Тайната на дългата и здрава коса - 73

• 23 606
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
Нали именно защото различните продукти действат по различен начин и срещу различни проблеми отбелязах, че когато трябва да се нанася в корените си пише. Нямам претенции да съм експерт в тези неща, но точно тва за купените маски си се знае и фризьор също ми го е казвал.

# 226
По принцип доколкото знам, именно когато маската се слага в корените е изрично опоменато, а ако не е значи се слага по дължина  Simple Smile
Момичета, Flutterмисля,че трябва да попрочетете някои неща защото като чета тук разбирам,че много от вас си правят експерименти,които водят до кофти последици за косата,които пък се отразяват на психиката и т.н.Тук трябва да се отбележи,че има продукти за подхранване на скалпа и корените и отделно за косъма.Повечето неща които са за подхранване се нанасят и в/у скалпа с нежни кръгови движения на пръстите без да участват ноктите,и по дължината на косъма,вкл. и домашните отвари, а ампулите "храна за коса"-само по дъжината на косъма!!!!!!!!Останалите продукти са за специфичните за скалпа проблеми - пърхот,косопад,себореа,сезонен косопад - те се нанасят само на скалпа по познатия начин!!!!!!!Прочетох някъде и за "люспичките на косама"-фуликулите.Те наистина са като люспи на шишарка и по същия начин се отварят,разликата е,че на шишарката не се затварят,а на косъма се затварят.Амоняка способствува за тяхното отваряне(при боядисване) и след това ако не се затворят се получава накъсване на косъма.За това е хубаво след боядисване да се измие със запечатващ шампоан - "кисел шампоан",и да се нанесе маската от същата серия и тогава хем дълготраен ефект,хем здрава коса bowuu

Миличка, ако знаехме всичко и бяхме експерти относно грижата за косата , нямаше да пишем във форум, където се обменят мнения и съвети, както и кой на какво е попаднал , но все пак мерси много за информацията , явно ти си доста по-запозната от нас, за което се извиняваме  baby_neutral  Laughing

# 227
По принцип доколкото знам, именно когато маската се слага в корените е изрично опоменато, а ако не е значи се слага по дължина  Simple Smile
Момичета, Flutterмисля,че трябва да попрочетете някои неща защото като чета тук разбирам,че много от вас си правят експерименти,които водят до кофти последици за косата,които пък се отразяват на психиката и т.н.Тук трябва да се отбележи,че има продукти за подхранване на скалпа и корените и отделно за косъма.Повечето неща които са за подхранване се нанасят и в/у скалпа с нежни кръгови движения на пръстите без да участват ноктите,и по дължината на косъма,вкл. и домашните отвари, а ампулите "храна за коса"-само по дъжината на косъма!!!!!!!!Останалите продукти са за специфичните за скалпа проблеми - пърхот,косопад,себореа,сезонен косопад - те се нанасят само на скалпа по познатия начин!!!!!!!Прочетох някъде и за "люспичките на косама"-фуликулите.Те наистина са като люспи на шишарка и по същия начин се отварят,разликата е,че на шишарката не се затварят,а на косъма се затварят.Амоняка способствува за тяхното отваряне(при боядисване) и след това ако не се затворят се получава накъсване на косъма.За това е хубаво след боядисване да се измие със запечатващ шампоан - "кисел шампоан",и да се нанесе маската от същата серия и тогава хем дълготраен ефект,хем здрава коса bowuu

Миличка, ако знаехме всичко и бяхме експерти относно грижата за косата , нямаше да пишем във форум, където се обменят мнения и съвети, както и кой на какво е попаднал , но все пак мерси много за информацията , явно ти си доста по-запозната от нас, за което се извиняваме  baby_neutral  Laughing
Не искам да засегна никой.  bouquetПримете извиненията ми.И аз не съм експерт ,просто се интересувам .И доста неща ми са ставали ясни от форумите.Но и аз греша -казах "фуликула" да се има в предвит "кутикула" Embarassed

# 228
Да,точно обменяме опит.И естествено,че ако пише,че маската се нанася в корена,то значи,че тя е за там и не съдържа нищо,което до запуши скалпа.И да слага се затоплена кърпа и найлонова шапка,но не се спи така,защото само се спарва косата.Аз лично стоя с маската 3 часа,но си дупча найлончето с кърфица,след което слагам топла кърпа,просто съм забелязала.че косата ми после е по-добре.

Искам да питам някой вече има ли отзиви за SYOSS(май така се пишеше)и видях малко новости при herbal essences,някога съм ги пробвала,но не помня как беше,ако някой може да каже няколко думи  newsm78

# 229
Искам да питам някой вече има ли отзиви за SYOSS(май така се пишеше)и видях малко новости при herbal essences,някога съм ги пробвала,но не помня как беше,ако някой може да каже няколко думи  newsm78
Пробвала съм шампоан herbal essences за обем в старата опаковка и останах доволна. Незная обаче дали промяната е само в опаковките, или са пипнали и съдържанието  newsm78
В сайта на SYOSS гледах, че има серия за обем, но не съм я срещала по магазините. Иначе на нея бях хвърлила око Wink
Забърках си една масчица от лук, мед и майонеза. След малко ще я мия и силно се надявам лукът да не е толкова упорит като чесъна и да не ме преследва миризмата му в продължение на седмици  Praynig
Също така вчера се сдобих с една къса симпатична къса прическа  Mr. Green

# 230
  • Mонтана
дай да видим новата прическа

# 231
Момичета може би вече месец си правя маската с Тривитаминол,но шишенцето ми е все още на половина и мисля че ще ми стигне и за 2-рия месец. Може ли някои да ми каже колко е годността на Тривитаминола,за да знам дали да го изхарча до край

# 232
  • Mонтана
мисля 4е е 1 месец след отварянето,държи се в хладилник,ако е с изтекъл срок мирише по слабо

# 233
bebsun - кокосовото и васлото от ший са полутвърди, но от отплината на тялото(ръката) сатават доста по-течни. кокосовото масло особено в тези жеги е съвсем рядко, но спокойно това по никакъв начин не променя качествата му.
Аз си поръчвам ето такова - - ето от тук - http://www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?Parent … mp;prdcode=58617m наистина е страхотно. но скоро няма да има кой да ми го носи.  Confused

За Милвата- ами струва ми се бъкана с доста други боклуци и по-скоро съм доста скептична- все пак търся доста натурален и екологичен вариант.

# 234
  • в моя свят
Момичета може би вече месец си правя маската с Тривитаминол,но шишенцето ми е все още на половина и мисля че ще ми стигне и за 2-рия месец. Може ли някои да ми каже колко е годността на Тривитаминола,за да знам дали да го изхарча до край
То си го пише на самия Тривитаминол-срок на годност след отварянето 28 дни.Аз слагам по 2с.л. в маската,за да мога да го изразходвам за месец и малко,повече не ми се рискува.

# 235
  • Провинция
Момичета,нужен ми е съвет.Моята коса е нормална,но реших да пробвам маската с тривитаминола за растеж.Във ветеринарната ме питаха на каква основа да ми дадът - на водна(която била за мазни коси) или на мастна(за сухи коси).Казах,че моята е нормално,но човека не знае кое е по-добре да ми даде и се разбрахме да му се обадя допълнително.Вие за нормална коса какво използвате?

# 236
За лука - миризмата му е по-силна и по-упорита от тази на чесъна  Mr. Green, но ефектът е даже по-добър. Ползвала съм сока от лук в корените при косапад.

# 237
Аз да се включа и да кажа, че съм доволна от Милва с хума, въпреки че пак ми се омазнява много бързо косата, но пък има известно време обем  Peace Аз с омазняването на мойта коса въобще незнам какво да правя Sad трябва миене всеки ден, а преди можеше поне през ден... и незнам защо така, даже и хумата не помага  Tired

# 238
  • В полите на Пирин планина
Момичета,нужен ми е съвет.Моята коса е нормална,но реших да пробвам маската с тривитаминола за растеж.Във ветеринарната ме питаха на каква основа да ми дадът - на водна(която била за мазни коси) или на мастна(за сухи коси).Казах,че моята е нормално,но човека не знае кое е по-добре да ми даде и се разбрахме да му се обадя допълнително.Вие за нормална коса какво използвате?

Коментирали сме, че този на мастна основа е по-добър, защото витамините се разтварят по-пълноценно в мазнина  Peace

# 239
  • Провинция

Коментирали сме, че този на мастна основа е по-добър, защото витамините се разтварят по-пълноценно в мазнина  Peace

Да,видях коментарите и при самата маска на началната страница си пише кое къде и с какво се разтваря,но все пак се двуумях.  Благодаря.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт