Страхувам се от съпруга си :(

• 8 383
  • 70
  •   1
Отговори
Здравейте, накратко ще опиша какво ме е довело да имам страх от съпруга си.
Той..има страст към алкохола. Не се напива често, но когато се напие става много заядлив, избухлив и опасен. Виждала съм го в яростни състояния, когато чупи, блъска, раздава юмруци в стените и хвърчи кръв. Избухвал е скандал между него и сестра му, баща му и т.н. стигало се е до полиция. Имам страхова невроза от мъжа си. Не издържам. Постоянно ме е страх да не се напие. Когато започне да пие аз се разтрепервам неконтролируемо. Имам нужда от помощ, огромна нужда. Как да се справя с това. Една бира да изпие и ме е страх, започвам да се дразня с него да не пие и той прави на пук.. Как да се справя? Как? постоянно си мисля, че ме чака лош живот, изпълнен с пиянски скандали и прочие. Как да преодолея това, не зная. Станала съм много заядлива, постоянно му натяквам за този алкохол и той се дразни много, особено когато пие само една бира..или хич не пие. Тръгним за някъде, аз му напомням да не се напива. Идва празник аз пак започвам да му "опявам" да не се напие. Където и да отидем аз съм на тръни, не се забавлявам изобщо. Аз просто се страхувам..Хора, полудявам ли. И сега ми се е свило гърлото. Втренчвам се в него и му броя чашите, когато започне да пие. Дайте съвет, какво да правя, как да постъпя? Заради един страх да разруша семейството си, не искам. Имаме и дете. Бракът ни е от три години.

# 1
Извинявай,но звучиш като мазохист.

# 2
А той знае ли, че се страхуваш и че е изградил такъв непреодолим страх в теб само за 3 години брак ????  Shocked

# 3
  • близо до Кресненското дефиле
Бягай , накъдето ти видят очите !

# 4
Първо-не му опявай без повод. И мъжете и жените са склонни да правят напук, ако им мънкат за нещо и им забраняват. Второ- явно е от агресивните след приемане на алкохол- ще му трябва професионална помощ. И трето- ако се страхуваш не виждам защо оставаш с него. Ако живееш в страх с един мъж кога точно би те ударил..наистина си е мазохизъм. Просто действай.

# 5
Здравейте, накратко ще опиша какво ме е довело да имам страх от съпруга си.
Той..има страст към алкохола. Не се напива често, но когато се напие става много заядлив, избухлив и опасен. Виждала съм го в яростни състояния, когато чупи, блъска, раздава юмруци в стените и хвърчи кръв. Избухвал е скандал между него и сестра му, баща му и т.н. стигало се е до полиция. Имам страхова невроза от мъжа си. Не издържам. Постоянно ме е страх да не се напие. Когато започне да пие аз се разтрепервам неконтролируемо. Имам нужда от помощ, огромна нужда. Как да се справя с това. Една бира да изпие и ме е страх, започвам да се дразня с него да не пие и той прави на пук.. Как да се справя? Как? постоянно си мисля, че ме чака лош живот, изпълнен с пиянски скандали и прочие. Как да преодолея това, не зная. Станала съм много заядлива, постоянно му натяквам за този алкохол и той се дразни много, особено когато пие само една бира..или хич не пие. Тръгним за някъде, аз му напомням да не се напива. Идва празник аз пак започвам да му "опявам" да не се напие. Където и да отидем аз съм на тръни, не се забавлявам изобщо. Аз просто се страхувам..Хора, полудявам ли. И сега ми се е свило гърлото. Втренчвам се в него и му броя чашите, когато започне да пие. Дайте съвет, какво да правя, как да постъпя? Заради един страх да разруша семейството си, не искам. Имаме и дете. Бракът ни е от три години.
Изчакай в някой пиянски пристъп да ти счупи някой крак,ръка,а защо не и да те утрепе по погрешка.Обаче намери предварително някой който да обясни на детето ти,че си търпяла само за да не разрушиш "семейството". Laughing                                                                                                                                                                                                                                                   Момиче,курвалъка е до време,ама алкохола е до гроб.Щом човекът си има проблем или най-тържествено ти обещава да не пие(и спира)или си обирай крушите и си оправяй живота докато е време

# 6
  • Пловдив
За миг си представих ситуацията, че се взирам в питиетата на мъжа ми, че даже ги и броя...и това е съпроводено със страх от последствията  ooooh!. Ами не е като да из...а съседката. И последното е неприемливо, но поне няма да има извадени очи.
Говори с този човек. Кажи му, че те е страх. Страх те е от него когато употреби алкохол. Как така ти си живееш в паниката и притесненията, а той необезпокояван си се налива  newsm78 ? Сигурно си много смела жена!?

# 7
Когато е трезвен и спокоен, говорила ли си с него по въпроса за страховете ти?

# 8
  Когато не е пил ,как се държи с теб?Виждала съм такива мъже,много е неприятно.Тази агресия е последствие от нещо,опитай се да я разбереш от къде идва.Опитай да промениш нещо,говори,заплаши го ако трябва,че ще се разделите,защото имам чувството ,че започваш да свикваш с това негово поведение.Не позволявай да продължава така.

# 9
Заради един страх да разруша семейството си, не искам.

Не ти разрушаваш семейството, а той. Явно страхът ти е основателен.
Когато е трезвен може и да е душица, но факт е че когато е пиян е неконтролируем. С това не знам как можеш ти да се справиш, ако той не иска. Плюс това имате дете и само ако за миг помислиш - искаш ли то да става свидетел на скандали, сцени, побоища...?

# 10
Мнооого рядко давам подобни съвети, но в случая ще те посъветвам да се отървеш от него. Освен, ако той не реши твърдо да се лекува.
Не си съсипвай здравето и психиката, както и тази на детето ви.
Единия страх, както казваш  никак не е шега работа.

# 11
  • на чист въздух
проблема ти е сериозен.опитай се да поговориш с него на трезво без да му натякваш за пиенето.в такава ситуация трудно се дава съвет.много зависи и от неговият характер.ти сама можеш да решиш как ще постъпиш.дано не ти и посяга .

# 12
  • София
А твоите родители къде са в цялата картинка? Те знаят ли какво се случва? Ако знаят как реагират?
Не можеш да оставаш в тази среда. Ако можеш, прибери се при родителите си, изискай тяхната подкрепа!

# 13
  • Варна
Ще ми се да напиша:"Къде бля, преди 3 години?"
Вярно любовта е сляпа, ама с тази модерна техника, сега
поне с едното да беше прогледнала...

# 14
  • София
Този въпрос за "блеенето" няма никакъв смисъл. Човек в такава ситуация се "сварява" неусетно, защото нещата не се влошават от днес за утре, а започват бавно, полека и незабележимо - напиване и скандал два пъти в годината, после при всеки празник, после при всеки проблем...

Общи условия

Активация на акаунт