ЕКО БЕБЕ II

• 42 689
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Дивия Северозапад
Момичета, моля, посъветвайте ме какъв слинг да търся за бебо, който ще се роди през лятото. С халки или шал? На Premaxx, Лана или др. марка. На който му се занимава с мен да ми пише на лични.

# 481
Петле, в кърмаческия имаше такава тема скоро, ако не си я съгледала:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=445750.0

# 482
Петле, според мен вземи със халки - има едни от много тънък памучен плат (т.е. два плата - лице и гръб). През август ми беше супер с него, шаловете са от трико, което е доста по плътно, а и начинът на слагане предполага повече слоеве около тялото. На слинг.бг има много разновидности и доста по-добри цени от Лана!

# 483
Петленце, аз съм с De De слинг с халки от тук - http://slingbg.wordpress.com/ Много ми е удобен, лекичък, бързо се слага, Влади се роди през юни и нямахме никакъв проблем в жегите, носих си го от самото начало като в люлка, случваше се и така да го преспивам, вършех си работата с него (за сведение Влади беше голямо бебе, роди се 4120!). И сега го ползвам доста, а вече е около 9 кг., но единствено в слинга не ми тежи.
Имам позната обаче, която не можа да се справи с него. Най-добре, ако имаш възможност да пробваш различните видове.

Въпросче - може ли детето да се храни постоянно със сребърна лъжичка? Трябва вече да захранвам Влади и имаме такава, но се чудя добре ли е изцяло с такава да яде? Не разрушава ли среброто някакви ценни елементи от храната?

# 484
И аз съм с такъв слинг ( http://slingbg.files.wordpress.com/2009/08/liatoto-1.jpg ),но докато бебео не направи 4-5-6 месеца ми беше голям,а на мъжи ми му беше малък от самото начало Wink .После ми стана,но пък някакси бебо ми беше тежък и не му беше много удобно,не знам.Носих го малко и рядко.Аз имах голям мерак,поръчах си го без да съм го виждала,адски е красив,лек,мек и удобен,но нещо не му намерих цаката...

За сребърната лъжичка не съм сигурна,знм само ,че витамините в плодовете се неутрализират от метал...

Искам и аз да ви питам нещо-как  правите тоалета на бебоците-как се миете,кое,къде,кога,колко пъти.Бебо не ми дава да му бъркам в устата да му чистя зъбите,иначе проявява интерес към моята четка и се чудя ,кога ще дойде време за четка-тогава сигурно ще му е интересно и ще дава,но с тампонче Stop...и така не мием или чистим зъби все още.Лицето мием сутрин само с водичка и вечер като се къпем,а напоследък така си е разбъркал съня,че често заспива рано и не успяваме до изкъпем вечер.Ръчичките мие преди и след ядене с водичка на мивката стъпил на стол и бършем в негова кърпа/тензухена пелена,а след разходка и със сапун.Къпем се всеки ден(ако не запи изненадващо-кърмим се на поискване и заспива когато си иска на гърда),като не всеки ден е със сапун/шампоан.Ушите чистим вечер след баня....за сега не се сещам за друго newsm78,ако се сетите пишете

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 18:45 от nor4y

# 485
Понякога си мисля,че само аз пиша в тази тема,сигурно малко съм ви досадила вече,извинявам се за което,но само тук мога да получа адекватни отговори,колкото и малко на брои да са те Hug
Знам,че много сме го расисквали този въпрос,но просто като не ти е времето или не те засяга в момента не му обръщаш достатъчно внимание,но по-късно ти трябва и затова вече чета задълбочено всичко.....та да  питам .
Горе-долу на каква възрсат започнахте да използвате четка за зъби?И каква да търся,модел,марка newsm78,гледам има и накрайници най-различни.Смятам в началото да почнем само така,без паста?А кога да мием с паста и каква,от това което помня май на Веледа беше най-подходяща,без флуор...за други не се сещам?А мога ли да използвам друго,не паста?И малко тъпо може би,но на децата как се почиства м/у зъбките newsm78....

Имам и още един въпрос-бебо скоро става на годинка,а и ние сме на 5 рождени дни за 1 месец и честно да си кажа не знам нито какво да подарявам,нито какво да кажа да ни подарят,ако някой ни попита.
За Коледа бях поръчала на бебчетата на кумата и кумицата органик дрешки,да малко на брой ,но органик,емиии не им се зарадваха определено-нито са супер красиви и шарени,нито много на брой,тоест мисля че им се видя малко като подарък като количество Sad...Играчки,не знам какви,всичко за което се сещам е за-по големи деца....направо  Crazy
Мислих,ако ме питат за малчо да пратя някой за бодита в био бутика,но освен това не се сещам за другу,органик дрешките  все са онлайнт и няма да могат да поръчат и да дойдат,всички се сещат последните 1-2 дни, ако изобщо питат,а никой не обича да ни дава пари.Затова си мисля,че може да казваме някакви играчки.Искам да са образователни или поне занимателни,а за тази възраст все не се сещам какво newsm78.. newsm78бебо се занимава много с книжки,ама друго не се сещам.Моля,помагайте с идеи

# 486
Норчи, аз най-често избирам да подаря книжки за толкова малки деца (около 1 г. или някоя дървена играчка). Книжките определено се оказаха хит в моето обкръжнеие - явно е всеобщо схващането, че на толкова малки деца не им трябват книжки (купувам най-вече такива за около 3 г.), а се оказва, че всъщност децата много ги харесват.
Зъбки започнахме да мием на окло 13 м. -тогава интересът кам това действие стана много силен. Използвам само накрайник за пръст, четките са прекалено големи за малката му уста. Правя го само с вода, тако многократно изплаквам накрайника. От 8 м. му дадах да си играе с преходните четки на Нук, голямо дъвкане им удари - до такава степен, че ги "разкости" на съставни елементи! Simple Smile
Коса има пак от около годинката и започнахме да я решим с бебешки четка и гребен. Беше му интересно в началото, пак доста подъвка "уредите", сега му казвам, че е много красив и той се нахилва и подлага глава за ресане Simple Smile Отделно и сам се опитва да свърши тази работа Simple Smile

# 487
Зъбите мием само с четка и вода. Четки сме сменили 3. Гледай да пише от 0г или от 1г на тях. Паста още не сме ползвали.
За играчки може дървени кубчета, такова с формички, пирамидка с кръгчета, разни музикални инструменти и т.н. Има много.

Каква е разликата между кума и кумица? Simple Smile

П.С. Мег аз на Ива и взимам от най-малките четки (пише 0г или 1г). Имат ги всяка фирма - Аквафреш, ОралБ,,Триса.

# 488
Мерси много момичета!Значи за сега ще мием само с четка/накрайник и вода?А освен марките и това от 0-1години нещо друго трябва ли да гледам за нещо по-специфично?
Книжките наистина са хит,особено тези с по 1-2 животни на страничка.За дървени играчки и аз се сетих,ама ние имаме и не е истина как боли като ме халоса или се цапардоса сам Crazy....пък и се чудя какви точно-кубчета и разни други формички е добра идея.Аз  музикални играчки не мога да издържам повече от 5 минути-надуват ми главата....А по принцип какво ви е мнението за играчките с батерии?Смисъл не са ли вредни самите батерии?Аз се сещам все за някакви игри като баскетбол,боулинг и т.н.,а таткото все за играчки с батерии-коли и т.н. с дистанционни

JeniB кума е тази,която ни е кумувала на нашата сватба Grinning,а кумица-тази,на която ние сме кумували на сватбата Peace

# 489
  • Чехия
На мен от всички четки май най ми допадат детските на Лакалут, много са заобленки връхчетата.

Играчките лично казвам да не са плюнени, не си играе с тях, и доста харесва неща който може да пренарежда, дървени пъзели

примерно за дребната възраст... сега вече реди без проблем нормални хартиени.

http://www.krasne-drevene-hracky.cz/motoricke-hracky.html

Mузикалните неща, маракси, ксилофонче, барабанче...
Дървените стойтелчета и към тях малки човечета( Къртичето и Мишката от филчетата) са много любими на моето детенце.

Към това книжки , но не само бебешките макър и да ги омачка малка бързо се научват да ги разлистват и да се занимават.

# 490
Норчи, изключително съм доволна от четките за зъби на "Мам" - вече 3та ползва - от едната страна са бебешка четка (6м +), от другата - гризалка. Мием зъбите само с вода, и така ще е поне още 1-2 год.
За подаръците - на всички деца за 1-я рожден ден им направих "регистрационен номер за детска количка" - с името на всяко детет и халки от ключодържатели, че после може за колело да се ползват. Поръчах ги от коматекс в една книжарница-реклама къща. Идеята се оказа сполучлива, а цената - страхотна!  Laughing

# 491
Момичета виждали ли сте такъв пъзел в България? Дървен е и изработката е страхотна.

Това е производителя:
http://www.bonaparte.cz/index.php?goto=m4JWVL2X&sekce=m4JWVL … &lng=en#s-top

Ние от подаръците за първия РД най-много се радвахме на една дървена буталка гарван. Все още е актуална.

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 20:49 от dix6

# 492
         Петле, аз също имам този слинг - http://slingbg.wordpress.com , ползваме го и двамата с мъжа ми, единствената забележка която имам, е че можеше да е по дълъг. На мъжа в началото му беше къс, докато отида до момичето да  го удължи, той  свикна с него и така продължаваме и до днес.
         Nor4y, къпя всеки ден в корито, без изключение. Къпем се доста продължително, правим нещо като плуване - идеята е да се умори, така заспива бързо и лесно. Сапунче използвам само в събота. Ушите чистя всеки ден.
       Четка за зъби - използвам ето това: http://www.pigeon-bg.net/index.php?option=com_content&view=a … d=28&Itemid=2 ,
ние сме на 6 месеца, и сме с първия накрайник. Бебо сам се обслужва с него, чеша си венците, определено му харесва, като се има предвид че залъгалки и биберони не използва.
         Сиси за сребърните лъжички - препоръчително е да са направени от медицинско сребро, ако си сигурна в произхода давай смело, ако не - по-добре не я ползвай. Много често бижутерите слагат олово. От майка знам, че преди години такива лъжици са продавали в аптеките.
         За подаръците - тази година съм подарявала само книги, куклен театър и комплект кукли за него.

# 493
Мерси момичта,вече имаме пълен комплект за зъбки Grinning и много идейки за подаръци Hug

Моля тези ,които познават магазините Слънце и Луна и Биомаг да ги сравните.Кой е по-добре зареден,кой е с по-добри цени?Питам общо за всичко-храна,козметика,бебешки стоки и т.н.

# 494
Норчи, трудно е да се сравнят - едните имат по-добър асортимент от едни неща, другите от други... Слънце и Луна предлагатм много хлябове и брашна, които ги няма в БиоМага, но пък там има много животински био продукти, които в Слънце и Луна изобщо липсват май.... При тях има и небио, но веге-продукти, докато в Биомага всичко е био (изключая найлона на многократните пелени, но това се преживява Wink)

Общи условия

Активация на акаунт