Отговори
# 345
  • На планетата Земя

Секцио сте обсъждали - аз съм категорично "за"................... за детето най-малко травмиращо е именно секциото. .............................бих предпочела да е секцио заради доброто на детенцето ми...

Марпенче, точно с този пасаж на 200% не съм съгласна. Няма нищо по-добро за детето от естественото раждане. Така го е измислила майката природа. Няма нищо случайно във всяка една секунда на естественото раждане, във всяко едно движение на детенцето по пътя му навън, както и времето за излизане, адаптиране и т.н.

Бих казала, че ако няма медицински показания и една майка избере секцио, то мисли само за себе си, не и за детето. За себе си печели излизане на бебето без болка, но после 7 дни й се скъсваш шушоните от неудобство.

Аз нещо не пиша, не знам защо така. Може би защото ми е първи ден МЦ?  newsm78 Надали! Да минат още 2-3 дни и отново влизам в ритъм.

Лека нощ ви желая!  Heart Eyes

# 346
Отдалеч се вижда, че тук сте в настроение  Simple Smile Няма да успявам да влизам през деня във форума тези дни. Вечер ще гледам да наваксвам.

Ех, отворили сте дума и за раждането. Нека се стигне дотам - това си е най-лесното според мен... Изказвам се малко неподготвена (имам опит само със секцио), но за мен бременността, че дори и кърменето са къде-къде по-трудни. Crazy (Сигурно защото не знам какво е нормално раждане, затова съм толкова хепи по въпроса)

На всички лека вечер и от утре - нов месец - нов късмет  Hug

# 347
И аз не се съгласявам с Марпенчето в случая и подкрепям Милето с всичките си крака и ръце!

На мнение съм, че това е първото предизвикателство, което детето трябва да преодолее и първата битка, която трябва да спечели, при всички случай ръка за ръка с майката. Освен това родовите пътища му доставят така необходимите му антитела, предимно за сегмента очи-уши-нос, който го предпазват от инфекции след раждането.

Така че и аз ще се пробвам с още едно естествено раждане, живот и здраве!

# 348
  • София/Кюстендил
Говоря от собствен опит. И двете ми деца бяха седалищно. Големият се роди нормално поради ниското си тегло - 1600 гр. За малкия решиха да ми направят секцио. Въпреки че аз се бях настроила да раждам нормално (болките изобщо не са страшни). В последствие, по време на самата операция се разбра, че е бил с два пъти омотана пъпна връв и шансовете да се роди нормално са били нищожни...

Ето за това говоря като казвам "много по-щадящо за детето"

Лека нощ, банда  Hug Heart Eyes

# 349
Разбира се, че няма по- добро от това което майката природа е решила. Освен изброените от Марги и Миленце аз ще добавя и естественият масаж , който подготвя мъничето да диша самичко когато излезе.

Марпен разбирам и твоя довод. Моето дете беше омотано с пъпна връв около врата. Богославях човека измислил секциото, тъй като, ако бяхме в друга епоха и двечките си отивахме.

# 350
Здравейте милички  Hug
Влизам да ви нагледам за малко. И да си споделя мъката. Днес е поредния лош ден от годината... отиде си още един много обичан човек... малкият ми братовчед. Не успяхме да се преборим с най-коварната болест за съжаление  Cry Cry Cry Спечелихме 8 месеца след тежка операция, но само толкова. Много ми е мъчно. Декември трябваше да навърши 35. Дано душата му намери покой. Дано брат му се справи с болката и мъката и не посегне на живота си, защото след смъртта на баща им преди 10 години има сериозни психични проблеми. Не искам повече да губя любими хора.... много боли... Cry
Съжалявам, че развалям настроението в темата, но имах нужда да споделя с вас. Та вие сте част от моето семейство  Hug
Пожелавам на всички здраве. Ходете на профилактични прегледи редовно, моля ви.

# 351
Ей, пилета  Party За страхотийски неща си говорим, а  Mr. Green Природата го е измислила, прави са повечето пилета  Hug Но и тя както всеки, който измисля нещо, не е гениална. Взема пилето антитела, взема първата си победа в живота, но взема и първите си зарази и първата си болка. Винаги съм казвал - колкото и несъвършени да са, вярвайте на лекарите си. Медицината не е поправителен за Природата, измислена е за да помогне. Не винаги успява, но... кой ли е безгрешен  Hug

Зайче и теб, и всички, най-много ви харесвам усмихнати  Hug От тук до Манчестър кълбета ще правя винаги да сте такива  Heart Eyes До Лас Вегас ще се претурям, няма майтап - просто момче съм  Mr. Green Ама пиши по-често. Когато се боиш от нещо, хората които те обичат се боят заедно с теб. Не ни оставяй така в неведение. Виж Пъпешомроковениякрушовиден Пингвин е друго нещо  Heart Eyes Но това е хубавото, че всички сме различни, а намираме общото между нас, което ни кара да се чувстваме близки  Heart Eyes

Tess  Hug Heart Eyes Hug ти да не мислиш, че не ти ходим по дирите  Blush Знаем, какви са тревогите и какви са надеждите ви, и какви срокове сте си спретнали  Crazy Ще стигнете до ТАМ щом си сред нас нямаш отърване, да знаеш  Hug

Отварям аз пак големия тефтер и ви завеждам наред, 'щото иначе ви изгубих края коя, за какво се сополиви  Hug

Кръщелнице  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не приемай думите ми тежко, но... минете през едни прегледчета, бе пиле. Натисни го твоя Питърчо   Heart Eyes И той е мъж и той душа носи, а на въздържание хич, да знаеш  Mr. Green Ако всичко е наред - любовта си я имате. Ако има проблемче с нейна помощ ще се преборите  Hug Не искам да ти вкарвам вещици в ума, но в нашата борба всички оръжия са не просто позволени, а задължителни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Знам, че ще успеете. Такива сте ни лъчезарни  Heart Eyes Просто не се оставяйте на течението. VanhornЧето ще ти каже как се играят тези игри  Mr. Green трябва да имате повечко аса в ръкавчето  Hug В Румъния видяхме дъгичка, пиле и най-шарената и част беше за теб  Heart Eyes В интерес на истината беше за всички - не ви деля - то па и как бих могъл да го направя  Heart Eyes

Йоси, как така без узо я карате  Crazy Като дойдем на гости да не ми сипеш някое гръцко вино, ей  Crazy "Убих те"  Laughing

caritas-че  Hug теб съм те нарочил  Blush Хайде договаряме се - ние имаме момченце, а вие момиченце  Hug От нас кайсиевата ракия, а от вас... 'беш ли му майката какво можете да ни предложите от онзи "забравен от Бога край" освен момиченцето  Heart Eyes но нейсе и то ще ни е достатъчно  Heart Eyes

Миле-пиле  Hug и на мен ако ми дойде и на мен ще ми е криво, да знаеш  Crazy Ама ти няма да се даваш - да не ти е сефте  Crazy Теб си те заплювам за момченце да знаеш  Mr. Green 'щото ние мислим след момченцето да си имаме момиченце и не смятаме да го оставим неупотребено  Mr. Green Скачайте на педалите с твоя хубостник и до Нова Година да сте се спретнали. ПИОНЕРСКО ПОРЪЧЕНИЕ и на Коледа искам да рапортуваш  Hug Убеден съм, че няма да ми мънкаш  Hug То и как ще си позволиш да мънкаш, като по стар български обичай момчето трябва да е поне две-три години по-голямо от момичето, а ние хич и не смятаме да си поплюваме  Mr. Green

Знам, знам, знам...  Blush ... изпуснах да спомена повече от половината девойки, но  Naughty не е заради специално отношение. Такова имам към всички, така че ще търпите  Mr. Green Хубостта и щастието идвали с траяне, както твърдят старите български източници  Mr. Green

Лека нощ  Hug

Лорка  spoko хората сме създадени странно. Всички сме като купчинка червейчета и всяко от нас е щастливо, когато усеща топлината на другото до гръбчето си  Heart Eyes Когато едно от нас се превърне в пеперуда и отлети всички останали страдаме ужасно от липсата му... Всъщност знам, че не е време за философии - вярвам в тези мисли, но знам, че страшно те боли и просто те прегръщам силно  Hug Hug Hug
Ограничени сме да виждаме това, което ни позволяват чувствата, но това е нашият реален свят... Има моменти, в които дори и Вярата не намалява болката ни   spoko spoko spoko

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 00:25 от Quasimodo.

# 352
Добро утро на всички!!! Първо искам да ви кажа ,че имам смс от Регенцето...много ми харесва как звучи този път има още една седмица до завръщането ,но нека си почине момичето заслужава си всяка минута...днес като и пиша ще я поздравя от вас.
Лорка...безкрайно съм ти съпричастна за болката ...съжалявам за загубата ви...бъди силна spoko
По въпроса за раждането...скоро гледах едно предаване и там казаха ,че когато бебенцето минава по естествените родови пътища е много по добре подготвено и благодарение на това насъбралата се течност в белия дроб се изчиства най- добре ,когато минава през родовия канал и детенцето започва много по лесно да диша самостоятелно...разбира се ако се налага секцио ...нали за това се е развила медицината да помага...не е 18 век...Аз родих естествено за скромните 20 часа , но не помня да съм умирала от болка ...нямах шевове и други усложнения...но помня всеки миг ,когато се показа най- голямото ми съкровище и тези спомени са едни от най вълнуващите в живота ми.Операцията ,която претърпях по късно след извънматочната ако има нещо общо със секциото ,то тогава естественото раждане е за предпочитане 100 пъти...
Мили , и аз имах преди месец такъв странен  цикъл слаб и 2 дни ...нормално било и такива цикли да има от време на време - стрес ,  смяна на времето и подобни също влияят и определено витамин С е помогнал...не се отчайвай ... Hug
Маргаритче, кога ще има нова снимчица на бебоче ? Embarassed
Паполино,Ванхорнче , Фиорче,Илче , Бънка...как са и вашите  preggo
Хубав ден на всички и лека работа ...аз почивам и плета терлички... Hug Hug Hug

# 353
Добрютро, мили кои крушки!  Hug

Лорче, мила, и аз преди половин година се сбогувах с чичо ми, който 9 месеца се бори с коварната болест. Изпитах облекчение, когато почина, защото вярвах, че той е изпитал облекчение, тъй като никога вече няма да изпитва тези нечовешки болки... Разбира се, че ми беше мъчно, разбира се че много плаках, но най-вече заради това, че той трябваше да изтърпи всичко това. След смъртта му започнах отново да мисля за него както преди - за най-силния и весел човек сред роднините ми. Вярвам, че е на по-добро място.  Hug

Съвсем накратко да се върна на снощната тема за естественото раждане и секциото. Абсолютно подкрепям Марпен в едно отношение - почти задължително е при седалищно прилежание детето да бъде родено със секцио, спор няма! И въобще при каквото и да е рисково раждане. Но при положение, че няма противопоказания, е по-хубаво да се роди естествено заради нещата, които споменахме по горе. И не на последно място, тъй като съм изживяла абсолютно същото:
Операцията ,която претърпях по късно след извънматочната ако има нещо общо със секциото ,то тогава естественото раждане е за предпочитане 100 пъти...
Има нещо общо, доколкото има срез на коремните мускули, но при нея не се нарушава поне целостта на матката. Като добавиш и среза на матката, става още по-сложно. Аз лично след коремната операция от извънматочна бях 1 месец вън от строя, чисто физически (няма да навлизам в подробности). Не ми се иска да си мисля, че в това състояние една жена трябва да кърми и преоблича на всеки 3 часа и да върши всички останали неща... И макар че моето раждане си беше със срязване и шевове и почти 1 месец не можех да сядам нормално, пак ще го предпочета!  Simple Smile (Луд не омалява, само се изпотява и пак продължава!  Mr. Green)

Tess  Hug Heart Eyes Hug ти да не мислиш, че не ти ходим по дирите  Blush Знаем, какви са тревогите и какви са надеждите ви, и какви срокове сте си спретнали  Crazy Ще стигнете до ТАМ щом си сред нас нямаш отърване, да знаеш  Hug

Аааа, ами аз нали казах преди няколко дни, че нашият друг девиз, освен "Един за всички, всички за един" трябва да бъде "Забременяване има, напускане на темата - не!"  Mr. Green

Бънка, как е положението? Виждам, че след като са ти изблизали хралупката си по-спокойна, дори си в много добро настроение! Ами нормално - и аз бих се хилила като Пъпеш  Joy ако има кой да идва да поошетва и да посготвя (но по мои указания и рецепти  Naughtyhahaha. Ти кога си пак на преглед?

Нови снимки на най-малкия Пингвин ще има на 15.09 - тогава е следващият ми преглед. Ама както винаги ще мога да я публикувам вечерта. Да знаете, де, да не ме юркате много!  Grinning

Аз си мързелувам и чакам да стане 11,45 ч, за да тръгваме към офиса на моето момче и от там - към Пловдив за концерта на Джон Лорд. КЕЕЕЕЕФ! Та до утре вечер ще ви липсвам, но се надявам вие успешно да поддържате огъня!   love001 newsm10

# 354
Здравейте и от мен!

Днес моето момиченце става на 4 годинки  Heart Eyes Правя опит да почерпя по този хубав случай:

Това е първата картинка, която слагам за почти 5 години във форума Simple Smile 

# 355
Привет, съкровища!  Hug
Хайде, изберете си кафе, според предпочитанията:

Паполино, голяма скица си, с тоя зеленчук ми направи голям масаж на коремните мускули. Радвам се, че всичко е наред и стискаме палци в четвъртък!
Фиорче и Ванхорне, спокойно, милички, нормални са притесненията ви /и без извинения!/, дръжте се, очакват ви само хубави моменти!  Naughty
Добре дошла, Мишанчице, много ни липсваше!
Много се радвам за Квази и пилето му! И аз казвам: „Напред и само напред! Успеха е близо!” Heart Eyes Hug Praynig
Бънии, наблягай на спането, поне тогава сърчицето ти е по-отпуснато! Laughing
Да се включа и аз по темата за секциото – с най-голямо удоволствие бих родила отново нормално. Praynig Няма как да се стресира бебето при положение, че това е естествения вариант. Разбира се, не говоря за случаите в които се налага.
Лори  Hug
Дани, мила, къде е кафето? Naughty Забрави си ти сутрешните задължения! Crossing Arms Благодаря ти за хубавите новини от Регенцето, много ми липсва нашето Слънчице!
И не на последно място, Тесс, да ти е живо и здраво детенцето! Само да те радва!   bouquet
И накрая благодаря на всички, за комплиментите около снимките и скромната ми особа!
Хубав ден, приятели!  Heart Eyes

# 356
Добро утро!
Деми,благодаря за кафенцето! Heart Eyes
Tess ,честита ти рожденничка!Да ти е жива,здрава и много да ви радва! newsm59
  bouquet  bouquet  bouquet
Тортичката е много апетитна eat
Гледам,че сте се развълнували по темата за секциото,Данито-обяснила си много точно  какво се случва с бебето,и аз това го чух от един лекар в Часът на мама на скоро.
Обаче всичко е въпрос на лично виждане и предпочитание Naughty
Лек и успешен ден от мен! Hug

# 357
  • На планетата Земя
Добро утро, ненагледни!

Лорче, прегръщам те, миличка, съжалявам за загубата ти! Съжалявам, че толкова млади хора трябва да напускат хубавия ни свят!  Sad

Квази-дет-ни-пази, благодаря ти за личното отношение и топлите думи. Минорното настроение при мен за щастие трае часове и надявам се, вече няма помен от него. Знам си аз, че не е разумно да влизам в размисли в късните часове, че само ми влизат глисти в главата, ама на!

Упорита съм и устремена като ей това добиче:  Ей са кат забременеем, и оня ми ти емрион кат се загнезди у мене ей така:  и нема мърдане поне девет месеца, па ако требе и повече. И после цвък  още един змей за радост на мама и тати.

Мили, чакаме те!

Тесс, честит рожден ден на милата ти дъщеричка! Да ти е жива и здрава!

Прасковка нещо ми липсва.

# 358
Честит рожден ден на дъщеричката на Теси!!! Да е здравичка , много щастлива , да обича и уважава семейството си...да порасне истински човечна , отзивчива и честна за радост на мама и тате!

# 359
  • Манчестер
Добро утро  Heart Eyes
Бързо да пийна кафенце, и да се почерпя от тортичката  Crazy Тес, да ти е жива и здрава порасналата госпожица newsm59 nbirthday  bigdance2 Tada
Лорче,  spoko Съжалявам, миличка  spoko
Миле,  Hug как ме разсмя сабахле рано  Joy Joy Joy Как само го загнезди ембриОноооо  hahaha
Кръстник, изследванията съм ги замислила, ама нещо Пити ми се губи Thinking. Според него, на изследвания ходели двойки които опитвали от 5 год. без резултат  #Crazy. Но на мен е обещал 1 година Crazy. Така че може и да почакам до края на годината. Аз за мен си мисля, че поне мога да пусна някой и друг хормон, и ми се ще цветна снимка на тръбите да си направя Heart Eyes. Та по тоя повод, да попитам, ама нали съм невежа  Blush, къде ? Кога? Колко ще струва? Абе ще ми се , сега като идвам да метна една ЦС Heart Eyes Ама не знам къде..? Tired

Общи условия

Активация на акаунт