Отговори
# 660
  • Мнения: 59
Здравейте, някой може ли да ми каже как се прави лопошник. Имам малко лопош, но незнам как се прави. Или може да ми кажете какво друго мога да направя с него. Благодаря ви предварително.

Това същото ли е като лапад? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4 - аз го правя на супа, на фурна със сирене, в баница, с ориз... Мисля, че става и за замразяване, но аз не съм правила.

Да това е същото като лапад. Как го правиш със сирене на фурна?

 

Тук са го обяснили вместо мен - http://bgkulinar.net/recepti.php?id=436

Правя го по същия начин, само без магданоз и джинджифил.

Благодаря ти много, днес ще го пробвам, но и аз май няма да сложа магданоз и джинджифил.

Аз го направих, и много го харесахме. Благодаря ти за рецептата.

# 661
  • София
  • Мнения: 4 053
Здравейте момичета, горе- долу колко чушки среден размер, са 1 килограм?
Около 10 бр.
Много благодаря! Много ми помогна. Hug

# 662
  • Мнения: 4 916
...
Аз го направих, и много го харесахме. Благодаря ти за рецептата.

Много се радвам, че ви е харесало  Hug И вкъщи това е една от любимите рецепти  Peace

# 663
  • Мнения: 59

Много се радвам, че ви е харесало  Hug И вкъщи това е една от любимите рецепти  Peace
[/quote]

И в къщи май ще стане една от любимите рецепти, наистина много е вкусно. Благодаря ти много за рецептата.

# 664
  • Варна
  • Мнения: 136
Тази рецепта с лапада е много съблазнителна но тъй като разполагам със спанак бихте ли ми казали дали ще стане ако го заместя вместо лапад,Блогодаря предварително
Ще стане със сигурност Peace
Много ти благодаря  bouquet

# 665
Някой може ли да каже рецептата на норвежка торта-някой беше правил и много я похвали.Търсих в тортената библиотека,но не я намерих.Моля,ако някой знае!?











# 666
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
За тази торта ли става въпрос?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.60 - МНОГО ВКУСНА ТОРТА  по рецепта на Нелка в рецептите на Лабрекс

# 667
  • Мнения: 9 785
Като казахте торти, та се сетих, че щях да питам пак нещо. Моля за рецепта за блатове за торта. Ще ми се да ги направя малко по-големи от обичайното, и сигурно ще трябва да увелича продуктите с 1/3 примерно. Моля, не ме пращайте в Тортената, че там свят ми се завива #Crazy. Дайте нещо, лично изпитано. Предварително благодаря  bouquet!

# 668
  • София
  • Мнения: 8 500
Като казахте торти, та се сетих, че щях да питам пак нещо. Моля за рецепта за блатове за торта. Ще ми се да ги направя малко по-големи от обичайното, и сигурно ще трябва да увелича продуктите с 1/3 примерно. Моля, не ме пращайте в Тортената, че там свят ми се завива #Crazy. Дайте нещо, лично изпитано. Предварително благодаря  bouquet!

Мойта булка прави една добуш торта за която умирам направо. То верно не е толкова представителна, ама поне си е бая голяма.

# 669
  • Мнения: 9 785
дядо хаджия, пусни рецептата за блатовете само ако може. То сигурно не е сложно, ама винаги съм купувала готови, пък сега съм решила сама да ги правя, че да са по моите изисквания.

# 670
  • София
  • Мнения: 8 500
дядо хаджия, пусни рецептата за блатовете само ако може. То сигурно не е сложно, ама винаги съм купувала готови, пък сега съм решила сама да ги правя, че да са по моите изисквания.
- 4 яйца;
- 500 гр. захар;
- 4 чаени чаши брашно;
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 кофичка кисело мляко;
- 1 бакпулувер;
- 2 чаени лъжички сода бикарбонат;
- 1 прахче ванилия;
- 1 супена лъжица какао (отива в единия от блатовете, който после е среден)

Яйцата и захарта се разбиват около 10-на минути докато се разтвори захарта. Добавя се олиото и млякото, като предварително в него (в киселото мляко) е разтворена содата. В брашното се разбърква бакпулувера и се добавя към другите продукти. Разбиват се до хомогенна смес и се разделя на 3 части.

Всяка част се пече в тава, в която предварително сме сложили хартия за печене, която пък е намазана с олио (понеже не познавам печката ви затова температурата е както се пече кекс). Горещите блатове се заливат със студен захарен сироп (който си го правите традиционно на вкус) и се оставят да изстинат. Сега ... аз лично съм си играл та към сиропите съм добавял и сок от компот, за средния съм правил какаов сос ама това вече са си лични предпочитания.

После си правите там кремовете нали, слепвате, украсявате и накрая по желание може да си я изядете или пък да си я пазите за украса нали. Щото у нас си я ядем де.

Та тая торта си е малко така непретенциозна. Блатовете стават малко дебелички, та ако ще искате по кокетна торта, тогава пробвайте с пандишпанови блатове.
 

# 671
  • Мнения: 9 785
дядо хаджия, щом пишеш, че блатовете стават по-дебелички, дали ще стане направо да пека в малко по-голяма тава и да станат не много дебели? А и друго - ако изпека цялото количество наведнъж, а после да срежа на три, дали ще стане? Или да не си правя такива експерименти май Rolling Eyes.

# 672
  • София
  • Мнения: 8 500
дядо хаджия, щом пишеш, че блатовете стават по-дебелички, дали ще стане направо да пека в малко по-голяма тава и да станат не много дебели? А и друго - ако изпека цялото количество наведнъж, а после да срежа на три, дали ще стане? Или да не си правя такива експерименти май Rolling Eyes.

Това да печеш всичко наведнъж не знам - жена ми си легна вече и не мога да я питам, а това си е нейна рецепта (не че тя е измислила имах предвид, че е от нейния кулинарен репертоар - аз не съм специалист по сладкишите). А иначе говоря за дебелина около 3-4 см по варианта, който съм описал.

# 673
  • Мнения: 9 785
Благодаря ти  bouquet! Ще трябва да го измисля някак.

# 674
  • France
  • Мнения: 726
Понеже нямам време да търся, на вас разчитам.
Оказа се, че чyшкопека на съседката е единичен, а аз кyпих гоолеми чyшки. И се сетих, че тези, които не влизат в yреда, мога да ги замразя за пълнене...Ама си спомням, че имаше някаква предварителна подготовка на чушките.
Как се замразяват във фризера?

Общи условия

Активация на акаунт