Тайната на дългата и здрава коса - 73

• 23 646
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
Някой чувал ли е, че било хубаво веднъж седмично косата да се мие само с вода /без шампоан/ ??? Бяха ми казали нещо такова, ама нз въобще дали е правилно или е измишльотина  newsm78

# 181
Аз лично не съм чувала, но за себе си не смятам, че ще се получи добре. Обичам да си чувствам косицата чистичка, а само с вода това чувство май ми се губи.

# 182
Много съм доволна от маската с Тривитаминола, но ме притеснява нещо - когато се намажа и после като си мия косата адски ми се заплита и пада доста коса. Предполагам, че това е нормално, но все пак незнам...доста косица ми окапва  newsm78 Hug  bouquet

# 183
Много съм доволна от маската с Тривитаминола, но ме притеснява нещо - когато се намажа и после като си мия косата адски ми се заплита и пада доста коса. Предполагам, че това е нормално, но все пак незнам...доста косица ми окапва  newsm78 Hug  bouquet

От началото и мойта коса реагираше така, даже я чувствах много суха, но на втората седмица вече нещата се оправиха. Wink

# 184
аз вече може би повече от месец  прав, но все е така. суха не е, но просто докато я измия и сложа балсама адски с заплита  Wink

# 185
аз имам предложение за анкета на новата тема, да е нещо от сорта на "колко пъти си миете косата с шампоан и слагате ли маска и балсам след това" и да има няколко отговора например
-1 път
-1 път + балсам
-1път + балсам и маска
-2пъти
-2пъти + балсам
-2пъти +балсам+маска ... Rolling Eyes

# 186
Или пък любима марка продукти за коса (включва шампоани, балсами, маски и т.н.)
Лореал, гарниер, шварцкопф и т.н.

# 187
  • София

Гледам,че си писала,че слагаш б-м ИЛИ маска,гледах преди време един фризьор как обясняваше,че маската се ползва 1 път на 4 измивания(толкова траело действието)и дори след нея се слага балсам(негова е работата да затвори люспичките на косама).Така косата има блясък и не е хвърчаща,а нямало смисъл да се хаби по този начин маската за коса.Аз така действам и съм доволна Peace

Хм, за пръв път чувам подобно нещо. Има логика, ако маските се слагат в корените, а балсама - по дължината. Иначе едно върху друго?!  newsm78
Аз преди винаги слагах маските в корените, но после тук ми казаха, че не трябвало- само по дължината на косата.  Crossing Arms

# 188
bebsun, маската отваря косъма, за да го подхрани, затова се слага по дължината, яко я слагаш в корена ще ти отваря скалпа (може би  Thinking Simple Smile) Не мога да ти дам точно обяснения за слагането в корените, но със сигурност се слага по дължина. А балсама след това затваря косъма. Действието им е съвсем различно, следователно маската не може да се използва вместо балсам. Нейното действие е доста по-силно и прекалено честата умотреба може да доведе и до обратен ефект  Simple Smile  bouquet

# 189
  • Mонтана
това го 4етох някаде за мазна коса и си го бях копирала на компа,- Важното е да запомним 3 неща: мие се често – за предпочитане с кисело мляко и 1 ч. л. сода за хляб; в маските задължително се прибавя лимон и белтък; сресва се по 3 пъти на ден.
правя си маска с кисело мляко и наистина има ефект,но си трябва постоянство.Също маска с майонеза-след това косата е много лъскава но трудно се измива тая мазнотия:)))

# 190
 правила съм го това със содата,но беше в шампоана ,ефекта беше ужасен  Shocked отвратително хвърчаща -наелектризирана,изтъняла и като перушина коса,няма да го повторя!Някъде тук бях чела.че се слага в дозата шампоан за едно измиване ,една лъжичка сода и го правих два пъти,но не забелязах нищо добро от това  Sick незнам за какво всъщност се слага содата и не зная как ще е с яйце.А и в маска не съм правила,някой който знае,моля да сподели  Heart Eyes

# 191
Съжалявам ,ако задавам глупав въпрос ! Embarassed
Миете ли си косата от стилизантите преди да си сложите маската с тривитаминола, или си я слагате на мръсна коса? Питам ,защото аз ползвам балсами без отмиване или пяна и когато реша да си правя маската ми се струва прекалено мръсна и наслоена косата с продукти, за да си слагам маска и я измивам веднъж с шампоан като изсъхне косата слагам маската и после пак се мия два пъти с шампоан ,защото не ми се отмива лесно.

Иначе и моята коса от маската е много суха и задължително трябва да сложа балсам с отмиване .

# 192
Аз почти винаги имам лак по косата като я слагам, сресвам я добре за да може поне малко да поокапе лака. Но и аз се чудя от доста време дали е правилно тва което правя, но пък в интерес на истината дори и така ми се отразява добре на косата  Simple Smile

# 193
  • София
На мен също ми капе повече когато съм правила маска, но го отдавам на косопада, който имам. Бях на втори преглед при дерматоложката - обясни ми, че първите резултати са след 24 -ия ден. И, че дори ръцете на главата си да държа, за да пазя косата, това, което е увредено ще падне така или иначе. След като настоях обеща, че утре ще ми даде направление за ендокринолог и ще отида за изследвания. Изписа ми и Пантогар.

Иначе косата ми има блясък, както никога досега. Вчера добавих жълтък от домашно яйце и след като седях 2 часа, натърках със сок от лук и картоф. Постоях още 30 минути и измих. Не зная дали заради жълтъка, но се изми добре само с едно измиване. С ампулите Anastim става много по- бързо цялата процедура, но мисля, че и домашните маски са много важни.

bega4ki_ - Това измиване с кисело мляко - само с него и содата, вместо шампоан ли? С жълтък зная, че измива добре, но млякото не е ли прекалено мазно?

# 194
И аз доколкото знам, когато има жълтък в маската тя се отмива доста по-лесно...и истината е че аз винаги успявам само с едно миене да я отмия, но от скоро слагам и стимулант на Икаров в маската и става малко по-мазна и се налагат две миения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт