Консумирате ли диви гъби без притеснение?

• 27 042
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
Купувам и ядем само култивирани печурки.

# 16
Доколкото знам,пчеларските
 не а много опасни,най много да се дрискате от тях.Манатарките като се разрежат ,ако посинеят ,значи са отровни.Обикновено те са разрязани на две по дължината за да бъдат проверени за всеки случай.

За манатарките - подкрепям - ако са отровни посиняват, позеленяват... зависи колко отровни са  Peace

# 17
Само печурки от пазара ям.

# 18
  • варненка от София
Нашата е фамилия е гъбарска, мама познаваше гъбите, беряхме много и ядяхме, сега не ям, просто защото нямам време да ходя, но ако ми падне възможност бих брала и яла.

# 19
  • София
Купувам само култивирани печурки, не хапвам диворастящи гъби, страх ме е.

# 20
Токсиколозите могат да те накарат да се откажеш и от култвираните печурки ,които при определени условия на отглеждане имало опастноста да се превърнат в отровни
..чела съм че и неотровни могат да поемат отровни вещества от подпочвени води, ако наблизо има много отровни гъби.

Shocked Shocked    Shocked Shocked     Shocked Shocked

Спирам гъбите! Отне ми 6 години тормоз да ме накарат да ги проям, но ..  #Crazy

# 21
Не консумираме!!! Всички, който си отидоха от гъби ги познаваха!

# 22
Не бих рискувала Crossing Arms

# 23
Ядем само купени гъби,но преди години сме събирали семейно печурки и сърнели,последните са страшно вкусни.

# 24
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Израсла съм в среда на планинари и гъбари - родителите ми, огромната им компания, съседи, които редовно ходеха за гъби - сърнели, рижинки, манатарки, масловки. Децата познавахме и беряхме предимно челадинки и печурки. И не ни е било страх да ядем, консервираме и т.н. огромни количества гъби.
Сега ме е страх. Родителите ми все още берат сърнели, но аз хапвам рядко и с притеснение. Купувам само печурки от големите магазини.

Но, ако видя в Метро челадинки и манатарки, няма да им се кумя много-много и ще купя.   chef
Считам, че гъбите в магазините са под контрол и проверени. Но на самодейци гъбари нямам вече вяра, много опитни такива си отидоха от натравяне. Изродиха се диворастящите гъби и няма сигурност.

# 25
Баща ми е любител-гъбар. От него консумирам без притеснение каквото донесе. От магазините купувам предимно пичурки, но и сърнели и манатарки. Друго не, страх ме е.
От челядинките най-много се пазя, имат гадни двойници, които трудно се различават.

# 26
Уф, ям ги  Embarassed С моя приятелка преди време, въоръжени с наръчник на гъбаря със снимки на отровни двойници набрахме куп гъби /за сефте/, опържихме и изядохме ги  #Crazy Господ ни е запазил  Praynig
Свекър ми е гъбар - бере, ядем, не се притеснявам. От купените - също. Ама... знам ли... баща ми ги отказва категорично всякакви  Naughty именно от страх и от липсата на гаранции  Confused

# 27
Преди години видях как едно семейство- гъбари от с. Кладница си отиде цялото, в ужасни мъки. Много обичам гъби ,но ям само култивирани печурки. Никога не мога да забравя агонията на тези хора.

# 28
Купувам и ядем само култивирани печурки.

Peace Страх ме е  Cry и ям само печурки - култивирани от магазина  Embarassed

# 29

Но, ако видя в Метро челадинки и манатарки, няма да им се кумя много-много и ще купя.   chef
Считам, че гъбите в магазините са под контрол и проверени. Но на самодейци гъбари нямам вече вяра, много опитни такива си отидоха от натравяне. Изродиха се диворастящите гъби и няма сигурност.
И аз на това уж разчитам, дано да е така,вече едно кашонче от предишния оът сме изяли. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт