Тайната на дългата и здрава коса - 73

• 23 631
  • 310
  •   1
Отговори
# 195
  • В полите на Пирин планина
В други теми сме коментирали за содата и че тя е вредна за косата  - все едно да я миете с някой ефтин сапун, пълен само с вредни пенители  Stop

Аз никога не съм си мила косата преди маската, а само я разресвам, както aDaMaNt^ , независимо, че и аз слагам пяна задължително след всяко измиване.

Аз знам, че точно кисело мляко+жълтък е един вид натурален шампоан, но честно казано не бих пробвала само с това да измия и без това доста омазняващата ми се коса Thinking

Това за готовите маски и балсама има много логика  newsm78

# 196
А старите слухове за чесъна дали са оказали влияние на някои от вас? Защото си спомням , че баба ми си търкаше корените едно време , но сега след всичките тези маски и балсами едва ли има човек, който прави така  Joy Но винаги ми е било интересно дали наисти има ефект  newsm78

# 197
Аз не съм го пробвала, но съм чувала само добри неща...майка ми ми казваше, че баба така си е спасила косата   bouquet

# 198
Момичета, преди малко видях в нас хапчета Бирена мая и естествено първото нещо,което ми дойде на ум е : могат ли да се слагат в домашна маска (без Тривитаминол),прочетох,че съдържат много витамини:
    * Витамини: В1, В2, В3, В5, В6, В7 (биотин, витамин Н), В9, В12;
    * Минерали: P, Na, Ca, Mg, K, Zn, Mn, Fe.

Малко офф: Дали стават хапчетата и за маски за лице?  newsm78

# 199
  • София
Moмичета, препоръчайте ми балсам и маска на Gliss. Преди ползвах Total Repair и бях доволна. Но сега гледам имат много нови продукти и какви ли не маски- с масла, за кафява, за руса... Косата ми е мазна само в корените, иначе е към "суха и изтощена".  newsm78

# 200
Moмичета, препоръчайте ми балсам и маска на Gliss. Преди ползвах Total Repair и бях доволна. Но сега гледам имат много нови продукти и какви ли не маски- с масла, за кафява, за руса... Косата ми е мазна само в корените, иначе е към "суха и изтощена".  newsm78

Ами знам, че има балсам  за мазни корени и сухи краища, но на Glis точно дали има такъв не съм обръщала внимание  newsm78

# 201
Ехх като чета само за коса се вманиячавам и почвам да си правя експерименти  Laughing Преди малко се подстригах сама, даже и бритон си направих , доста си скасих косата и сега вече нямам изтущени краища  Joy

# 202
Ехх като чета само за коса се вманиячавам и почвам да си правя експерименти  Laughing Преди малко се подстригах сама, даже и бритон си направих , доста си скасих косата и сега вече нямам изтущени краища  Joy

Ако се харесаш значи си се справила добре Grinning

За миенето с жълтък някъде бях писала,че аз се мия един път на 2 седмици така,но само да удължа времето да не си мия косата с шампоан.Косата се измива добре,но няма този аромат на чисто,а яйцето си мирише специфично(който е пробвал ще разбере какво точно имим предвид),но за разреждане на миенето с шампоан става.
 И наистина шампоана и маската са мн.различни,не се ползват едното вместо другото.И нито едното не се слага в корена, Stop з/о запушват филикула на косъма,от което той се задушава и косата започва да капе

# 203
  • в.преслав
 Аз днеска бях на фризьор-боядисах се и се постригах.Доста ми обра от краищата фризьорката,че бяха ужасни.Слага ми на косата някаква "инжекция за коса" на Шварцкопф от професионалната серия,която е за моментално възстановяване на косата.Наистина косата ми след това стана много мека,еластична,с блясък и миришеше приятно.Но едва ли само от една терапия ще стане нещо.
  Ето и снимка,но няма как да се види нещо ново :
 http://img231.imageshack.us/gal.php?g=img015ufy.jpg

# 204
ее значи днес още един човек е доволен от косата си  Hug браво . хубаво е , че сваляте снимки да се похвалите , кой е следващия  Thinking

# 205
  • София

За миенето с жълтък някъде бях писала,че аз се мия един път на 2 седмици така,но само да удължа времето да не си мия косата с шампоан.Косата се измива добре,но няма този аромат на чисто,а яйцето си мирише специфично(който е пробвал ще разбере какво точно имим предвид),но за разреждане на миенето с шампоан става.
 И наистина шампоана и маската са мн.различни,не се ползват едното вместо другото.И нито едното не се слага в корена, Stop з/о запушват филикула на косъма,от което той се задушава и косата започва да капе

На първа страница пише, че маската се нанася в корените....Аз я втривам чрез масажни движения......значи ли, че бъркам?

# 206
Както и шампоана ?

# 207

На първа страница пише, че маската се нанася в корените....Аз я втривам чрез масажни движения......значи ли, че бъркам?
[/quote]

Не,не бъркаш домашната маска се слага в корените,става въпрос за купешките те съдържат силикони и други подобни,който трябва да се задържат в/у косъма за да го предпазват от околното влияние- както се оказва влиянието й трае дори няколко измивания с шампоан,това ако се нанася на кожата на главата ще я "запуши" и тя няма да може да диша.Домашната маска е от витамини,кожата поема колкото трябва,а останалото се измива след няколко часа.И не е правилно да се "задушава" косата с найлонова торбичка,з/о ефектът ще е като този,който описах горе.Всичко,на което се спре достъп до кислород умира

# 208

Много се извинявам имала съм предвид балсама,но съм написала шампоана   oops oops oops

# 209
Прави сте за содата- наистиа уврежда косата. Не мисля че е подходяща за това, виж, например за чистене много често я използвам вкъщи.  Wink

А за миенето с яйце - хъм, да полезно е , хубаво,  и косата става еднааа, ама.... миризмата- е просто не я понасям  Confused

Чудя се попадали ли сте на някой шампоан с хума, по принцип много ползвам и си мислех дали няма някой в който да има. Иначе аз още съм в търсене на Идеалният шампоан. Нещо все не нацелвам нещо което да ми допада на 100 %.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт