Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 128
  • 441
  •   1
Отговори
# 225
момичета как разбирате,че имате разкритие на консултации ли ви преглеждат?Защото мен ме гледат само на видеозон  Rolling Eyes

# 226
  • Русе
момичета как разбирате,че имате разкритие на консултации ли ви преглеждат?Защото мен ме гледат само на видеозон  Rolling Eyes

И аз това питах. Но най-вече кога най-рано започват да ви преглеждат за разкритие? И като ви вземат секрет не пречи ли?

# 227
  • Някъде там...
Започнаха да следят състоянието на шийката от 12 г.с. Тогава направиха мануален преглед за да преценят има ли нужда от серклаж. После на всяка консултация мереха дължината на шийката с ехографа (2Д). Вагинален преглед бях инструктирана да позволя да ми бъде направен единствено ако има съмнения за започнало раждане - изтичане на води, паднала тапа, болезнени контракции.

# 228
  • Русе
Започнаха да следят състоянието на шийката от 12 г.с. Тогава направиха мануален преглед за да преценят има ли нужда от серклаж. После на всяка консултация мереха дължината на шийката с ехографа (2Д). Вагинален преглед бях инструктирана да позволя да ми бъде направен единствено ако има съмнения за започнало раждане - изтичане на води, паднала тапа, болезнени контракции.

И на мен така ми казаха няколко доктори, най-рано след 32 седм, аз така или иначе ще раждам по-рано. Но миналата седмица на моята приятелка с тризнаци също и взели секрет и й казали, че има разкритие 1 см, та аз се учудих защо изобщо е дала да й вземат, при положение,ч е докторите ни забраниха, а по седмици е 4 дни след мен. Та се чудя понеже скоро ще ходим да ни слагат сърфактанти дали да разрешавам преглед?

# 229
  • Някъде там...
Секрет са ми взимали, но то е друго - нали правят натривка там с някакво тампонче. А при проверката за разкритие пипат шийката - сантиметрите се мерят с пръсти - 1 пръст влиза= 1 см.

# 230
  • Русе
Секрет са ми взимали, но то е друго - нали правят натривка там с някакво тампонче. А при проверката за разкритие пипат шийката - сантиметрите се мерят с пръсти - 1 пръст влиза= 1 см.

Мерси, Жабче, точно така си мислех и аз, но исках да попитам все пак.

# 231
  • Свищов
понеже скоро ще ходим да ни слагат сърфактанти дали да разрешавам преглед?
Meggysan за сърфактанта доктора ли ти каза кога да го сложиш или ти си пита? При теб е нормално като си с три бебета, но се чудя необходимо ли е при близнаци!! А и каква е цената на това лекарство, съответно поема ли се от ЗК?
Моята шийка последно я мериха само с видеозона. Според мен ако няма нужда - ей така недавай да ти правят мануален преглед.

# 232
  • София
  За сърфъктант на мен не са ми били и не е ставало въпрос, но цялата бременност не съм имала никакви оплаквания с близначките и те се родиха в девети месец по 2,5 кг. Така че със сигурност има възможност и да не се поставя, ако няма някакви рискове.

# 233
  • Русе
понеже скоро ще ходим да ни слагат сърфактанти дали да разрешавам преглед?
Meggysan за сърфактанта доктора ли ти каза кога да го сложиш или ти си пита? При теб е нормално като си с три бебета, но се чудя необходимо ли е при близнаци!! А и каква е цената на това лекарство, съответно поема ли се от ЗК?
Моята шийка последно я мериха само с видеозона. Според мен ако няма нужда - ей така недавай да ти правят мануален преглед.

Не мисля и да давам да ме преглеждат, само, че исках да бъда сигурна.

За сърфактанта, никой още не ми е казвал, но аз знам. Задължително ще ми го сложат, защото няма вероятност да докарам до термин. В Русе специално го слагат на всички, за които има съмнения, че ще се родят рано или критичните бременности. Предполагам, че на близнаци задължително слагат. Започват още в 27 седмица, а не изчакват до последно, това поне е добре. Поема се от касата, но доколкото разбрах от лекар в друг град, при когото исках да раждам, не го доставят във всички аг-та и примерно при него няма (ако си същата, за която те мисля, знаеш за кой лекар става въпрос Simple Smile). И той ми каза да отида в Русе в аг-то, за да може да ми го сложат безплатно, иначе каза, че не е много евтин.

# 234
  • Свищов
ако си същата, за която те мисля, знаеш за кой лекар става въпрос Simple Smile). И той ми каза да отида в Русе в аг-то, за да може да ми го сложат безплатно, иначе каза, че не е много евтин.
Аз съм, аз съм  Wink. Ами не ми е споменавано за сърфактант, но ми каза и като на теб ако случайно родя преди 30 г.с. да отида в друга болница в която има неонтология, а ако мина тези седмици няма проблем да съм си при него  ooooh! и аз малко се замислих. Незнам!! Чувала съм, че е скъпо това лекарство, а пък аз нямам намерение да раждам в Русе (освен ако не възникне проблем).
Хубаво е, че поне при теб ще е безплатно.
Ти имаш ли неболезнени контракции. Аз се сдобих  тях от две седмици и сега гледам да лежа през по-вечето време. Пия Магнерот и нош-па+гинепрал,но се чудех нош-па то задължително ли се приема в комбинация с магнезия или се изписва при болки?

# 235
Само едно уточнение. Не се слага сърфактант, а кортикостероид, който да подпомогне образуването на сърфактант в дробчетата на бебчетата. Доколкото знам поставя се сърфактант директно на бебетата след раждането, но е много скъпо и се прави в случаи на проблеми при новородените. На мамите в очакване обаче най-често се бият кортикостероиди. Имайте го предвид и непременно обърнете внимание на лекарите си, ако имате някакви здравословни проблеми, като сърдечни например - това е важна информация и трябва да се отчита, когато се поставят подобни препарати.

# 236
  • Русе
ако си същата, за която те мисля, знаеш за кой лекар става въпрос Simple Smile). И той ми каза да отида в Русе в аг-то, за да може да ми го сложат безплатно, иначе каза, че не е много евтин.
Аз съм, аз съм  Wink. Ами не ми е споменавано за сърфактант, но ми каза и като на теб ако случайно родя преди 30 г.с. да отида в друга болница в която има неонтология, а ако мина тези седмици няма проблем да съм си при него  ooooh! и аз малко се замислих. Незнам!! Чувала съм, че е скъпо това лекарство, а пък аз нямам намерение да раждам в Русе (освен ако не възникне проблем).
Хубаво е, че поне при теб ще е безплатно.
Ти имаш ли неболезнени контракции. Аз се сдобих  тях от две седмици и сега гледам да лежа през по-вечето време. Пия Магнерот и нош-па+гинепрал,но се чудех нош-па то задължително ли се приема в комбинация с магнезия или се изписва при болки?

Добре, че си ти, ще ме разбереш правилно. Още в 11-12 седмица питах доктора дали може като наближи да раждам при него, имат ли достатъчно кувьози, техника и т.н. За мое най-голямо съжаление ми каза, НЕ и не защото нямаме техника, напротив, имаме съвсем нова и модерна, очакваме още, НО нямаме сърфактанти, на нас здравната каса не ни ги отпуска и в най-добре да отидеш в Русе в аг-то, в Плевен в Медицинска акад-я или Варна не си спомням къде точно. На въпроса дали не можем да си ги купим, каза, че няма смисъл да даваме толкова много пари, след като все пак държавата ги дава безплатно. А може да се наложи и да се бият на децата и тогава цената отива много нагоре. Преди две седмици като ходихме при него пак се направих на разсеяна да го питам дали не са почнали да получават, но само ми се усмихна и каза Разбирам желанието ти да дойдеш при мен, но най-добре за теб и за децата е да отидеш в Русе, макар че знам какво е положението там  и на много не им харесва. Най-лесно ми е да ти взема парите, но просто няма смисъл. Е, как да не го уважавам този човек. А и при нас колкото и големи и късно да се родят, задължително ще ги поставят в кувьоз, така че задължително ми трябва неонтология. Та така началото на октомври отивам в аг-то за сърфактанти и после каквото сабя покаже. Ами това е, мисля,ч е бях изчерпателна Simple Smile.

Що се отнася за контракции, не, нямам, пия магнерот още от 12 седм 3х1, нош-па - доктора каза при нужда, но обще взето почти всеки ден пия по 1-2. Гинепрал още не съм почнала, той е баш за контракциите, но сигурно и него ще почна по някое време, че като гледам как всичко профилактично ми изписват. Според мен по-добре ги пий, след като имаш контракции.

Да, Зайо Байо, това е важно уточнение.

# 237
Здравейте момичета!Благодаря за хубавите пожелания,да ви се връщат стократно!Нас ни изписаха на 16.09.09,всички сме добре,но на мен не ми остава време почти за нищо!Когато мога ще пиша как мина и снимки да кача,но сега бягам да се храним!  bouquet  bouquet  bouquet
Прегръщам всички ви! Hug

# 238
  • Русе
Здравейте момичета!Благодаря за хубавите пожелания,да ви се връщат стократно!Нас ни изписаха на 16.09.09,всички сме добре,но на мен не ми остава време почти за нищо!Когато мога ще пиша как мина и снимки да кача,но сега бягам да се храним!  bouquet  bouquet  bouquet
Прегръщам всички ви! Hug

Добре дошла у дома, Мимче, нормално е да нямаш време, но очакваме като ти се отвори шанс да споделиш повече с нас.

# 239
  • Свищов
zaiobaio  благодаря за дооточнението.

Meggysan беше много изчерпателна и на теб благодаря. Hug И моето най-голямо желание е да съм при моя си док. и да не се налага да търся друг.Аз също много го уважам и дори не съм ходила след инвитрото при други лекари. Като пия всички тези лекарства и се пазя много, не пътувам изобщо и т.н. силно вярвам, че ще удържа максимално за да са доносени бебетата (или да се наложи най-мното да са ден-два в кувиоз).
Аз всички тези лекарства започнах от 21 г.с. и незнам какво точно предизвика контракциите, но важното е че с няколко системи положението се овладя. А ти нека все така да се чувстваш добре.

С голямо удоволствие чета за мамчета, които си гушкат бебоците вече в къщи.Поздравления mim4eto007.

Общи условия

Активация на акаунт