дали няма нещо по сериозно.
За мое и нейно щастие минахме с охлузване на лявата ноздричка на нослето. Обадих се веднага на леля и, която пък се намира в Англия, понеже ме беше страх да се обадя на баща и защото незнам как ще реагира. Или най-малкото ще ми каже, че не се грижа за нея. Успокоих ме се и двете. Тя пак си стана онова игриво детенце. Пиша го и ми се събират сълзи в очите, само като си представя гледката. Нослето и беше доста зачервено, но тя ми даваше да го пипна.
Да ви кажа благодарение на кошчето, което и беше зад гръбчето когато я намерих, може би няма по-сериозни последици. Господ я е пазил в този момент.
Много ми е шавлила иска вече да сяда. Обръща се в коша от гръб на корем, общо взето е много иска вече да става.
Умолявам ви момичета вързвайте ги децата в кошчетата, за да не се стига до тук.
Иначе нашия тати не разбра скрих от него.
Та за това аз запалих цигара вчера. Другото свекито вчера ми каза, че не било хубаво след като веднъж си спряла дори и за кратко да кърмиш да завтаряш. Защото детето ти щяло да стане с лоши очи и то да урочасва другите.
Извинете ме за дългия пост и не ме корете. Hug Hug Hug Hug И пазете слънчицата си.

# 200
*dessi* много благодаря за кафето Hug
Олче, и аз да ти благодаря за статията HugНе я трий,ясно е че никой не упрекваш,а споделяш това което си чела.Наистина е полезно да го знаем това,признавам ,че и аз подхвърлям Ники без да съм подозирала всичко това.Ние се радваме ,че той ни се смее,а сега осъзнавам,че той се смее ,защото ние му се усмихваме ,а едва ли е от кеф.Винаги съм казвала Бог да ги пази,ние не знаем винаги от какво.И такива случки стават без да искаш,но тук става дума за умишлен риск ,който не сме подозирали Hug
ани4ka добре,че няма последствия от случката,няма как и такива ситуации ще има Hug
За кашлянето и Ники го прави рядко,но мисълта ми е ,че много се смее когато се закашля,задави или кихне.Очичките му почервеняват и се кокори и като отмине се смее.Голям кеф да кашляш Simple Smile
А за адетите за зъбки и аз не знаех и сигурна съм мога да измисля още доста свързани с белия цвят Wink.Но когато падне млечно зъбче са хвърля на покрива на къщата и се казва:"Дядо Боже ,ето ти кокален -дай ми железен зъб"демек здрав,да не се разбира буквално Simple SmileНие вече извадихме доста млечни и си чакаме здравите Simple Smile
Весела среща на русенки Hug чакаме снимки.
Хубав и прохладен ден от нас Hug
brawneye Hugточно за това говорех в началото.Добре ,че малката е добре и се е разминало леко.Не се упреквай случва се ,Вики като бебе тупна от леглото.Аз поне не съм чувала за бебе което не падало,но наистина трябва да внимаваме много. Hug

# 201
  • София
brawneye, настръхнах. Confused Много да нагушкаш каскадьорката.
Аз откакто прочетох за Сами на poem, Елина не я оставям незавързана и необезопасена.  Grinning Голямо е шило, то си и личи и на финната дупара Mr. Green и към края на деня вече гледам ето така  #Crazy
*деска*, дано не ви мине "котка" Grinning път и хубаво да си изкарате на срещичката. Таковата, за снимки да подсетя аз... Blush
И много съм ти задължена за редовните кафенца сутрин, че едва гледам по това време на деня. Tired нали мойта щеркЯ основно нощем си яде. ooooh!
ани4ка, за флуора бях изчела доста нещо, още като Вели беше бебок. В квартала имаше мами, които си го изписваха по своя преценка (Зимафлуор капките) и още сигурно ги дават. Sick Излишно е да ти казвам, че фактите, които им подкрепих за вредата от въпросния не хванаха декиш. Confused Дори ми излезе име, че много се "мешам" и давам акъл, като ми е първо дете това (Вели демек). А те, виждаш ли, са гледали племенничета, комшийчета и пр. и са "опитни". Mr. Green СПОКО, не си го давала дълго, няма страшно. Hug
Имам си я една бъдеща зъбла, дето се кара на венците си Joy и завира целия играчков арсенал вътре. И в момента. Ама кога ще пробие това ми ти зъбЕ, Божа работа. newsm78
ронка, как кърмиш зъбатата прекрасница? Хапе ли те?  Rolling Eyes

# 202
Здравейте. Ще гледам да пиша, докато Вики поне малко стои сама.
Бяхме на почивка и откакто сме се върнали е някакъв ад-заспива само на ръце. Приспивам я 30-40мин, а спи 10 Tired И вечер реве, докато заспи, т.е. заспива, докато суче и след 10мин се събужда. И през деня, когато е будна е все на ръце, защото е много крива. На почивката свикна все в количката да я люлеем, за да заспи и сега не ще по друг начин.
Включих се, за да кажа за флуора-аз давах на Габи в началото, хем не много сериозно, но има начална форма на флуороза-бели петна по зъбките. Добре, че навреме се усетих, като беше някъде на година и половина. А пък като разбрахме, че искат да дават флуорирано мляко в градините, такива протести направихме, че... Братовчедка ми е стоматолог в Германия и като разбра за това ей такива очи направи Shocked каза, че това е ужасно остаряла практика. Препоръчва се единствено флуорна профилактика външно с паста за зъби.
Рони, разбра къде се изгубихме, нали? Heart Eyes
brawneye, добре, че всичко се е разминало леко и аз на тази възраст, че и по-малка преживях пръвото падане на Габи. Сега Вики не я оставям, имам си едно наум, въпреки, че още не се обръща.
Честито на всички именници вчера със закъснение.

# 203
Какви страхотии само! Rolling Eyes
brawneye, не се вини за нищо, случват се такива работи, виж повечето момичета са преживели подобни неща!Спокойно, не се обвинявай и за цигарите, и аз пропуших, много се ядосвах на себе си за това, но какво да направя, и аз от нерви покрай Ния пропуших! Hug Hug Hug
Това за флуора не го знаех, не съм давала и не са ме и карали лекарите, спомням си само случая във Варна с детските градини!Добре, че стана на въпрос та да имам едно наум!Благодаря!

*деска*, дано не ви мине "котка" Grinning път и хубаво да си изкарате на срещичката. Таковата, за снимки да подсетя аз... Blush

smile3521
Сега да ви питам какво ще ме посъветвате: Ния вече е изцяло на АМ, и двамата педиатри ми казаха повече от 150мл да не изпива на ядене, обаче тя иска да яде много повече от това, някъде около 200-210мл, като яде 5 пъти в денонощие, не знам дали педиатрите не ми казват това за 6 хранения!На кутията на АМ пише, че даже повече трябва да яде от това, което и правя, пак за 5 хранения, т.е. на кутията пише, че трябва да й правя 210мл вода + 7 лъж., а аз като й направя 180мл вода +6 лъж. и тя си го изпива почти всичкото.Ако й правя по- малко, както казват педиатрите, не й стига и почва да реве и да се тръшка като свърши!Но, ако яде по повече, т.е. общо 210мл готова храна се случва да повръща по малко, но само когато се е обърнала по корем или е гушната с лице напред, т.е. пак през корема!Иначе не е никак пълна и наддава по около 800гр на месец!Не знам какво да правя!Но пък ако беше само на кърма как щях да разбера колко изяжда? 

# 204
Много сте милички. Благодаря ви.
Принцеске, и ние сме на АМ 150мл. и давам като не винаги го изпиваме. Другото е, аз вече и давам и пюренце от плодове за десерт. А следобедното хранене ни е заменено с каша вече. Но по принцип знам, че от 150-180 мл. е нормално да изяждат за тази възраст. Но като е гладно детето няма да го държиш гладно я. Давай си и колкото и се иска тя сама ще те ръководи в това отношение. Hug Hug Hug Hug

# 205
princessa raia, давай й колкото иска. Не я ограничавай засега. Скоро ще почнем да захранваме, така че няма да е само мляко. Ако се види, че наддава много ще я подложиш на диета. Вики се храни 7 пъти минимум на денонощие и когато яде с шише изяжда по 160мл. Това с пропушването не е хубаво, аз предния път като спрях да кърмя много трудно устисках да не ги пропуша и сега няма да пуша, вече станаха около 7 години. Но пък, ако така или иначе сте решили пак да пропушвате, дали сега или след 2 месеца е все тая. Аз просто използвах момента, че така или иначе съм надебеляла, да не се налага да отслабвам и после като спирам цигарите пак да дебелея и съответно пак диети Twisted Evil

# 206
Здравейте момичета- ние от както сме на бг земя неможем да се спрем от разходки.
Io-Io,  и при нас се случва това кашляне особено когато е в количката и иска да го взема - аз давам вода а той след това почва да кашля Simple Smile- големи хитруши са вече.
Цитат
princessa raia, давай й колкото иска. Не я ограничавай засега
  Peace

При нас се случва по някога да ядем 5 пъти понякога 6 пъти- дреби се поуспива по повече и така пропускаме по едно ядене.Не знам до колко е правилно това но понякога след единх такъв пропуск може да си доядем с АМ около 180мл ( все още се кърмим и дохранваме)
Ние вече упорито лазим- което ни ппави наистина опасни - преобръщане по корем и лазене =голяма беля сме Simple Smile
И да чвститя на всички имали повод за празнуване   bouquet

# 207
здравейте мами  Hug
изхвърлих зимафлуора снощи  Peace добре че навреме я прочетох тази тема
brawneye ужасссс!!! едно силно  Hug от мен и дано повече не се случват такива неща  Praynig не те обвинявам за цигарата,защото и на мен много ми се допуши онзи ден като се удари Анито,така че те разбирам,аз едва се сдържах
при мен всичко лошо става по 3  ooooh! мина ми през акъла че Анито ще си удари главата 3 пъти и така и стана  ooooh!
тази нощ падна от леглото  Sick  Confused спи при нас и заради коликите много се е въртяла и се обърна през леглото  Rolling Eyes а аз се събудих секунда преди да падне,явно съм я усетила че се е отдалечила,защото по принцип е плътно до мен и я гушкам.но все пак със секунда закъснение се събудих  Rolling Eyes оправи се бързо и аз я бутнах леко по главата и казах "това да ти е третия удар" е да ама не  Crossing Arms сутринта като я слагах в леглото й леко я цапнах в задната преграда  ooooh! щях да се гръмна.Слава Богу това беше лек удар
сега е добре(пу пу) и се надявам това да й е
срещата мина добре,наваля ни малко дъжда и позамръзнахме,,но поне успяхме да се видим,по-късно предполагам че другите мами ще качат снимки

# 208
  • Бургас
Здравейте от мен,
деси 05... как е каката малкия разболя ли се, почти няма шанс да му се размине. Мойта кака е повръщала като бебе от вируса различава се че повръщат на фонтан, тогава давах от лечебната хумана на милупа.

Спокойно за всички падащи бебета и ние сме в отбора, даже бяхме първи още на 3 месеца скочи от дивана в офиса.

Аз искам да ви попитам от кога трябва да се обръщат бебетата, мойта дъщеря утре прави 4 месеца, а още не се обръща по орем.

Уреда на чико за готвене е 165лв, но а зреших за тези пари да си взема уред за готвене на пара за да ям аз на пара по-здравословно и да отделям за бебка.

# 209
  • not found
Io_io и Тони прави същото , и съм почти сигурна , че е за внимание ...  Rolling Eyes  Става въпрос за кашлянето , а , че се дави от лигички е отделно ...
*dessi*, толкова вкусно ми  изглежда това кафе , още не съм пила ... От сутринта малкия като се събуди чак сега ме остави малко  Tired То не бе люшкане / счупихме му кошарата и по точно механизма за люшкане като се местихме / и сега ми е още по-трудно , той колкото не седи в кошарата , сега хич не ще и да чува , иска да го " шпапквам "  Laughing постоянно ... така го научих   Whistling и сега детето си търси вниманието Laughing Та по темата за кафето - още не съм пила , след малко скачам да си направя едно  Crazy
brawneye, успокой се , най-важното е , че малката е добре , а то такива ситуации ще има още доста , трябва да си пазим нервите . Мисля , че *dessi* беше писала на ден как поне по 3 пъти й се изправя косата от Саши  Grinning /ако бъркам , моля да бъда извинена / . А за цигарите  newsm78 и аз съм била на косъм , спира ме единствено това , че кърмя ... Ако не кърмех сигурно щях да пуша  Confused То толкова нерви , не се издържа  Tired
Олче , не махай статията , аз я попрочетох отгоре отгоре , защото нямах никакво време , но сега след малко ще я прочета цялата , че като знам как мятам Тони като парцалена кукла  Embarassed и той ми се смее милия , направо лошо ми става . Искам да знам какво да не правя като си играем  Peace
yana_kuncheva , Тони засега само веднъж-два пъти се е обръщал от гръб по корем .

По повод АМ да ви питам ... След като се отвори какъв период е годен  newsm78 ?  В смисъл такъв имам една отворена кутия и се чудя дали е още годна  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт