Без диагноза от 5 месеца

• 2 618
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, пише ви една много притеснена майка на 10 год. момиченце. От 5 месеца дъщеря ми  има леки до средни болки в една точка по челцето, които траят по малко от минута, след което спира или се премества в друга точка. Лесно се напипват, а при допир се увеличават. От месец започна да се оплаква от същите болки и по различни места от тялото. Те са със същата продължителност и точна локализация. Има периоди когато отшумяват и тъкмо започнен да си мислим, че сме се избавили от тях и  отново внезапно се появяват. Тръгнахме от личния лекар, пълни кръвни изследвания/нормални/,  урина/ нормално/, очен лекар/зрение и очни дъна нормални/, няколко невролози/ неврологичен статус нормален, изследвания не ни назначиха, изписваха ни седатив, невробекс,пирамем, тиоридизин/,. Никои до сега не успя да постави точна диагноза и да излекува детето, всички твърдят, че болест само с този симптом няма.
Моля всеки които знае нещо по въпроса да пише във форума или на kafqwi@abv.bg, търся и препоръка за лекар/ клиника/, където могат да поставят точна диагноза и предпишат лечение.От Варна сме.
 Предварително благодаря  на всеки отзовал се.

# 1
От кой град си?

# 2

Жената е написала, че е от ВАРНА!

# 3
Нещо не схванах,как се напипва и уголемява болката?

# 4

Жената е написала, че е от ВАРНА!
ОК! Извинявам се! Исках да помогна ако е от София и в бързината не съм го запомнила.

# 5
Болката е в определена точка и когато докосне болезненото място, тя се засилва.

# 6
  • София
Може би скенер или ЯМР на цялото тяло би помогнал за изясняване.

# 7
Диагностиката в България е на плачевно ниво. Дали не можете по телефона да се консултирате с невролог от Токуда, поне за насока може ли да ви помогне ако дойдете в Сф.

# 8
в кои други части на тялото се мести болката?
ако е само в областта на главата-чело,нос,бузи-възможно е да е синузит или друг проблем със синусите.
ако искате наистина да сте спокойни-направете един ЯМР.

# 9
а може и някаква невралгия..

# 10
Бях с подобни оплаквания и за свое успокоение си направих скенер  Peace

# 11
Благодаря на всички отзовали се. Болките са 90% по челцето и останалите по ръце,крака, гръб, гърди и др.Що се отнася до невролозите от Токуда, ако имате някакви телефони на добър специалист напишете ми го, ще се свържа с него да видя какво ще ме посъветва да направя като изследвания, пък ако се налага ще пътуваме.
За ядрено магнитен резонанс отказаха да ми дадът направление, отговора беше, че с него се търсят находки, а ние нямаме такива симптоми, за да се обосноват пред ЗК, а доколкото знам ямр на цяло тяло е доста скъп. В начелото се съмняваха за невралгия или по точно някакво възпаление на нервните окончания, лекувахме се повече от месец, но резултат нямаше.
За скенера твърдят, че е излишно облъчването на детето без да име предпоставки за това.
При вас скенера помогна ли за изясняване на заболяването, оправихте ли се?

# 12
ето ти сайта на токуда-там има всички телефони.
http://tokudabolnica.bg/

# 13
Скенера не облъчва, излъгали са те

# 14
acer,
скенерът облъчва и то много, за това не е препоръчителен при малки деца. За тях е по-подходящо да се направи магнитен резонанс. Магнитният резонанс не облъчва! Обаче е проблем да накараш малко дете да престои половин час в резонанса, за това понякога се налага пълна упойка!

Общи условия

Активация на акаунт