ПЛЕВЕН - 116

• 13 373
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
А тази,която съм яла,е на място,което на повече от 2000км. Whistling
Ще изровя рецепта,и ще ти направя да седнем и да си я изедем самички двечките. hahaha bowuu
ООО, искамммм!!! Hug

tony25, ако искаш да ровя за пози за кърмене и поставяне на гърда!ДеЩо я няма,но ако искаш помощ, ще се опитаме да помогнем!

# 91
Тони25,ето линк към кърмаческата библиотека    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0  , пише и към кого да се обърнем за съвети за кърмене ,макар че предполагам тук ще намериш всучко ,което те интересува .
Когато се прибрахме от родилнто и Боби не искаше да суче една хубава промивка с физиологичен р-р и след това почиствам сополките с клечки са уши. Е такова ядене нямаше. Няма да забравя тоя глад. Сега на бебчето ти ще му е по-трудно сигурно да дърпа ,защото от гърдата е по-трудничко ,с малко упоритост ,няма да се отказваш, ако имаш желание ,знай ,че не си сама и можеш да питаш, в началото си е изпитание, жалко ,че Дещо като дойде ,ще се притече на помощ,.Успех !

Косе ,вие кога сложихте обичките ?

# 92
Стелче,малко след като направи 6м.
Ани,виж какво намерих за Дани
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.497     hahaha Joy hahaha
Номадка,като кулинарен факир ще те викнем да побаеш на тенджерата Peace

Намерих уолкър най-накрая.В нета.
Утре ще търся и столче.Приемам съвети и насоки Praynig
Валенце,бих ти правила компания,ама и клавиатурата едвам виждам вече #Crazy
Тони,успех.Цедене,кърмене както стане.Пък ако не стане-няма да се косиш.Само трябва да спокойна.Но ти предполагам си знаеш.Не ти е първо Peace

# 93
Тони, честито бебче и успешно съвместяване на гледането на двете деца, да са ти живи и здрави и да растат безгрижни!   bouquet
В тоя момент големите имат нужда от внимание, пък малките от сукане  Mr. Green

Ето няколко статии, не знам дали ще ти свършат работа, ако искате се разберете с Ани да те види как поставяш бебока на гърда, а най-добре намери доцент Недкова - шефката на Детско отделение, горе в окръжна болница - мисля, че има и кабинет някъде в района на Кооператор - тя е шеф на националния комитет по кърмене и може да ти помогне, не връща никой
Хубаво е, ако искаш да засуче бебето да действате възможно най-бързо, защото иначе ще видиш повече зор, а цеденето понякога демотивира
В библиотеката на кърмаческия има и няколко статии за кърмене на бебета родени секцио, виж и тях

Иначе 100 е достатъчно за тази възраст, както е и голям, моите ядяха толкова на доста по-голяма възраст, но то си е до детенце

Ето статиите, но е добре да разцъкаш и да прочетеш и за пози на кърмене - пробвай легнала, ако не си - така е най-удобно - лягаш странично и си слагаш възглавница под главата, а бебето обърнато с коремчето към теб - тоест към твоя корем, отзад може да го подпреш с възглавница
може да се съблечеш гола до кръста да те усети, хубаво е да нямаш никакви козметики по себе си, да не си миеш гърдите със сапун и тн, може да изцедиш малко кърма и да оставиш да засъхне по зърната, за да я усети
Може да се заиграваш с него и гърдата - даваш му към устните, после дърпаш
А в тия статии има обяснено как да пробваш с пръст в устата му дали има сукателен рефлекс
Виж и статиите за лениво бебе, ако вашият случай е такъв

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=403

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683

Ако все пак останете само на цедене кажи - ще ти пусна и статиите, в които се обяснява как се съхранява изцедена кърма, както и за разни други тънкости но ти и сама можеш да прочетеш

Ето общия линк към всички статии в библиотеката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Ние утре изчезваме за седмица към Чифлика, хубава седмица на всички и успех който каквото прави!

# 94
Приятно изкарване, Деси  Peace
Кво се е смрачило навън, а горещо го даваха...
Валенце, що си била сама?
Тони, здрасти и тук, давай снимки на Марти   Heart Eyes

# 95
И аз гледам, че навън нещо временцето се мръщи. Ние потегляме след малко за Априлци. Дано не ни завали някой дъжд.

# 96
Здравейте и от мен мами!Аз съм прясна прясна в този форум   bouquet    А искам да попитам за детските градини по Плевен (защото не съм от тук) . Някой може ли да ми каже  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes     Peace

# 97
  • Плевен
Здравей, GaBiTuu  Simple Smile Какво точно те интересува за детските градини в Плевен?

# 98
Привет.
Като ви е страх да не завали и седите вкъщи днес никой нямаше навън #Cussing out.Освен нас двенките.
Ще творя торта следобед,щастлива,че си намерих точилки Party
Вдъхновена от Номадка/за кой ли път Whistling/ и аз врътнах една манджичка с пилешки субпродукти. Blush
Ще се цаня дедектив. bowuuМного съм добра в издирването на местоживеене.ПО памет,снимка и чрез питане на местното ЦРУ или ФБР/местните клю-клю станции/естествено.И досадих на СилвиПл и Грета в събота сутрин,но беше за добра кауза Hug Peace

# 99
  • София
Валенце, що си била сама?

Щото мъж ми беше в командировка.Сега се обади,че довечера ще си пристигне вкъщи.По тоя повод Мими снощи ме пита сега като го няма баща и аз само една възглавница ли ще сложа на спалнята.След утвърдителния ми отговор тя попита-а тати на неговото легло само една възглавница ли ще сложи Laughing?Казах-надявам се,че да Mr. Green.Последва-като си дойде ще го попитаме. Crazy
Мериан,весело изкарване.
Тони,да ти е живо и здраве бебчето...леле че е голямоо. Heart Eyes
GaBiTuu,добре дошла сред нас!Да не сте военно семейство?Какво те интересува за градините в Плевен?

# 100
Здравейте Simple Smile Снощи се завърнахме от морето,много бързо мина тази 1 седмица.
Доволни сме от комплекса-на 30м от морето,с 9 басейна,детски площадки,градинки,идеално за разходки.Апартаментът ни беше на последният  етаж с изглед към морето и огромна тераса на която Симона полудяваше от кеф Wink Ходихме и до Несебър,Слънчев бряг,Св.Влас,яхтеното пристанище.
Ето и малко снимки:
http://picasaweb.google.com/erotasine/2009?authkey=Gv1sRgCLea3dr … 75330172276850690

Честито на всички празнували през тази седмица   bouquet Да сте здрави и много щастливи!

# 101
О, в нашия комплекс сте били.
Добре дошли.
Само това ме озадачи от описанието ти: "на 30м от морето", как си го изчислила. Laughing
В първия момент помислих, че пишеш за другия /горния, жълтия комплекс, над пътя.
Иначе не е никак лошо в Панорама, да, но да си с компания и за максимум десетина дни, иначе е скука. Grinning

Тони, добре дошли! Честито ти голямо бебенце!  bouquet

# 102
Дивиана, страаашеен аватар  Mr. Green  Peace
Ерота, много хубави снимки, как ми се доходи и на мен на моренце, ама нямааа....

# 103
Благодаря момичета ,сега ще чета за кърменето .
Днес се опитвахме -общо взето цял ден съм гола ,че май и коликите ще го почнат .От време на време захапва добре и доста суче .
Опитах легнала ,но освен че почва да тече и от двете гърди и целия стана в кърма ,ами и леглото намазахме -незнам как се справяте легнали с кърменето .
Но продължаваме да опитваме ,ще се сработим някак двамата -той е много лаком и аз на това разчитам -че ще захапи каквото и да е само мляко да пуска.Ще стане ,макар и бавно ,но все пак 10 дни е бил на шише в болницата , а те там са с едни огромни дупки -изтича за секунди в устата му.
Връщам се да чета линковете.

# 104
Само това ме озадачи от описанието ти: "на 30м от морето", как си го изчислила. Laughing
В първия момент помислих, че пишеш за другия /горния, жълтия комплекс, над пътя.
Иначе не е никак лошо в Панорама, да, но да си с компания и за максимум десетина дни, иначе е скука. Grinning
Така пише в описанието на комплекса-исках да кажа,че е много близо до плажа.
Специално исках да сме в Панорама-последната сграда,която е до плажа.Горните комплекси са ми   далече.
Бих останала още 10 дни с удоволствие,с малко дете няма как да е скучно hahaha
Във форума имаше само 2 мнения за комплекса и малко ме беше страх да резервирам,явно съм пропуснала,че сте ходили там,спомням си че гледах снимките ви  обаче  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт