Поредната семейна драма

• 2 717
  • 15
  •   1
Отговори
14год. брак и две деца на по 14 и 8 години -изневери ,скандали ,обиди през по -голямата част .Няколко години любовта е жива и жената търпи и прощава следващите търпи заради децата в определен момент и писва и се изнася .
Става въпрос за моя приятелка ,която отиде при родителите си проблема е ,че те живеят на село близо до града децата обаче стоят при баща си и усещам как ги губи.
Днес ми каза ,че и писнало и не вижда смисъл от живота.
 Стъжни ми деня с отчаянитето си и не знам какъв съвет да и дам.
До скоро ми беше лесно -зарязвай го ,сега обаче явно децата са постоянно настройвани против нея от лелята ,свекървата и мъжът и.
Бачка като луда по-голямата част /да не кажа изцяло/  от разходите ги поема тя и казва че не изпитва вече никакви чувства към мъжа си /което е нормално/.
Чувства се предадена и  от децата си ,те просто я игнорират и я карат да се прибере .
Дайте идеи как да подходи към тях .

# 1
мисля ,4е децата са достатъ4но големи за да може някой да ги настройва среЩу майка им.

# 2
А защо децата не са при нея. Не вярвам това, че живее извън града, да бъде причина да се раздели с децата си.

# 3
Все си мисля,че майчината любов не може да се измести с ничия друга.Както и ,че никой не би могъл да я измести от сърцата на децата и.

Не може ли да се вижда с тях, далече от сплетниците.Щом децата са достатъчно големи да се манипулират, са готови и ,може би ,за малко разкази от мама за това, което е изтърпяла заради тях.Честен разговор за големи хора и с много"Обичам ви!"може да събуди синовната обич Praynig

Това е само мнение.Пожелавам и успех и сила  bouquet

# 4
А защо децата не са при нея. Не вярвам това, че живее извън града, да бъде причина да се раздели с децата си.
Защото са си свикнали в града и най-вероятно им се казва да не ходят при нея за да се върне тя.
Тя работи в града на 5 крачки от тях днес стоях няколко часа при нея и тя ги чакаше ,но лелята взела синът на разходка ,а дъщеря и щяла да излиза с приятелка.
Тя им мънка по тлефона и ги моли.

nachi те със сигурност я обичат обаче са си свикнали със скандалите и за тях това е нормалното семейство и не желаят ситуацията да се променя.Момченцето е малко, обаче момичето ....просто не очаквах това от нея .
Днес съветите ми бяха от върни се до бъди твърда още известно време докато осъзнаят ,че няма връщане назад.

# 5
Дърт човек можеш да настроиш срещу някого,какво остава за манипулируемо дете. Confused

# 6
А защо си е тръгнала без децата? Дъщерята е в много проблемна възраст с нея трябва да се говори много внимателно защото в момента тя сигурно се чувствува изоставена ,а момчето е много малко за да разбере точно какво става.Аз също съм везна ,но не се предавам толкова лесно.Според мен трябва да поговори с децата и да им обясни ,че това което тате прави не е правилно.

# 7
Защото са си свикнали в града и най-вероятно им се казва да не ходят при нея за да се върне тя.
Тя работи в града на 5 крачки от тях днес стоях няколко часа при нея и тя ги чакаше ,но лелята взела синът на разходка ,а дъщеря и щяла да излиза с приятелка.
Деца не се отказват от майка си заради града или селото, или може би се отказват, ама това зависи от майката. Децата не са малки.
За лелята и сина не коментирам, но това за дъщерята и приятелката е обезпокоително. Или тя (майката)  не ти казва всичко или ти ни спестяваш истината.
Каквато и да е причината, не е нормално майка да зареже децата си.
Нещо на турски сериал го докарва тази история.

# 8
Бабилия те не са се отказали от нея чуват се по няколко пъти на ден ,виждат се /може би грешно съм се изразила/.
Тя си тръгва след поредния скандал при който и е посегнал , дъщерята е била на лагер ,синът е бил свидетел .Тръгва си с детето ,на което след два дни вземат да му липсват приятелите и компютъра.
Не ги е зарязала ,не иска те да зарежат баща си иска просто нещо като "разделено попечителство"
Дъщерята със сигурност не се чувства изоставена от майката по-скоро знае ,че е точно обратното и я е страх баща и да не и се "разсърди " ако е по често със майка си или пък не докладва какво точно си говорят.
Бабилия ако си на 14год. какво ще предпочетеш да идеш на сбор с приятелка или да отидеш на село с мама ,която винаги ти угажда и винаги те разбира .Просто аз си мислех ,че момичето е достатъчно голямо за да бъде опора на майка си ,но явно прекаленото разглезване води до обратното.Мама трябва да се съобразява със всички и всичко.
Искам съвети , а не упреци .Ако имаше апартамент в града ситуацията щеше да е различна ,но уви няма.

# 9
Не може ли да вземе под наем някое жилище? newsm78
Казваш, че тя искарва прилични доходи, надали толкова ще я събори това. Thinking

# 10
конкретно - развежда се официално и взема попечителството върху децата
Прибира си ги на село - щом работи в градо, значи не е чак толкова далеч.
Децата или ще преживеят приятелите и компютрите, или цял живот ще обвиняват майка си (голяма работа - така или иначе тя ще е вечната виновна за тях!). Не може да очакваш съжаление за приятелката си, щом си е тръгнала без децата - фатална грешка. На нея това й е основния коз в т.нар. семейство.

Да се надяваме, че бащата ще плаща мизерната издръжка. Тя може да реши да стане самостоятелна и да се отлепи от село - намира някое мизерно жилище в градо и там гледа децата си (ако си струва усилието).

Да не обвинява децата - те са си родени егоистчета - както им е угодно така ще скачат. Ако искат компютър и приятели, ще я зарежат с лека ръка. Зависи си и от възпитанието им, ама щом така ги е възпитала - такава попара ще сърба. Със сигурност децата ще извлекат максимална полза за себе си от ситуацията - толкова от мама, толкова от тати. Да са живи и здрави, няма нужда да живеят родителите им заедно при такива хипер условия!

# 11
  • София
Селото е близо до града, едва ли там няма интернет.
Да си взима децата и компютъра. След у-ще ще бъдат с приятелите си от града.
Едва ли е толкова далече и щом тя може да живее на село и да пътува - и те ще го правят с нея.
Не съм сигурна, май дете над .... години можеше да бъде изслушвано от съда при развод.
Предполагам за това бащата глези и настройва дъщерята. Затова да си ги прибира при нея.

# 12
Не я упреквам, но след като е оставила децата да решават , защо се оплаква?
Особено пък сина й. Хваща го , казва какво е положението и това е. Компютърът е по-важен от майка му ли?! А и майката как лесно се е предала...
Спомням си ,че бях на 14 когато ме викнаха в съда да ме питат при кого искам да живея - така ,че явно дъщерята ще може да избира...

# 13
конкретно - развежда се официално и взема попечителството върху децата
Прибира си ги на село - щом работи в градо, значи не е чак толкова далеч.
Децата или ще преживеят приятелите и компютрите, или цял живот ще обвиняват майка си (голяма работа - така или иначе тя ще е вечната виновна за тях!). Не може да очакваш съжаление за приятелката си, щом си е тръгнала без децата - фатална грешка. На нея това й е основния коз в т.нар. семейство.

Да се надяваме, че бащата ще плаща мизерната издръжка. Тя може да реши да стане самостоятелна и да се отлепи от село - намира някое мизерно жилище в градо и там гледа децата си (ако си струва усилието).

Да не обвинява децата - те са си родени егоистчета - както им е угодно така ще скачат. Ако искат компютър и приятели, ще я зарежат с лека ръка. Зависи си и от възпитанието им, ама щом така ги е възпитала - такава попара ще сърба. Със сигурност децата ще извлекат максимална полза за себе си от ситуацията - толкова от мама, толкова от тати. Да са живи и здрави, няма нужда да живеят родителите им заедно при такива хипер условия!

Много добре казано.И още нещо...Братовчедка ми изгледа двама сина на село.Ходеха в зимата на уч-ще със автобус до града(18км)от малки.Станаха много свестни и отговорни деца

# 14
Доколкото знам, мнението на дете в съда се изслушва,когато е навършила 12 г.
За едно дете майката е си майка,но опита ли да му отнеме любимото занимание,става лоша майка Confused
Докато осъзнае какво е майката в пълния смисъл на думата му трябва доста повече време.
Аз съм далеч над крехката възраст 8-10 г,и дори и сега,има моменти,в които майка ми не е най-добрия ми приятел,а тотален враг.
С първата ситуация ми се наложи да се сблъскам миналата година, от другата едвам излизам Close

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 16:44 от НУКИ

Общи условия

Активация на акаунт