Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 343
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
plamak и аз смятам че трябва да я подкрепим,даже смятам да я последвам и да отъпча пътя Grinning,само дето търся пари но нещо не успявам.Не се шегувам,вече имам покана от клиниката но е скъпичко и ми се закучиха нещата.Само да ида и резултата да е положителен,поне наполовина на това което четем в сайта им,целия свят ще разбере Hug

# 151
Здравете! Имам въпрос към Neli1212.
Моля те сподели как правиш този масаж на 3-5 прешлен икак ги улучваш точно тях.Моят син е много слаб в ръцете и бих искала да пробвам освен ако нямате информация че е противопоказно при епилепсия.
Благодаря предварително!
Относно израелското лечение подкрепям идеята пътят да се извърви и тези които са вече вървят дано  да споделят какво срещат по него.Ще очаквам с нетърпение инфо по темата.
Бъдете здрави всички!

# 152
Не се чувствам "домакин" в темата, обаче това е публично място и всеки може да си пише, стига да е интересно за другите...
plamak,тази тема е на всички, никой не е "домакин".
Малко мнителност не е излишна никому, от опит го казвам и продължавам да твърдя, че първата публикация на wiki07 ми направи лошо впечатление,но това е мое мнение и се извиних.
Никой на никого не е забранил да пише, ти казваш, че е публично място и аз изразих моето мнение, другите също.
На тези, които вярват в този вид лечение, пожелавам успех, съжалявам само, че малко хора биха могли да си го позволят.
И друго, ако аз подложа детето си на терапия, лечение и т.н, при което моето дете покаже неочакван напредък за кратко време, повярвайте ми лесно от написаното от мен ще разберете радостта и щастието ми, което аз не усетих в тази публикация.
Но хората са различни, пъстър свят, затова ще очаквам много щастливи мами да споделят за децата си.

# 153
Никой на никого не е забранил да пише, ти казваш, че е публично място и аз изразих моето мнение, другите също.

Ама разбира се.Всички тук знаете колко сме близки с ajeliya ,но ето на,аз вярвам тя не ,това обаче не пречи да се обичаме много,ама наистина много и да се разбираме прекрасно HugНо всяка от нас се бори по собствен начин и е добре да се разбираме Hug

# 154
Здравейте!Манка къде точно се намират ми показа рехабилитатора,като наложи моята ръка за да имам ориентир.За съжаление не знам дали е противопоказно при епилепсия,предполагам,че при всяко детенце е различно,но ние в началото не си служихме с дясната ръчичка изобщо.Тя бе постоянно свита в лакътя и стисната в юмрук.Предполагам,че рехабилитаторът ви ще ви насочи най-добре,ние правим масаж на 4 пръста на тила-за ръчичката и 4 пръста над опашната кост за крачето.

# 155
  • Варна
Аз знам че нервите за всички части от тялото започват от гръбначния стълб.Гърбът можем да го разделим на няколко части-малко под врата се намират нервните окончания за ръцете ,малко по надолу е за гърба(да може да се задържаш изправен)и най долу е за таза,който спомага за седежа и вървежа.според мен масажите по цялата дължина на гръбнака са много полезни . Simple Smile

# 156
ajeliya , ~Ина~ и другите майкиHug   Hug   Kissing Heart
Тук си пишем, защото НЕЩО общо ни събира  Confused  Вярвам, че можем да си помагаме!
Аз в момента се боря  с интегрирането на училището и учителите към специалноТО си дете. Оня ден видях как точно върху нея, която е освободена от ФВС, се демонстрират упражненията в часа  Shocked

# 157
  • варна
 Пламък, а може би това не е лошо Thinking Детето как се е почувствало, може пък да е добре да участва, колкото може.

# 158
Пламък, а може би това не е лошо Thinking Детето как се е почувствало, може пък да е добре да участва, колкото може.

И аз точно това си помислих!  Thinking plamak, а в кой клас е дете то ти? И аз си мисля, че нещо, което ще е трудно и непосилно за него няма кой да го кара да ги прави. Аз особено в по долните класове много съм се радвала да провя упражненията с моите съученици  Simple Smile а в по горните класове не съм ги правила, защото не съм могла  Grinning бяха твърде трудни  Wink

# 159
Тя идеята да участва заедно с децата, доколкото може, е много добра даже. Представих им медицинско удостоверение от ЛКК, за да няма проблеми при външно посещение, да не се налага да обясняват какво им е казала майката и защо не може детето да им покрива нормативи.
Устната ни уговорка с учителките беше да играе по-леките упражнения, които не са силови и натоварващи. Мислех си, че Іви клас ще играят на "великани и джуджета" и ръце-горе-долу-встрани, наведи-изправи, клекни-стани... такива. Обаче мин. седмица си идва и казва: правихме шпагат! Аз   Rolling Eyes  В понеделник, когато присъствах, показваха упражненията чрез нея - учителката /60+/ (тя е заместваща в момента) няма да легне и да мята крака , но Плами заемаше едни такива супер неправилни позиции на гърба, със свити ръце в лактите, вместо изпънати за опора...Другите и те... smile3555 Пълна пародия е това физическо, ама много полезно било. Да ви кажа ли как направи Плами кълбо? .........мииии никак. Наведе се, подпря ръце и колене на постелката, дупи се, дупи се и нищо. Учителката не посмя да я търкулва напред и се отказаха и двете.
Днес получих позволение да влизам в часовете за известно време, за да и помагам, че и с другите предмети сме "напреднали", та по физическо мисля да ползваме шведската стена и каквито там имат уреди, а за после ще мислим после.

# 160
  • варна
 Пламък, представих си ситуацията и ме досмеша, но мисля ,че не е лоша за детето. Hug То и в класа на големия ми син ,дето си е здрав, физ. възпитание е пълна пародия, тъй че нищо ново Joy Просто си имала късмет да видиш какво правят. Според мен детето си е наистина добре да прави гимнастика с тях, ако ще да е криво-ляво защото така се чувства заедно с другите.
 Аз като съм си мислела за бъдещето, все ме е страх, да не седи някъде самичък, докато другите ритат топка, и затова ми се видя хубаво че така е направила учитеката при вас.
 Нели, много се радвам, че сте напреднали, дай боже на всички!
 Благодаря ти че отговори на въпроса ми. Термогела го зная на краката слагаме такъв, а масаж му правим редовно на гърба навсякъде.

# 161
Много ме заинтригувахте с масажа.Някой може ли да ми обясни или това е нащо което трябва да се покаже.
Никоя рехабилитаторка не ми е обяснила поне че от такъв масаж може да се постигне нещо, може би защото моето дете е хипотонично.

# 162
манке, моля те почисти си кутията, не мога да ти отговря на лични...........

# 163
 Хиляди извинения.Готово е вече.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт