Август 2009 - тема №61

• 15 351
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Моля да ми кажете този физиологичен разтвор как го слагате?Капвате директно в нослето ли?По колко капки?Мен ме е страх,че ще го задуша и още не съм се престрашила,а и той хърка от време на време  Sad

# 136
Честито на пепеджийсн и биберонко!да са живи и здравички бебчетата и много да папкат от цицицте на мама!
Иринка, физиологичния разтвор е накапва  във всяка ноздра по 1-2 капчици.На бебчетат не им харесва и плачкат.Ама не се притеснявай.Нищо няма да му стане.Аз на баткото носа му само с физиологичен разтвор го оправях.До сега капки за нос  не съм слагала. Peace
Маник, а аз мислех,че само ние сме така с хранене през 1 час.Направо ме побърква днес.И заспива на цицата.Като го сложа в кошарата е готов събуден.Даже сега мисля че нещо се сърди оттатък и ще отида да го нагледам.
А така ми се спииииииииии.Ама нямам шанс!
Останаха ли неродили майчета?Да си признават бързо кой е 2 в 1. Laughing

Моля се за Ангелика и мама Ками.Да са силни и двете и Ангелиак да пребори болеста!!! Praynig Praynig Praynig

# 137
Аз лично слагам по 2-3 капки преди кърмене. Хващам внимателно главичката, капвам във всяка ноздра и леко притискам нослето. Тя почва да плаче и веднага слагам на зърното и така Simple Smile Успех Simple Smile) Трудно е първият път, след това ще свикнеш Simple Smile После сополчетата излизат самички.

# 138
Ирина, моят физиологичен разтвор както казах е на спрей.
Захлупвам му очетата с някаква кърпичка и пръскам във всяка ноздра по веднъж. Би трябвало да изтекат сополките ама при нас нищо не тече  Thinking. Бебо плаче естествено, но след това го кърмя и се успокоява baby_neutral

# 139
Момичета,много ви благодаря за експресните отговори!
Чакам го да се събуди и го нападам с разтвора smile3508
И на мен ми се спи ужасно,но нямам шанс.Нахранвам го,заспива и след около 45 мин. до час максимум е буден Tired
Оттам друсам 2 часа до следващото хранене и вече ходя като зомби из къщата.Поне отслабнах почти до старите ми кг.,щото ям по 1 път на ден(ако имам време де).И невероятните тъмни кръгове под очите ми,абе красота  Crazy

# 140
Момичета,много ви благодаря за експресните отговори!
Чакам го да се събуди и го нападам с разтвора smile3508
И на мен ми се спи ужасно,но нямам шанс.Нахранвам го,заспива и след около 45 мин. до час максимум е буден Tired
Оттам друсам 2 часа до следващото хранене и вече ходя като зомби из къщата.Поне отслабнах почти до старите ми кг.,щото ям по 1 път на ден(ако имам време де).И невероятните тъмни кръгове под очите ми,абе красота  Crazy

Това с яденето 1 път на ден хич не ми харесва. Особено ако кърмиш, имаш нужда от храна и то разнообразна, както и от много течности. Не го правиш за теб, правиш го за детето  Naughty А килограмите после ще ги свалиш за нула време като проходи и хукнеш след него Peace
Аз също напоследък доста го държа на ръце, особено следобед като е крив едва имам време да отида до тоалетна, какво остава да ям. Ама мъжо е отпукс и все ще ми бутне някоя филия колкото да имам заряд за следващото кърмене  Joy  chef

# 141
Поли Мисля, че ни ползват за биби Simple SmileНо ..сукането според мен ги успокоява. Особенно Зоя..с тези колики. Като я гушна и допра до мен и лапне зърното, коремчето и се топли и затова заспива така бързо..според мен.

Аха, има нещо такова. Със сина ми така изкарахме коликите, аз рев от колики не съм чувала, а е казал гък и е лапнал цица  Simple Smile, и след 5 минути всичко е спойно и си спи. И сега пак така процедирам, ревне ли, първо й сменя позата, в която спи, ако не се успокои я гушкам, ако и това не помогне, предлагам гърдата и тогава вече млъква, похапне, надриска се  Simple Smile и си заспива. Сетих се, тя колко е голяма Зоя, да не би да ви е дошла първата кърмаческа криза (нали така се казваше на тия периоди дето бебета растат усилено), то обикновено така преминават, няколко дни ядене през час, час и нещо, пък с Емо беше понякога и през 45 минути. Мисля, че първата беше някъде между 4та и 6та седмица на бебето, ама може и да бъркам. Ей сега го прочетох, първата такава се появява между 10тия ден и 4-6 седмица от раждането. Може при вас да е това, ако е, ще мине максимум за седмица, обикновено е за 2-3 дни.

Jijin, добре дошла! Аз също мисля, че няма нужда да даваш АМ още толкова рано, слагай на гърдта по често, през ноща също, новородените трябва да се хранят между 8-12 пъти в денонощие. Ако почнеш с АМ още от сега, малката няма да иска да суче и няма да стимулира лактацията ти, и няма да почнеш да правиш повече кърма.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 14:54 от poly_zoe

# 142
И на мен не ми харесва яденето по един път на ден,още повече защото съм си гладна,но няма как да ям по-често.Гледам го сама и не мога да го оставя да плаче,а аз да ям.Иначе го кърмя и ми е мъчно,че може да ми намалее кърмата,но...А за кг изобщо не ми пука.

# 143
ЕООООО, ЧЕСТИТО НА БИБЕРОНКО, МАРГИТО, ПЕПЕДЖИЙНС И НА КОЙТО ОЩЕ СЪМ ПРОПУСНАЛА Simple Smile ЖИВИ И ЗДРАВИ МЪНИЧЕТА!!

Данче, миличка да не ми се обидиш, ама това за пъпчиците с гноен връх не е задълже да е просто пречистване Sad Петето е живото доказателство, че трябва да се проверят!!

На нас док и без да я е виждала (което не ми хареса) каза, че вероятно е стафилококова инф., особено и след като казах, че хърка с нос понякога, та сега се лекуваме с Бактробан и помага!! И да не е инфекция, то превантивно мажа и вече са позавяхнали. Но как лекуват тез лекари без да видят - на предположение не чаткам...

ПЕТЕ: дано се оправи Алекс най-скоро! Ааа това за жената с мензис около бебето и аз го знам и ме убива!! Свекърва ми като ми го каза преди 2-3 месеца и щях да припадна Simple Smile Simple Smile

Jijin добре дошли Simple Smile мила според мен е огромна грешка даването на АМ!!! така като имаш сито бебе НЕ стимулираш кърмата си и рискуваш винаги да си останете на АМ Sad Sad

Разтвор слагам по 2-3 капки във всяка ноздра по 2 пъти някъде на ден, но не знам колко ефект има...

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 14:35 от yana-sladurana

# 144
Здравейте, маминки  Hug аз се поизгубих малко, но докато се организирам вкъщи- нямам никакво време за нета  Laughing

Честито на всички нови бебчета, да са много здравички, да папат стабилно и пълнят памперсите!

Ние с Габи сме добре, гледаме се и свикваме една с друга. Тия дни направихме първата разходка и бебка много и хареса. Някой ако знае по колко мл. трябва да изсуква бебка в нашата възраст, моля да ми пише, тия дни Айла беша написала една формула, ама я забравих, а сега няма как да я търся  Hug Миси предварително!

Успех на всички, които не са родили още  Hug

# 145
Здравейте, здравейте!

Бях в парка да си разхождам корема preggo /както каза доки трябва мнооого да се движа/ и видях angel1 с малката принцеса Мария. Мама изглежда зашеметяващо все едно въобще не е била бременна, а малката кукличка е много сладка. Доста се е поизмъчила с раждането, но сега всичко е наред!

# 146
Ей, гледайте 1-ва страничка бе, там съм сложила линковете дето Айла ги е давала за кърменето, а на края съм сложила и какво трябва да изяжда бебето - първо вижте там, преди да питате някой да ви ги дава!

Честито детенце на пепеджинс.

Много се моля за малката Ангелика, дано да се оправи това бебче  Praynig Как я хвана тази пневмония дето толкова я мъчи  Cry

# 147
Честито на пепеджийсн и биберонко!да са живи и здравички бебчетата и много да папкат от цицицте на мама!
Иринка, физиологичния разтвор е накапва  във всяка ноздра по 1-2 капчици.На бебчетат не им харесва и плачкат.Ама не се притеснявай.Нищо няма да му стане.Аз на баткото носа му само с физиологичен разтвор го оправях.До сега капки за нос  не съм слагала. Peace
Маник, а аз мислех,че само ние сме така с хранене през 1 час.Направо ме побърква днес.И заспива на цицата.Като го сложа в кошарата е готов събуден.Даже сега мисля че нещо се сърди оттатък и ще отида да го нагледам.
А така ми се спииииииииии.Ама нямам шанс!
Останаха ли неродили майчета?Да си признават бързо кой е 2 в 1. Laughing

Моля се за Ангелика и мама Ками.Да са силни и двете и Ангелиак да пребори болеста!!! Praynig Praynig Praynig
Славена.. и ние сме така.. голямо ядене... ама му открих цаката - на разходка в градинката!! заспива моментално.. ама аз кога ще спя не знам...

# 148
Ооо и мен със спането ме няма Simple Smile Досега най дълго съм спала 3 часа. То покрай цялото кърмене, памперси, гушкане, чистене, готвене .. и не оставаа. Снощи до 1 часа съм готвила,след това се кърмихме .
italiana И аз ще го пробвам този вариант..към 5 и нещо ще сляза поне пред блока с количката, да поседим навън на въздух и слънчице Simple Smile
Поли незнам дали сме в кърмаческата ..на 25 дни сме. 

# 149
  • София
  Цвети,на мен пари не са ми искали за документа за семейно положение ,а ми го издадоха веднага.Подадох си ги в Община Красно село същия месец, в който е родено и бебето.Много странно,във всяка община е различно  Българска му работа 
  Янче,какво стана с това мазило за пъпчиците-помогна ли ви?При нас не само не изчезват ами и тя като се надере отвреме-навреме се зачервяват.Страх ме е да не разчопли някоя и да й стане инфекция.Оооопс,сега видях,че вече си писала.Ама как така завяхват-имаш  в предвид,че изчезват самите пъпчици ли?
  Иначе,ние излязохме на разходка  към 5-6 ден.Малко раничко,но пък бебочка се чувства отлично навън (пу-пу  ).
   Да ви се оплача-това,което си мислех,че е подсичане може и да са някакви бактерии.Най-напред по срамните й устни излезнаха едни бели гнойни пъпчици,по дупето нямаше.Мазахме ги,но след  1-2 дни се пукнаха и станаха като ранички.В момента цялата е така и към дупето,и дори малко към крачетата.Избягвам да я мия по-често от 2-3 пъти със сапун,само я изплаквам с вода.Днес я оставих 15 мин.  без памперс,купихме всякакви кремове,но нищо не помага.Изглежда ужасно,а като я мажа милата как пищи-и аз почвам да рева с нея.Не знам вече какво да я правя. Ако някой има идеи да помага.
  Имам едно огромно питане към  Aila-налага ми се оставя малката за 2-3 дни (колкото и да не ми се иска).Пробвам да се изцеждам за да й оставя кърма,но няма да успея да събера за всички хранения.Вчера й взехме АМ,която ще смесват с кърмата (нали така е по-добре),но много се притеснявам-има ли вероятност след тези 3 дни да не иска да суче или след АМ да не иска повече кърма?Ще умра от яд ако стане така,много искам да си я кърмя.
  А,и  още нещо-ще й дадем АМ пробно малко по-рано за да видим дали й понася-достатъчно ли е едно хранене или е необходимо поне 2-3 пъти?Сори,ако са ми глупави въпросите ама всеки ми казва различно и аз вече се ошашавих тотално Sad
  Angel1 да се включи да разкаже за раждането и да качи снимки на малката принцеса Simple Smile
  Искам да ви питам за дрешките-малката е 20 дни,но все още я обличам с дълъг ръкав и долна блузка или боди.От кога започнахте да ги оставяте с голи крачета и ръчички?
  Уф,дълго стана,ама като рядко се включвам така е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт