Консумирате ли диви гъби без притеснение?

• 27 047
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
  • варна
Много обичам гъби,а пък дивите са някакъв разкош!Преди години в семейството ми ядяхме много диворастящи гъби.Вуйчо ми,лека му пръст,беше опитен гъбар,само на него вярвахме.Той береше много често гъби и баба ми ги приготвяше по най-различни начини-панирани,на каша,печени,сушени,стерилизирани.Много ми харесват булки,манатарки и сърнели.
Спомням си ,преди години ,съквартирантката ми купила от пазара от някаква баба една торба сърнели.Събрахме се с приятели ,приготвихме си ги и ги изядохме сладко ,сладко, като вечерята беше съпроводена с много черен хумор Mr. GreenЛуди млади години! #CrazyТова беше единсвеният път,в който съм яла диви гъби,които не са брани от вуйчо ми.Баща ми се мъчи да се прави на гъбар,ама на него му нямам вяра,не знам защо.
Сега у дома ядем само култивирани печурки,пресни.Тези в бурканите са ми много гадни,като пластмасови,нямат никакъв вкус.От Метро не знам дали бих си купила,може би да.

# 61
Мъжът ми е запален гъбар и ги познава. Имам му доверие и не се притеснявам, а и той бере само гъби, за които е абсолютно сигурен, че са ядливи.
Най-често хапваме челядинки, сърнели, масловки, лютивки, манатарки и булки.
Приготвя ги половинката - панирани, на яхния с картофи, гъби с ориз, а лютивките на страхотна туршия с чесън и копър.

# 62
Само веднъж и то брани от опитен гъбар но да Ви кажа честно нямам доверие дори и на опитните най сигурно от магазина вече на пазара има разнообразие от видове гъби така че няма смисъл да се ризкува  People No Good

# 63
Свекър ми ги познава и бере. Имаме му доверие и не се притесняваме. Вкусът на дивите гъби няма нищо общо с този на култивираните.

# 64
мъжът ми бере и много обичам диви гъбки... риск дали има? Може би, но със сигурност по-малък, отколкото да ме блъсне кола или да падне астероид върху мен, или да ме удари гръм. То в какво ли няма риск?

# 65
  • София
мъжът ми бере и много обичам диви гъбки... риск дали има? Може би, но със сигурност по-малък, отколкото да ме блъсне кола или да падне астероид върху мен, или да ме удари гръм. То в какво ли няма риск?

http://dnes.dir.bg/2009/11/03/news5318271.html

# 66
Да, но не събирани от мен, а от гъбари!

# 67
  • Smallville
Да, но не събирани от мен, а от гъбари!
Те и тези,с които се натрових,бяха събирани от гъбари,но на,една била отровна и аз съм била късметлийката Twisted Evil

# 68
А от къде мога да си купя горски гъби? По пазарите продават ли се различни гъби от пе4еурки?

# 69

http://dnes.dir.bg/2009/11/03/news5318271.html
Ти ме разби!!! Shocked

# 70
  • София
За съжаление Жози това се случва не толкова рядко. А бабата и синът уж са били гъбари...

# 71
Изобщо не ям диви гъби. Наскоро наши приятели се натровиха вкупом цялото семейство, добре че най-малкото дете не беше яло, другите едва ги спасиха.
Има един гаден виц за видовете гъби - били три: ядливи, пироговки и орландовки. Нямам никакво желание да пробвам кой вид ще уцеля.

# 72
Само веднъж и то брани от опитен гъбар но да Ви кажа честно нямам доверие дори и на опитните най сигурно от магазина вече на пазара има разнообразие от видове гъби така че няма смисъл да се ризкува  People No Good
  А манатарките и другите диви гъби как, мислиш, са се озовали в тарелката в магазина ?  newsm78

# 73
Купени от гъбари--нямам притеснения.

# 74
Не,изобщо не ям диви гъби.

Общи условия

Активация на акаунт