Какво им казвате на такива,където все някой им е виновен?

• 3 443
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Цитат

"На крива антена, Космосът й е крив" - това им казвам.

# 16
Нищо не им казвам.
После аз ще съм им виновна.  Crossing Arms

# 17
  • София
Ами, май нищо не им казвам. Дори започвам леко да им завиждам за това, защото така запазват своя вътрешен мир.  Ако можех и аз така животът ми щеше да е по-спокоен.

# 18
Да, имам такъв в близкото си обкръжение. Почти винаги се проваля и все другите му криви. Чужда мисъл в главата му не влиза. Не се променя. Убеден е в съвършенството и интелекта си. Неразбран е от околните, щото те са по-долно качество... Mr. Green Оправия с такъв няма. Правиш ли опити да му помогнеш, вливайки акъл или показвайки грешките му, ще отидеш директно в графата -  некадърници, завистници и врагове.

# 19
  • пак там
Няма какво да й кажеш, повярвай ми. Докато тя не порастне и сама не го види, всички приказки ще останат нечути. Казвам го от личен опит, в по-ранната си младост (ех, как прозвуча... старост-нерадост  Mr. Green) бях абсолютно същата мърморана. Животът е този, който ще я накара да се промени. Или не. Ако намери кой да й уйдисва на акъла, както казваше баба ми.

# 20
На моят мъж пра-баба му е била много опък човек. И на нея все другите са и били виновни разказвали са ми една случка ,дето бабата сипвала ракия на дядото в една чаша и без да иска разсипала малко.Дядото като я попитал дали тя е разляла ракията тя била казала , че чашата е крива.  Та на такива хора какво да кажеш ,то от дума не разбира. Wink

# 21
Ами, май нищо не им казвам. Дори започвам леко да им завиждам за това, защото така запазват своя вътрешен мир.  Ако можех и аз така животът ми щеше да е по-спокоен.

Не си го пожелавай, на тези хора на практика им е много трудно.
Имах познат с такъв тип мислене. Въртеше едни и същи грешки с години, губейки време да търси виновните, които можеха да бъдат поправени с простото проглеждане на истината и вземане решения в собствените му ръце, които решения не бяха нито много трудоемки, нито искащи много средства, нито много познания и опит, просто се искаше активност от негова страна. И се косеше и обвиняваше, и злоба изпитваше, и мъст, и завист. Откопчих се от него трудно но с голямо облекчение.
Имам и близка от този тип- и работа, и място за живеене, и хора близки все не си намира и все поради вина на оня отсреща. Страда си и практически и чисто лично от това си поведение и тези си нагласи.
Много е трудно на този тип хора, сами със себе си не се чувстват добре, първо проблемите им си остават нерешени, второ- никога не могат да намерят близък човек /нормално е да не искаш да си близък на подобни хора/, изпитват горепосочените чувства, с които основно морят себе си.

# 22
няма съвършени хора и че всеки трябва да работи върху себе си, за да може да израства личностно и професионално. Мисля, че успях в голяма степен да превъзпитам егото си.

Въпросът е, че човек сам трябва да осъзнае кои са слабите му страни и да се опита да работи върху тях. Естествено това изисква време, но не е невъзможно. По-трудната част е самото осъзнаване, и съответно желанието да се коригира.

Абсолютно съм съгласна с това мнение  Peace
От любителските ми познания по психология пък си спомням, че обикновено интровертните личности имат склонност да търсят вината винаги извън себе си. Естествено, винаги е по-лесно да заключим, че целият свят е виновен, но не и ние самите.. За по-слабите и неуверени личности това е много удобно оправдание, което обаче много пречи.
Аз също имах такава склонност да обвинявам обстоятелствата, но мисля че успях да се преборя и да признавам /поне пред себе си/ кога аз съм си виновна, и кога нещата наистина не зависят от мен.
Хората, които не осъзнават този проблем, и според мен не са за завиждане. Възможно е целият им живот да премине в оправдания и търсене на виновници за собствената им пасивност/мързел/ и т.н.

# 23
  • София
Вече съм се отказала. Единственият ефект, който се постига, е да те приемат за злобна и завистлива кокошка, която само връзва кусури. Simple Smile

# 24
Първо им казвам, че "където" определя място, а не лице и затова е правилно да се напише "такива, НА КОИТО"...ох, поне малко логика, ако не граматика...
По темата - не може да се направи много,мнението ми се покрива с това на Лизбет - ако може по-далече от такъв човек и това е.

# 25
Цитат

"На крива антена, Космосът й е крив" - това им казвам.

Много точно!  bowuu
Избягвам да контактувам с такива хора.Прекалено много ме натоварват психически.

# 26
  • София
С един такъв работя в една стая  ooooh! Уникално негативен човек. Ама все за нещо мрънка, все някой му е виновен. Направо ужас. Но се научих да го игнорирам и почти не го слушам, като отвори уста. А напоследък възприех нова тактика: щом започне да говори и аз хващам телефона. Понякога си говоря и сама, но поне той млъква  Peace

# 27
За съжаление не винаги можем да сме "далеч" от тези хора, особено ако са в графата "близки" или "приятели". Аз, както навярно и повечето от вас, имам такива хора около себе си. Какво им казвам ли? Ами мъча се да им помогна със съвет. В някои случаи го приемат, за съжаление, в повечето случаи-не. После идват да "плачат на рамото ми" и... колкото и да се ядосвам, търпя. Защото кажа ли им : "Защо не ме послуша?", в 99% отговорът е: "Ами...не знам.Какво да правя сега?" В крайна сметка няма оправия Rolling Eyes И все се заричам повече да не се ядосвам с техните проблеми и "..да се оправят, да не би да са малки.." и така- до следващия път. Close

# 28
Скоро не съм попадала на такива хора, но иначе басма не цепя на никого! По-дипломатично им казвам, че не винаги те са прави, но като цяло да се спасяват, на мен не ми пречат...

# 29
Каквото и да я съветваш, каквото и да й говориш по въпроса, няма да я промениш, ако тя самата не иска да се промени.
Ти виждаш нейните грешки и недостатъци, но тя не си ги вижда.
Хора /близки, познати, приятели/ oт обкръжението й, с които е имала взаимоотношения и конфликти през годините не може да не са й заявявали в прав текст какво мислят за поведението й в дадена ситуация. Други, естествено не са я приемали и са са отдръпвали от нея. Ако досега не си е направила изводите и не се е научила да бъде коректна към околните и малко по-критична към себе си, не очаквай да се случи сега или за в бъдеще.
Не е в първа младост, а хора от средна възраст нататък трудно променят навици и модели на поведение и общуване.
Късно им е вече за това /за повечето/...

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:18 от krem-karamel

Общи условия

Активация на акаунт