Какво им казвате на такива,където все някой им е виновен?

• 3 449
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Това, за което говорите се нарича отговорност.
Има страшно много хора, които бягат от отговорност и я извеждат извън собствената си орбита.
Разбира се, отговорността не се стопява в небитието и поради тази причина трябва да бъде приписана някъде другаде- друга личност, личности, обстоятелства и прочие.

Способността за поемането на отговорности се възпитава от ранна детска възраст и ако за дете е простимо ако намерите огромно мазо петно на килима си, детето ви да обясни, че един непознат чичко е бил на гости и е счупил бутилка зехтин, или кучето си е играло със зехтина и прочие и прочие, за възрастен индивид това е сериозен проблем.

Както казах, аз познавам много хора, които не могат да поемат отговорност за действията и бездействията си, са собствения си живот, както и за живота на семейството си, ако са семейни и имат деца, за работата си- ако работят и изобщо чисто житейски.

В моето близко обкръжение, свекърва ми и двама души на отговорни позиции във фирмата ми не са способни да носят отговорности.
Аз, обаче не съм им майка, за да ги превъзпитавам и обичайно, когато започнат да ми шикалкавят за незначителни случки просто премълчавам, а в случаите, в които става дума за значими отговорности, които ме засягат, ги притискам открито.

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:51 от Azzy

# 31
Е, зависи. Понякога тези, на които всеки им е виновен -имат известна доза истинност в репликите си и са интересни философи. Понякога просто си мрънкат, защото са недоволни от живота си. Какво да им кажеш на такива... Wink

# 32
  • В града на хумора...
Избягвам компанията на такива хора .....натоварват ме...дистанцирам се и това е !!!

# 33
Това, за което говорите се нарича отговорност.
Има страшно много хора, които бягат от отговорност и я извеждат извън собствената си орбита.
Разбира се, отговорността не се стопява в небитието и поради тази причина трябва да бъде приписана някъде другаде- друга личност, личности, обстоятелства и прочие.
PeaceТова, все едно аз съм го писала Peace Ще добавя само, че и е известна степен защитна реакция!
Имам една/само една за щастие/ позната, която за абсолютно нищо не е виновна! Винаги упреква съпруга си, или брат си, или комшийката, или кучето....  hahaha, но тя никога за нищо!
Най лошото е, че и детето й по този път върви - така добре попива от майка си, че чак ми беше трудно да го повялвам!
Не мисля, че това е в тяхна полза, защото много от хората, започват да ги избягват и да странят от тях! Жалко е, но е факт! Аз също съм свела вижданията си с тях до минимум!

# 34
Опитвам се да им покажа къде грешат 1- 2 пъти максимум,след което им тегля една майна и не се занимавам повече с тях.

# 35
 ooooh! Колежката ми (с която прекарвам повече време на ден в офиса, отколкото със семейството си) е точно такова мрънкало... Наложа ли й пълен игнор, изпада в тотална драма, че губи ценен слушател или потърпевш за глупостите си.
Лошото е, че по странно стечение на обстоятелствата ни е офис-мениджър и всичко се отразява на организацията на работата на всички нива...  #2gunfire Положението е неспасяемо!

Общи условия

Активация на акаунт