Август 2009 - тема №61

• 15 510
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Ах, морето
   Нормално е новороденото да ака на всяко хапване ако е само на кърма. Не е разстройство не се притеснявай. Обикновенно акото е с цвят на горчица, течно със зрънца като пресечено мляко  Simple Smile

Точно такова е. Благодаря за отговора.

# 106
Здравейте и от мен, момичета!
Честито на мамите за новите бебенца!
Днес бяхме на консултация и ни биха ваксина. Калина, горката доста си поплака и то с един по-различен плач от болка - направо ми скъса сърцето. Но пък имаме много добри новини. От момента на изписването си от родилния дом е качила 1080 гр. и е пораснала цели 4 см! newsm44  И съм толкова щастлива, че кърмата ми е достатъчна, защото до този момент преценявах "на око", дето се казва.  Wink
За пъпчиците ни с гноен връх лекарката каза - "Нормално е, още се чисти" (явно имаше предвид, че са на хормонална основа) и не ни изписа нищо за мазане.
За лохиите - аз съм вече на етапа съвсем бледожълто течение, но много леко. В понеделник съм на лекар и тогава ще си каже "тежката дума" за секса, но досега се въздържаме.  Wink
За разходките - Калина я изведохме на 11-я ден, и то защото преди това имаше някакво лошо време.

# 107
Момичета, mar-gito е родила днес син- Теодор.Пише, че се е наложило секцио след доста мъки от сутринта.Тя и бебето са добре.Да са живи и здрави!

Родил се е  3 310 и  51 см.

Не мога да ви изчета.А нямам никакво време да пиша.Как сте със спането?Аз умирам права за сън...

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 19:35 от slavena80

# 108
Здравейте, честито на новите мами. Много да ги радват малките бонбончета. Ние излязохме на разходка на 7 ден.
И ние акаме след всяко кърмене, и нашето  ако е такова като горчица.
Поли, значи и твоето раждане е било екстрем като моето  Hug
Веси, радвай се, че е минало бързо и не се е проточило  Laughing
Боянка, браво на вас, все така да растете   bouquet
Захира, къде си? Айде да разказваш и ти  Mr. Green
Любопитка, стискам палци да стане по -скоро, Гери и на теб   bouquet
Славенче, аз със съня съм добре, вчера легнах в 9, имахме три нощни хранения, но след хранене веднага заспиваше и станах днес в 9, което си е към 10 часа сън. Така че не се оплаквам  Mr. Green
Янче, на мен не са ми казали колко време не мога да се топя, то и за секса никой не мие казал  newsm78

# 109
  • София
Честито на новите мами и техните малки бебоци Simple Smile   bouquet

Аз днес говорих с Джули - тя вчера е получила леко болезнени контракции и тапата й е паднала - отишла в болницата и се оказало че малката Силвия е тръгнала да излиза сама - родила е нормално, без упойка Simple Smile Сега се възстановява и се гушкат с малката.

Elyah жълтеницата при възрастните не е като при кърмачетата. При нас се вижда само в бялото на очите. Да нормално е от сока от моркови малко по оранжев да ти е кожата, ама то доста трябва да си изпила.
Диди, в продължение на около 1 седмица пиех поне по 1 литър на ден сок от моркови и ягоди или моркови и банан или ябълка. Много ми харесваше и го пиех вместо вода направо - уж нали за да има кърма трябва течности да пием ..... та май пожълтях от него Simple Smile Иначе очите ми не са жълти де Simple Smile само дланите и май малко тена на лицето.

Aila, знам че не си педиатър, ама да те питам все пак - вече сме на 27 дни, ама все още акото е жълто -зелено, а не жълто- кафяво. Ще се видим с педиатъра чак другата седмица, а като чета тук повечето бебета вече не акат зелено. До скоро дори имаше едни тъмно зелени парчета (все едно е преял с марули  Confused)  Та се чудех дали е нормално или не. По някога е почти като горчица кафеникаво, а по някога бие към зелено.
Boiana_P, ние имахме малки червени пъпчици около ануса - с малки връхчета - казаха че били гъбички и мазахме с Низорал докато се изчистят.

vesi_127 и нашия акаше точно след всяко хранене - тъкмо му измием дупето и сложим чист памперс и ... айдееее Simple Smile По нататък ще ги разреди леко акитата, а за нощното кърмене - бебо сам започна да спи по-дълго - не е нужно мисля по съвет на докторите да се мъчим да ги отказваме от нощното кърмене - просто ще му дойде времето и ще започне сам да си прави дълга пауза в храненето и да спинка

Айде стискам палци и всички мами да раждат по-скоро Simple Smile

ПС - да кажа на мамите от Младост1 че са ни пуснали топлата вода предсрочно ... Ураааа  newsm44

# 110
  • София
Aila, знам че не си педиатър, ама да те питам все пак - вече сме на 27 дни, ама все още акото е жълто -зелено, а не жълто- кафяво. Ще се видим с педиатъра чак другата седмица, а като чета тук повечето бебета вече не акат зелено. До скоро дори имаше едни тъмно зелени парчета (все едно е преял с марули  Confused)  Та се чудех дали е нормално или не. По някога е почти като горчица кафеникаво, а по някога бие към зелено.
  Може да е леко нарушение на чревната флора. На мен Елена ми е така почти откакто е родена. Питах неонатоложката д-р Попиванова и тя каза че след като се развива добре, расте си и не изпитва дискомфорт не е проблем. Може да е от по-бърза чревна перисталтика.
   Препоръчаха ми капки биогайя, но и те не помогнаха особено.
   Ако се притесняваш най-добре е да си споделиш с педиатъра и ако той прецени да те прати на специалист.

# 111
  • София
Aila, знам че не си педиатър, ама да те питам все пак - вече сме на 27 дни, ама все още акото е жълто -зелено, а не жълто- кафяво. Ще се видим с педиатъра чак другата седмица, а като чета тук повечето бебета вече не акат зелено. До скоро дори имаше едни тъмно зелени парчета (все едно е преял с марули  Confused)  Та се чудех дали е нормално или не. По някога е почти като горчица кафеникаво, а по някога бие към зелено.
  Може да е леко нарушение на чревната флора. На мен Елена ми е така почти откакто е родена. Питах неонатоложката д-р Попиванова и тя каза че след като се развива добре, расте си и не изпитва дискомфорт не е проблем. Може да е от по-бърза чревна перисталтика.
   Препоръчаха ми капки биогайя, но и те не помогнаха особено.
   Ако се притесняваш най-добре е да си споделиш с педиатъра и ако той прецени да те прати на специалист.
Благодаря за бързия отговор. За сега мисля че си хапва нормално, последното мерене показа че е наддал 240 гр за 6 дни - също нормано смятам.. От няколко дни е със силни колики ... ама зеленото ако си го има от преди. За капките Биогая - даваме и тях от 2 дни - по съвет на фармацевта, заедно с Инфакол. Ще наблюдавам тези дни дали ще се промени и ще изчакам срещата с педиатъра другата седмица.

# 112
Честити бебчета на всички мами, които съм пропуснала!Не смогвам да изчета всичко!Валентин ще се събуди всеки момент и ще е гладен.А трябваше да се къпе...И сега тъкмо говорим с таткото,че май ще пропуснем това къпяне и ще го изкъпем утре сутрин.Не е проблем,нали?Вие пропускали ли сте къпане?
Цвети, аз подадох вчера документите за първата помощ и за детските.Казаха ми да чакам паричките след 20.09,а а кта за раждане да си го взема след 25.09.не мога да разбера защо има такова разминаване?!Нали живеем в една държава... newsm78
Купихме си количка вчера.На Cangaroo - Cruiser.Мислех си за Чиполино,ама в нашия град е много беден асортимента,а и тази много ми хареса и е по джоба ни.Само дето е три гуми,та не знам лесно ли ще се кара.Ама ще я пробвам скоро.Врънкам таткото утре да изкараме бебо вечерта на разходка.Стискайте ми палци да успея! PraynigЧе с неговите 40 дена ще ме умори!
Лека вечер от мен!

# 113
Славенче, ние Митко на 10-тия ден го изкарахме. А татито го убеди с това, че от понеделник се разваля времето и сега е момента Wink А колкото до документите - какво да ти кажа, тук в Сф в различните общини, различни документи искат, пък да не говорим за другото. Абе...такава ни е държавата.
А ние ходихме при педи. Аз се чудех защо повръща, а то...нашия бая си хапва. За 8 дни е качил 600гр  Shocked Просто не очаквах, а педи направи сметка, че трябва да е качил 200гр, а той цели 600. Май ще го мина на 3ч ядене, щото иначе ми повръща.

Честит син на Маргито!

А за спането - днес спах цял час следобяд Simple Smile Иначе спи ми се де, всеки ден все повече, ама няма как.

Ай, аз не съм била излязла от профила.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 21:27 от Август 2009

# 114
Здравейте мамчета извинявам се че не съм писала скоро, но още се климатизираме, а и тъкмо ни изписаха и каката ни докара вирус та доста се измъчихме, но вече сме добре.

Родих на 12.08 сладко момченце Мартин 3.520/50см ако може някои да ни добави във вече родилите се Благодаря предварително

Честито на всички родили много здраве и послушни бебчета

# 115
  • София
Честити бебчета на всички мами, които съм пропуснала!Не смогвам да изчета всичко!Валентин ще се събуди всеки момент и ще е гладен.А трябваше да се къпе...И сега тъкмо говорим с таткото,че май ще пропуснем това къпяне и ще го изкъпем утре сутрин.Не е проблем,нали?Вие пропускали ли сте къпане?

До колкото знам в чужбинско не практикуват задължително къпане всяка вечер - там май 2-3 пъти в седмицата. Ние също пропускаме - особено в момента го къпем през вечер щото нямахме топла водаи  всяка вечер и е голяма галимация с тия бързовари и прочие.
Бебо не е се цапа толкова, пък и кожата е толкова нежна, та до известна степен я щадим като не го къпем всяка вечер.
Това разбира се е мое мнение  Simple Smile някой може да ме опровергае Simple Smile

# 116
Ей, биберонко, всеки път като преглеждам 1-ва страница се питах къде ли изчезна. Радвам се, че вече сте добре, да ти е жив и здрав малкия Мартин  Hug
Така и KENGA, и Лилия не са писали отдавна.
Славенче, и ние вчера пропуснахме, не мисля, че е проблем, дори никак. Още повече, че аз основно мия дупето и с малко водичка гръбчето и косата от време на време. Още не съм го къпала, ще изчакам още поне седмица да се доизчисти пъпчето.

# 117
Здравейте момичета , малката Ангелика се бори с живота си, няма подобрение от антибиотиците, докторите правят всичко възможно.  Моля се, дано се оправи, но докторите щом са изгубили надежда и не и помага нищо, казват освен да чакаме да се пребори с инфекцията. Оставани едно да чакаме и да се молим   . Ками само плаче ,гледам да съм повече време до нея..До скоро, ще ви пиша когато има новини ...

# 118
Честито бебчета на Маргито и Биберон-ко! Живи и здрави, с много късмет да са! Да слушкат, да папкат и да станат големи за радост на мама и тати!

Славенче, ние не пропускаме къпане, не за друго ами за да спи спокойно малкия. ИНаче косата я мия на 2-3 дни.
Дупето мием при акане и на 2-3 пишания, че доктора каза че не е много хубаво постоянно да го мия със сапун (въпреки че ползвам течен, той не изсушавал толкова). За сметка на това пък не сме се подсичали (пу-пу-пу).

Лошото е че от вчера имаме ситни червени пъпчици с бяло връхче по бузките. Първо мислех, че се е драл, ама е по-скоро като обрив. Една приятелка каза че като имало жена с цикъл при бебе така се обривало. То и аз не знам дали сегашното течение ми е цикъл, ама... newsm78 Освен това не виждам връзката....
Утре ще ходим при педи за ваксината, да видим какво ще каже Thinking

Момичета, знаете ли откога може бебо да се носи в кенгуру? На самото кенгуру пише от 0 до 9кг. и от 1 до 8 мес. ама казват, че малките бебета се смъкват надолу и не е добре за тях да висят така. Нашето кенгуру има подложка за главичката, да не се люлее, ама знам ли да не му се подбие дупето...

Дано се оправи малката Ангелинка! Отивам да запаля една свещичка на Богородица за нейно здраве  Praynig

# 119
  • Кърджали
napetia и кенгуруто което аз взех, пише че може да се ползва като навърши един месец, а за кг на детето - 3,5 - 9 кг. Не знам дали е добре да го слагам в кенгуруто, ще видим...
Моля се малката Ангелинка да се пребори за живота си. А на мама Ками - много сила и вяра и жилая.

Общи условия

Активация на акаунт