Туп, туп сърчице, имаме си МАРТенче!!! (12)

• 10 998
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро момичета!

Камъче четох за такива болки в ръцете някъде из една от книжките ми. Ама не мога да си спомня на какво се дължаха, като се прибера довечера от доки ще погледна и ще ти кажа. На мен пък взеха да ми изтръпват ръцете и краката нощно време. Това не ми се е случвало от дете...

Нин ти да не спиш през деня та не можеш да спиш през нощта?

feniks10 всичко наред ли е при теб? Браво на Мамма, че ти е дала координатите!

Аз малко се разстроих днеска понеже мама ми каза, че почва работа... а аз се надявах да я хвана да дойде при мен да ми прави комапния... Нали мъжа ми заминава за Англия, пък аз трябва да стоя тука да работя до Коледа... И сега ми е много криво, защото ще трябва да си стоя самичка и  то в 6ти, 7ми месец... Малко си поплаках... А днеска цял ден съм по някакви супер тъпи срещи в работа и не знам как ще издържа.. на ФМ чак в 18:00 следобед...

# 136
  • Варна
 Tink вчера май всички сме си поплакали Simple Smile) Няма страшно нали ние във форума сме тук, аз сега съм сама и ми е много кофти разбирам те, мисли за нещо хубаво, тъпите ти срещи ще минат няма къде да отидат, и ще видиш че на ФМ всичко ще е наред. Как искам и аз да прескоча тоя период с първите три месеца, а аз имам още цели 3 седмици а и прегледа ми е чак на 14.09 и предполагам ще ми направят тогава първата ФМ - не издържам ама стискам зъби и си казвам да съм по търпелива, ама не става........ #Cussing out #Cussing out

# 137
четох за такива болки в ръцете някъде из една от книжките ми
...
На мен пък взеха да ми изтръпват ръцете и краката нощно време.

Това са неприятни, но съвсем нормални усещания по време на бременността.

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=45

Изтръпване

Случва се често, особено нощем, в резултат от притиснат нерв ръцете ви изтръпват. Раздвижете се, за да възобновите кръвообращението, и сменете позата.

Спазми

Също се случват често, предимно нощем. Може да са много неприятни. Често пъти са признак за малък недостиг на витамин В или на магнезий.

През третия триместър може да се появят и крампи, които може да са признак за недостиг на калций.

# 138
  • ГО
Чакането, независимо за какво е изнервящо.

Tink, не се разстройвай, мила. Вярно, че сега ти е мъчно и криво, разбирам те. Бързо ще мине времето.
Ще стискам силно палци довечера да се похвалиш с хубави новини!!!!
Вие в Германия ли мислите да се гледате с бебо?

didipeicheva, и теб те разбирам. Миналата седмица като исках да ида на преглед и док, като ми каза да изчакам до тази не знаех къде се намирам от напрежение. Ще минат, ще види че всичко ще е наред.

С първото дете бях за края на месеца (март) определена и в отчетните теми все последна. Другите минават им прегледи и т.н. аз чакам края на месеца. Бебета се родиха и забравиха, аз чакам още. Все последна. hahaha hahaha hahaha

# 139
Амиии през деня да спя...това не е било никога и няма как да стане още повече сега когато имам дете Joyлелеее изперках вече и ако ви кажа каква съм свежарка няма да вярвате Crazyама пък си мечтаех с тази бременност да ми се спи да ама не Joy

# 140
  • Варна
kama4e същата работа, аз съм края на март, вие повечето се изредихте а аз си чакам и чакам и това изнервя малко нещата, после и за раждането ще е така всички ще родите, пък аз ще чакам, че може и април да се роди знам ли Simple Smile) Знам, че всичко ще е наред, но усещам съвсем лека болка ниско долу и ще изпия един Нош па за всеки случай Simple Smile))

# 141
  • ГО
Аз за сметка на Nin, си поспивам и през деня с детето. Като тръгне на градина другата седмица не знам дали ще е така, но сега си полягвам. Нощем си спя, абе заспала работа.

Забравих да кажа, док ми каза, че през 13г.с. бебетата започвали да чуват и също така каза, че няма нищо глупаво в това да говорим на коремите си.

Относно плакането, мисля, че няма нищо странно или лошо в това. Аз също си поплаквам често. Понякога даваме детето на свекърва ми, живеем през апартамент, но като се прибера в тихия дом и започвам да плача. Мъчно ми става за него.

didipeicheva, точно за това говорех

# 142
  • София
Добро утро и от мен.

Аз вчера заспах в 8,30 и спах до сутринта с няколко кратки събуждания (за тоалетна). А пък сега от лекарствата съм като ударен самолет - на всичките пише, че имат такова влияние, а аз съм силно податлива. сега ще си ляган да чета мечо пух, че вече не ми се четат книги за големи Grinning

Тинк, ние ще бъдем с теб с теб, не се  разстройвай. довечера като видиш бебчо и ти кажат, че всичко е наред ще бъдеш страшно щастлива.  Hug

didipeicheva, може би е изнервящо да си от последните термини, но пък така виждаш през какво преминаваме и си подготвена. Да не решиш да ни оставиш и да отидеш при априлките да се перчиш колко си напред  Laughing Hug

# 143
Здравейте, реших и аз да се представя в тази темичка, до сега само надничах тук. Hug
Бременна съм от ин витро - първа бременност, това е една доста дължго чакана бременност, според първончалните изчисления терминът е на 17.03.

# 144
Добро утро и от мен,
Тинк-довечера ще стискаме палци на прегледа.
Добре дошли на всички нови мами и успех на всички,
на които им предстоят прегледи тези дни.

# 145
  • Варна
ahoney  нямаа спокоо тук съм ще си чакам реда, вярно е поне знам през какво минавате и на кого какво са казали. Хубавото е че споделяте как са манали прегледите, и така не се шашкам за всяко нещо, вече съм по добре, сега бях пред огледалото да си видя коремчето ами много е странно да ви кажа, и расте по диагонал отдолу нагоре, абе луда работа, и вече наистина видях осезаемо как ми растат гърдите............и обещавам след моята консултация след 18 дни да пиша с големииии подробности как е минало, а и кажете какво сте разпитвали докторите си, че аз хабер си нямам какво да го питам, а пък той е мъж все пак и не е много приказлив, пък и аз се притеснявам Simple Smile)) Blush

# 146
  • ГО
kali 7, честито и лека бременност! Добре дошла! Hug

Аз отивам да чистя. До скоро Wink

# 147
Момичета вижте какво намерих -инфо за всички болници.
ІІ Градска - там си заслужава ако имаш уговорка с д-р Калев. Много момичета са страшно доволни от него. Отделението е чисто, поддържат доста добра хигиена и имат много строги правила за посещение.  Не допускат бащата по време на раждането.

Болница Токуда – голям хит и има страхотен наплив. От акушер-гинеколозите само един-двама са с голям опит, но при тях е най-трудно да се попадне. Раждането там е доста скъпо, въпреки че работят със здравната каса, защото се плаща за избор на екип. Нямаш ли уговорка с екип, не можеш да раждаш там. Когато се уговаряш с екип, той се наема да е на разположение по всяко време, денонощно. Поради тази причина, повечето лекари израждат чрез секцио, за да могат да си планират времето и по-рядко приемат да водят нормални раждания. Миналата година имаше голям наплив от раждащи и нямаше достатъчно легла в родилното отделение, за това част от родилките бяха в друго отделение. Дано тази година да са успели да се организират по-добре, защото оборудването и неонатологичното отделение си заслужават. Важно е да напиша, че те не изпращат недоносени деца или такива, изискващи специални грижи в МД, а сами се грижат за тях, защото имат необходимата апаратура, която вероятно е и по-добра от тази в МД.

Света София /бившата Тина Киркова/ - за там могат да се чуят доста противоречиви мнения. Много лекари израждат там като наемат родилна зала. Не съм сигурна, но мисля, че само в там има такава практика. Ако избереш вариант, при който външен лекар да те изражда там, имай предвид, че ще се сблъскаш с лошото отношение на персонала. Мисля, че това е единственото място, на което можеш да си платиш за водно раждане. Стаите са обновени, но преди доста време и вече не са особено добри. Някои казват, че поради близостта с кв. Факултета, там раждат страшно много ромки, но тях ги има във всяка болница. Иначе светилата в Тина Киркова са Ташкови – баща и син. Не съм сигурна, че бащата още работи, поради здравословни проблеми.

Света София /на Мазнейкова/ - там има добри условия за родилките или може би е по-правилно да кажа, че осигуряват известен комфорт. Най-големият специалист там е Мазнейкова, която има впечатляваща колекция от дипломи, квалификации, специализации и т.н. . Тя обаче не поема често раждания, а и цената е доста висока. Друг е въпросът, какво е отношението й към пациентите й, дали все още се радва на добър имидж и дали си заслужава да се дават толкова пари за раждане при нея. Другите лекари, работещи там не винаги приемат уговорката да са на разположение и често се получава така, че родилките раждат при който е на смяна, а не при когото искат. Трябва да се направи допълнително проучване за техниката, с която разполагат за бебета, които имат някакъв проблем, защото съм чела противоречиви мнения по този въпрос.

Майчин дом – това беше моят избор на място за раждане. Всъщност гинекологът ми беше абсолютно категоричен и непреклонен, че трябва да раждам именно там, защото не съм родилка “по учебник” и го беше страх, че може да имам трудно раждане.  Неговите доводи бяха, че там поемат най-тежките случаи от цяла България, така че имат опит с трудни и непредвидими ситуации. Освен това АГ-то е най-голямото в България и има наистина много лекари по всяко време. Неонатологичното отделение също се счита за най-доброто, което никак не е за пренебрегване. Всъщност другите АГ-та, транспортират недоносените деца и тези, които изискват по-специални грижи в Майчин дом, което определено е доста стресово за новороденото, пък и е загуба на време, през което детето може да получава необходимите му грижи. Това, че Майчин дом е в двора на Медицинска академия и че лекари-специалисти от всички области са на 5-10 минути разстояние и при нужда могат да се отзоват незабавно, също е голям плюс.
Ако имаш уговорка с лекар и платиш за избор на екип, след раждането, ще те настанят на 12 етаж, където е правен ремонт е приятно. За ВИП-стая се плаща доста преди раждането, защото са доста търсени.
Голяма особеност на МД е, че децата са при родилките през цялото време. Аз родих секцио, така че ми дадоха една нощ време, за да се съвзема. След това детето беше при мен постоянно, което от една страна е много хубаво, защото можеш да пробваш да го кърмиш постоянно и да му отделяш доста повече време, отколкото, когато ти го водят за по час, в определено време. От друга страна обаче е доста стресово, особено за родилките без опит. А ако бебето е по-ревливо, няма спане, няма почивка. Не че като се прибереш вкъщи ще има, но стреса и болката от раждането са твърде големи и като се прибави стреса от ревящото бебе, си става страшничко. Аз много се шашках и в момента, в който заревеше дъщеря ми и аз почвах да рева, от страх, че нещо не правя както трябва. Ама доста си поревах. Беше ме страх дори до тоалетната да ида, за да не я оставя сама.

Ще се поровя пак из другите темички,ако има нещо да го копна.

# 148
Добро утро и от мен момичета Simple Smile
Добре дошли на всички нови мамчета. Много се радвам, че се увеличаваме. Кога ще изпишем колко мами сме и колко бебета чакаме на първа страница като другите. Ние май още нямаме близнаци май?

Аз да ви се оплача, в петък съм на лекар, но притесненията започнаха. Гърдите вече трети ден не ме болят, само са чувствителни при допир и от вода, но я няма тази болка от която не  ожехда спя по очи. Слава богу вчера повръщах / не за това, че съм повръщала разбира се/ и се надявам това да са си ми част от симптомите Simple Smile, дано, дано , дано, че много се притеснявам. Да идва тоя петък! Тази нощ дори сънувах, че съм на лекар и изобщо не ме преглежда! Само страхове, искам да си го видя бебто ка плува там и да се упокоявам вече.  

# 149
hiki_miki не се притеснявай,всичко ще бъде наред.
И мен не ме болят вече гърдите,както преди.

Общи условия

Активация на акаунт