Турски език за начинаещи 5 - Хош гелдин

• 72 976
  • 515
  •   1
Отговори
# 405
 :hug:Selyam kızlar !
Във връзка с настъпилите климатични промени се сетих да попитам можете ли да ми кажете как се превеждат : "лапавица" и "суграшица"
Предварително благодаря !

# 406
В саундрака на филма Мечтатели пускат една много приятна песен, която замършва с Миранда, Миранда. Някой може ли да даде линк към видеоклип с нея, или поне името й на турски.

# 407
В саундрака на филма Мечтатели пускат една много приятна песен, която замършва с Миранда, Миранда. Някой може ли да даде линк към видеоклип с нея, или поне името й на турски.

Казва се Bir Anda
http://www.youtube.com/watch?v=CMgomoUg75Q

# 408
Благодаря, Фльор!  bouquet Да си я слушам от време навреме.

# 409
Съжалявам , че чак сега видях тази тема....  Може ли и мен да ме включите, обещавам да наваксам бързо  bouquet , моля  Praynig Praynig
Hug

# 410
 Hug Merhaba kızlar
Отново не мога да се справя с една дума , трябва ми как е пломба на зъб .  Един ми каза " kablama " , но това повече ми прилича да е "коронка " .

# 411
Hug Merhaba kızlar
Отново не мога да се справя с една дума , трябва ми как е пломба на зъб .  Един ми каза " kablama " , но това повече ми прилича да е "коронка " .

kaPlama = фасети

Diş dolgu = пломба

Wink

# 412
 Hug Merhaba kızlar !
Може ли да ми кажете как ще се преведе " под смисъл " . Аз го написах "altında anlama " , но не съм сигурна дали е вярно . Thinking
Втората ми молба е за някакъв линк или актуална информация за университета в Шумен - турска филология . Тъй като на официалният сайт почти нищо няма . Срокове , цена на обучението , върху какъв точно материал се държат изпити , има ли задочна форма на обучение и др.
Предварително благодаря .

# 413
за филологиите е 225 лв на семестър, има и задочно-цената е същата. не разбирам какво имаш предвид под срокове... ако те интересува нещо по-конкретно - има телефони за връзка с университета в сайта

# 414
Моля за малко помощ ,някой да ми преведе това ако е нецензурно може на лични.  (sizi tanımak isterim.)

# 415
Моля за малко помощ ,някой да ми преведе това ако е нецензурно може на лични.  (sizi tanımak isterim.)

"Бих искал(a)(Искам) да се запозная с вас."

Peace

# 416
  • В Европа!!!
Ееее ама как съм ви изтървала  ooooh!.Страхотни сте,ще се присламча към вас като се постарая да ви изчета отначалото  Peace.
Така да имам желанието да мога да говоря този език  Hug но знам само три дежурни фрази  Embarassed.

# 417

"Бих искал(a)(Искам) да се запозная с вас."

Peace

МНОГО БЛАГОДАРЯ

# 418
емка бадемка, иска да те опознае човека  Wink  (tanımak / tanışmak   Blush)

# 419
 Hug Merhaba kızlar !
Срещнах думата "nehriz" и ми се струва , че от всичките китки които бяха на картинката това ще да е хибискус . Но речника не го превежда - отново . Бих те ли ми казали успях ли да позная  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт