Отговори
# 15
E не е истина, не живеем ли в една малка скапана държава9не говоря за родината), пък още по малко в един град който е колкото един квартал на някоя друг европейски град. Не мога да повярвам просто...едни дават други не дават - за растрел са всички!!!Щото много големи майчински взимаме та и това дето уж ни се полага да не ни го дадт #Cussing out
Само за инфо да ви кажа че днес питах в Цибалаб и ми казаха че изсл. струва 47 лева  Shocked е те вече ме разбиха!!! За васермана си платих 12 лева

Дани, писали сме заедно постоватге си...
А какво казва майка ти защо е така?

# 16
Ами според нея джи-пи-то не е задължено да ти ги пусне изследванията по каса.Но някои лекари го правели по своя преценка.Според нея-защото нашето джи-пи и майка ми са стари познати...един вид ни ги е пуснала като на "свои хора".Но аз не мисля,че е така,на всички майки тук от нашата ясла,с които съм говорила,са им ги пуснали по каса,явно тук в Пловдив е така...

# 17
  • Страната на чудесата
Имате право на направление за чревни паразити-фекална проба и скоч лента-по ЗК, но е веднъж годишно.

# 18
Ние тук явно сме най-облагодетелствани. Васерманът е 6 лв.
И нашите направления бяха 3 на брой - 2 за акото и 1 за кръв/урина

# 19
  • Бургас
Лилита, сигурна ли си, че трябва васерман. В моята бележка (от медицинската сестра на градината) не фигурира това изследване?  Thinking

# 20
  • Страната на чудесата
Васерман е задължителен за ясла при нас (9ОДЗ София)

# 21
  • София
казаха ми , че само тази работи със здравната каса - бодибакт на ,,пиротска,,

# 22
  • Страната на чудесата
Глупости-и "Рамус", и "Имуно-Хем" също работят-пуснах ги във Имуно-Хем, че ми е близо, а те по служебен път ги придвижват до "Рамус"(имат някакво споразумение)

# 23
Лилита, сигурна ли си, че трябва васерман. В моята бележка (от медицинската сестра на градината) не фигурира това изследване?  Thinking

Възможно е. Аз говоря за яслите, там го искат. Simple Smile За градината на дъщеря ми не помня да са го искали.

# 24
  • Бургас
Aaaaa, ти за яслите ли говориш. Възможно е тогава.  Hug
 Ух, олекна ми на душицата ... Изпитвам вече ужас от всякакви бодежи.  Sick

# 25
Правихме изследвания днес и ни взеха 23лв. Педито обясни, 4е няма направления за вси4ки желаещи. от яслата искаха и васерман на един от родителите за него заплатих още 8лв и общо 31лв

# 26
Не е вярно. Направих такива току-що и не съм дала нито стотинка, като изключа 20 ст. за бурканчето от аптеката. Освен това ни взеха кръв и урина, също напълно безплатно.

# 27
Един път годишно имате право да направите изследванията с  направления.

Когато сте с направления, от лабораторията може да ви поискат само за вземане на биологичен материал /около 2 лв./
Васермана не се поема от касата /семейният лекар няма право да ви издаде направление/ и родителя си го заплаща по цена на лабораторията.

Майка ми е джи-пи,каза,че на нейните деца-пациенти не дава направления за изследвания за яслата. И много се очуди,когато и казах,че на дъщеря ми джи-пи-то тук в Пловдив даде 3 направления-за чревни,микробиология,и кръв и урина.
lionkata  Hug

Майка ти, вместо да се чуди, не е лошо да си прочете писаните задължения и действащите наредби, за да не се налага да се пускат такива теми във форума и да не се чудят някои майки храна на детето ли да купят или да направят нужните изследвания /защото всички изследвания са около 50 лв., което за нямащия е МНОГО/.
За улеснение на майка ти: http://www.nhif.bg/ Приложение 6 - Дейности на ОПЛ, към НРД.
Извинявам се за тона, но се вбесявам от некомпетентността на някои "лекари", които са спряли да четат, още когато са получили дипломата си.

Очевидно е различно при различните педиатри, до колко благосклонни са да отпускат направления.
ОЧЕВИДНО! И доколко са си прочели задълженията........ за съжаление винаги имат извинение за своята немарливост: "Ама, онези от касата не плащат за това или онова" /не защитавам касата!/, а на нас ни е по-лесно да почнем да плюем по касата, вместо да си потърсим правата и немарливия да заплати за немарливостта си. Съветвам авторката да пусне жалба до районната здравноосигурителна каса, защото днес - 50 лв., утре може и повече да загубим ...

# 28
  • Sofia

Само за инфо да ви кажа че днес питах в Цибалаб и ми казаха че изсл. струва 47 лева  Shocked е те вече ме разбиха!!! За васермана си платих 12 лева

Това е така за съжаление Sad Аз днес ги платих, но и миналата година беше така при тях. Просто някои лаборатории не са сключили договор за чревните изследвания с касата и си ги плащаш, не че личните не дават направление, както е в случая с Цибалаб.

# 29
За майките от жк.Надежда в лаборатория Медирс в 8 ДКЦ на 2 етаж се правят изследванията безплатно.Само за кръвта се взимат 2 лв.за биологичен материал и васермана се заплаща.

Общи условия

Активация на акаунт