Август 2009 - тема №61

• 15 341
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Честито на Жули!

Да са живи и здрави двете хубавици! Малката да е много послушна и усмихната, да има голям късмет и да радва мама и тати!
Бързо възстановяване на мама и скоро да си се гушкат в къщи с тати!

Миленка, аз от смс-а не можах да разбера как е родила, дали нормално или са предизвикали? Надявам се да е било по желание на малката Силви!

# 76
Какви парчоци..такива екстри не съм имала хич..само едно разредено червено, я го има, я не. Като съм секцио може ли да не ми тече или при всеки е различно..Да не се наложи да ме дооправят, я споделете, че да не се шашкам..Малко повече ми тече първите дни и вече само от време на време прокапва.

И аз не съм имала "парчоци", първите дни беше като обилен цикъл, после като чай, а сега от два дни е ярко червено, ама май взе да понамалява... newsm78

# 77
Ивуша, то коментирахме, че при секцио може почти да не тече дори, така, че споко Simple Smile
Иначе аз от 2 дена съм все едно в цикъл, а тъкмо беше започнало да намалява доста и ето на. А аз що си мислех, че лохите са точно това ръждивото  newsm78 А някой беше питал дали може да дойде цикъла, като кърми - ами може. При всички е различно, а може и сега да имаш само в края на 40-те дни, и после да нямаш с месеци.

Честито на Джули, дойде и нейния ред Simple Smile Да й е жива и здрава малката Силви, да ги радва много, а мама бързо да се възстанови и я чакаме да пише  Hug

А за секса, ще ми е интересно да споделите как е било 1-вия път след раждането, доста разочаровани ще има май. Както каза Биа, ставаме като дественици  Mr. Green

Аз днес отидох да взема акта за раждане. Направен е на 20-ти, а ни изписаха на 19-ти, доста бързо Simple Smile Дадох 10лв за документ за сем положение, понеже е нужен за социалните. Оказа се, че не е било нужно да давам 10лв (това беше експресната поръчка, да ми го направят веднага, за 3 дни е 7.50лв, а за седмица 5лв.). И не било нужно, защото се оказа, че документи за еднократна помощ се подават следващия месец, а не същия, в който е родено бебето. Даже ми казаха да отида след 10-ти  #Cussing out А тогава ще съм сама с децата и е абсурд да отида, освен с колата  Thinking Та казвам това, за да си знаете и вие

# 78
  • София
[Миленка, аз от смс-а не можах да разбера как е родила, дали нормално или са предизвикали? Надявам се да е било по желание на малката Силви!

Пете, и аз незнам нищо. По-късно може да й звънна да й честитя лично и ще я разпитам повече. Но е родила в 10 вечерта - някак логично изглежда да е тръгнала сама бебка Simple Smile

За лохиите - аз нямам никакви парчета - вече почти спря - само леко зацапване - с ежедневни превръзки става.
За секс не ми се мисли още ... чувствам дискомфорт при определени пози - като сядам де .... тъй че ... ще почакаме още малко  Confused

Да ви питам първия месец какви ваксини се правят - педиатъра ми спомена нещо, ама аз тъй и не запомних, не съм чела още нищо и незнам дали трябва да е държавната такава или има и по-качествени платени.

За витамините - пих два пъти от сока на Хип за кърмачки - ама много скъпо излиза. Иначе фармацевтката каза че може да си пия витамините от бременността - ще питам педито другата седмица.
Между другото ... незнам някой чувал ли е че от приема на много морковен сок може да пожълтее кожата? На мен малко ми е жълтеникава кожата на ръцете ... миналата седмица пих много такъв сок. Иначе ако е жълтеница ... лошо  Tired

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 12:50 от Elyah

# 79
  • Sofia
Честито на Джули! Малката Силви да е жива и здрава и само радост да носи на мама и тати!   bouquet  bouquet  bouquet

И при мене течението първоначално беше като обилен цикъл, после намаля до жълтеникаво, както казва Петя. Сега е съвсем слабо и става с ежедневни превръзки, надявам се скоро да изчезне.

Днес моята Софи навършва 1 месец.  Laughing Да ви почерпя за здраве  Grinning

# 80
  • София
За витамините - пих два пъти от сока на Хип за кърмачки - ама много скъпо излиза. Иначе фармацевтката каза че може да си пия витамините от бременността - ще питам педито другата седмица.
Между другото ... незнам някой чувал ли е че от приема на много морковен сок може да пожълтее кожата? На мен малко ми е жълтеникава кожата на ръцете ... миналата седмица пих много такъв сок. Иначе ако е жълтеница ... лошо  Tired
  За бебетата които ядат основно пюрета в които има морков знам, че пожълтяват, така че сигурно и за възрастните важи  Simple Smile

# 81
Моммичета, получих съобщение за още едно бебе - Константин, роден на 21.08, 3кг, 50см.
"поздрави на всички мами и бебчета" - мама неизвестна  Grinning
Голям да порасне, красив и силен!
Мама сигурно вече се е възстановила, пожелавам й да слушка бебчо и да има време за себе си!

Сега ще я разконспирирам  Thinking  МАМА DEW (Дю)  Party

Честито месечинката Софи на мама Лили!

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 22:05 от napetia

# 82
  • София
  За бебетата които ядат основно пюрета в които има морков знам, че пожълтяват, така че сигурно и за възрастните важи  Simple Smile

Уфф ....  ooooh! дано е от морковения сок  Praynig

Честито на бебо Константин Simple Smile да радва много мама и тати

# 83
Аз витамини не пия, най-хубаво е да се набавят от плодовете и зеленчуците!

Честит бебчо Константин на мама потайна  Mr. Green  Mr. Green Да пише веднага коя е, че аз какво да сложа на 1-ва стр, а? Simple Smile

# 84
Влизам с една новина - скоро няма да раждам!! Sad
Идвам от доки - никакви контракции. Каза ми в неделя да съм отишла за да види на спокойствие какво да ме прави.
Дано до тогава да съм родила.

Какво става с Любопитка, знае ли някой?

Захира къде си, чакаме снимки!  Simple Smile

Лили честита ти месечинка!   bouquet

# 85
Честито на новите маминки! Simple Smile Малкият Петьо навърши месец на 23 август, но отложиха ваксината, защото все още е с изразена жълтеница - албуминът му е 95, при норма 21-25.
Много ни се насъбра безсъние с татко му напоследък. Дребчо не му се спи особено през нощта, през деня не обича да лежи, когато бодува, а си очаква да го гушне някой. От два дни пробваме друг вариант - спинка с баща си в отделна стая, а аз идвам само за кърменето. Странно, но е по-спокоен, мисля си че може би усеща, когато съм наблизо и се надява да го взема на гърдите си /там наистина му е най-добре/. И така този вариант се оказва успешен и с татко му сме по-добре.  Simple Smile

# 86
Честито на Джули и Дю!  bouquet Бързо възстановяване!

Честита месечинка на Софи!   bouquet

Момичета кажете при изписването бебетата в кола в коша за бебе ли ги возихте!? Вчера го разглеждах - ами струва ми се много свито бебето, пък и тези колани - дали ще му е удобно!? newsm78

# 87
На бебо му излязоха малко пъпчици по дупето с бяло връхче.До сега нямаше нищо и изведнъж Sad.Преди 3 дена купих намалени памперси на Памперс от Кауфланд и днес забелязах,че срокът им е бил до 07.09.Дали се опъпчва от тях и сега не знам дали да продължа да ги използвам или да изхвърля цял пакет памперси  newsm78.нормални ли са тези пъпчици или са се получили от памперсите?

# 88
  • София
Здр. от мене. Ние днес бяхме на доки, но докторката каза че не сме наддали нищо. Родих го 3600кг. Изписаха ни 3300кг., а сега сме 3650кг. което било нищо, а най-интересното е че си яде всичко но изяжда най-много по 60гр. Стана ми малко кофти, дано да почне да наддава като хората.
 Честито на вс. мами дето са родили последните дни.

# 89
Чесити бебчета на мама Джули и на мама Дю. Много радост да им носят Simple Smile

Честита месечинка на Софи.

Силви, ние с кошче за кола го взехме, да.
За лохите, странно, аз съм едва осми ден след раждането а вече ми спря каквото и да е течение. падаха парчоци в началото, после беше много червено, последните два дни розовееше а днеска йок, нищо няма  newsm78

Билянка, за коликите Лефакс даваше сестра ми и много беше доволна. Аз го имам сега, но ние засега нямаме колики, да чукна на дърво. Дано да не се появяват.

Ейми, дано по-бързичко да се оправи малкия Петьо и да се поуспокои  Hug

Диндла, не се притеснявай, стискаме палци да започне да папка по повечко и да наддава.

За секса - и на мен ми се иска, ама е още раааничко.

Свекито и свекъра бяха тук за малко, ама си заминаха вече. Не ми се месиха изобщо. И моята майка не се меси изобщо, оставя ние да си се оправяме с малкия, за което аз съм много доволна. Имам много свободно време, малкия е много спокоен и даже и работя по малко, да подпомагам семейния бюджет  Mr. Green

Хайде, неродилите мами, малко остана  Hug стискаме палци.

Общи условия

Активация на акаунт