МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 923
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
 Hug Здравейте, хайде и аз да се разпиша в новата тема, че нещо не съм се включвала тези дни...пък ще вземете да ме забравите Wink
Днес ходихме да ни слагат поредния  пентаксим, както и предния път Марти и не усети, че го боцкат та нямаше рев, леко ни е зачервено мястото на боцването и за сега всичко е наред Praynig
Но направо съм шашната  Shocked за месец сме качили 1 кг. и 7 см. ooooh! та мерките сега са ни  7 440 гр. и 70 см. Joy - голям мъж сме.
За колажа допада ми идеята за сини и розови блузки и полегнали, поседнали, кой както може,  по коремче не мисля, че ще се получи добра снимка... за това и  отпада за мен, като вариант, но нещо не мога да намеря къде е анкетата, подскажете  newsm78
Ха намерих я - анкетата де ! Peace
Честито на всички месечинки и други с празници, които съм пропуснала да поздравя напоследък.   bouquet

# 16
  • София
Здравейте набързо и от нас. Мило дневниче, Калин започна да попълзява назад, а днес направи и първия си опит да се обърне на повивалника и да се цопне в креватчето си  Tired
Пък на лентичките на бг-мамма няма калинки и аз няма да мога да ги уважа  Embarassed

Да кажа, че в Практикер до 30.08.2009 г. има 50% намаление на градински и къмпинг "продукти", днес купихме одеало за пикник като на Танчето и излезе с намалението  8 или 9 лв. А в ХИТ Памперс Джъмбо Пак е 23 лв.

Д. маймуна, аз съм навита на каквото се реши за среща, само наистина трябва бързо да се решим. За една вечер колкото и да е спането, все пак е една вечер, нали...

Относно споровете, аз съм вече пас. Имам си достатъчно нервообразуващи неща в офлайн живота, за да се тровя допълнително тук. Получих своя дял упреци, намеци, твърдеци - мерси, не ща да се занимавам повече да се аргументирам какво точно е искал да каже авторът и какво разбрал читателят... просто подминавам взривоопасните теми и толкоз... колкото и да ме сърби клавиатурата да се изкажа понякога, просто не ми се занимава после да се обяснявам...

# 17
ЦОП И АЗ тук,Нинче   bouquet

Ходихме в Патиланци на рожден ден - абе то голямо чудо тоя кът- то заведенията за големи не предлагат такива забавления.Даже се повозих на блъскащи колички  Embarassed
И втория зъб ни изби , тоя човек сигурно на 1 год ще е оформил цялата фасада Joy

# 18
Ето ни и нас на 6 м. http://martenichki.snimka.bg/baby/martenskite-beboci-na-6-meseca.404889

Качих и две снимчици от срещата ни днес с Св.Троица, ама нещо не се качиха, що така  newsm78

А и да питам - кой е синеокият младеж на корицата в темичката ни  Sunglasses

А и няколко снимчици в 6-месечните ни бебоци не са надписани?

# 19
за колажа съм тук,да не си помислихте че се крия smile3530

и да се похвалим,днес изядохме 60мл пюре (тиква с картоф),бавно славно напредваме,но май ни е кофти че ядем от лъжица,добре че е силиконова,че да я суче Mr. Green вие с какви лъжички храните бебоците и доволни ли сте Hug аз май ще търся друга,този силикон може би му е много твърд и му става гадно като го опра в устата му,дори и празна да е,утре ще пробвам с метална.

# 20
Здравейте и от нас Hug

Нинче, благодаря за темичката и за това, че си сложила едно от моите предложения за заглавие и снимка на Алек. Момичета благодаря ви за комплиментите за моя "Гинко-пружинко: Laughing
Никита синеокия младеж е Алек Sunglasses . Ама София сама ли седи вече? Много стабилна изглежда, браво yes
baby_moni браво на момчето. Алек като го храня също си смуче лъжицата, даже си чеше венците с нея Rolling Eyes

Аденис надявам се всичко да е наред с бебо  Praynig Praynig Praynig

За колажа - гласувах с последната опция. Не само ще различаваме момченца от момиченца, ми на мой Алек много му отива синьо  Heart Eyes Само дето си мисля, че ако ги снимаме по коремче ще станат много продълговати снимките newsm78. Но както решите - седнали, полегнали, по коремчета, все ще са ни сладури  newsm32

При нас все едно и също - днес вече взех изписания от педи Дентокинд, че детето определено нещо не е на кеф - венците са подути, ръцете са му постоянно в устата, дрънкалките направо скърцат като се чеше с тях. Добре че днес бяхме по-дълго навън, че и той беше почти през цялото време спокоен. Иначе с кърменето продължаваме къде с повече, къде с по-малко успех. Да се похваля, вече Алек все по-често седи на коленца, още не е стабилен и след около минутка се катурва Party

За спора - аз честно да си призная гледам да не се меся, още повече не се чувствам толкова компетентна, за да мога да се аргументирам Peace Смятам, че всяка майка най-добре знае кое е правилно за детето й (макар че аз на моменти се чувствам като в небрано лозе)

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 23:43 от vily_st

# 21
*Nikita* съвсем случайно попаднах на снимките, ето тук са в срещи в София:

http://martenichki.snimka.bg/baby/sofiya-sreshti-po-gradove.374177.14317076.big

# 22
  • София
Запис- много ми се спи и не мога да мисля какво беше, че да се разписвам.
А не- сетих се
Весе, дано утре вече си ОК- загрявай се там, и се оправяй!

На мен пък така "строй се преброй се" ми е много тъпо. Говоря за това, че като ги занареждаме понякога "моят се напъва да сяда", "и моят", "и моят", "моят пък не". Еми- става нечетаема темата- поне за мен. Не казвам да не се правят проучвания и сравнения- но да се отделя по 6 страници и 50 женки да пишат едно и също- оливаме се понякога.
За мненията също ми е гадно- вече много малко от нас дават по някой друг съвет- а всъщност са много от помощ- който иска го приема, който иска не.
Комуникацията във форумско пространство наистина е доста специфична и не винаги оставаме разбрани, но... Ето например сега съм сигурна, че този ми пост може да се изтълкува по 10 различни начина, но- какво- това ми е на сърце, това ми е на ръце.
Отплеснах се...
Бебе мони, ти можеш ли да ги кропваш снимките така че да са в един и същ план- т.е. до раменца или до кръста... Ако не- ще е хубаво да въведем и такова изискване Embarassed Тези които са сега на 1ва стр. всичките съм ги правила да са в близък план...
Нинче, мерси за темата и анкетата  bouquet
Лека от мен Hug

# 23
оки4 какво имаш в предвид,ако детето не е снимано централно,аз ще изрежа от снимката и ще направя така,че всички да се намират централно на самата снимка Peace  (имаш в предвид снимката на Симонка,нали)

да,точно същото,чак сега зацепих че опцията е Crop Blush

# 24
  • Варна
Аденис, и аз се надявам да не се потвърди диагнозата и независимо какво му е на детенцето, бързичко да се оправи и всичко да остане само лош спомен!

За колажа... ами да си призная честно, не ми харесва идеята да ги изтипосаме "по калъп" дечицата. Не съм гласувала, защото моят отговор не е между изброените. Според мен е най-добър варианта всеки да избере любима снимка не детенцето си и така да бъде сглобена финалната картинка. Не знам дали ще е красиво и ефектно, но така ще е най-истинско.

А за поръчката от СнимкитеВи, днес си ги получих - 582 снимки за 83,07лв. Толкова са много снимките, че цял ден не успях да ги разгледам всичките. Но съм доволна от качеството и вероятно ще поръчам пак, като ми се насъберат нови снимки. А някой беше питал за финализиране на поръчката, нещо за адреса на доставка. Аз като се регистрирах, въведох два адреса и при поръчката, щракайки "тук" ми показа двата адреса и на единия пишеше, че е активен, а на другия имаше опция "активирай". Също системата дава вариант да се достави пратката до офис на Speedy, което намалява сумата на доставката с няколко стотинки. Объркано го написах и не знам дали точно това беше питането...
Хайде, лека нощ!

# 25
 Ivema честито за снимките,само дето аз не мога още да стигна до стъпка 4 Tired не знам защо така,дала съм един адрес,който е активен,дано скоро си помогна Tired

като дам С куриер и продължи,ми зарежда отново да избера как да ги получа ooooh! а толкова много искам да си извадя снимките  Crazy

# 26
  • София
 А познайте що съм се овампирила по никое време! Не познахте. Не е Илийчо, а баткото. Прибра се в 5,30 магарето, а от 4,30 му звънях на телефона и няма кой да го вдигне, щото шумно в дискотеките. Няма ли кой да им направи едни краен час на тези дискотеки, та да рахатясам, бе! Close
 Е, и Илийчо се "окостенурчи" (много готин лаф, СЗА; Дъртия маймун вика на Маймунето, че е костенурък) Grinning в 4 часа и после не искаше да заспи, та баща му му прилага хипноза. Гушнал го човекът на спалнята и му приказва тихо и кротко:"На теб сега ти се спи и ти ще заспиш, защото няма какво друго да правиш по това време...да...и аз също ще спя...виж как ти натежава главата...". Grinning И вярно го успокои диването. Не заспа на спалнята, ама спря да вири гъза и да се пъне да ме прескача и като го преместихме в неговото легло, позасмя се, нададе няколко радостни възгласа и отцепи. Simple Smile
 За колажа, не ме карайте да карам дзверО да стои в определена поза. Те и без това 70% от снимките му са размазани, щото не мога да го хвана в покой, пък вие искате хем в покой, хем и в поза. Laughing Хайде, синя дрешка ще се опитам да намеря, макар че и такива са ни малко. Кой каза, че не си личали мъжете и дамите? Личат си. Я вижте София и Симона к`ви са мацки с лентички и обеци! Апропо, браво и на новите седящи! Simple Smile
 Що се отнася до ракията, Нагаина не ме бий, разбирам те Laughing Laughing, ама на една приятелка щерката на годинка-две беше като гаврътна първата си чашка (просто се пресегна детето и докато го видят...) и после спа до обяд на другия ден. Та, ако някоя мама види зор за сън (Десис май се беше оплаквала)... Laughing Laughing Laughing
 За срещата или поне опита за такава обявявам 12-13 септември, Рибарица. Крисче, не се сърди, но ми се струва, че по-късна дата е неудобна и заради започването на училището (нЕкои имаме и по-големи деца), пък и захладнява, а на планината е по-студено, пък и някои други желаещи за включване може да заминат извън България, та... За съжаление, при толкова мами, дето сме тук, няма как да е удобно за всички. Казвайте кой има желание и да видим ще стане ли нещо. Моля, пишете с големи и червени букви, че вчера някоя мама се обозначи и като не си записах на мига, днес четох, четох и не видях коя е.
 Бейби Мони, голям си образ като разправяш как ще сменяш силиконовата лъжичка с метална, щото силиконовата е твърда. Laughing Laughing А металът по-мек ли е, моме? Laughing Иначе, аз с метална храня, щото е по-тънка и по-лесно обирам това, дето остава около устата. Силиконовите са с по-заоблени краища и малко замазват.

# 27
  • София
Мамчета, без нас на срещата, че нито датата ми допада, нито мястото. Хайде, изчезвам да се стягам за свадба

# 28
На мен мястото на срещата ми харесва (там си я направихме бебка  Heart Eyes ), но тогава свеки има РД и няма начин да отсъстваме  Confused . За догодина, обаче съм предупредила отсега, че като се определи датата сме там и не ме интересуват рожденни и именни дни  Laughing

Ето ви по кафенце:
 Днес моята мама има юбилей. Като се наспи бебка се оправяме и отиваме при мама. Днес съм й приготвила нова рокличка - нали е празник  Grinning

# 29
  • София
Добрютро!
Честито на порасналите с 1м!   bouquet
За снимките съм на мнението на Ивема всъщност  Peace
Тази нощ ни беше по-добре, пу-пу. Дали защото вчера бяхме бая време в Борисовата градина и зеленината му действа добре?  newsm78 Да взема да опъна една палатка там, току-виж спи цяла нощ  Laughing
Последно да се изкажа за спора, щото едно изречение ми боде всеки път очите - не всяка мама знае какво е най-добро за детето й, просто тя решава какво да прави. Не виждам по каква причина за едно дете ще е добре, примерно, да му се мажат венците с ракия, а за друго - не. Това, че кротва, не значи че му е добре на детето, сещате се защо е. И, Бодливка, специално за ракията и динята - определено първото е по-опасно за мен, но и двете не бих ги дала. Айде, дето се вика - изтропках се на метеното  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт