Септември`09 - 42 - Септември наближава, а бебешката ни дружина се увеличава.

• 11 035
  • 273
  •   1
Отговори
# 210
Честито на еlectra!!! Да е жив и здрав малкия Мартин, а на мама - бързо възстановяване!!!

# 211
Ех, само такива новини да се чуват!

baloni    Честито бебче на мама Електра. Да ти е жив и здрав малкият мъж и много да те радва.   baloni

# 212
ейййй ето го и днешното бебенце!!!!
Честито на мама Електра!!! smile3525 Много радост и късмет за Марти, а на теб бързо възстановяване!
Набързо да споделя резултатите от вчерашният преглед, много съм доволна!!! Доктора ми каза че няма да имам никакви проблеми да родя нормално, въпреки хернията, бебешонката е около 3 кг не е много едра което е добре за моите размери. Само ме предупреди да не взема да раждам на 05.09, че бил на кръщене Shocked! Дай Боже да не се случи Praynig! Каза ако не съм родила до 09. ще трябва да ме качи на магарето да ме прегледа ( аз му викам стола на късмета защото #Crazy) Поне вчера се отървах от стола и сега се моля бебка да излезе преди 9 та да ми го спести (едно човъркане по-малко), ама на нея май спря да и се чува за излизане  newsm12

# 213
Здравейте, и от мен.
Честито на мама Electra smile3504
Да са живи и здрави и двамата, на мама бързо възстановяване.
Относно коликите гледам че поръчвате лекарства и искам да попитам какво ви е мнението за една бабешка рецепта със сварени зърна от копър?
Аз лично съм доволна от тази рецепта. Никога не съм давала разни капки. То зависи от самото бебе: колко са силни коликите. На Ани и бяха слаби и копъра помагаше, но на моя братовчедка на бебето даваха по-силни отвари: от анасон или от джоджен.

# 214
Честито на Електра! Да и е жив и здрав малкият голям юнак, а на мама-бързо възстановяване!  
Venilove, при мен предната седмица бебчо също се беше настанил седалищно, при все, че почти 2 месеца преди това си беше с гланичката надолу. Лекарката веднага започна да говори за секцио и аз се изпопритесних. За този метод с масажа ми каза, че вече почти никой не се наемал да го практикува. Десет дни правих едно упражнение с лазене на колене и лакти и от време на време съпругът ми с едно фенерче ми светеше по корема, защото бях чела, че бебетата усещат светлината и тя ги провокира да я проследят. Не зная дали ние го излъгахме или просто по някаква случайност, бебчо вчера си беше сменил позицията и сега вече спрях с упражненията. Трябва само да лежа на ляво и да не правя много резки движения, защото глевичката още не била фиксирана в родовия канал и можело пак да се обърне. Не се притеснявай, винаги има възможност бебо да се обърне сам и в последния момент. Пък и според мен секциото е по-приемливия вариант в сръвнение с тези масажи. Стискам палци ситуацията да се развие благоприятно!  

# 215
Здравейте днес бяхме на ЖК И Беба е вее околко 2400, доки каза че ще е фина мацка Mr. Green /не кит кат майка си/ Laughing Laughing Laughing Laughing май на татенцето се е метнала Simple Smile))))))
ТОновете са в норма, само дето пъпната връв вече е 2 пъти около вретлето, ама доки каза че няма индикации за секцио за сега, ако има проблем в процес на раждането ще се прави ...килата ми вече са достойни за Гинес 95 Simple Smile))  кво да се прави
Честито на мама Electra

# 216
  • София; Дружбето
Имаше още 2 девойки, които днес може да ни изненадат. С нетърпение чакам новини и от тях Mr. Green
  Аз утре ще ходя само за кръвното да ми мерят и се чудя дали да си издействам преглед за разкритие или да си трая Rolling Eyes

mama_Gaci и аз мисля, че днес не ти е ден Mr. Green Винаги отговаярт едни и същи момичета и винаги по-голям процент от отговорите са - ами при всеки е различно. Аз затова се отказах да пускам повече теми там. Един път питах за разликата между нормално раждане и секцио като посочих, че ме интересуват само раждали по двата начина, а не кой кво искал. Е, да ама не. Почна се - аз искам, ма не стана и накрая помолих да заключат темата Crazy щот файда нямаше

# 217
Честито на Електра!!!Много късмет на малкия,голям мъж!!!А на мама бързо възстановяване!!!

Venilove,направо си поискай дата за секцио!Защо трябва да се мъчите и ти и детето!!!А за тези упражнения за които е писала d34,и аз съм чувала!!!Мойта госпожица и тя беше седалищно при последния преглед,надявам се ,като отида на 31.08. да се е обърнала! Praynig

За коликите мисля,че няма ефект от нищо,ако детето си ги има!Може по някакъв начин да се пооблекчават,но моето мнение е,че спасение няма!Станислав нямаше колики,или поне аз не разбрах Mr. GreenМного се надявам и с второто да нямам такива проблеми,че е голяма мъка за детето и за майката!!!

Аз след малко отивам на бебешка визита LaughingПоследния месец само по такива гостита ходя!Да си мина по реда,че после няма да имам време!

Хубав ден на всички!!! Hug

# 218
  • sofia
  bouquetЧестито бебче на Electra!Да я радва много!Как сте момичета?Големи жеги се очертават тези дни...Това не ме кефи хич...Инъче да ви се изфукам ме разминаха и киселините и безсънието и вкаменяването на корема!Дано в оставащите 28 дни да е така,щото съм доста назад с гнезденето...Разгеле днес са ми превели болничните!Ура!Чакам ги близо два месеца и се бях отчаяла.Та ся трябва да обикаляме за тапети...Някой да знае къде в Софето са най изгодни?

# 219
  • София
 Честито на Електра! Да и е жив и здрав малкият мъж, а на мама-бързо възстановяване!  newsm51

Аз успях да си направя педикюр днес, вече съм готова за раждане Laughing, днес отново съм на преглед да видим накъде вървят нещата. На ръцете останах без лак за да не ми се карат.

# 220
Еее честито на новоизлюпеното мамче! Много целувки, здраво и послушно бебче!   bouquet

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 13:48 от bibsy

# 221
  • Габрово
Честит малък мъж на електра   bouquet
Да е здраво и кротко бебе, а на гордата мам бързо възстановяване  Hug

А тези при които нямат признаци на гнездене да не се притесняват- аз и без да гнездя си родих  Mr. Green

Нещо се шашкам с моя апетит тези дни- така не съм се тъпкала и като бременна. Свалих едва 6 кила в болницата и току виж си ги донадя ако я карам така  Crazy

# 222
Честит наследник на Електра   bouquet

Венилов не се притенсявай чак толкова за секциото, не е много по-различно раждане от нормалното. А за чакането 3 години не е вярно. Да, желателно е да минат 2 години, но много от бебетата са родени с малка разлика от по-голямото дете родено секцио. А пък за пазенето, ами то и с нормалното трябв да се пазиш, да не вдигаш тежко и т.н. Голяма част от майките родили секцио още на 6-7 ден си вдигат и тежките легени с пране и количките и т.н.

Валката за гнезденето съм напълно съгласна с теб, нито предния път нито сега ми се е догнездило или каквото и да е в тази посока, а то не остана време.

А при мен новата "екстра" е подуване на десния крак по-точно крака ми отича доста повече отколкото другия крак. Опитвам се да спя повече на ляво, за да мога да освобождавам вените в дясната половина на тялото, но май докато не родя, няма да има спасение.
Айде оставям ви, че отивам да слагам дребчо да спи.  bouquet

# 223
  • София
Честито на Електра! Да е жив и здрав бебето и мамата бързо да се възстановява!
Venilove, аз прочетох много по тази тема, тъй като Ана Мария беше седалищно, но реших, че рисковете са прекалено много и няма смисъл и бях права. Оказа се, че причината тя да не се обърне била прекалено къса пъпна връв, нищо друго освен секцио нямаше да помага. Посъветвам те да не рискуваш. Секциото не е страшно нещо, аз за 3 часа родих, а след 12 часа бях на крака и след 3-тя ден даже и болки почти нямах.
Ние все още се мъчим тука с храненето и недоспиването  Rolling Eyes Ана Мария е мързелива е едвам иска да суче, може да я оставям и 20 мин. на едната гърда и накрая да засуква 5 мл  Rolling Eyes Не знам как ще се оправим по-нататък, засега се радвам, че поне кърмата ми се увеличава, все още давам и добавка, но може скоро да се откажем от нея  Praynig че нещо има проблеми с акането заради нея.
Та това е от нас, като имам повече време пак ще пиша.

# 224
Честито бебче на Електра.Да е жив и здрав

Общи условия

Активация на акаунт