Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 169
  • 441
  •   1
Отговори
# 420
Ето ме отново.
Бейби 1 чакаме снимчици с нетърпение  baby_neutral baby_neutral.
Момичета, много сте мили, благодаря за подкрепата   bouquet.
Не се притеснявайте за килограмите, всички ще се превърнем в малки слончета рано или късно с тези бебешочета.
По повод срещата ми с акушерката днес, всичко е 6 ( да не чуе дявола). Сърчицата на двете малки котенца тупкаха, това е най-важното. Само с доплер ги чухме, че тук е малко като през каменната ера. Ако е единична бременност те гледат само на 12 и 20 седмица. Ако са близнаци- всеки месец. През останалото време ходиш на акушерка, за кръвно, шумове на бебето, безплатни лекарства, изследвания, тегло и тн. За мое учудване акушерката каза, че наддавам добре. Само трябва да внимавам да не кача прекалено много.  Много съм благодарна на Господ, че сега поне сладко не ми се яде.  Иначе аз съм шоколадоманка.
Аз трябва да се ориентирам към кухнята, че ще имам гостенка и трябва да приготвя блюдата. Мъжът ми е на работа (той е готвач), а и имам малко жал към него, че все пак е работил цял ден милия.
Желая ви лек уикенд и ви прегръщам.  Hug Hug Hug Hug Hug     

# 421
  • София
 Meggysan значи сега е момента да почнеш да хапваш по повечко поне 3000 калории дневно и да пореснете и ти и младежите особено добре  Simple Smile
  Хубаво е да наблегнеш вече на по-калориина храна, салати и зеленчуци не е лошо но в твоя случай наистина се нуждаеш от по-силна и хубава храна заради бебчетата.

# 422
Ей, недейте така с тези килограми, от едната крайност в другата  Wink Всичко си е и до организъм, разбира се, че през първите месеци на гадене малко трудно се качва, много майки дори губят тегло. Аз мога да се считам за щастливка, защото въобще не съм повръщала, обикновено вечер почваше да ми се гади и поглъщах насила храната, просто, защото знаех, че трябва да ям. Още в предишния си пост споменах, че не искам никого да плаша, просто в БГ понятието за слаба и красива жена е малко преувеличено, 50 кг. на 170 см. и ядене само на салата ooooh! И през бременността колкото по-малко кг. се качват, толкова по-добре... Това обаче не е съвсем вярно за дву- и многоплодните бременности. При тях организмът има нужда от много повече "ресурси", респективно храна. Помислете само, това са 2 бебета, две плаценти, две костни системи, които майката трябва да изгради от своето тяло... Дори обемът на кръвта в тялото се увеличава двойно при бременност с близнаци. Тези вещества трябва да идват отнякъде. Странно, че дори лекарите не осведомяват за това.
Препоръчват се 2500- 2700 калории на ден, протеините (белтъчините) са от особена важност, запомнила съм една фраза прочетена някъде: "Протеинът гради протеин", т.е. тегло за бебетата. Просто трябва да се яде и то добре, плодовете и зеленчуците не са достатъчни, въпреки, че са богати на витамини, необходими са месо, яйца, риба, мляко, фастъченото масло е също добър източник на протеини. От месата доста богато на тях е и пилешкото филе, т.е. не само червените меса. Ако има мами вегетарианки също трябва да следят особено внимателно пълноценното си хранене (но те обикновено го правят). През последните 3 месеца пък е много полезна мазната риба (богата на омега 3), защото тогава се развива много мозъкът на бебетата, току виж после се родят генийчета  Laughing
Има и още един интересен факт, през бременността тялото натрупва и свой запас от мазнини, нужни ако щете и като резерва за периода след раждането. Те обаче са т.нар. "кафяви" мазнини, един вид добри мазнини и са различни от обикновеното затлъстяване и също така се "свалят" по-лесно.  
Опитах се да потърся таблица с калоричните стойности на храните на БГ, но в безбройните сайтове за диети и отслабване няма много добри варианти. Тази тук ми се стори горе-долу добра: http://www.po-slabi.com/ (в менюто отстрани "таблица с калории"). Трябва само да се използва с обратна цел  Crazy

Иначе много мами и без специални диети износват и раждат прекрасни бебета, все пак в природата няма твърди гаранции. И все пак малко информираност и действие и от наша страна понякога не са излишни  Peace

Последна редакция: сб, 10 окт 2009, 01:14 от fata morgana

# 423
Скъпи момичета,

благодаря за отговорите и се радвам че тук се е заформила такава приятна и мила компания.

Ох, успокоих се! След лекарския преглед се оказа, че всичко е наред при мен  Grinning. Поради тежестта на бебетата, матката се разтягала в този период и оказвала напрежение надолу. Измерването показа 4.45см, точно колкото на теб Цецинка. Ти разгледа ли нета за информация относно това как бактериалната вагиноза влияе на брменността.

Йе-е-е , няма скъсяване на шийката. А иначе контракциите били подготвителни и лекаря ми каза повече почивка и по-малко физическа дейност. Ама и аз доста дълги разходки правя, но нали съм фен на къмпинга, планината и природата като цяло, не мога да стоя на едно място. Бях много активна преди да забременея и сега ми е трудно да свикна с новия режим.

Миличка Челси, благодаря за информацията, която даваш и за подкрепата. Явно нещата в Англия са доста подобни на ситуацията тук. При нас също се полагат само 2 ултрасаунда в тези седмици, но ако е рискова бременността се следи всеки 2 седмици, като слушат тоновете на бебетата, измерват ги и правят уринен тест всеки път. Права си, че ако много четем се информираме и сме подготвени донякъде какво да очакваме, но и се стресираме излишно. Аз отдавна съм решила в сърцето си, че Бог се грижи за децата ми и се надявам на него да ги пази докрая. Аз работех, но се наложи да прекратя защото имах кървене и много трябваше да внимавам. Е, не мога да си го позволя, но мойте малки мишки са най-важни сега. Много си ги обичкам вече. Питаш ме за контракциите, аз усещам втвърдяване най-често през нощта и то като си сложа ръка на корема. Самоназначих си нош-па( е, консултирах се с БГ лекар) , защото тук нищо не ти предписват. А то ме успокоява. Моля се и аз за теб и твоите рожбички.  Praynig
И много  Hug Hug

Яничка, благодаря че и ти си загрижена. Ами дано не се стига до серклаж, а контракциите и аз ги усещах само с ръка на корема.  Hug

Мегисан, ще можеш ли да ни пишеш от болницата? Моля се да изкараш поне до 35-та седмица и всичко да е наред при теб и бебоците.

А, и Челси много ме развесели с това, че всички ще станем малки слончета. Леле да те чуе мъжа ми  Joy, той толкова беше свикнал с фината  ми фигура, че на лицето му се изписа странно безпокойство като видя кореми на бременни с близнаци в 9-я месец. И двамата много спортуваме и се поддържаме във форма, но си заслужава да стана мако слонче за известно време.  Heart Eyes Много се радвам, че твоите бебешоци са добре и че се развиват нормално.

До утре мили дами!   love001

# 424
  • Пловдив
Рената, раадвам се, че всичко е наред при теб Peace Разгледах написаното и никак не ми хареса, ще ходя идната седмица при лекаря от женската да видим той какво ще каже ooooh!

# 425
Момичета аз мисля ,че качените килограми са строго индивидуални и щом бебетата са добре няма място за притеснение.Аз съм качила доста килограми и те определено не са само на корема,което не знам с какво помага на бебетата ми.Уголемила съм се от всякъде и не ми е никак приятно,но и не мисля да изпадам в другата крайност,и да се шашкам за всеки качен килограм.После ще ми е доста трудно ,но такъв е живота.Така че щом бебетата ни растат и ние се чувстваме добре , то килограмите малко или много не трябва да ни притесняват.

# 426
  • София
  Renata2002 на мен лично изобщо не ми личи че съм раждала два пъти ако ме видиш, но облечена. Корема ми се прибра, но част от кожата си остана увиснала.. Незнам дали някога ще се прибере, но към втората година след раждането на близначките и там имаше подобрение, но аз отново забременях. Все пак това изобщо не ме притеснява  Simple Smile Стандартно както писах съм си 45 кг, и двата пъти качих по около 20 кг и сега отново съм си 45. Не пазя диети, просто не се спирам покрай децата, а и структурата ми е такава.

# 427
  • Русе
Meggysan значи сега е момента да почнеш да хапваш по повечко поне 3000 калории дневно и да пореснете и ти и младежите особено добре  Simple Smile
  Хубаво е да наблегнеш вече на по-калориина храна, салати и зеленчуци не е лошо но в твоя случай наистина се нуждаеш от по-силна и хубава храна заради бебчетата.

Ooooo, ама аз си хапвам, не казвам, че не ям, по принцип съм всеядно животно Simple Smile, но като цяло мисълта ми е,ч е ям доста плодове и зеленчуци сега, макар че това не е необичайно в момента.

# 428
Аила, аз нормално съм 53кг. и мускулите на корема ми са тренирани и е доста еластична кожата, но аз не се тревожа за това. Структурата ми е такава, че качвам само на корема и знам че ще се върна бързо в старите килограми. По-скоро се чудя дали много се личи на голо където корема не се е прибрал и има увиснала кожа? Как изглежда? Много ли е грозно или се понася? Просто от любопитство, де? Важното са дечицата!  Heart Eyes

# 429
  • Русе
Мегисан, ще можеш ли да ни пишеш от болницата? Моля се да изкараш поне до 35-та седмица и всичко да е наред при теб и бебоците.

Засега не, надявам се обаче да измислим нещо за нет в болницата. За съжаление нашата сигурно е с едни от най-лошите битови условия, която има в страната, така че може и да не ми се отдаде тази възможност. Но ако наистина ме пускат уикенда, ще давам отчет винаги Simple Smile. Иначе и аз се надявам да изкарам до 35, но дано поне до 32 да устискам, все пак най-важни са децата.

# 430
Добро утро на всички. Hug
Аз май съм най-ранобудна в неделя. Днес се опитвам да домакинствам по малко, готвене, подреждане и тн.
Незнам кога Мегисън ще ходи в болницата, но от сърце й пожелавам да износи своите бебенца до желаните седмици. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
На всички други бременилки желая същото. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 431
Момичета ,някои може ли да ми каже,дали  но-шпа  се пие за задържане.няма кои да попитам тук ,непознавам българки акушерки, за това лекарство не са и чували в Испания,а задържане тук не се практикува

# 432
  • Русе
Момичета ,някои може ли да ми каже,дали  но-шпа  се пие за задържане.няма кои да попитам тук ,непознавам българки акушерки, за това лекарство не са и чували в Испания,а задържане тук не се практикува

Не е за задържане, но-шпа-то е обезболяващо най-общо казано. В какъв смисъл не се практикува задържане, ако има шанс за по-дълго износване не го ли използват или израждат детето независимо от седмиците?

4elsy, утре влизам в болницата. Както ви казах там съм до края с надеждата за уикендови почивки, в които ще дават инфо. А докога - всичко е божа работа, дано да е повече разбира се, пожелавам ви го на всички от сърце  newsm10.

# 433
Скъпа Даниела, няма държава където да не се предприема нищо за задържане. Явно не ти е дошло до главата ( не дай Боже да ти дойде).
Например тук в ранна бременност се приема, че спонтанният аборт се дължи на некачествен плод и няма смисъл да се задържа нещо, което не е читаво (грубо казано).
НО ако има отлепяне например ти дават медикаменти и почивка. Или ако имаш други аборти преди това ти дават превантивно пак хормонални средства.
Ако например има индикации за разкритие те приемат в болницата на системи, медикаменти за задържане, серклаж, почивка в леглото под лекарско наблюдение и тн.тн.
ПО отношение на болкоуспокоителните като но-шпа, тук го няма, но препоръчват за болка парацетамол например.
Всяка държава е различна, но да се говори за това, че в Испания не взимат за задържане мерки е меко казано несериозно.
Извини ме ако съм те обидила. Hug Hug Hug

# 434
Даниела в бг за задържане в малките седмици се изролзва нош па + папаварин инжекции след 16 г.с Магнезиеви препарати като Магнерот, Магнерич и др подобни ако положението не е задоволително ми слагаха системи с магнезии / не мога да се сетя как се казваха май Кормагнезин / и при голям риск генипрал много добро лекарство за съжаление в момента в бг го няма .
Челси незнам каква е тази политика в Англия шанса да си износя близнаците до 7 месец беше минимален в началото всички в клиниката се държаха резервирано с мен като си мислиха че нещата ще завършат с лош край само аз и моята генеколожка не губех ме надежда тя направи всичко за мен противно на всички родих в 36 седмица бях с плацента превия
Прегръдки и повече майчета износили бебетата си до девети месец  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт