Август 2009 - тема №61

• 15 361
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Определено честото даване на гърда води до увеличена лактация, няма да стане, като даваш каквото има на 3ч. Дето се вика по цял ден на циците да ти виси ефект ще има, отколкото на 3ч каквото има  Peace
Биа, ходихте ли на събора?

Сънчо, аз гладя всяка пералня и така ама хич не ми дотежава  Grinning Но днес голяма разходка направихме, килера чистихме със свекъра и накрая изгладих, та сега ме болят краката.

Янче, при нас пък е точно обратното, когато прави голямата пауза после не повръща, а през деня като яде и връща.

Джема, мисля, че няма да имаш проблем с кърменето после. Особенно, ако използваш момента да дадеш гърда когато е гладно детенце, глада оправя всичко  Laughing

Нашето носле също хърка от време на време, но не е настинка (доки нали го гледа вчера, каза, че е здрав), но аз си мисля, че е от кърмата. Когато се храним легнали и част се връща през носа (нали ми е лаком...).

Иначе аз го обличам винаги с дълго ръкавче, обикновенно боди и ританки, макар, че вчера и една тънка жилетчица му сложих, че няма ка да му завивам раменцата, а ми се струва хладно нощем. На вън днес бяхме с цпло гащеризонче с дълъг ръкав. Но доста топло стана, та можеше и с късо ръкавче да бъде. Отгоре тънка памучна пелена (имам си и по-тънко одеалце, за всеки случай).  Чорапки отдолу не слагам, защото ги събува.

Направо ви завиждам за лохите, аз съм като в МЦ, ужас. Днес дори още един парцал падна.

# 166
Здравейте и от нас  Hug,
ние сме си вече вкъщи от понеделник, обаче все не ми остава време да напиша 2 реда изобщо не се домогвам до компа.
Както сте разбрали бебка се роди на 20.08.2009 с мерки 3550 и 52см. Казва се Мария (нямаше как, но аз вече свикнах и толкова си я обичам, че изобщо не се замислям над този факт). Свеки е на седмото небе, че е кръстена на нея и се радвам, че доставихме удоволствие на жената.
Мари е добре, нямахме жълтеница, спокойна е и засега плаче само като е гладна.
На кърмене изцяло сме на поискване и тя суче доста лакомо. Нямаме проблеми в това отношение. Много ми е смешна как суче суче и се умори, заспи за 10 мин през това време сменяме пампата и след това си дояжда.
Да ви питам давате ли вит Д на бебетата? newsm78 Че мойта педи нищо не ми каза за това и аз сега се чудя какво да правя.
Ние сме на разходки още от следващия ден след като ни изписаха и малката спи много сладко в количката. Вече обикаляме парка по цял ден и сме на линия за срещи горещи  Laughing.
Честито на новородилите мами и от мен   bouquet!
На всички здрави бебета!
Това е засега, като мога пак ще ви пиша. Сега отиваме да се чипаме.

# 167
Ангел1: хелоу Simple Smile от 25тия ден даваме вит Д!. Най-добре питай докторката ви Simple Smile
Я да те питам като миткаш по цял ден из парка как я кърмиш? прибираш ли се или в парка като се покриваш с нещо? аз мисля второто ако правим срещи...

Долс: Андиното носле хърка като е будна, а не като спи. но вече сякаш по-рядко. дали от Бактробана? но пък аз го мажа по лицето, а не носа... СЪНЧО как мислиш??

# 168
Янче, ако си с блузка, проблема е никакъв, нищоне се вижда, и без да се покриваш Simple Smile
Ние така правехме в парка Св. Тройца, събирахме се 5-6 мами, наредени на пейките, кърмещи, страшна картинка бяхме  Mr. Green

На нас също нищо не са ни казвали за вит Д. все още.

# 169
Янче, ако си с блузка, проблема е никакъв, нищоне се вижда, и без да се покриваш Simple Smile
Ние така правехме в парка Св. Тройца, събирахме се 5-6 мами, наредени на пейките, кърмещи, страшна картинка бяхме  Mr. Green

Аз имам една блузка за кърмене специално, но как с обикновена става така, че нищо да не се вижда?? с моите огромни бомби особено абсурд да не се покрия Simple Smile Simple Smile

# 170
Абе не ти знам бомбите, ама на детето едно зърно му трябва само. Заголваш колкото да се покаже зърното и даваш, почти нищо не се вижда. Абе...ще се покриваш в началото после няма да ти прави впечатление  smile3521

# 171
Момичета Любопитка е родила Емануела, 2860гр. 49см. "И двете сме добре и сме много щастливи!"
Още по-щастливи да са като си се приберат в къщи при тате. Много късмет на малката Еми, да расте здрава, послушна и много красива! На мама бързо възстановяване!

Ние днес бяхме на ваксина, заболя го малчо и плака милия  Cry Иначе вече сме 4кг.
Изписаха ни и вит. Д под формата на Вигантол - 2 капки на ден. Peace
От днес започвам лечението на стафилококите, въпреки че докторката каза само с физ. р-р, че бил малък още за гелчето, ама аз не вярвам само с разтвора да се размине...

За АМ питаше някой... Ние ползвахме вече няколко вида, Фризо1, Фризо хипоалегренно, Хип с пробиотици, Аптамил АР,  Фризо Вом... Да видим последното как ще ни се отрази.

# 172
  • София
Еее, честито момиченце на любопитка, да расте здраво и щастливо.

Точно казано - едно зърно му трябва и толкоз.
Аз ходех най-редовно на едни кърмачески срещи в НДК - събирахме се по 20-30 мами, но голяма част от бебоците спяха, та нямаше 20-30 кърмещи мами.

Янче, не знам - аз бактробана го мажех в носа, пъпките с пиоктанин. След като е намаляло хъркането, може би си оказва влияние, но защо не в носа идея си нямам.

Цвети, и аз така си се каня на всяка пералня да гладя, но докато се наканя е пристигнала следващата. Много ми е досадно да гладя.

Ейнджъл, добре сте дошли с бебка. Радвам се, че си се решила за именцето на куклата. Докторката на нас ни каза вигантол от 20-тия ден.

Ивуша, че ти да не го водиш по малки деца бебето. Като си е в количката не виждам какво толкова може да му се лепне, но както си се чувстваш по-спокойна. А и той нали все пак суче, даваш му накаква защита.

Не ги ли навличате много тия бебета? Аз като знам, че по цял ден ходя по гащи и едно блузе и боса, ивайла митка най-често по бански също боса, как да го навлека бебока. Е, завит е и той с някакво ефирно чаршафче, но повече не ми се струва удачно да го завивам. Чорапи и аз направих няколко неуспешни опита да му обуя и до там беше.

# 173

Биа, нещо не сколасвам да прочета, май затуй не пиша. Чу ли се с Вили? И Калоянският акт е от 20-ти август, а аз инфото май го дадох на 17-ти. Явно не си поплюват, бързо ги вадят.

Aйде,айде не се оправдавай сега нямала 5 минути за компа,без тия. Naughty Hug Hug С Вили се чух да,бебето е добре за сега,в интензивно е,но май ще се оправи поне да се надяваме и да се молиме за тях,миличката много и се събра.

Биа, ходихте ли на събора?
Eee как не,върнахме се преди няма и 2 часа оттам,боклучета колкото искаш да им се ненагледаш. LaughingАбе той колко дни ще е събора дали утре пак ще има,едно време бяха по 3 дни като бях дете си спомням.

Добре дошли на angel1 и малката Мария! Hug Вигантола е след 20-я ден на бебето,за това нищо не ти е казала педиатърката.

Честито бебе и на Любопитка,живо и здраво и много,много послушно! Hug

Абе момичета мойто мъжле много червено нещо,откакто са го изписали е като доматче.Днес педиатърката го видя и каза,че това било нормално било някакъв синдром на новороденото и каза някакво много сложно име,което аз не запомних и изписа калции,някой да има този проблем (ако мога да го нарека така де)?

# 174
Ох аз несмогвам да ви изчета
Мамчета вие носите ли медицински бикини? Аз вчера носих и веднага ми се усили течението, а беше почти спряло и едно жълто, а вчера кръв си имах по превръзката щом махнах бикините пак ми намаля. Това нормално ли? И трябва ли да ги нося?

С кърменето мисля че вече сме по добре, но и тук имам въпрос като сучем от едната гърда другата трябва ли да я изцеждам с помпата или не?

За стафилококите моето момче си ги донесе от Шейново според педи, но се оправихме и вече не хъркаме

# 175
Здравейте, искам да благодаря на всички за подкрепата, гледам моята приятелка ви казва всичко ,набързо минавам само да се окъпя и отивам при детенцето си  Cry Cry Cry.Не знам какво стана, какво се обърка защо се случи на мен, като гледам детето си как се мъчи и не мога да му помогна, нямам сили вече  Cry.Ако има промяна моята приятелка ще ви каже просто сега трябва да съм до детето си. В момента мъжа ми е там и той е много притеснен не говори с никого МOЛЯ СЕ НА БОГ ,ДА СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО МИ ,ДАНО ЧУЕ МОЛИТВИТЕ МИ...

# 176
Ками, моля се да се оправи принцеската и да си се приберете в къщи  Praynig На теб мамче, а и на татито много кураж   bouquet

Честита дъщеричка на Любопитка, да й е жива и здрава!

Биберонко, аз никога не съм носила такива бикини, но от 2 дни все едно съм в цикъл, егати течението. Може би така притиска повече и изтича, знам ли. А за сукането - не е нужно да изцеждаш, просто ако тече сложи салфетка да попива  Peace

Биа, ами не знам дали ще е 3 дена, но може би...все пак събота и неделя са.

Аз отивам да мия дупе и да храня  Grinning

# 177
Мила Ками, много кураж, не се отпускай, няма как да не се оправи детенцето ти, виж колко време вече се бори, юначка. Ако ти я дават гушкай я, прилагай кожа в кожа и я кърми (малко като тетка давам съвети, ама...). Дано по-бързичко отмине и да си се приберете вкъщи на спокойствие.

# 178
  • София
КАМИ, всички ние желаем малкото слъчице да се оправи час по-скоро!!! Имай вяра в позитивната енергия на хората! Въпреки, че е от разстояние моля се да помогне  Praynig Дано всичко това скоро е само лош спомен  Heart Eyes
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА!! ДА СА ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ И ДА ПАПКАТ МНОГО!!! Пожелавам на всички да имат възможността да си кърмят дечицата си, а на тези които се срещат с проблеми да имат силата и волята да ги преодолеят  Heart Eyes
Не съм писала скоро, понеже при нас нищо ново под слънцето. Борихме се до скоро с папкането, за сега успешно преминахме всички изпитания. Безсънието ви е до болка познато на всички, пъпчиците по лицето, както и други неща които сте коментирали. Не съм попадала да сте коментирали кенгуру или слинг и има ли престрашили се вече или ви се струват още малки бебоците? Имам впредвид кенгуратата с легнало положение и позициите на слинга за новородено. Още нещо щях да ви питам, но...  newsm78 като се сетя ще да е. Сетих се - давате ли биберони на бебчовци?

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 23:31 от ra_iv

# 179
МOЛЯ СЕ НА БОГ ,ДА СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО МИ ,ДАНО ЧУЕ МОЛИТВИТЕ МИ...

ДАНО Praynig Praynig Praynig

Моя бебо не иска биберони.Плюе го на момента щом му го вкарам в устата и по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт