Отговори
# 75
ще ми припомните ли кое  изледване колко  време  важи ?

На една от предните страници една мама е написала...

# 76
  • София
би трябвало да важат 2 седмици...но всяка градина си решава за себе си....също и какво ще иска и след какъв период на отсъствие....

# 77
  • в Надежда-та
ще ми припомните ли кое  изледване колко  време  важи ?
-еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити - извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детска градина
-изследвания на кръв и урина - извършени в едноседмичен срок
-медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразено болен - 3 дни преди постъпване на детето в детска градина
-изследвания с отрицателна реакция по Васерман за единия от родителите, извършено в едномесечен срок

# 78
Васерманът важи 6 месеца, според нашата ясла.

# 79
  • София
Васерманът важи 6 месеца, според нашата ясла.

И според нашата.

# 80
Знаете ли в Лора дали приемат направленията?

Лалоратория Лора, на ул. Позитано има договор за тези изследвания със здравната каса и може да отидете там с направления. Аз платих само 2 лв. за биологичен материал.

# 81
  • София, Дървеница
Днес ходих до лекаря за направления за изледвания за ясла...
Отказа ми направление, можело само един път за година . Ако детето навършва 2 г. можело и да се излъже, но сега не     ooooh!
И така в Цибалаб ми излиза всичко скромните 61 лв     #2gunfire      #2gunfire
Кажете друга лаборатория, в която е по-евтино

# 82
  • София
Знаете ли в Лора дали приемат направленията?

Лалоратория Лора, на ул. Позитано има договор за тези изследвания със здравната каса и може да отидете там с направления. Аз платих само 2 лв. за биологичен материал.
мерси...сутринтта по пътя реших да пробвам и в поликлиниката при нас, оказа се че и там ги взимали по ЗК....та си спестих обиколката Simple Smile даже и 2 лв не съм плащала..

# 83
  • Sofia
Днес ходих до лекаря за направления за изледвания за ясла...
Отказа ми направление, можело само един път за година . Ако детето навършва 2 г. можело и да се излъже, но сега не     ooooh!
И така в Цибалаб ми излиза всичко скромните 61 лв     #2gunfire      #2gunfire
Кажете друга лаборатория, в която е по-евтино

Само в ЦИбалаб не. Освен че е скъпо, паразитите, които изследват, не са тези, които искат от ХЕИ за градините, а именно - хелминти и протозон. Изследват някакви други - Кандида и Салмонела. Аз се опарих, върнаха ни първия ден от детската градина. Върнаха още деца, всички с изследвания за паразити оттам. Занесох ги в ХЕИ след това, там в тяхната лаборатория всичко струва точно 8 лева, стават за 24 часа. Освен това те са тези, които изискват именно тези паразити от градините, те са и проверяващите. За догодина ще знам и си имам едно наум. Даже си мислех да пусна тема във форума.

# 84
  • София
аз миналата година в цибалаб пусках, казах че са за детска градина и си  бяха точните, не сме имали проблем.

# 85
На мен личната ми обясни,че здравната каса плащала за паразити точно колкото струва самото изследване/без печалба за лабораторията/,колко е вярно не знам,но каза,че и само 2 лаборатории ги правят с направление,на Позитано и на Пиротска.А за Цибалаб ,не сме имали проблеми да ни връщат или нещо такова,миналата година ги правихме там. Grinning

# 86
А някой може ли да ми каже в Лора за колко време стават готови изследванията за чревни паразити?

# 87
10лв - паразити Rolling Eyes
8лв - васерман
1лв - кръв и урина

# 88
ПОСЛЕДНО-ПАРАЗИТИ В РАМУС БЕЗ ПАРИ,ВАСЕРМАН В ПОЛИКЛИНИКАТА  7ЛВ.,КРЪВНИ-2 ЛВ.

Общи условия

Активация на акаунт