Отговори
# 645
  • Мнения: 59
Здравейте, някой може ли да ми каже как се прави лопошник. Имам малко лопош, но незнам как се прави. Или може да ми кажете какво друго мога да направя с него. Благодаря ви предварително.

Това същото ли е като лапад? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4 - аз го правя на супа, на фурна със сирене, в баница, с ориз... Мисля, че става и за замразяване, но аз не съм правила.

Да това е същото като лапад. Как го правиш със сирене на фурна?

 

# 646
  • Мнения: 59

Благодаря ти, ей сега ще вляза да разгледам какво има

# 647
  • Мнения: 9 453


Ася, и все пак фастъчената паста се разтече  Laughing Laughing

следващия път разтопи леко фъстъчената маса в микровълновата и я сложи в тестото  Peace
ако не е сладка - аз я ползвам за сос, когато правя зеленчуци в уока  Peace

сетих се, ама не ми се играеше повече. Следващия път така и ще направя, че ухаеше чудесно с нея. Сладка е, на кифлички ще ходи само.

Кари, не знам защо са паднали на дъното шоколада и боровинките  newsm78 При мен не бяха, Може нещо с градусите да се разминаваме, че на всяка фурна 180*-те градуса /пр./ са със собствено мнение.  Важно, че са ги харесали.

# 648
  • Мнения: 9 785
Мога ли да съхраня домашен пилешки бульон в пластмасови бутилки във фризера? И за колко време? Ако не така, как?

# 649
  • Мнения: 9 453
винаги така съхранявам, като прибираме пилците. В бутилки по 0,5л.  И ми е страшно удобно и вкусно с него.
Но повече до 4-5 месеца свършват, та за повече време не знам  newsm78

# 650
  • Мнения: 4 916
Здравейте, някой може ли да ми каже как се прави лопошник. Имам малко лопош, но незнам как се прави. Или може да ми кажете какво друго мога да направя с него. Благодаря ви предварително.

Това същото ли е като лапад? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4 - аз го правя на супа, на фурна със сирене, в баница, с ориз... Мисля, че става и за замразяване, но аз не съм правила.

Да това е същото като лапад. Как го правиш със сирене на фурна?

 

Тук са го обяснили вместо мен - http://bgkulinar.net/recepti.php?id=436

Правя го по същия начин, само без магданоз и джинджифил.

# 651
  • Мнения: 59
Здравейте, някой може ли да ми каже как се прави лопошник. Имам малко лопош, но незнам как се прави. Или може да ми кажете какво друго мога да направя с него. Благодаря ви предварително.

Това същото ли е като лапад? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4 - аз го правя на супа, на фурна със сирене, в баница, с ориз... Мисля, че става и за замразяване, но аз не съм правила.

Да това е същото като лапад. Как го правиш със сирене на фурна?

 

Тук са го обяснили вместо мен - http://bgkulinar.net/recepti.php?id=436

Правя го по същия начин, само без магданоз и джинджифил.

Благодаря ти много, днес ще го пробвам, но и аз май няма да сложа магданоз и джинджифил.

# 652
  • Мнения: 9 785
пеп-4о, Hug  bouquet! На мен често ми хартисва след варене на пилешко  и го държа няколко дни в хладилник, докато го доупотребя. Ама сега направо ще тикам във фризера.

# 653
  • София
  • Мнения: 4 053
Здравейте момичета, горе- долу колко чушки среден размер, са 1 килограм?

# 654
  • Мнения: 1 798
Здравейте момичета, горе- долу колко чушки среден размер, са 1 килограм?
Около 10 бр.

# 655
  • Варна
  • Мнения: 136
Тази рецепта с лапада е много съблазнителна но тъй като разполагам със спанак бихте ли ми казали дали ще стане ако го заместя вместо лапад,Блогодаря предварително

# 656
  • Мнения: 4 664
Момичета , моля спешно ми помогнете - искаме с мъжа ми да направим хляб в машината .
Имаме обаче само от "живата" мая , нямаме суха . Как се действа с нея и какво количество да сложа за хляб от 700 гр.  ooooh!
Чувала съм , че се посипва със захар и се оставя да постои така ...
Помощ !!!

# 657
  • Мнения: 5 001
Момичета , моля спешно ми помогнете - искаме с мъжа ми да направим хляб в машината .
Имаме обаче само от "живата" мая , нямаме суха . Как се действа с нея и какво количество да сложа за хляб от 700 гр.  ooooh!
Чувала съм , че се посипва със захар и се оставя да постои така ...
Помощ !!!
Слагаш течните съставки и солта.После слагаш брашното и въру него натрошаваш с ръце маята(да стане на трохи).Слагаш 1 с.л. захар и включваш програмата.

Аз слагам 1/3 пакетче мая от живата...

Захар се слага ,за да се активира маята... Hug

# 658
  • Мнения: 4 664
Благодаря ти !  Hug Златна си  Heart Eyes
И много бърза , наистина  Grinning

# 659
  • Мнения: 1 798
Тази рецепта с лапада е много съблазнителна но тъй като разполагам със спанак бихте ли ми казали дали ще стане ако го заместя вместо лапад,Блогодаря предварително
Ще стане със сигурност Peace

Общи условия

Активация на акаунт